גירוי יתר שחלתי

גירוי יתר שחלתי

בפעם הראשונה בחיי (בתקווה האחרונה) עשיתי שאיבת ביציות השבוע. כבר במהלך המעקב ראו שאני בגירוי יתר (ראו 24 זקיקים), אבל בשאיבת הביציות שאבו לבסוף 55 ביציות...

בעקבות הנ"ל לא עושים לי החודש החזרת עוברים (שזה נורא מרגיז, כי זה אומר חודש הבא עוד פעם מעקב וכולי), וכל 26 ה"עוברים" שהיו מתאימים להקפאה מוקפאים עכשיו אחר כבוד אי שם במקפיאים.

בעקבות גירוי היתר היו לי בחילות והקאות, כאבי בטן, סחרחורות וכולי.

מה שמעניין אותי - עד כמה הסיפור הזה חריג? הרופאים והאחיות היו די בהלם (אם כי אמרו שאני לא השיאנית). הם טוענים שאין ממש דרך למנוע (לכל הפחות בפעם הראשונה) מצב כזה. אני אישית הרגשתי שלא בדיוק נשארו לי שחלות או רחם או כל דבר באזור...

אשמח לשמוע פרטים מעוד מישהי שזה קרה לה..
והאם בעיקרון אתם משחקות בכמויות של ההורמונים שהרופא רושם?

acka

New member
וואו

ואני חשבתי שאני תרנגולת מטילה
.
מזל מזל מזל שלא מחזירים החודש. אם היה נקלט הריון הגירוי שלך היה מחמיר וממש מסכן אותך.
אני ממליצה לך להמשיך לעקוב אחרי הגירוי - לראות שכמות השתן תואמת למה שנכנס ושאין פתאום הצטברות נוזלים בבטן.
כמובן לשתות המון המון מים ולהמנע ממאמצים, משאות כבדים ויחסי מין.
&nbsp
הלוואי והייתי יכולה להבטיח לך שזה לא יקרה שוב, אבל לפעמים גם עם מינונים נמוכים מגיעים לתנובה מאוד גדולה אצל מי שמועדת לכך.
26 עוברים זה נהדר וכולי תקווה שזה יספיק לכל ילדייך הבאים.
אם בכל זאת תגיעי שוב לשאיבה ניתן לעשות כמה דברים - לבקש מהרופא מראש מינונים נמוכים יחסית, לשקול קוסטינג (הפסקה בנטילת הורמונים) או ביוץ עם דקפפטיל אם הרמות גבוהות מדי במהלך הסטימולציה.
זיידמן ממליץ על נטילת דוסטינקס במקרים כאלו. מודה שלא הרגשתי שיפור במצבי בעקבות הנטילה.
אני מוכנה להתווכח עם כל רופא לגבי כמה מעט אני צריכה לקבל, אבל ברגע שסיכנו על משהו לא עולה על דעתי לשנות מינונים ללא שיחה איתו.
מבטיחה לך שעם בוא המחזור העניינים ישתפרו באופן משמעותי.
&nbsp
אם יש החמרה במצבך כדאי לעלות למיון למעקב, קבלת נוזלים וכו'.

השואלת14

New member
באמת וואו!!

יקירתי, את צריכה לברך כל שנייה על זה שהודיעו לך שלא מחזירים לך החודש
אוי ואבוי לבריאותך אם זה היה קורה כי אם ככה את מרגישה עכשיו (מה שממש לא מפתיע) תחשבי
מה יהיה אם תיקלטי עכשיו להריון... הגירוי יחמיר לך פי כמה מונים ויסכן אותך ואת זה אני בטוחה
שאת ממש לא רוצה.

תברכי על הכמות המדהימה של המוקפאים שיש לך ויש לך בסך הכל עוד חודש להמתין, ממש לא נורא
עכשיו תימרחי על הספה, תנוחי והעיקר תירגעי ולא להתרגש

לגבי כמות ההורמונים, אם את סומכת על הרופא זה הכי חשוב. אני לא מבינה מספיק בנושא כדי להבין אם הסיבה
לריבוי הביציות נובע רק מכמות מטורפת של הורמונים או שזה שילוב של נטייה שלך ותגובה מעולה להורמונים.
גם אין פה מספיק נתונים לגבי הגודל שלהם לקראת הסוף אז בקיצור אם את סומכת על הרופא וסך הכל עשה עבודה
לא רעה בכלל, יהיה בסדר ותרגישי טוב!

שושהS

New member
ואני נבהלתי ממס' הביציות ששאבו לי

היי לך,
בדצבמר עברתי שאיבה שהניבה 22 ביציות. נבהלתי מאוד מהמס' הגבוה. לבסוף רק 7 הופרו. 2 הוחזרו כטריים ועוד 5 הוקפאו.
השבוע, לאחר שלא זכיתי להיכנס להיריון מהשאיבה הקודמת, עברתי שאיבה נוספת של 33 ביציות.
ה' ישמור!!! חשבתי שאני מתעלפת למשמע המס'...
גם לא לקחתי מינון גבוה של גונל (3 ימים 150 + 6 ימים 112) כדי להימנע ממה שקרה בדצמבר, ובכל זאת...

עכשיו אני מחכה לדעת האם מחזירים לי עוברים ביום 3 או 5. מה דעתכן?
לא דיברו איתי בכלל על האפשרות של לחכות לחודש הבא. האם מסוכן???

תודה ושבת שלום

acka

New member
זה עלול להיות מסוכן

הכל תלוי במצב הגוף שלך, מצב השחלות ואיזה מבייץ לקחת.
הייתי ממליצה לך לבקש ביחידה לעשות US לפני החזרת העוברים כדי לוודא שאין סיכונים.
ואם את לא נכנסת להריון מהסבב הזה תתעקשי שיורידו לך מינונים באופן משמעותי - למי שמגיבה כמוך זה מינון גבוה.
לא רק שמסכנים אותך בגירוי יתר, גם אין תועלת - למרות ריבוי הביציות לא נוצרים הרבה עוברים טובים.

היא321

New member
כשלי שאבו 27 ביציות לא היו מוכנים לעשות החזרה

קיבלתי דקפפטיל כמבייץ במקום אוביטרל.
כל העוברים הוקפאו.
הרופא לא היה מוכן להסתכן בגירוי יתר ובנוסף טען שכאשר ניתן דקפפטיל כמבייץ זה מוריד את סיכויי ההשתרשות

שושהS

New member
אני קיבלתי אוביטרל כמבייץ

גם בפעם הקודמת...
מוזר לי שהרופא בכלל לא הציע לחכות עוד חודש. זה כאילו ברור שעושים החזרה השבוע...
עכשיו אני בדילמה. כי מצד אחד אני מאוד סומכת עליו (בזכותו נולדה לי בתי הבכורה לפני כשנתיים), ומצד שני, האם יש לו אינטרס שננסה החזרת טריים החודש בכל מצב???
אגב, בדצמבר, כששאבו לי 22 ביציות, גם עשיתי החזרה שלושה ימים לאחר השאיבה.

acka

New member
זה מאוד משתנה

זה תלוי מאוד בתגובה של הגוף שלך.
אין פה שום אינטרס סמוי להתעקש להחזיר דווקא החודש - אני מניחה שהוא ראה את מצבך והחליט שרמות הגירוי נמוות מספיק להחזרה.
פה חשובות גם התחושות שלך - אם את מרגישה רע את צריכה לעדכן אותו ולבקש שיבדוק לפני ההחזרה.
תמיד אפשר להחליט על המקום שלא מחזירים החודש.
&nbsp
מנסיון כאוב, עם כל הזהירות לא תמיד ניתן להמנע מגירוי יתר אם לאחר השאיבה ואם בזמן הבטא החיובית.
מקווה שאצלך תהיה החזרה מוצלחת, בטא יפה ושום גירוי מעצבן.

150

התחלתי ב GONAL של 150, שבהמשך ירד ל-75 פעם אחת ואז חזר ל-100 בפעמיים האחרונות. הביאו לי דקפפטיל במקום אוביטרל.
אחרי השאיבה נתנו לי דוסטינקס (מסתבר שכבר לא מוכרים אותה אלא תרופה עם אותו חומר פעיל של חברה אחרת), ואחרי יומיים עשו לי אולטרסאונד כדי לבדוק אם אין נוזל באגן, וספירת דם בשביל ההמטוקריט. חוץ מהכאבים והבחילות, הכל היה בסדר.
אני בספק אם מדובר ברשלנות - סך הכל רק באולטרה סאונד האחרון, שהיה 5 ימים לפני השאיבה ראו שיש 24 זקיקים, ואז הם שינו לי את המינון ונתנו לי דקפפטיל. לפני כן היה 8 ו-12, משהו כזה.
מקווה שלפחות זה היה שווה את זה, ותהיה לי אספקה להרבה זמן...

בלונד23

New member
אז נשמע שאת במעקב צמוד

יופי. זה באמת כנראה בשבילךך מינון גבוה אבל לא יכלו לדעת...
אני בטוחה שיכול לצאת מזה משפחה שלמה :)
תשמרי על עצמך

למעלה