גירודים

צביקה77

New member
גירודים

הכלבה שלי כל הזמן מתגרדת (לאחר שרחצתי אותה ושמתי לה קולר נגד פשפשים)ולא נראה לי שזה פשפשים. מה עושים?

be_roo

New member
כמה שאלות

הגירודים החלו לפני הרחיצה? אם הם החלו אחריה יתכן והרחיצה עצמה יצרה גירוי בעור מאחר ועורם של כלבים רגיש יותר ולא רגיל לרחיצה, וכן יתכן והשתמשת בשמפו שיצר גירוי. אם זו הסיבה, הרי שסביר להניח שזה יעבור תוך זמן קצר אחרי שהעור יפתח חזרה את השכבה השומנית שהוסרה ברחיצה ולהבא למעט ברחיצות (זה בשבילנו, לא בשבילם) ולהשתמש בשמפו עדין (לתינוקות למשל). אפשרות אחרת היא טפילים. לא ידוע לי איזה קולר שמת אבל הוא לא נוגד פשפשפים. פשפש הוא חרק מעופף שאינו קשור כל כך לכלבים. כלבים סובלים מפרעושים (אלה שקופצים לגובה) וקרציות (אלו שנדבקות ומוצצות דם). כנגד פרעושים מומלץ להשתמש בתכשיר בשם אדווטג' או פרונטליין שבאים בשפורפרות עם נוזל שמטפטפים על עור הכלב וזה נספג ומתפזר. נגד קרציות מומלץ לשים קולר בשם קילטיקס, רוב האחרים אינם יעילים. אם הכוונה היא לחסוך, לפרונטליין יש תכשיר שמגיע גם בתרסיס ויעיל נגד שניהם, אך לעיתים יעילותו פחותה. מעבר לכך, אם הגירוד לא נפסק אחרי כל נסיונות אלו, והכלבה באמת מתגרדת יותר מהרגיל (גירוד מידי פעם הוא נורמלי), כדאי לפנות לוטרינר.

dogma12

New member
בעיות עור

שלום צביקה חשוב לדעת באיזה שמפו השתמשת.לכלבים יש רמת חומציות שונה מבני אדם וצריך לשטוף אותם עם שמפו לכלבים. ניתן לבדוק אם יש לו כפרעושים בעזרת מסרק צפוף כמו לכינים. במידה ואין לו יתכן ונשאר לו גירוי מפצעים שהיו לו כתוצאה מפרעושים. יש חומרים שעוזרים לטפל בזה. כעקרון כלבים מתגרדים בדיוק כמו שבני אדם מתגרדים ואין להם פרעושים כך שלגמרי לא ניתן לפתור. דוגמה

צביקה77

New member
גירודים

תמיד רחצתי את הכלבה עם שמפו לכלבים שהוא גם נגד פרעושים.הכלבה בת 3 שנים ואף פעם לא היו לה פרעושים או גירודים כל כך תכופים

מייקלס

New member
מאד ייתכן ופשוט

הכלבה לא נשטפה כראוי. שאריות של סבון על הפרווה או העור בהחלט עלול להוות גורם גירוי.

למעלה