גיסתי המלעונית

גיסתי המלעונית ../images/Emo4.gif

חמותי בקריזה.............. וכמובן אני זאת שצריכה לשמוע, להתעצבן אבל אסור לי להגיב (כך השביעה אותי חמותי!!). לא אחת דובר וסופר שגיסתי ובעלה (הבן של חמותי) לא משתינים לכיוון של חמותי וחמי בקטע של עזרה וכאלה, אבל, כשמדובר בלקחת אין גדולים מהם!!!!!!!!!!!!. החל מהתנחלות לא חוקית של הנכדים, וסיום בארוחות חינם במהלך השבוע. אז., חמותי מתקשרת ומשוחחת איתי כשברקע אני שומעת קולות של ממתינה. אני אומרת לחמותי שתבדוק כי יש לה ממתינות וההיא בשיא הקריזה אומרת שלא בא לה לענות. "טוב, לפחות תבדקי בצג שיחה מזוהה מי זה? אולי הבת מארה"ב?" אני אומרת. וההיא משיבה לי:"אלה הבנות, ואני יודעת שהיא מתכוונת להנחית אותם עליי ואין לי חשק וכוח ועצבים". ווווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוווווווווווווווווווו, בחיים חמותי לא הייתה כך עצבנית היא בד"כ אישה מאוד רגועה וחייכנית. מה מסתבר???????? גיסתי מלכתחילה הייתה אמורה להתארגן עם מטפלת לאחה"צ לתינוקת בגלל הפיצול שהיא עובדת פעמיים בשבוע, אך לא כך הדבר!!!!!! למרות שחמותי הבהירה לה שאין באפשרותה לטפל (הן מפאת מחלותיה והן מפאת גילה) גיסתי מפילה עליה תיקים בצורה עקיפה, דהיינו בכאילו שולחת את הילדה הגדולה (בת 11 !!!) עם התינוקת בעגלה כאילו לטיול ואז עושה חניית בניים של ארבע שעות אצל חמותי. (עד שהגיסה מגיעה מהעבודה!!!) חוצפה לא???????????? לא מה פתאום,,,, זה ביקור!!!!! אז לחמותי נשבר מכל זה ומתחילה להתעלם ולא לענות לטלפונים שלהם. מילא כך (כמו שחמותי אומרת) אבל להשאיר אותה אח"כ עם בית מבולגן, כלים בכיור, צעצועים על הריצפה וטושים ונייר מפוזרים על כל הבית ? עד כאן!!!!!!! אין לה כוח וזה מרגיז אותה !! האמת? אני מצדיקה אותה היות וילדים גדולים שמחונכים בבית הוריהם שצריך לסדר את החדר ולשים כלים במדיח ולשמור על התינוקת יכולים גם לעזור לסבתא ולא להתנהג כמו פרזיטים. הסברתי זאת לא אחת לגיסתי אבל היא בתגובה הייתה אומרת : "לא צריך, אני אפסיק לשלוח אותם". ובזה זה היה יורד מהפרק עד לתגובתי החריפה שהייתה בפעם קודמת:"תכלס את יודעת רק לאיים, כי אתם לא שווים כקליפת השום בעיני חמותי למעט הילדים". אז מה עושים???? מקשיבים לטרונותיה של חמותי, מתרגזים ו... שותקים עד לפעם הבאה. צער גידול חמות כבר אמרתי????????

מילא מלעונית כבר התרגלנו, אבל

הקנאה והאובססיה של "מגיע לי" ו"אני קודם" ו "רק אני" זה המרגיז!!!! היא לא קולטת שבעלי הוא גם בן של חמותי ומרגישה תמיד בתחרות מי יהיה הראשון וחס ושלום אם נקבל איזה משהו והיא לא או לא תדע מיזה. לא אחת היו ויכוחים על כך שבעלי הוא הבן המועדף והאהוב וכו'. האמת? מגיע לו וחצי ואפילו יותר. בעלי הקריב את כספו, רכושו, בריאותו וחיו על מנת להציל את הוריו ולתמוך בהם (גם בתקופות שהייתי אנטי מוחלט כלפיהם, זוכרת ששית?????), אין ולא היה מצב שחמותי בקשה משהו (אפילו באמצע הלילה, בדיוק כמו שזה נשמע!!) ובעלי סירב או התמהמה (ואם יצא לו להתמהמה אני הייתי עושה או מרביצה לו תורה בראש בשביל שיעשה וימהר). לעומת זאת בעלה של גיסתי (בן חמותי גם כן) מעולם לא נקף אצבע ולא עזר בכלום שבכלום שבכלום והתשובות שתמיד ענה היה : "אין לי זמן, לא בא לי". על כן חמותי לא העזה לבקש מימנו דבר וחמי נוטר לו עד היום על כך (אבל לא אומר לו דבר, אלא תמיד אומר שיבוא יום ועוד החשבון הזה יפתח). אז אומרים שיש אפליה בן הבנים??????????? אומרים!! אבל בצדק!

שש שבע

New member
"להתרגז" אמר פעם מישהו

"זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

תני לחמותך להתמודד

ואל תהיי הרעה. היא צריכה להעביר את המסר שלה ובמקום לקטר לעשות מעשה

nuni2212

New member
מה יהיה אחרי הלידה?

אם את תהיי במצב שתצטרכי אותה ????? את חמתך והתגובות יהיו דומות ??? אל תשפטי את גיסתך נראה לי שאת שופטת אותה יותר מדי בחומרה!! אז היא צריכה עזרה נו אז מה ?????!!!!! אם חמתך לא רוצה שלא תשמור עליה !! אני צודקת או לא ?~!~ או שהיא באמת מכשפה !?!?!?!?

יקירתי נוני תלמדי דבר אחד

כל מה שיעלה לך כסף ולא טובות מאף אחד , תגידי תודה אלף פעם. (לפי כל הסימני קריאה ושאלה שלך את כותבת די בעצבים את התשובה) שנית, לשפוט בחומרה זה דבר מאוד כללי ו..כן אני שופטת בחומרה !! במיוחד לאור העובדה שהחמות הזו מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד חולה וליפול עליה זה לא הוגן כש.... הבעל המהולל אמור לשמור על התינוקת אבל משאיר אותה עם ילדה בת 11 בחוסר אחריות מוחלט!!!!!!!!!!! ואז היא פשוט אורזת את התינוקת ומדדה בעגלה מרחק של 1.5 ק"מ דרך כבישים וצמתים על מנת להגיע לחמותי!!!!! זה נראה לך תקין ונכון לעשות? ועוד במיוחד שהבן עצמו לא נוקף אצבע לכיוון אימו ואביו ומצידו שכולם ימותו ורק הוא ישאר?????????????????? וכש..... אומרים לך מפורשות שזה בלתי אפשרי כשחמותך עושה יום יום טיפולים קשים שזורקים אותה לחדר מיון או למיטה ואת במקום להבין את המצב (וגם כמו בעלך יודעת רק לקחת וחלילה לא לתת) נופלת עליה בדווקא???????? ובראש קטן כאילו באים לביקור????????. עכשיו., מילא כך, שעוד אכשהוא מעבירים אותה ופעם עייפים ופעם מסרבים ופעמיים מסכימים, מה עם זה שהגיסה תמיד הייתה מלכלכת על הבת שהיא מביאה את הילדים שלה והם מבלגנים וזה ממש לא בסדר וכו' אבל היא בעצמה נוהגת כך ולא נוקפת אצבע על מנת לעזור לחמותה שעוזרת למעשה לה?. הההה? ו... מכשפה גיסתי היא לא! מה כן? גרידית, אגואיסטית, אמא גרועה ושקרנית פתלוגית!!!! רוצה לצאת בפרסום חד פעמי? תתקשרי לגיסתי, ספרי לה והשביעי אותה שלא תספר לאף אחד. תוך חמש דקות 3/4 עיר יודעת וזה בדוק !!!!!

ואתמול בצהריים../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif

חמותי מבקשת מימני טובה שיעבירו לה בפקס אליי ניירת מתורגמת עבור השתלה שהיא אמורה לעשות. טוף,,, מי אני שאסרב? זו חמותי לא? "מה שלומך?" אני שואלת והיא עונה :"עייפה גמורה וכואב לי הכל". "תחזיקי מעמד אני אגיע עם הניירת עוד מעט".ונסעתי אליה. נכנסתי,,,, חשכו עיניי!!!!!!!!! הנכדות שכובות על הספות בסלון, פינת האוכל מבולגנת ונראה שסעדו שם לא מזמן וכל הכלים , הסכום ושאר השאריות עדיין מרוחים ומחכים למושיע. הכיור עמוס כלים ועל הגז יש כבר שיירה של נמלים שהגיעו לסעוד את ליבם. קבלתי בחילה, אבל....... סובבתי את הראש ועשיתי עצמי לא רואה!!! ספרתי עד 10 וניגשתי למקרר לקחת שתיה קרה. "חרא,תתעלמי, זה לא עניינך, אלה לא ילדייך, שלא תעזי לעשות כלים ולהתחיל לפנות את הכלים מהשולחן" ככה אני מדברת על עצמי ומחזיקה בכוח. ה צ ל ח ת י !!!! לא אמרתי לה מילה ולא שאלתי שום שאלה : למה, כמה, איך- כלום!!! זהו. שתיתי וברחתי כל עוד נפשי ורוחי בי. בערב ספרתי לבעלי שהייתי אצל אימו והיה כך וכך והוא ענה :"יש לך מזל שלא עשית כי אני הייתי מתרגז, היא רוצה לאכול אותה יש לה בעיה שלא תתלונן ואת גמרת לנקות בשביל אחרים גם אם זה בשביל חמותך, הגיע הזמן שאמא שלי תדע לבקש מהכלה שלה או מהנכדים ולא לעשות פרצוף מסכן בכדי שאת תעשי בסופו של דבר". מצידי? נגמר הסיפור, לא מעניין אותי !!!! שתבכה עד מחרתיים ושהבית יראה כמו דיר חזירים אם היא לא מסוגלת לדבר ולהעיר - לה יש בעיה ולא לי!!!!

nuni2212

New member
זו בדיוק כוונתי .......

חמודה, לא התכוונתי למה שחשבת !!! אני פשוט חושבת שבשבילך, אל תתערבי בטח לא אישית ונפשית ! את לא צריכה את זה בהריון !!!! אבל תני לחמתך לשבור את הראש שלה ! חולה או לא חולה זו בעיה שלה עם כל הצער, שתלמד להגיד לא יכולה או לא רוצה ושלא תבכה אם היא לא יודעת להתמודד עם זה לבד ! כי בשלב מסויים יכול להיות שתצטרכי אותה, או את גיסתך, אני אומרת לך מנסיון, לפעמים הבייביסיטר חולה או משהו כזה תאמיני לי שווה לשמור על קשרים בתוך המשפחה לפי דעתי גיסתך מסכנה וזקוקה לתשומת לב !!!!!!!!! אז פשוט תקחי הכל בקלות, תחיי את החיים שלך ותעבירי את ההריון בכייף , בלי עצבים כי את לא צריכה את זה. מקווה שהבנת אותי עכשיו .

הספקתי ללמוד על בשרי שחלילה לי

מלהצטרך את עזרת חמותי (שלא לדבר על עזרת גיסתי)!!!!!! חמותי חלילה וחס בשום אופן לא בנויה לטיפול בתינוק אפילו 5 דקות!!!!! גיסתי??????? בקושי מסתדרת עם שלה, 3 ילדים שחיים כמעט לבד וזה כולל תינוק בגיל שנה וחודש!!!!! אתמול התקשרה ב 21:00 בערב להשמיע לי שהגיעה מהעבודה!! (משעה 7:45 בבוקר!!) הייתי מזועזעת וצרחתי עליה בטלפון שזה ממש חוסר אחריות מצידה (אין לה חובה להשאר עד שעות כאלה !!!!!) אז כך שהיא לא יכולה לעזור לי אלא אני עזרתי לה ועדיין פה ושם עוזרת. חמותי מסכנה נוי? כן אבל ..... "אפשר להביא את הסוס עד השוקת, להכריח אותו לשתות אי אפשר"!!!!! אחרי אתמול, אני גמרתי את המלחמות שלה!!!! כל כך נגעלתי וסלדתי שאני לא יכולה לחשוב אחרת.

smagi

New member
באמת כואב הלב עליה!

אולי שבעלך ידבר אם אחיו וינסה להסביר לו שלאמא שלהם כבר קשה עם הבנות. נראה לך שזה יעבוד?????

מרגוש, תג'עג'עתי לך../images/Emo24.gif

בעלי לא ידבר עם אחיו משתי סיבות : א. כי אין חיבה גדולה בניהם והאח הגדול "אנטיפת" בצורה מבחילה (החומד והקסם שבו פועל רק כשהוא זקוק למשהו מבעלי) ב. כי בעלי לא מוכן לריב עם אחיו בגלל אימו כי הוא יודע שזה לא יארך זמן ואימו תחזור לסורה. ועוד סיבה מימני, לא צריך להסביר ש"קשה לה עם הבנות" את זה רואה אפילו עיוור ממרחק רב. להם נוח להתעלם כי אין להם אפשרויות אחרות לעשות. (כגון מטפלת לאחה"צ או בייביסיטר או בכלל שהפוסטמה של בעלה יגיע בזמן מהעבודה ולא יסתובב אצל חברים עד שעות מאוחרות של הערב)

אם זה המצב של חמותך

את צריכה לעזור לה יחד עם בעלך בהתמודדות נגד גיסתך כי לחמותך מפאת סבלה אין כוח להתנגד. היא גם פוחדת במצבה להשאר לבד. ובמצבה היא גם מתביישת לבקש עזרה כי הכי באסה זה להיות תלויה בילדייך האנוכיים שכל אחד עושה חשבון ובסוף היא נשארת לבד עם הכאבים. כשהיא היתה צעירה היא השקיעה בבעלך את כולה.והנה היא עומדת לפני השתלה וילדיה האנוכיים מתחשבנים על יד משכב חולייה. איפה כיבוד אב ואם.פני הדור כפני הכלב

גברת נכבדה

אצל בעלי ואצלי אין מה לדבר על "כיבוד אב ואם". אצלנו זה דבר ראשון במעלה ובכלל לא עולה על הפרק דבר אחר זולתו. עניין של חוסר כיבוד אב ואם בא מהבן השני ואישתו וזה על סמך חשבונות מן העבר הכוללות טענות קשות כלפי ההורים (ארוך מאוד מאוד). גם בעלי סבל קשות אך מעולם לא הפנה להם עורף ומבלי לקחת את זרי הדפנה הרבה בזכות הגישה שלי שאלה הם ההורים וזה מה שיש. אנחנו הרבה "חרא" אכלנו כזוג צעיר ב"זכות" חמי וחמותי וזה כולל חובות ענק לבנקים שעד היום ועוד הרבה שנים נשלם על כך, משכנתא שהחתימו את בעלי כערב ראשון וכילד בן 21 !!!!! ובזכות כך (ולמזלי כי אחרת היו גם את זה לוקחים לי) קניתי את הבית לבד ועוד הרבה. אבל.... כשלחמי וחמותי היה הרבה כסף (וחבל שאז לא הייתיכי כבר אז הייתי מחנכת אותם) הם הראשונים להנות , לנסוע ולחיות חיי פאר (ולא בעלי, כי הוא זה שעבד !!!) וכשחמי וחמותי נפלו על האף הראשונים לברוח ולא לקחת אחריות היו הם!!!!!!!!!!!!!!! אז איזו ברירה הייתה ?????? שילשלחו אותם לבית הסוהר????? חס ושלום ! אז אני ובעלי ואחותו הצעירה יותר משלמים בריבית דריבית ולכן אני חושבת שלנו הזכות בגלל זה לדבר ולקבוע ולהחליט!!! לא כך? וחיו כמו מלכים (לגיסי עד היום יש יכאטה מפוארת מהתקופה ההיא)

geni1

New member
סיגלי

כמעט כתבתי לך שאני מרחמת על חמותך. על הטיפשות שלהם אתם משלמים...ותשלמו. אני למדתי שאסור להתערב , ובמשפחה במיוחד...

מנורה

New member
כואב ועצוב

אין לי שום ספק שיש בך המון כעס וגם יכולת שליטה על הרגשות העולים אני מורידה בפניך את הכובע. את עושה לדעתי את הדבר הנכון קודם כל המשפחה שלך והקשר החם והטוב עם הבעל את לא תשני אותם את תשני את הגישה שלך ומשיכי להיות את ושמרי על עצמך.

כואב ועצוב וגם מרגיז../images/Emo123.gif

אבל למדתי להבין שמי שעושה לך רע תמיד יתקבל ביראה ובברכה ומי שעושה טוב יקבל בוקס לתוך הפרצוף. כך יוצא שאני ובעלי מטפלים בהכל ומשתדלים לא לקחת כלום וההם לעומת זאת לא נוקפים אצבע ומקבלים הכל. הדבר היחידי שאני מתנחמת בו זה שאני יכולה להרשות לעצמי לרדת על גיסתי בכל הזדמנות ונכנסת בה "חזיתית" על כל טענה שהיא מעזה להעלות בנוגע לחמותי או חמי ו"סותמת" לה את הפה לפחות ליומיים שלושה עד לפעם הבאה.

מנורה

New member
זה שזה כואב ואת מרוגזת

זה מובן אלה רגשות שאינך יכולה לבחור מה שאת כן יכולה לבחור זה מה את עושה לגבי הרגשות האלה. הרשי לי לשאול מדוע את נותנת לגיסתך את "הכבוד" לפגוע בך? מדוע היא כל כך מצליחה לעורר את זעמך? איזה כוח יש לה? היא רק בן אדם גם אם הוא רע את היא זו שמרשה לה לפגוע בך היא לא יכולה להשתנות כי ככה היא מי שיכולה להשתנות זאת את בגישה שלך. אני יודעת שזה לא קל אבל ככל שתאפשרי לה יותר זה רק יגבר. זבובים תופסים בדבש ולא בחומץ.

למעלה