גיסטה עם ממאירות

nona1234

New member
גיסטה עם ממאירות

היי אני בת 25, בריאה בדרכ. מזה כשנתיים שהיה לי גיסטה תירוגלוסלית שגדלה משמעותית במספר החודשים האחרונים. נאמר לי שהניתוח להוצאתה אינו דחוף ולכן נותחתי להוצאת הגיסטה רק כשגדלה. בפתולוגיה לאחר הניתוח התגלה כי בתוך הגיסטה יש גידול פפילרי, לא ידוע לי הגודל אך הרופא טוען כי אינו גדול, גודל הגיסטה כ5.5 סמ.
הרופא המטפל ממליץ על כריתה מלאה של בלוטת התריס וטיפול בדיו רדיואקטיבי. בנוסף בבדיקת בלוטת התריס היא תקינה מלבד קשרית של 7 מ"מ וגיסטה קטנה של 2.5 ממ, שלא נצפו באולטאסאונד של שנה קודם לכן.
בלוטת לימפה תגובתית אחת של 21 ממ שנוקרה ונשלחה לבדיקה.
אני פונה בשאלה האם זה הכרחי להוציא את בלוטת התריס?, האם יש דרך שונה לטיפול?, והאם התוצאה שהתגלתה בפתלוגיה יכלה להתגלות לפני הניתוח בבדיקה אחרת?. לא נעשה לי סריקה כלשהי רק הדמייה על קולית.

כדאי לעשות רוויזיה של הפתולוגיה

והדמייה על קולית היא הדבר הטוב ביותר, אבל יש US ויש US, מציעה שתשקיעי ב-US משובח ( יש כמה מומחי על בארץ). לדעתי אם מאשרים את האבחנה של PTC בתוך הציסטה (לא גיסטה) תירוגלוסלית, ואם זה מאד קטן (כמה מ"מ) , ואם ב-US משובח לא רואים כלום בבלטה עצמה, לא נראה לי שיש חובה להוציא אותה. אם יש אישור של הפתולוגיה, יש מקום לעקוב ב-US אחרי הבלוטה ובלוטות בצואר, אבל נראה לי שניתן להמתין עם כריתת הבלוטה.

nona1234

New member
האם לאחר שלושה שבועות ניתן לעשות רוויזיה של הפתלוגיה?

שאלתי את המנתח מספר שאלות מול הדוח הפתלוגי, הגידול בתוך הציסטה היה 1.5 ס"מ, וחדר את קיר הציסטה, היו הידבקויות של הציסטה לשרירים.
נעשו לי 2 US בשניהם אותן תוצאות, ציסטה 2.5 מ"מ ב2 צדדי בלוטת התריס וקשרית 7 מ"מ משמאל.
בלוטות הליפמה תקינות לאחר דיקור.
מה לדעתך עלי לעשות, המנתח ממליץ כריתה שלמה של הבלוטה. וטיפול ביוד.
תודה רבה מראש.

למעלה