גירוי בעור

Gome202

New member
גירוי בעור

אני שואלת בשם סבא שלי כלב שכל החלק האחורי- אמצע הגב והרגליים האחוריות נטול שיער(נשר) ואדום מה זה? איך אפשר לטפל ולהקל? תודה

for no one

New member
ללכת לוטרינר ולבדוק

זה יכול להיות אלרגיה לפרעושים/אוכל/תרופות, זה יכול להיות חוסר איזון הורמונלי וזה יכול להיות מליון ואחד דברים אחרים אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט

ella100

New member
for no one -כל הסיבות נכונות,אבל

לפעמים צריך גם לבדוק אם העצה פרקטית או שיש צורך לעזור מעבר להפניה סתמית לוט'. למשל,במקרה הזה,חשוב לברר היכן הסבא מתגורר ולעזור לו להגיע עם הכלב לוט' טוב ולא יקרן. או לפחות להמליץ על וט' כזה שגם יהיה אולי מוכן להגיע לבית הסבא. לא תמיד זה מתוך הרצון להנות מאיבחון נח באינטרנט. יש מצבים מעבר לנוחיות הזו.

for no one

New member
היא שאלה איך אפשר להקל ולטפל

לא על וט' זול או כזה שיגיע הביתה. הקלה וטיפול = טיפול רפואי

שלום אלה

אני מסכים לחלוטין במקרה זה עם for no one ובגלל זה גם לא הוספתי תגובה לפני כן. התאור כאן כ"כ שטחי וחסר שאי אפשר לצאת ממנו אפילו לעניין הבסיסי של בדיקה ומה צריך לעשות. ברור למדי שצריך להתערב כאן וטרינר, ואני לא רואה מצב שאפשר לעזור במשהו בפורום עם תאור כזה חלקי של כלב שבכלל לא אצלה.

ella100

New member
לד"ר ארז ו-for no one

ד"ר ארז,ראיתי שלא הגבת מלכתחילה-מותר לך.אתה בוחר ומחליט. גם לי אין בעיה לכתוב שצריך לגשת לוט'. הענין,for no one ,שאני כנראה הסתכלתי קצת אחרת על ההודעה. אני ראיתי שם ששואלים בשם הסבא ואת יודעת מה? היה נדמה לי שיש שם כלב בצרות. אז התעניינתי,בדקתי מה אופי הקושי ומתברר שבגדול יש שם קושי ראשוני בהגעת,שינוע הכלב לוט' לפני עוד בעיות(שאלת עלויות הטיפול שמתבקש ומי שיבצע את הטיפול אחרי האיבחון אבל יש את הרצון לטפל בכלב). נראה באם אפשר יהיה לגייס עזרה לכלב ולבעליו הדואג אך חסר היכולת(הפיזית) לדאוג לו ולקחת אותו לוט'. לך ד"ר ארז,אשלח את התמונות שבקשתי ושלחו לי. בהגדלה-רואים היטב את המצב . דעתך הראשונית תתקבל על ידי הנכדה ודרכה לסבא,בתודה . וזה לא במקום הגעה לוט'.

הי אלה

מה הכוונה "לא במקום הגעה לוטרינר"? הרי זו בעצם כל הנקודה. אם זה לא במקום - אז אין בעיה - שיגשו לוטרינר ויקבלו טיפול. בכל מקרה אם יגיעו תמונות ותאור קצת יותר מפורט - אנסה קצת לעזור, אבל אל תצפי להמון מזה - כבר דנו בנקודה הזאת קודם.

לאלה

ראיתי את התמונות במסרים - קשה להתרשם מזה. האם הילדה יכולה ליצור קשר בעצמה? אני צריך לדעת האם הוא מטופל נגד פרעושים, האם יש גרוד עז, מה התחיל קודם - הקרחת או הגרוד, האם הוא מגרד עוד מקומות, מה מצב האזניים, צואה, שתן, שתיה, בקיצור - הרבה מידע חסר.

ella100

New member
אז ככה

הנה,"הלא במקום וטרינר" עובד מצויין איתך ואני אסב את תשומת ליבה לכל השאלות האלה כדי שיהיו לה תשובות שהוט' ישאל. ואם תפרט קצת יותר-היא תדע מה לשאול את הסבא (היא לא נמצאת בבית הסבא וגם לא קרוב כל כך) אתה רואה-גם דרך הפורום אתה יכול לעזור. ואורגנה הסעה שלה עם פופאי לוט'-מקסימה אחת התנדבה. וזה לא היה רלונטי אם זו הנקודה הכי חשובה-לא היה עם מה ואיך להגיע. זו היתה הנקודה החשובה -עברנו את הגשר הזה.יש עוד.

for no one

New member
מה שאני ניסיתי להגיד זה

שאף אחד לא יכל לנחש שאין לה איך להגיע לוטרינר, ושהיא צריכה וטרינר שמתחשב במחירים. לפי שאלתה היה ניתן להבין שהיא מבקשת אבחון דרך האינטרנט, דבר שהוא די בלתי אפשרי. אם אנשים צריכים עזרה בהסעה או המלצה על וטרינר - שיכתבו את זה, אף אחד פה לא קורא מחשבות....

ובנוסף

כולם כאן בסופו של דבר במטרה לעזור. אבל לעשות את זה בטלפון שבור דרך 3 אנשים באינטרנט זה לא הדרך הנכונה. אני שמח שלפחות יצאת בהרגשה יותר טובה מזה, אבל אני לא מרגיש שהתקדמנו בכלום. המצב של הכלב ללא ספק חמור, וזה שעכשיו היא יודעת כמה שאלות (חלקיות לגמרי) לא נראה לי יעשה את ההבדל. אני שמח שיש פתרון לנושא הבדיקה. בהצלחה

Gome202

New member
אני אנסה לשאול ולחזור עם תשובות

אני רק יודעת שטיפלנו נגד פרעושים ריססתי אותו בפרונטליין (אבל זה כבר היה אחרי שהקריח) תודה על העזרה

Gome202

New member
למה הכוונה מה מצב האוזניים?

אם הוא מגרד אותן? ולגבי צואה ושתן? אם הוא עושה או שאלה אחרת? חוץ מזה מהגירוד- עד כמה שאני יודעת הוא מתנהג כרגיל (באופי) אם יש עוד שאלות אני אשמח לדעת כי אני אצטרך לברר לפני הגעה חויטרנר. כאמור אני לא גרה שם ולא יודעת מה ההסטוריה...

ההיסטוריה מאד חשובה

וצריך למצוא דרך שהוטרינר יקבל אותה עם כל התמונה. הדברים הבסיסיים הם: גיל, מצב חיסונים וטיפולים שוטפים, מחלות (כל דבר) בעבר של הכלב, רגישויות כלשהן וכו'. מה אוכל, איך הצרכים, שתיה, האם היה שינוי לאחרונה במשהו מאלה (יותר/פחות, שינוי באופי או כמות או צבע הצרכים) לגבי הבעיה הנוכחית - האם היה משהו דומה בעבר, מתי התחיל, איך נראה כשהתחיל, מה התפתח קודם - גרוד או אדמומיות, טיפולים כלשהם במקביל והאם היה שיפור או החמרה. בקיצור - זה הרבה. גם זה רק על קצה המזלג. מקוה שזה עוזר במשהו. אני מציע לעבור קצת על שאלות דומות כאן בפורום ולראות את הדינמיקה של השאלות המשלימות שאני שאלתי כל פעם. בהצלחה

למעלה