גיסתי ה"יקרה"

גיסתי ה"יקרה"../images/Emo4.gif

גיסתי הקטנה מאז ומתמיד נחשבה לגיסה "פרווה" לא מריחה ולא מסריחה! אך במשך השנים החלה ריחה מתנוסס מעל סיפורים משפחתיים. אני כגיסה רווקה וצעירה תמיד נחשבתי לגיסה ה"טובה" ל"דודה סם" כשכל מתנה לאחיינים הייתה בצבע ירוק ומרשרש חזק. מאז שהחלטתי ל"החזיק את ידיי"ולהפסיק את הבזבוזים המיותרים (רכשתי דירה, התחתנתי) הפכתי להיות דודה מעט שונה ופחות רצוייה. אז אצל גיסתי הקטנה זה התחיל כך: כשהלכה ללדת ביקשה מפורשות מבעלה (אחי!!!)לא להודיע על הימצאותה בחדר לידה לאף אחד מ"בני משפחתי" למעט אימי, אחותי הקטנה, אחותי הגדולה ואחותי האמצעית. מי נשאר ? - נחשתם נכון - אני!!! למה? כ כ ה !!! אין לי מושג אבל הוסבר לי מאוחר יותר שזה מחשש לעינא בישא (ילד שלישי שלה!! איזה עינא ואיזה אעמה?) והיות ואני הייתי בתקופה אינטסיבית של טיפולים. אז בערב לאחר הלידה מתקשר אחי ובעלי עונה לטלפון ואומר לו (לאחר שבעלי אמר שאני במקלחת) "תאמר לה שנולדה לנו בת". בעלי בא לאמבטיה והודיע לי . קפאתי במקומי ודמעות חמות של עלבון הציפו את פניי. שאלתם למה? - ידעתי שתשאלו. כי בערב הייתי אצל אימי אחרי קניות ובדרך החוצה הביתה אימי ביקשה שאקפיץ אותה לבית החולים יחד עם אחותי הקטנה. כששאלתי - "למה?" ענו לי שהם הולכות לבקר חברה של אימי בבית החולים. לקחתי אותן עד בית החולים ומשם נסעתי הביתה. אז , הטלפון עשה לי את החיבור של אימי ואחותי וכו' וכך גם הבנתי שהן שיתפו פעולה אבל לא התביישו לקחת אותי כ"טרמפ" עד לבית החולים. כעסתי מאוד מאוד ולא ויתרתי.! הרמתי טלפונים כל הערב לאחותיי ולאימי וצרחתי עד עימקי נשמתי. אחותי האחרת בכתה לי בטלפון ונשבעה שלא ידעה במה מדובר אבל גם לא ויתרה ונסעה לביתה של אימי בכדי "לתת לה על הראש". יומיים עברו ונסעתי לבקר את גיסתי בבית החולים, בלעתי הרוק קניתי מתנה ונכנסתי. גיסתי הייתה בהלם ולא ידעה איך להגיב אך אני נהגתי "עסקים כרגיל". יצא המקרה וכשהחליטו על מסיבת זבד הבת הייתי אחרי טיפול ונבצר מימני לפזז על לאולם השמחות. קיבלו בהבנה או לא - לא עניין אותי ולא חיפשתי לתת לה הסברים מיותרים. חלפה תקופה בה נפגשנו מס' פעמים אצל אימי בחגים ואז הייתה יום הולדת של ביתה בכורתה (הפרש של יומיים ביני לבינה לא קשה לזכור נכון). אחה"צ של אותו יום מצלצל הטלפון ואחותי על הקו:"את באה?" שאלה שאלתי :"לאן?" "יום הולדת ל..." אמרה. "לא הוזמנתי, אבל תני לי לבדוק את המשיבון" (לכו תדעו, לא בבית נתפסתי ולא בעבודה ולא בפלאפון אז אולי הושארה הודעה באחד מהמשיבונים???) בדקתי וכלום. לא הלכתי! גיסה אחרת (הדובה) הייתה חייבת ליידע אותי (לפני אחותיי!! מקימות השערוריה בכבודן ובעצמן!) ביום המחרת שהגיסה ענתה לשאלות אחותיי מדוע לא הוזמנתי : "לסיגי אין ילדים לכן אין לה מה לחפש בימי הולדת של ילדים". תשובה מגעילה, עוקצנית ובהמתית (במיוחד לאור העובדה שהיא גם טופלה בעברה הלא רחוק) אבל ברור שיכלה לומר זאת רק לאחותיי ולא בפניי כי חיה היא לא הייתה היום זה בטוח. עברו שוב כמה חודשים וברוך ה' הצלחנו בטיפולים ואז טלפון אצל אימי (עד אז היא לא ידעה ואיימתי על אחותיי ואימי שלא יספרו לה שאני בהריון למרות נסיונות החקירה שלה) "היי," בצביעות עד כדי בחילה. "יש מחר יום הולדת ל... בלובי של מלון... יהיה נחמד ויהיו גם מבוגרים, תבואי". אני? שוק, הלם, המומה, - איך נפלה לחיקי כזו הזמנה? ושוב, רצה הגורל (ואולי עשה דווקא?) ונבצר מימני ללכת (למרות שרציתי מאוד מאוד !!!) ונשכבתי באישפוז למשך שלושה ימים להשגחה (זוכרים?) אבל לא שכחתי לקנות לילד מתנה ולשלוח עם אחותי אבל בשום פנים לא לספר שאני מאושפזת!!!! ושוב עוברת תקופה (קצרה הפעם , רק חודשיים) ואז ביום חמישי טלפונים מאחיותיי (חשוב לציין שמאימי כלום , כלום , כלום וזה מהפחד מימני!!!)והפעם שואלות בהססנות (למעט אחותי הבכורה שלא ידעה חצי דבר)"הזמינו אותך ליום ההולדת של ....?" ואני כבר בחצי חיוך (לכל דבר מתרגלים לא?) "לא!!! והפעם זה ממש לטובתי!כי לא בראש שלי ללכת בחום הזה לשום מקום ובטח לא לרוץ לחפש מתנה!". נו?????????????? ב"ה אני בטח ארצה לעשות אירוע לא? להזמין???????????? תשאלו איפה אחי בתמונה? ת מ ו נ ה !!! אז השאלה לא רלוונטית מלכתחילה.

mariana

New member
היי סיגלי

בעזרת השם תלדי והיא אפילו לא תיהיה בראש שלך. אני חושבת שכן להזמין כדי להראות לה שאת שונה ממנה. סבתא שלי לימדה אותי שאת האויב הורגים במתיקות. אז זה מה שאת צריכה לעשות להזמין אותה ואם לא תרצה לבוא שלא תבוא

איזו גיסה מגעילה

רק חבל שכל שאר המשפחה משתפת איתה פעולה. אמא שלך ואחיותייך צריכות להגיד, אם סיגי לא מוזמנת, גם אנחנו לא באות. ואחיך - אין מילים!!

צודקות וחצי אבל זה עדיין כואב ומאוד

אחיותיי עשו הרבה פעמים חרם בגללי (כי גם אני עשיתי בשבילן) אפילו נגד אימי!!!!!!!!!!!!!! אימי? עושה זאת מטיפשות ומתוך חשש מאחי ולא מתוך רוע. אבל מה לעשות שגם הטיפשות שלה פוגעת בי? אימי ואחיותיי ואפילו זו הגיסה יודעות שאם אני הופכת "ערבייה" אז עד הסוף!! ומזה אני דווקא חוששת. בחתונתי כעסתי באופן אנוש ביותר על גיסתי השניה (הדובה) עד כדי שהחרמתי אותה ואת אחי ועמדתי על כך שהם לא יהיו בחתונתי! ומה זה נתן לי? צער, כאב שעד היום אני מצטערת על העקשנות שלי.

ניני51

New member
סיגל, כמה צער יש לך מהמשפחה.

אפילו יותר מאשר לי. איך אפשר לחיות כך? כל כך הרבה כאב. אמרתי לך כבר, הייתי הופכת להיות אדישה. כן הזמינו, לא הזמינו, מה זה משנה. והדבר הכי חשוב זה לא להכנס לקואליציות. להיות תמיד נייטרלית. תנסי להיות שוחרת שלום.

coraltali

New member
סיגל קודם בדקי את עצמך אח'כ משפחתך

את לא הבנת מדוע זועמים על התשובה שלך קראת שוב ושוב ולא הבנת מה לא יפה בה אז כנראה שאת מדברת ככה עם גיסתך והסיבה ליחסה זה לא המתנות שהפסקת להביא,ולא זה שאין לך ילדים ולא כל התירוצים שלך אלא הפה שלך, את מדברת בגסות בחוצפה ובלשון המעטה בחוסר עדינות, את זה למדתי מתשובותיך לאחרים בפורום. נדמה לך שאת תלית שכולה תכלת אבל לא כך הוא, כנראה שעדיין לא התבגרת מספיק ולא למדת שמעשיין יקרבוך ומעשייך ירחיקוך. מה שאדם זורע זה מה שהוא קוצר.

mariana

New member
סיגל היא אחת

שלוחצת יד למי שרוצה לחיצה. היא מתנהגת באותו אופן כמו שמתנהגים איתה. וכנראה אתם אנשים צבועים שלא אומרים הכל בפנים אצל סיגל זה שונה היא אומרת מה שצריך בפנים וישנם כאלה שלא אוהבים לא אוהבים אז לא צריך. ואם כואב לכם פ]שוט אל תקראו את התגובות שלה

smagi

New member
סיגלי כבר אמרתי לך שיש לנו את

אותה הגיסה כנראה.... גם גיסתי תמיד "שוכחת" להזמין אותנו ואם היא כבר מזמינה אז היא מבקשת שנשלח את נועם עם ההורים שלי ושהיומהולדת לא מתאימה למבוגרים. אני פשוט מאד החלטתי לנתק קשר ממנה ומאחי וחוץ משלום שלום בחגים או במקריות ברחוב הם לא מקבלים ממני שום דבר יותר. ודרך אגב תתעלמי מהניצים שמסתובבים בפורום ומנסים בכל הכח להכניס לכאן אוירה עכורה. וחוץ מזה אם הן כל כך מתעבות את הפורום למה הן נמצאות כאן כל היום???????

מגי

כשיש משפחה גדולה שחוגגת בכל הזדמנות ביחד ובגדול קצת קשה להתעלם. אצלי בבית זה מעט שונה, גיסותיי למדו שצריך להתקשר לפני "נחיתה" ולבקש רשות וגיסה שתתפס מרכלת תשלם על כך מחיר יקר. בהתחלה היה קשה להן לקבל את זה אבל למדו עם הזמן. אמא שלי תמיד אמרה להן "אצל סיגי, מה שאתן רואות זה מה שאתן מקבלות". לא יהיה מצב שהן ישמעו שלכלכתי עליהן ובפנים אלטף אותן. יש מי שיודע להאריך תכונה זו ויש מי שלא ומעדיף לחיות בצביעות! בהקשר לימי ההולדת., תמיד ידעו שאפשר להתקשר לדודה ולומר במה חשקה נפשם ליום ההולדת והדודה מעולם לא סירבה או חסכה. היום זה שונה ואין מה לעשות ! המצב הכלכלי השתנה, סידרי עדיפויות משתנים וכו'. בנינו? כמו שאמרתי לאחותי- כל מינוס של הזמנה הוא פלוס לכיס!!! העניין הוא שאני יודעת שזה הולך להתעורר בשלב מסויים ואז יתחילו הבעיות והלחצים אם להזמין אותם או לא. מצד אחד ממש לא רוצה להזמין ומצד שני יודעת שאני אכאב ואתאבל אח"כ. קל להיות צבוע אבל קשה יותר לסבול אנשים לא אהובים סביבך.

coraltali

New member
../images/Emo39.gifמכל מלמדי השכלתי

להתעלם זו הדרך הקלה לשמוע את האמת זה הרבה יותר קשה, לכן אני מבינה את תגובתך תתעלמו מהן. סיגל תלמדי סובלנות כלפי אחרים. תכבדי אנשים שמתיחסים אליך ולבעיותיך גם אם התשובות לא לרוחך ולא מה שהיית רוצה לשמוע. וכדאי שתדעי שאנשים מדברים מגרונם ולא מן הלוע. ואת הטרולים שמרי לעצמך ותהני מהם. אני סולחת לך כי את עוד צריכה ללמוד הרבה בחיים ובעיקר יחסי אנוש.

שש שבע

New member
תגידי מישהו הכתיר אותך בתור "מחנכת

הפורום?," תפסיקי עם ההטפות שלך, כי לא רק שהן לא עוזרות, הן מעצבנות, אז חלאאאס !

גלורי7

New member
קורל ואסתר בואו לרגע לכאן

אני משתתפת מאוד פסיבית ומעולם לא נכנסתי בכדי לשפוך את אשר מר על ליבי אך תמיד התמוגגתי מתשובותיה של סיגליהיא והמתכרתי לכל מילה ולכל החברות הנהדרת השוררת כאן. ראוי לומר שנוכחות מהן זו שלכן מעכירה את האוירה למרות שכעת נראה על פניו שסיגלהיא מאופקת משהו אבל עלולה לתקוף בכל רגע וחבל. אני מנסה לקלוט ולהבין מאין לכן הידע על אופיה ועל סיגנונה אך אני יכולה להעיד על אצילות וגדלות נפש מצידה וכמה במשך תקופה למדתי לשנן לטובתי האישית את האסטרביות שלה והעמידה והעקשנות על דברים עקרונים שמעולם עד כה לא העזתי. אז כמו שמסברות כאן הבנות טרולים לא מאכילים לכו לכן לשלום וחפשו לכן מקומות יפים אחרים ולא ביצה מגעילה וטובענית כמו כאן. סיגלהיא חזקי ואמצי ואל תשתני היחוד שבך זה מה שאת

זוכרת אותך מתקופת "אוגרת עוכרת"

נכון????????? ולא הבנתי לאן נעלמת את ועדי בסון וכל השאר. תודה נשמה, שמחה שיכולתי לתרום ולו מעט. (שולחת לך מסר) כמו כן לא מתרגשת מסגנונן כשזה חוזר על עצמו קשה לא לראות את הקנאה שפורצת מתוך גרונן. אז., שיחנקו להן בנחת כי בסופו של יום הן יתפוגגו מעצמן.

coraltali

New member
|טאת מתחנפת פסיבית לא משתתפת פסיבית

מה את כל כך מתחנפת לסיגל, מה הקטע שלך? מותר להביע דעה שונה, מותר לפקוח עינים למישהו, מותר למחות. בחברות ביקורת יותר חשובה מהתחנפות. אבל להתחנף זה מכוער.

למעלה