גיסתי ואמא שלי..

לדעת מתי לפרוש

אני לא מתכוונת להצדיק את עצמי עכשיו יש הרבה דברים מעבר שאת בכלל לא יודעת.... וחמתי לא מבוגרת, היא בת 50 - ככה שהיא יכולה גם לעשות לגבי האחים שלי, הם אומנן לא עושים כלים אבל הם עושים הרבה דברים אחרים...ואני לא מתכוונת לפרט לך עכשיו כי אני לא חייבת לתת לך דין וחשבון.... אז לפני שזה יגיע לפסים לא נעימים.....אני פורשת מהשרשור הזה.

פרצלה, למה את מרגיזה../images/Emo8.gif

יש משפחות שבמנטליות שלהם הגבר אינו עושה דבר. בא הבייתה, זורק הבגדים, ממתין לארוחה, אוכל וקם לטלויזיה. בקיצור כל נשות הבית מכרכרות סביבו. במשפחה כזו החינוך הוא שגם הבנים חלילה להם מלעשות משהו. האמא היא "חמור" המשפחה ,והבנות בעקבותיה.

פרצלה

New member
חחחחחחחחחחח,צודקת :)

האמת,זה מזעזע לראות בחורה כל כך צעירה שעדיין חושבת בדפוסים העתיקים האלו.

פרצלה

New member
ואותם אחים יהפכו לגברים בעלים

שיסכלו על האישה והיא תשרת אותם. בדיוק כמו שראו בבית

נונה17

New member
סליחה??!! מה זה אני בת יחידה יש רק אחים? ../images/Emo46.gif

למה מה יקרה אם גם מישהו מהאחים שלך, הוד מעלתם, ישטוף כלים?? האם כרומוזום Y מכתיב שהאדם שנושא אותו יישב כמו פרזיט בסלון בעוד הנשים מתרוצצות בין המטבח לשולחן?? האם אנחנו במאה ה-19?! אצלנו בארוחות משפחתיות כולם, וזה כולל כל אדם בין גיל 8 ל-70, מפנה את הצלחות שלו, ללא הבדל מין, והשטיפה מתחלקת בין כולם. ברוב הבתים שאני מכירה הגברים התחילו לקחת חלק כלשהו (אם כי לא מספיק, לדעתי) בעבודות הבית ולכן הודעה כזו בסוף שנת 2007 פשוט מרתיחה אותי.

נונה ,תפסיקי לכעוס

אתן לא מבינות שבמדינת ישראל יש עדות שונות, תרבויות שונות ומנטליות שונה בין אנשים. אז נכון שיש קדמה בנושא השויוניות, אך אל לנו לכעוס אם יש עדיין משפחות שהדפוס הזה אינו קיים אצלם. קראתי היום בעקבות כנס שדרות שיש בישראל איים של תרבויות. איני מכירה אותך ,אך אני בטוחה שכמו שאני אינני מכירה את כל שכונות וישובי ישראל על תושביהם, עדותיהם ותרבויותיהם כך גם את לא. (ואם את כן אני מתנצלת). את יודעת שנישאתי לפני 28 שנים הסתכלו על בעלי בעיין עקומה שהיה מבשל, מחתל וכו'.היום זה הפך לכמעט נורמה. והיום גם 2 בני כאלה. מבשלים, מנקים ואינם שונים ממני ואחותם.אז אולי יקח עוד דור או שניים עד שהדיון הזה כאן לא יתקיים כלל.

פרצלה

New member
אל תהיי בטוחה

שכן הבחורה הצעירה הזו שחושבת שזה בסדר שבנים לא עוזרים תגדל כך את ילדיה....

נכון, אך יש כבר השפעות חברתיות

וחוץ מזה אני רצה לבית ספר. עידכונים בקשר לבית משפט. בינתיים המשך ערב נהדר.

אני רוצה להגיד כאן תודה לבעליל שלי

שאלמלא היה עושה יחד איתי - הייתי קורסת ! וזה עוד לפני ילדים........ וזה לא בא לו מהבית, שם לא עשה כלום - העוזרת עשתה.

פרצלה

New member
גם בעלי כזה

ולעיתים עושה גם יותר ממני. אבל אצלו זה כן מהבית. עד היום אין דבר כזה שאבא שלו לא יוריד מהשולחן ויסדר במדיח למשל.

נונה17

New member
מה שהרגיז אותי

היה שהיא דיברה על כך שזה כל כך מובן מאליו, כלומר - סיבה ותוצאה ברורות. אני עוזרת לאמא שלי כי אני בת יחידה (יש לי רק אחים), כלומר - ברור מאליו שבגלל שיש לה רק אחים, רק היא יכולה לעזור לאמא שלה. לא הייתי מתעצבנת אם מישהי בת 80 היתה מדברת ככה (טוב, אולי קצת
) אבל כשבחורה צעירה, ולא אחת, מדברת ככה זה מרגיז אותי מאוד כי נראה כאילו לא השגנו כלום ושגם בקרב הדור הצעיר המנטליות הזו מושרשת היטב.

נומלה

New member
זה לא נושא להתעצבנות

צריך לרחם עליה. מה שעצוב זה שגם בבית חמותה אף אחד לא מצפה שהבעל יעזור אלא הכלה. שהרי ברור לגמרי שאם בכלל מישהו צריך לעזור שם זה הבן האפנדי שאסור לו להזיז אצבע.

פרצלה

New member
נומלה,זה לא נכון,לא כתוב שמצפים ממנה

לעזור. היא סתם סיםרה שהיא פשוט באופן עקרוני לא עוזרת שם כי גיסותיה לא עוזרות. ובית אימה היא כן עוזרת למרות שהאחים שלה לא פחות פרזיטים ולא עוזרים. מה שאותי עצבן זו ההבדלה הזו בין העזרה לאמא לעזרה לחמות. שתיהן באותו מצב שכולם מתעלמים ואיש לא עוזר ולאמא שלה היא כן תעזור אבל לחמותה לא. בכל מקרה ואיך זלא יהיה זה פרזיטיות לדעתי.

בוקר טוב בנות

אל תבינו לא נכון. התעוררתי מזמן. הולכת לבשל (השביתה הזאת גרמה לי להיות "אמא למופת"). הבן בדרך הבייתה. פינוקים לחייל.

שגם טרומי תראה

הכנתי גם את פשטידת הקישואים של טרומי. אני "מתה" רק מריח של עוגות בתנור.

כן כן תתעללו בי חופשי ../images/Emo46.gif

עוד שנייה נדבקת לי הבטן לגב. אני מתה מרעב בעבודה , והדבר הכי נגיש לי כרגע זה טוסט.

למעלה