גיסי ואני, או Houston, we have a problem

נונה17

New member
גיסי ואני, או Houston, we have a problem

שבת, רבע לתשע בבוקר שעון מקומי, בן זוגי שיחיה ואני עדיין מנסים להיזכר איך קוראים לנו והטלפון שלו מצלצל. על הקו חמותי, היסטרית כולה. מסתבר שהבוקר (שעון ישראל) גיסי (אחיו הצעיר של בעלי) איבד את הרכב... לקח לו, לבעלי היקר, קצת זמן להבין שזו לא השעה המוקדמת והמוח שעדיין לא עובד אלא אמת לאמיתה... הבחור חנה ביום שישי במקום כלשהו, שכח את עצמו בעבודה כהרגלו בקודש, ורק היום שם לב שהרכב איננו. גיסי הוא ילד קטן וחסר ישע (בן 32), בן זקונים מפונק שעובד 16 שעות ביום אבל חסר כל יכולת להסתדר בעולם האמיתי מחוץ לעבודה שלו. כל סידור אחר שקשור לענייני היום יום הוא מתעלק על ההורים שלו שיעשו בשבילו. וחמי וחמותי, אנשים לא צעירים, קופצים לפקודתו ועושים בשבילו הכל, כולל לנסוע אליו במונית בשישי בערב כדי לקחת את הכביסה המלוכלכת שלו ולנסוע אליו שוב במוצ"ש, במונית, עם אוכל וכביסה נקייה. לא יעלה בדעתו לכבס בעצמו או אפילו לנסוע אליהם להביא את הכביסה. בכל אופן, גיסי התקשר בהיסטריה לחמותי שהתקשרה בהיסטריה לבעלי שנמצא בטקסס כדי שיפתור את בעיית הרכב הנעלם בתל אביב. אין לגיסי מושג איך מבררים על חניון גרירה, איך מדברים עם המשטרה ואת הכל אמא'לה ואבא'לה צריכים לפתור לו, כמובן דרך בעלי שבכלל נמצא בחו"ל. הפעם הוא כבר התעצבן ושלח אותם לבעוט את הוד מעלתו המפונק לחיים האמיתיים ולהפסיק לסמוך עליו שיפתור כל בעייה. בשורה התחתונה סוכם שהוא ייגש מחר לחניון הגרירה לברר אם הרכב שם (כמה מתערבים שחמותי תיטרטר לשם במונית בחום הכבד כי הילד הקטן עובד כל כך קשה ובכלל, כל כך חם בחוץ?). את חמי וחמותי אני לא מאשימה בבורות בענייני רכב, אף אחד מהם לא נוהג כבר הרבה שנים, אבל הצורה שבה גיסי מנצל אותם במקום לנסות לברר דברים בעצמו מרתיחה אותי. למה אני כותבת את זה בעצם? חמי וחמותי אנשים בוגרים ואם הם נותנים לגיסי לנצל אותם ככה זו בחירה שלהם. אני גם יודעת שזה לא ענייני בכל מקרה, הם לא ההורים שלי, אבל זה עדיין מעצבן. אולי סתם לשפוך את הלב.

אוסה

New member
אני חושבת שגם אני הייתי כועסת

אם היו מצלצלים איי בבוקר ככה בשביל שטות שכזאת במיוחד כשאני נמצאת במרחק של כמה שעות טיסה .... אכן הבחור נשמע ילד מפונק , בעלך עשה את הדבר הנכון שכעס אולי בפעם הבאה הם יחשבו פעמיים אם הילד בן ה32 יכול לפתור לבד את בירור הגרירה עם עירית תל אביב ...

נונה17

New member
הבעייה היא שזו לא פעם ראשונה שקורה דבר דומה

ולא פעם שנייה או שלישית... כל פעם זה משהו אחר וזה נמשך ככה כבר שנים. בעלי מעיר להם שהם שפוטים של ה"ילד" והם מסכימים, אבל ממשיכים. עליהם אני לא כועסת, בעיקר חבל לי.

נראה לי שהוא סתם מפונק וצר מוחין

אחרת לא נראה לי שהוא היה מגיע למצב כזה שחושבים שהוא מפגר כל כך. ילד טמבל.

אצלי הפתיל במקרים כאלה

חבל שהוא לא אחי. הייתי כבר גורמת לו להתבגר בטוב או בכוח. לדעתי שתהיו בארץ, בעלך צריך לתפוס איתו שיחה רצינית. (מילא תינוק אך תינוק גדול המסוגל להבין). השיחה צריכה להיות בשני מישורים: הוא וההורים, אתם והוא. לגבי ההורים צריך להסביר לו (כנראה כמו לילד) שההורים כבר מבוגרים והגיע הזמן שיקח אחריות על חייו. לא יתכן שכל פיפס יגיע לארה"ב. הייתי גם משוחחת עם ההורים על כך. על חוסר היכולת שלכם לעזור, על מתן עצמאות מוחלט ל"ילד". כשלא יעזרו לו הוא יתחיל להתמודד לבד. תינוק לומד ללכת. פעם ראשונה נופל, פעם שנייה נתמך, פעם שלישית הולך יפה.

נונה17

New member
בעלי דיבר עם ההורים שלו כמה פעמים

כפי שכבר אמרתי. עוזר כמו כוסות רוח למת. אולי זה משרת אצלם איזו מטרה... חמותי אישה דאגנית מטבעה, נכדים אין לה אז אולי באיזה מקום היא קצת נהנית לשמור את בנה הצעיר בעמדת ילד קטן וחסר ישע. לא יודעת אם בעלי ניסה לדבר עם אחיו. אני אשאל אותו כשהוא יתעורר. תודה על העצה!

אם כך - אין ממש בעייה

אם חמותך נהנית שיבושם לה. רק שלא תטריד אתכם עם השטויות של אחיו.

נונה17

New member
סוף טוב הכל טוב

הרכב נמצא בריא ושלם בחניון גרירה בת"א. אני שמחה משתי סיבות: גם כי אנחנו בונים על הרכב הזה כשנבוא לביקור בארץ וגם בגלל שהוא היה שלי וכשעזבנו את הארץ מכרתי אותו לגיסי, אבל אני עדיין קצת קשורה אליו רגשית. להפתעתי גיסי הוא זה שהוציא את הרכב מחניון הגרירה בכוחות עצמו. אולי יש אלוהים. שאלתי את בעלי האם הוא ניסה פעם לדבר עם אחיו. מתברר שהוא ניסה ואחיו התעצבן וסגר את הטלפון. אין מה לעשות, הם כולם שם ילדים גדולים. העיקר שלנו יהיה רכב לביקור בארץ

למעלה