גינת כלבים

bubu3

New member
גינת כלבים

שלום לחברי הפורום.

אשמח לדעת מהניסיון שלכם האם הצלחתם להפעיל לחץ ברשות בה אתם גרים כדי לבנות גינת כלבים בשכונתכם.

אצלינו בשכונה הוגשו בקשות ללא תוצעות.

האם יש למישהו מכתב מוכן בו רשמתם על חשיבות ונחיצות גינת כלבים בשכונה?
אם כן אשמח לקבל!

תודה מראש ויום נפלא!

bubu3

New member
תוצאות...

עומר TT

New member
בטח שהיו תוצאות

ירד עלינו גשם באמצע הקיץ.
או שאולי בעצם זה לא היה גשם...

golgi21

New member
נורא תלוי בישוב ובאנשים שאחראים על זה

אם אתה נצמא במקום שעד היום הזניחו את הכלבים, כנראה שלמעלה יושבים אנשים ששונאים כלבים ורואים בהם מטרד שמשאיר שאריות על המדרכה.

גרתי תקופה בחולון. היחס שם לכלבים פשוט נורא. פקחים שמתחבאים אחרי עצים ובסוף שאתה מדבר איתם הם אומרים שיש הוראות מלמעלה להחמיר בכל מה שקשור לכלבים. עכשיו לך תבקש שיעשו לך גינה...

zubumafu

New member
אצלנו בבאר שבע

יש רק גינת כלבים אחת, והיו כבר כמה מאבקים (בעיקר של סטודנטים) כדי שיקימו עוד. כיום המצב הוא שתוקצבו 5 גינות כלבים נוספות להקמה בשכונות שונות בעיר, אלא שזה אמור להתבצע עד סוף 2016 (!). בגלל זה, אני ועוד חברים מנסים כרגע להפעיל לחצים כדי שיהיו בינתיים פתרונות לטווח הקצר, כי בפועל יש מפגשי כלבים בגינות פתוחות וכולנו יודעים כמה זה מסוכן עבור הכלבים, עבור עוברי אורח ועבור הבעלים שלא יכולים להיות רגועים ועלולים לחטוף קנס.

בכל מקרה, הנה מייל שכתבתי ממש לא מזמן לסגן ראש עיריית ב"ש ומחזיק תיק איכות הסביבה, טל אל:
שלום טל,
שמי ____. אני פונה אלייך בתור מחזיק תיק איכות הסביבה בעירייה.
מזה חודשיים וחצי אני מנסה לשכנע את נציגי האגף לאיכות הסביבה, ובניהם דלילה אורה (רכזת פניות הציבור באגף לאיכות הסביבה) ואמנון כהן (מנהל האגף לאיכות הסביבה) להקים גינת כלבים בשכונת ו' הישנה, בסמוך לרחוב רינגלבלום.
הכל החל מהודעה שפרסמתי בעמוד הפייסבוק של העירייה: ____ (אם תרצי אשלח לך בפרטי).
לאחר מכן, ולשמחתי הרבה, יצרה עמי קשר דלילה אורה, שאף זימנה אותי לפגישה במשרדה והביעה נכונות לקדם את הנושא. בהמשך, אמנון כהן ומנהל אגף נוסף נסעו באופן אישי כדי לצפות באזור שבו המלצתי להקים גינת כלבים.
לצערי הרב, ולמרות שדלילה רשמה במפורש כי "אין בינך לבינינו ויכוח על מהות פנייתך והצורך", הפנייה נענתה בשלילה בטענה כי העירייה ובפרט האגף לאיכות הסביבה "מחויבים לפעול ע"פ תכנית העבודה, סדרי עדיפויות ומסגרת תקציבית", זאת על אף שהסכימה עמי כי מדובר בהשקעה זולה מאוד באופן יחסי (גידור שטח ולכל היותר התקנת ברזייה פשוטה).
ובכן, לאור העובדות הנ"ל קשה שלא לקבוע שקיימת בעיה מהותית ושורשית, שנוגעת לסדרי העדיפויות של עיריית ב"ש.
תושב שמבקש להתקין ספסל מתחת לבניין מגוריו נענה בדרך-כלל באופן מהיר ואיכותי, על אף ההוצאות הכרוכות בעניין זה - ובצדק, זאת מאחר ובעירייה קיימת הבנה כי מדובר בצורך בסיסי מאוד ויומיומי של התושב.

בד בבד, בקשות להקמת גינות כלבים נהדפות בזו אחר זו בטענות שונות, על אף הצורך הממשי (למשל: כתבה מתוך עיתון סטודנטים בבאר-שבע).
במקביל, הצורך בשטח לא נעלם, ותושבים, ביניהם סטודנטים, ממשיכים לארגן מפגשי כלבים בגינות ציבוריות ברחבי העיר. מפגשים האלה מסכנים הן את עוברי האורח, שעלולים להיפגע מכלב בשעת משחק, הן את הכלבים, שעלולים לרוץ לכביש ולהידרס חלילה או לגרום לתאונת דרכים, או לחילופין להיפגע מחומרים מסוכנים (רק בשבוע האחרון נפטר כלב לאחר שהורעל מזרחן). גם בעלי הכלבים מסתכנים בקבלת קנס וחוששים מאוד לשחרר את כלביהם במקומות ללא גידור מתאים, אבל עושים זאת עקב חוסר ברירה ומאחר ואין כל אלטרנטיבה אחרת כיום.
בתל-אביב, לשם דוגמא, ישנן 56 גינות כלבים - בבאר שבע יש אחת בלבד (!).
בכל שנה מגיעים להסגר בבאר-שבע ולעמותות הכלבים השונות עשרות אם לא מאות כלבים שדורשים טיפול, משאבים וכסף רב. עלות הקמת גינות כלבים היא זניחה במידה משמעותית לעומת התועלת הכלכלית שלה - המהלך עשוי לעודד תושבים רבים עשויים לאמץ כלבים ולחסוך כסף רב לרשות המקומית.
השכונות הוותיקות בבאר-שבע הן כר פורה, אמיתי ויוצא-דופן, שבו אפשר לממש באופן מיטבי עירוב-שימושים ואיכות חיים, כל זאת תוך השקעה כספית לא משמעותית.

אני פונה אלייך כמוצא אחרון בשם כלל בעלי הכלבים בעיר שמשוועים באופן ניכר לגינות כלבים.
אנא, בידייך לעשות צדק היסטורי ולאפשר לבעלי הכלבים ולכלביהם איכות חיים נאותה וסבירה בעירך.

בברכה,
_____

חוץ מזה, כתוצאה מההתקשרות עם הרשות המקומית והעובדה שאני לומד מדיניות ציבורית, החלטתי גם לעשות עבודה אקדמית בנושא הזה.
במסגרת העבודה כתבתי רקע תמציתי לנושא זה:
"תשאלו כל בעל כלב מה הכי מציק לו בגידול כלבו בעיר והוא כנראה יתלונן על העדר מקום בו הוא יכול לשחרר את חברו הטוב שירוץ חופשי - בלי חשש מפקחים, קנסות, ילדים או גינות מטופחות. האיסורים הרבים על הכנסת כלבים לגינות ציבוריות בערים בארץ הפכו לתופעה רווחת, ובעלי הכלבים ממורמרים". (YNET)
חוק עזר עירוני קובע כי "לא יחזיק אדם כלב במקום ציבורי, אלא אם כן הכלב קשור היטב ברצועה או בשרשרת". מטרת החוק הינה להגן על אנשים וכלבים כאחד – מפני נשיכות, העברת מחלות וריצה של כלב לכביש, העלולה להסתיים בפגיעתו או בתאונה (עיריית ת"א). כפועל יוצא, הפכו בשנים האחרונות גינות הכלבים ליעד עירוני מבוקש עבור למעלה מ-400,000 כלבים בישראל (משרד החקלאות) וכמובן עבור בעליהם.
ובכן, מהי אפוא "גינת כלבים"? מדובר באזור מתוחם בו מותר ואף רצוי לשחרר כלבים בחופשיות, ואשר מיועדת להם ולבעליהם בלבד. בגינות מסוג זה, שנקראות גם "פארק לכלבים" או "פינה לשחרור כלבים", ניתן למצוא מתקני משחק ייחודיים לכלבים, שילוט מתאים, ספסלים לישיבה, אשפתונים רגילים ואשפתונים לצואת כלבים וכן ברזיות לשתייה (עיריית ת"א). עם זאת, לא מדובר בהשקעה כספית משמעותית עבור הרשות המקומית, שכן תנאי הסף להקמת גינה שכזו כוללים תיחום שטח בעל קרקע חולית וגידורו בלבד. יתרה מזו, משרד החקלאות לא מחייב בהתקנת מתקנים שונים או ברזיות, ומשאיר זאת להחלטת הרשות המקומית, אך ממליץ למקמו בקרבת שכונות מגורים ולהציב שילוט ברור (YNET).
לגינות הכלבים יתרונות משמעותיים נוספים. ראשית, לגינות הכלבים מספר אספקטים חברתיים ורפואיים התורמים לבריאות הכלב; התקשורת עם כלבים אחרים חשובים להם מבחינה פסיכולוגית, ופעילות גופנית מזרזת ומשפרת את פעולת המעיים. כפועל יוצא, סביר כי כלב שמשתתף בתדירות סבירה במפגשים עם כלבים נוספים יהיה בריא יותר ומאושר יותר (YNET). נוסף לכך, לגינות הכלבים השלכות חיובית גם עבור הבעלים; במחקר שנערך ע"י פרופ' יצחק שנל ומענית איכילוב מאוניברסיטת תל-אביב, התברר כי רק 14% מבעלי הכלבים חושבים שהביקור בגינה נועד לשרת את צורכי הכלב בלבד, כאשר רובם הגדול מייחסים חשיבות לאינטראקציות החברתיות שנוצרות בפארק. למעשה, גינת הכלבים משמשת כ"מקום שלישי" קלאסי (מושג אותו טבע הסוציולוג ריי אולדנבורג), מקום אשר נבדל מהבית ("המקום הראשון") ומן העבודה ("המקום השני") ובו ניתן להכיר אנשים חדשים בתדירות גבוהה ולנהל שיחות חולין קלילות ומשעשעות (הארץ).
עם זאת, מספר גינות הכלבים הקיימות בארץ לא מעודד. בישראל 131 גינות כלבים, אך מתוכן 56 נמצאות בתל-אביב, 16 ברמת גן ו-14 בראשון לציון, מה שמותיר את שאר ערי ישראל עם 45 גינות כלבים בלבד עבור 254 רשויות מקומיות. כך למשל ביתר הערים הגדולות האחרות לעומת זאת המצב הרבה פחות טוב; בירושלים ארבעה גינות בלבד, בבאר-שבע גינת כלבים אחת בלבד, ובחיפה אין אף לא פארק אחד לכלבים בעיר כולה (ארצה).
הסטטיסטיקה הנ"ל מביאה לכך שעשרות בעלי כלבים בבאר-שבע מוצאים פתרונות אלטרנטיביים שיענו, לפחות באופן חלקי, על הצורך שלהם בגינת כלבים סמוכה לביתם. כך למשל בפארקים ציבוריים (שאינם מיועדים לשחרור כלבים) מתקיימים מידי יום מפגשי כלבים, שרוב משתתפיהם הינם סטודנטים. מעבר לסכנות שפורטו מעלה, במשך תקופה לא מבוטלת ניצלו פקחי עיריית באר-שבע את מפגשים אלו על-מנת לתת דו"חות לבעלי הכלבים, זאת בהתאם לחוק העזר העירוני הקיים. נוסף לכך, היו מספר מקרים שבהם כלבים הורעלו כתוצאה מחומרים רעילים שונים שפוזרו בגנים ציבוריים על-ידי גורמים לא ידועים.

Tweety66

New member
בבאר שבע יש שתי גינות כלבים

אחת בשכונה ד' ואחת בשכונה ה'. גם אני פניתי לעירייה בבקשה לשקול להקים מתחם לשחרור כלבים בגן הפעמון (בסמוך לנווה-נוי, שכונה של בתים פרטיים שרוב תושביה הינם בעלי כלבים) ובבקשה נוספת להגביר את רמת התחזוקה והאכיפה בגינה הקיימת בשכונה ד', ונעניתי כי יישלחו יותר פקחים לאזור גינת הכלבים ב-ד' תוך התעלמות מוחלטת מחלקה השני של הפנייה הנוגע להקמת מתחם מגודר לשחרור כלבים בגן הפעמון.

zubumafu

New member
טוב לדעת שיש גם בשכונה ה'

באמת ראיתי כמה דיווחים סותרים, ולכן לא הייתי בטוח אם אכן קיימת עוד אחת או שזאת פיקציה.

אני מקווה מאוד שיינתן מענה בהקדם, אעדכן כשיהיה חדש. בכל מקרה, אם זה לא יצליח חשבתי לארגן הפגנה בשיתוף הכלבים ברחבת העירייה

Tweety66

New member
לא רק שיש גינה בשכונה ה'

מישהו החליט שזה רעיון טוב לגדל בה כלב (כלומר לסגור אותו בתוכה יום ולילה). אחד הגולשים כאן בפורום פרסם אותו:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=708&MessageId=171353956

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=708&MessageId=171277612

וכך בעצם התוודעתי לגינה המדוברת כאשר הלכתי אליה לחלץ משם את הכלב.

(פרסמתי אותו לאימוץ והוא אומץ לבית חם אצל מאלפת מתחילה
)

Ridcully

New member
ברור שישלחו לשם יותר פקחים כדי....

להציק יותר לאנשים נורמטיביים שמשחררים שם כלבים שיהנו מהדשא, במקום להתעסק באנשים שזורקים שם זבל, מבעירים שם אש... כי יותר קל להיטפל לאנשים שומרי חוק מאשר למישהו שיכול בקלות לפוצץ את הפקח מכות, מעבר לכך הפסקנו לבוא לפארק בד' מהסיבה שהתושבים מסביב (בעיקר הבני מיעוטים) מציקים לכלבים והמשטרה והפיקוח לא עושים כלום בנידון

zubumafu

New member
זה נכון

אבל צריך גם לציין שבשכונה ד' יש המון המון כלבים משוחררים

Tweety66

New member
לא רק מציקים,

בפעם האחרונה שהייתי שם תפסתי כמה "בני מיעוטים" בפינת הגינה משקים את הכלבים מבקבוק של ספרייט. אלוהים רק יודע מה הם נתנו להם לשתות... ביקשתי מהם באופן הכי מאופק ומנומס שהצלחתי לגייס, אם הם יכולים בבקשה לעזוב את הכלבים ולהתרחק מהגדר, כמובן שנעניתי בשלילה תוך מטר של דאחקות ומילים יפות ששיגרו לעברי...
אשמור לעצמי מה אני מאחלת שיקרה להם ולכל העדר שלהם...

Ridcully

New member
פעם אחת ניסיתי לדבר איתם יפה

אחרי זה כבר התחלתי לדבר איתם בשפה שהם מבינים.... נשבע לך אף פעם לא הייתי אוהב אדם גדול
אבל מאז שיש לי את המפלצתון נהייתי מיזנטרופ ב-200%

Ridcully

New member
ואגב מנסים להקים אחת ברמות רק ש....

הסיבה שועד השכונה פועל להקים אותה זה כי מפריע להם שיש גללים של צואה ברחובות.... ניסיתי להסביר לאנשים שגינת כלבים זה לא שירותים ציבוריים..... אבל....
"לך תגיד לאידיוט שהוא אידיוט"

katam

New member
נסינו להפעיל לחץ לקראת הבחירות לרשיות

המקומיות ולא הצלחנו

אני גרה ביבנה

C H 4

New member
אצלינו בשכונה בנו גינת כלבים לא רעה

יש בה חול, זה החסרון היחיד. שער כפול, גדר מאוד מאוד מאוד גבוהה שאף כלב נתרן לא יכול לעבור. השכנים ממש כועסים מהרעש ואחרי כשנתיים כבר הודיעו שהיא עומדת להסגר.
כשמפעילים לחץ לבנות גינת כלבים כדאי גם לנסות ללחוץ שהיא תבנה במקום נגיש יחסית (כי אם צריך רכב אפשר סתם לנסוע לפארק לאומי כזה או אחר) אבל גם שהדיירים בסביבה לא יסבלו ממנו.

במקרה כזה

תמיד אפשר להגיע לפשרה עם העירייה ולהגביל את שעות הפעילות בגן לשעות סבירות.

כן.

במקרה התחלנו בפעילות לפני הבחירות המקומיות כי בתקופת ראש העיר הקודם הגבירו את הפיקוח
באופן מאוד קשה. כמעט על גבול ההתנכלות.

הייתה פגישה עם אחד המועמדים שבהמשך נבחר לראש העיר. כנראה שזה הולך למקום טוב.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=708&MessageId=173636788

בינתיים, אחד מפקחי הכלבים פוטר עקב תלונות רבות של בעלי כלבים.

לכתיבת המכתב, אני ממליץ להעזר במאמר מוצלח מאוד שנכתב על הנושא:
http://www.haaretz.co.il/magazine/the-edge/1.1854372

ממליץ גם להקים קבוצת פייסבוק כמו שאנחנו עשינו ולדאוג לצרף כמה שיותר אנשים.

בהצלחה!

שאלה לאלה שיש בעירם גינות כלבים

מעניין אותי לדעת מה המבנה של הגינה מבחינת כניסת אנשים ובעיקר ילדים:
האם בתוך הגינה יש מתחם סגור שבו רק הכלבים מורשים להיכנס?

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

האם את מתכוונת לגינת כלבים שנמצאת בתוך גינה רגילה?

בכל מקרה, גינת כלבים ממוצעת(בתוך גינה רגילה או שלא) מאופיינת בשטח קטן ולא מספק בד"כ
המוקף בגדר בגובה שימנע יציאת כלבים.בחלק מהגינות יש כניסה אחת עם שתי דלתות נפרדות ע"מ למנוע יציאת כלבים בזמן שנכנסים או יוצאים מהגינה. כמובן, שלט שמכריז על יעוד הגינה...

בעיקרון, מי שנכנס לגינת כלבים הם "בעלי העניין". הווה אומר, בעלי כלבים וכלביהם. אין מניעה לכניסת אנשים וילדים לגינה וזה אומר
שצריך לשים לב. הכלבה שלי למשל, מאוד לא אוהבת ילדים- אם ילד יגש אליה באופן "לא עדין" (ריצה, צעקות, נפנוף ידיים) היא לא תעשה לו כלום אבל תנבח ותהיה במנח גוף של מגננה. זה כמובן מחייב אותי לשים אליה לב גם במתחם שכביכול מיועד לה ולבני מינה.

לזה התכוונתי

גם הכלב שלי לא אוהב ילדים, חשבתי שגידור מתחם לכלבים בלבד יסדר את העניין,
עכשיו לפי מה שאתה אומר זה בעצם לא משנה, וילדים מורשים להיכנס באופן חופשי למתחם הזה?

היה לי נדמה שראיתי תמונה או סרטון של גינה (ואולי כל גינה בנויה אחרת), שיש בה מתחם מגודר שבו
הכלבים רצים ומשחקים, ומחוץ לגדר יש ספסלי ישיבה לבעלי הכלבים.

למעלה