ג'ינקו

דיקלה21

New member
ג'ינקו../images/Emo203.gif

האם מומלץ לבעיות ריכוז וזיכרון? קראתי שני סוגי מחקרים, כאלה שאומרים שזה עוזר וכאלה שאומרים שזה די בול
... מישהו ניסה ויכול לומר האם עוזר?

uty76

New member
ראשית העץ נקרא: גינקו

גי ולא ג'י מדובר בעץ יפני שהפירות שלו ראויים למאכל. ושוב אני ממליץ על איבחון מסודר ובדיקה אמיתית מה מונע ממך להתרכז? מה מונע ממך ליזכור? אפשר להתאים לך פורמולה לפי העקרונות של הרפואה הסינית. גינקו בהחלט יכול להיות הפיתרון אבל אולי לא. אולי לא גינקו יעזור אלא פישתן שגם הוא נחשב משפר זיכרון...או צמח אחר...

מה ההבדל בין פשתן בהיר לפישתן חום?

ואיך שומרים על האומגה3 שבפשתן כדי שיהיה בשיא אונו? האם ליטחון או לא ליטחון? האם אפשר להנביט?

uty76

New member
אללא יוסטור

זאת לא ההתמחות שלי. אומגה3 המיצוי בכבישה קרה ושומרים את השמן בקירור. אפשר לטחון אבל כמובן שכדאי סמוך לאכילה. השבתי לך למרות שאני לא סגור על הנושא. מקווה שתמצא מי שיעשיר אותך בתשובה שלימה יותר.

דיקלה21

New member
האמת../images/Emo26.gif

שבעיית זיכרון לא הייתה לי בתיכון.להיפך, דברים ממש באו לי בקלות אז מבחינת הלימודים. התחלתי ללמוד לאחרונה..ופתאום אני לא מסוגלת להתרכז בשיעורים, מעט תשישות,חוסר ריכוז..ואולי זה בגלל דברים שמטרידים אותי, ובכל זאת אני רוצה לרכוש משהו שיעזור לי (בידיעה שזה לא ישנה את המצב בו אני נתונה..ובכל זאת אני רוצה לנסות ושלאול האם זה אפקטיבי בכלל, כי המחיר של המוצר איננו זול במיוחד).

למה ישר ללכת על תרופות?

למה שלא תעשי תרגילי זיכרון לשיפור הזיכרון? את בחורה צעירה בת 21 (לפי מה שמובן לי) ולא צריכות להיות לך בעיות של זיכרון. ישנם מספר צמחים שיכולים לעזור לבעיות זיכרון, אבל זה באמת במידה וקיימת בעיה, מי החליט שיש לך בעיה של זיכרון? אולי זה באמת חוסר ריכוז שיש לך ולכן את לא זוכרת? אני ממליץ לך לאבחן זאת קודם כל, במידה ויש לך באמת בעיה של זיכרון יש הרבה דרכים לטפל בהם. וכן אם קיימת בעיה של ריכוז (שלדעתי הסבירות גדולה יותר) הרבה בריאות טל

shushu10

New member
חוסר ריכוז וזיכרון בגיל צעיר

בד"כ אינם נובעים מאותן בעיות בגיל מבוגר, שהם תוצאה מירידה בתיפקודים שונים של הגוף. בגיל צעיר בהחלט יתכן שיש לך מחסור בויטמינים ומינרלים ואולי במיוחד ב-B12- כי אלו כמה מסימני חוסר בויטמין זה., ורצוי לערוך בדיקות דם מתאימות כדי לוודא זאת. (האם את צמחונית/טבעונית ?) את מציינת כי דברים מטרידים אותך וזו בהחלט עלולה להיות סיבה סבירה. לגבי זה תמיד טוב להרגיע את המחשבות הטורדניות בעזרת תה מרגיע ונשימות יוגה וכו'.. לגבי גינקו - כל עוד לא מצאת סיבה סבירה חבל להכניס לגוף מוצרים שאין לך מושג אם הם יועילו הוא אפילו יזיקו, חלילה.

דיקלה21

New member
תודה לכולם על התגובות.../images/Emo140.gif

נטלתי B12 לפני מס' חודשים בהוראת רופא, אני לא מאמינה שזה חוסר מסוג זה. אינני צמחונית/טבעונית. קיים חוסר ריכוז משמעותי וגם לחץ עקב לימודים אינטנסיביים+עבודה, ובגללו אינני זוכרת הרבה דברים לדעתי.
לצערי אני נמצאת בתקופה מטורפת שאין ממש זמן להירגע אפילו... אך אגש לעשות שוב בדיקות דם אפילו עוד השבוע כדי לראות מה לעשות בסוגיה הזו... ומה הסכנות, או תופעות הלוואי המזיקות של הגינקו? סתם מתוך עניין?

shushu10

New member
הי דיקלה21

לקיחת ויטמין B12 אינה ממלאה את החוסר לטווח ארוך ואם יש בעיה בספיגת הויטמין בגוף יש להתמיד בלקיחתו, בהפסקות קלות. חוסר בויטמין זה גורם צרות משמעותיות הנה ציטוט מתוך מאמר שכדאי לקרוא, אפילו סתם מתוך ענין. גינקו-בילובה - מחקרים מצאו כי עץ המרפא גינקו בילובה מעכב פעולת טסיות במבחנה (הנושא לא נבדק בבעלי חיים ולא בבני אדם). לטסיות יש תפקיד בקרישת הדם. נרשמו דיווחים על דימומים באנשים שהשתמשו בגינקו בילובה, ולכן קיימת התוויית נגד לשימוש בגינקו בילובה באנשים שסבלו מדימום (כיב עיכולי או דימום תוך-מוחי), ומומלץ לנקוט זהירות אם משתמשים בנוגדי קרישה או בתרופות המשפיעות על הטסיות (אספירין או קלופידוגורל).כנראה שהתופעה הזו חייבת במעקב גינקו-בילובה - מחקרים מצאו כי עץ המרפא גינקו בילובה מעכב פעולת טסיות במבחנה (הנושא לא נבדק בבעלי חיים ולא בבני אדם). לטסיות יש תפקיד בקרישת הדם. נרשמו דיווחים על דימומים באנשים שהשתמשו בגינקו בילובה, ולכן קיימת התוויית נגד לשימוש בגינקו בילובה באנשים שסבלו מדימום (כיב עיכולי או דימום תוך-מוחי), ומומלץ לנקוט זהירות אם משתמשים בנוגדי קרישה או בתרופות המשפיעות על הטסיות (אספירין או קלופידוגורל). לא היה בכוונתי להפחיד אלא להזהיר בלבד כדי שלא תקלי ראש ותאמרי מה יכול להיות - אם לא יועיל לא יזיק! מוטב להזהר גם כשמוצר מתואר כתמים לחלוטין. בריאות שלמה

למעלה