גירודים אצל כלב...

גירודים אצל כלב...

היי
הכלב שלי עבר תספורת לראשונה בחייו ביום שישי האחרון
הוא התחיל להתגרד ולא התייחסנו לזה בהתחלה כי הנחנו שאם הוא לא פוצע את עצמו ולא מתגרד בצורה מוגזמת חבל סתם להיות היסטריים.. (זאת גם תשובת הוטרינר שלנו בפעם הקודמת שדיווחנו על גרד לא אופייני..)
היום בבוקר הבחנתי שנהייתה לו מעין פריחה בבטן
זה התחיל משריטה שהייתה לו שם בעקבות התספורת- כנראה שהוא נפצע קצת ומאז הוא מלקק את זה המון
מאתמול בערב הוא פשוט לא מפסיק ללקק את האיזור והיום כאמור- משהו שנראה כמו פריחה/ שפשוף, העור פצוע
אין לי אפשרות לגשת היום לוטרינר. דיברתי איתו בטלפון והוא הציע למרוח לו משחה שנקראת דרמקומבין
העניין הוא שהכלב מגיע לאיזור וכל הזמן מלקק...
הוטרינר אמר שאחרי היספגות החומר אין בעיה עם זה.. האם באמת?
עוד שאלה- הוא נשך את עצמו/ פצע את עצמו בבסיס הזנב- גם כנראה מגרד לו אחרי התספורת- האם אפשר למרוח גם שם את המשחה, אפילו שזה איזור עם פצע?
תודה רבה מראש

לא במקום וטרינר

כמו שאת יודעת, הדבר הנכון הוא לגשת לרופא. בינתיים את רוצה להקל על הכלב, וזה בסדר.
1. אכן אפשר למרוח דרמקומבין. מרחי כמות קטנה, ועסי אותה קצת אל תוך העור. אח"כ צאי לטיול עם הכלב לכמה דקות. בינתיים רוב החחומר נספג ועושה את הפעילות הנחוצה, וכך ליקוק מאוחר יותר יפריע הרבה פחות.
2. גרד בבסיס הזנב נובע מאלרגיה לפרעושים, כל עוד לא הוכח אחרת. הכוונה היא שאמנם יש גורמים אפשריים נוספים אבל אלרגיה לפרעושים היא החשוד העיקרי. טפלי נגד פרעושים ראשית כל. אם יש כבר פצע- זה לא יהיה במקום ביקור אצל הוטרינר.

השילוב של שני הגירודים יכול לנבוע מצירוף מקרים, או מבעיית עור משולבת (אלרגיה, למשל). כך שכדאי לתת על זה את הדעת בהמשך.
אסף

תודה רבה על התגובה

הוא מטופל בקביעות נגד פרעושים וקרציות
בכל מקרה עבר רחצה אחרי התספורת אז סביר שנעקץ ופיתח אלרגיה
שמנו לו אתמול אמפולה ומרחנו לו משחה
נראה שהוקל לו והוא כבר לא מתלקק בטירוף, אבל אני חייבת להודות שלא ראיתי שיפור בפריחה..
בכל מקרה ילקח היום לווטרינר, מקווים לשיפור..
אם יש משהו נוסף שניתן לעשות כדי להקל עליו (טלק? אלו ורה..) נשמח לשמוע
תודה והמשך יום טוב!

למעלה