גירוד פצעים

איזרט

New member
גירוד פצעים

הבת שלי, בת פחות משנתיים ולא מאובחנת, כל הזמן מגרדת את הפצעים על הגוף שלה (במקור רובם היו עקיצות) ולא נותנת להם להתרפא (לפעמים זה בא על חשבון משחק/אכילה/וכו' - היא פשוט יושבת ומגרדת אותם בשקדנות, עד שיוצא דם) - ניסינו לשים לה פלסטרים אבל מאוד מפריע לה כשמורידים אותם, וחוץ מזה יש מקומות שאי אפשר לשים עליהם פלסטר (במיוחד באזור הפנים). מישהו נתקל בבעיה דומה? מה עושים?

רגישות טקטילית

זו תופעה ידועה. ישנה שימת לב לכל פצע והתעסקות אובססיבית בו. ככל שהתקופה טובה יותר, כך יש פחות התעסקות עם העור. יש לבדוק עיניין של תפקוד עם פסיכיאטר, או כל מטפל אחר.

כמה עצות

קודם כל כדאי להקפיד על ציפורניים גזורות היטב שהיא לא תוכל לשרוט או לקלף את הפצע. שנית כדאי למנוע את הגירודים בכמה דרכים חיצוניות: למרוח משהו שמנוני על הפצע כך שהגירוד יהיה קשה יותר. האפשרות היחידה לגרד כך היא רק לנגב את המשחה ואז לגרד. אבל המשחה נותנת עוד כמה שניות לשים לב אליה ולעצור אותה. בנוסף ניתן להלביש פרטי לבוש שימנעו את הגירוד כמו ג'ינס על הרגליים או חולצה צמודה על פלג הגוף העליון, גולף וכו'. וזה מוביל אותי לנקודה השלישית- כדאי להיות עם היד על הדופק ולשים לב מתי מתחילה לגרד. כדאי מיד למנוע ממנה, אפילו על ידי הורדת היד ולהסיח את דעתה לפעילות אחרת. בלילות אני ממליצה למרוח משהו מרגיע כדי שהפצע לא יםריע באופן אובייקטיבי במהלך היום. גילי.

איזרט

New member
תודה גילי

אנחנו ננסה למרוח משחה על הפצע. את השאר אנחנו כבר עושים. כשהיא איתנו אני מונעת ממנה לגרד כשאני מבחינה, ונותנת לה משהו ביד, וכשהיא בגן ביקשתי מהגננת להקפיד ולמצוא לה תעסוקה כשהיא מתחילה לגרד - אבל אני בכל זאת לא שם ולא יודעת מה קורה. הבעיה העיקרית היא בפנים - יש לה פצע על האף ליד העין שפחות או יותר נמצא שם מאז שהיא מסוגלת להפריד את האצבעות ולגרד - אי אפשר לשים שם פלסטר וגם משחה אני לא יודעת אם כדאי. אגב, יש משהו שאת ממליצה למרוח? (היא בת פחות משנתיים, כאמור).

לגבי העינים

לגבי העיניים אני ממליצה להתייעץ עם רופא עיניים ולמרוח משהו בלילה.חשוב להתייעץ עם רופא כדי לא לעשות חלילה נזק לעין. אולי אפילו להניח תחבושת על המשחה למשך הלילה כדי לרכך את המקום ולאפשר לו להחלים. גילי

יפעת SH

New member
גם הבן שלי סובל מפצעים מגרדים

ומציקים.. האמת שלפעמים אני ממש לא מבינה איך הוא מצליח לתפקד (תארי לך את עצמך מתגרדת כל היום, אפשר להשתגע לא ?!) מה שמאוד עוזר, להקפיד על לבוש 100% כותנה בלבד !!! לא צמוד, כולל מצעים וכו'. כמו כן על הפצעים עצמם אני שמה ויטמין E, מאוד מקל..

איזרט

New member
תודה

הבגדים התחתונים שלה הם תמיד מכותנה, אבל אני אנסה להקפיד יותר גם עם הסווטשירטים והמכנסיים. באיזו צורה מגיע הויטמין E? זה משחה? שמן?

למעלה