גירודים

גירודים

יש לי כלבת לברדור בת 9 חודשים, שנמצאת אצלנו מאז גיל חודש. היא מטופלת ומקבלת אמפולות בקביעות. היא קיבלה 2 אמפולות לפני 3 שבועות (היא שוקלת 20 ק"ג ולפי ההוראות אמורים להשתמש ב- 2). בשבועיים האחרונים היא מתגרדת המון, למרות האמפולות. ניסיתי לבדוק את הפרווה שלה והיא נקייה לחלוטין. האם היא מחליפה פרווה? ממה יכולים לנבוע הגירודים?

תשובה, והרבה שאלות

לא סביר שהגרודים הם מהחלפת פרווה. איזה סוג של אמפולות שמתם? והאם אתם רואים עליה פרעושים? באיזה אזור היא מתגרדת? האם יש אדמומיות בעור (ואם כן - האם היא הופיעה לפני הגרוד או אחריו) כמה חמור הגרוד (נוטים לשים אותו בסקלה של 1-10: 1 כלב נורמלי, 10 זה לא מפסיק להתגרד לשניה) פרט לכך - מחוסנת? תילוע? מה היא אוכלת? גרוד כזה יכול לנבוע מהרבה גורמים, מאלרגיות (ולא רק לפרעושים), דרך מחלות טפיליות, זיהומי עור ועוד. בשורה התחתונה צריך לגשת לוטרינר עם זה - זה לא יעבור רק ביעוץ בפורום.

תודה על התגובה המהירה!

לגבי השאלות. כמו שאמרתי הכלבה אצלי מגיל חודש ומטופלת בהתאם למסלול. כלומר קיבלה קיבלה כדורי תולעים, מחוסנת לכלבת וקיבלה את כל שלושת המשושים. (היא עוד לא בת שנה ולכן הם עדיין בתוקף). אנחנו משתמשים באמפולות של פרונטליין. השתמשנו בפעם האחרונה לפני שבועיים או שלושה. היא קיבלה 2 אמפולות מאחר והיא שוקלת 20 ק"ג. היא אוכלת יוקנובה לגורים ומשתדלים שלא לתת לה לנשנש מהרצפה בזמן הטיול (היא בכל זאת לברדור). אנחנו לא נוהגים לתת לה לאכול אוכל שלנו אלא רק אוכל יבש מאחר ואנחנו לא רוצים שהיא תשמין. מדי פעם היא אוכלת בשר או עוף מבושל אבל בעיקרון רק אוכל יבש לגורים. היא גם מעוקרת והתהליך עבר בסדר גמור לפני 3 חודשים. אני לא רואה פרעושים עליה. היא לבנה ובדקתי את הפרווה שלה כך שאני לא מאמינה שפספסתי משהו. הגירוד לא נוראי. הייתי מגדירה אותו 4 אני מניחה. פשוט היא לא התגרדה בכלל ועכשיו כן. גירוד כל 5-10 דקות אני מניחה. היא מתגרדת בעיקר באזור הצוואר וקצת הבטן. אני אקח אותה לוטרינר, פשוט רציתי להתעניין בפורום מהן הגורמים האפשריים. תודה שוב!

ella100

New member
היי

בנוסף לתשובה שקיבלת מד"ר ארז ברצוני להוסיף הערה: לפי הספר צריך לעשות בדיקות ולהגיע לאבחנה וזה מומלץ,לטובת בריאותו. דעתי היא שזה לוקח זמן ובינתיים הכלב סובל ובעצם מחמיר את מצבו. לפי דעתי-תמיד צריך לנסות לעזור לכלב ולנסות במיידי למנוע או להקל על הגרוד והעקצוץ- דבר שמונע הווצרות והחמרת גרוי ופצעים. הענין הוא,שבעלי כלבים מחפשים את הפרעושים ואם אין-לא חושבים שצריך לטפל במפגע העור-עד איתור הבעיה. ולפעמים זה סתם גרוד אקרעי שהפך לבעיה כי חיפשו בעיה רצינית אני אישית נעזרת לצורך זה במשחות. ד"ר ארז כתב לי פעם שהוא שם דגש על הנושא במרפאתו. אציין כאן שני תרסיסים ,שהמליצו עליהם בפורום אחר(מעתיקה את ההודעות)וטענו שהם מאד יעילים ומרגיעים ואשמח לשמוע גם מד"ר ארז האם במיקרה יש לו גם מידע לגביהם תרצי את כל הקישור-אשלח לך). נושא : Genesis spray תאריך : 11/09/06 16:13 מחבר/ת : טיגר הוטרינר בתגובה ל: דלקת עור אטופית - ערן ================================================ שוב של חברת וירבק (האלופים:)). תרסיס נוסף 16/09 12:40 מיס לי נושא : תרסיס נוסף תאריך : 16/09/06 12:40 מחבר/ת : מיס לי בתגובה ל: Genesis spray - טיגר הוטרינר ================================================ גם לי יש כלבה עם אטופי, מטופלת בפרדניזון (בהצלחה רבה). לא מזמן הייתי בארה"ב וקניתי שם תרסיס שמקל עליה מאוד בעת הצורך: "pet Aid" של חברת "Four Paws"

לגמרי לא מסכים

אני לא חושב שזה נכון להנחות אנשים לטפל בחומרים כלשהם בלי לראות את המקרה ולדעת מה בדיוק קורה שם בעור. זה בהחלט יכול לגרום נזק. הציטוט שלי נכון אם שמים לב לפרטים - אני שם על זה דגש במרפאה. כשכלב מגיע למרפאה - בוודאי שחשוב לטפל בגרד ולא לתת לו להמשיך לסבול. להמליץ על תכשירים שונים באינטרנט זה סיפור אחר.

גן חיות

New member
מנפלאות האינטרנט

לפעמים, מישהו מספר או ממליץ על תרופה או תכשיר שהוא מכיר. לא סימן שזה מתאים לבעיה ספציפית , אבל לפעמים, אחרי שיש ידע, יודעים מה לשאול את הווטרינר המטפל או מה לחפש. לכן טוב שאנשים כותבים פה על אפשרויות נוספות.

אלה הם באמת נפלאות

אבל זה לא מה שדובר עליו. דובר על לתת טיפול מסויים בכל מחיר, כדי לעצור את הגרוד לפני שאפילו הולכים לבדיקה. אין לי בעיה עם המלצה על תכשירים, אבל צריך להבין שלתת תרופות בלי התייעצות עם הוטרינר יכול לגרום נזק. אם כלב מתגרד וזה מספיק דחוף שזה ידרוש טיפול מיידי - ניגשים לוטרינר מיד.

ella100

New member
עם מה אתה לא מסכים

ד"ר ארז לא הבנתי עם מה אתה לא מסכים? אתה מיידע ומתיחס לבעיה במרפאתך אז חשוב ליידע גם כאן שיש צורך ויש טיפולים בנושא-כדי להקל ושהכלב לא יסבול. תראה את מבול השאלות בנושא.בלי הפסק. זה אומר משהו,לא? יותר מדי סיפורים מוכיחים שאנשים לא יודעים או לא חושבים שיש לטפל גם טיפול חיצוני יותר מדי איבחונים,מתברר הנם איבחונים שגויים ומגוחכים. אז זה שפונים לוט-זו ממש לא תמיד תרופת פלא. כל כך הרבה סיפורים יש על כלבים שאחרי שנים של טיפול -עדיין הכלב היה סובל למה שזה לא יהיה חלק מדף מידע שתנסח ותשים בצד דף הפורום? מה דעתך?

לאלה

אני אתיחס רק לחלק המקצועי בתשובתך ואתעלם מהעקיצות האישיות שבחרת להעלות כאן - אני לא מסכים עם זה שאת ממליצה לכל העולם להתחיל לטפל לפני שמגיעים לוטרינר. אני לא מסכים עם זה כי זה יכול לגרום נזק, וכבר ראיתי מספיק מקרים כאלה. אולי את יודעת באינטואיציה מה אפשר לעשות ומה לא, אבל לא כל אחד מפרש דברים ככה, וזה לא משהו שאני מסכים איתו, ואולי לא נסכים על זה לעולם, וזה לגיטימי.

למעלה