ג'ינסינג?

magicpie

New member
ג'ינסינג?

הייתם ממליצים עליו לשמירה על עירנות? מישהו מכיר צמחים אחרים מעוררים?

נעמי66

New member
ג'ינסנג, לפי הגישה הטבעית

המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי כותב על הצמח בספרו "תזונת האדם ובריאותו": "זהו שורש של צמח שמייחסים לו תכונות מרפא. האמת היא שזהו סם מעורר". מומלץ מאוד להימנע.

אשכר

New member
לא ברור לי למה את כותבת "מומלץ להמנע"?

באיזה נסיבות? למי מומלץ? מאילו סיבות? באיזה כמויות הוא מזיק? האם אין נסיבות שבהן הוא מועיל? ואם זה סם מעורר - אז זה הופך אותו לפסול? האם תמיד אסור לצרוך סמים מעוררים? ואולי לפעמים כן אפשר? ולפעמים אולי צריך כדי להציל חיים? לסכם את הכל במשפט קצר "מומלץ להמנע" זה קצת ילדותי לדעתי.

freearth10

New member
../images/Emo45.gif

אצלי הוא היה שלב בחזרה לחיים. המליצה לי עליו דווקא רופאה קונוונציונאלית. היא כבר אז הבינה שהבעיות הלבביות שלי קשורות אל הרגש ולא אל מצבו הפיזי של הלב. הצמח הזה אכן עזר באיזן מחדש ולאחריו החלטתי - לא עוד תרופות!
מאיה

נעמי66

New member
ג'ינסנג, למה לא

שוב, לפי הגישה הטבעית. מישהו אחר (רופא, אולי?) יכול להגיד שאפשר, או כדאי להשתמש בצמח הזה. מרפא טבעוני, המטפל לפי דרכו של ד"ר שלטון, רואה בצמח הזה צמח רעיל, ששימוש בו מזיק לבריאות. לפי דעתו, ההמלצה להימנע מיועדת לכולם, בגלל הרעילות, בכל כמות, ואין נסיבות שבהן הוא עשוי להועיל. כן - שוב לפי הגישה הנ"ל - כל סם מעורר מזיק, תמיד. אין לי מושג איך הצמח הזה יכול להציל חיים. "מומלץ מאוד להימנע" היתה דרך עדינה להעביר את המסר ש-זהירות, צמח רעיל. אם זה ילדותי לדעתך, לא אכפת לי להיות ילדותית. עירנות אפשר להשיג בצורה טבעית, אבל נראה שקל יותר לחפש אותה בצמחים מסויימים.

hal767

New member
לנעמי שלום

העובדה שהג'ינסנג הוא סם ומכיל רעלים אינה שייכת לדעת הגישה הטבעונית. זאת עובדה. הג'ינסנג הינו תרופה שיש בה רעילות, והוא אינו צמח תמים. הגישה הטבעונית אינה דוגלת בשימוש בסמים ורעלים מכל סוג כדרך לשיפור הבריאות, מהטעם שע"פ גישה זאת, רעל אינו מרפא אלא מדכא סימפטומים בדומה לתרופות הנמצאות בשימוש ברפואה המערבית. יחד עם זאת ישנן גישות ברפואה המשלימה בהן מקובל להשתמש בצמח זה וגם באחרים לצורך השגת הטבה סימפטומטית, וההגונים שבין המטפלים בשיטות אלה דואגים לידע את המטופלים בעובדה שצמח זה ואחרים הינו למעשה תרופה לכל דבר ועיניין.

נעמי66

New member
האל, מעניין כמה מטפלים ברפואה המשלימה...

מיידעים את המטופלים שלהם שצמחי-מרפא הינם למעשה תרופה. אני מקווה שיש כאלה שמודעים לעובדה זו, וטורחים להזכיר זאת באוזני המטופלים. האם הם מיעוט קטן מאוד? מעניין כמה מטפלים רואים בצמחים האלה צמחי-מרפא, ולא תרופות. השערה אפשרית: רוב המטפלים?

כל המטפלים המוסמכים

שלמדו במקום טוב, מודעים ומסבירים את פעולת הצמחים, כי זה מה שמלמדים בלימודי צמחים, הרכב החומר הפעיל, ההשפעות הספציפיות על האיברים וכו'. הם בהחלט לא מיעוט קטן. אבל לא קוראים לזה תרופות, משום שתרופה היא כלי של הרפואה המערבית שנחקר בדרכים מסויימות ומשווק בדרכים מסויימות. בעינייך ובעיני האל ומייסדי השיטה בה אתם דוגלים, מדובר ברעל כמו בתרופות, בעיני מטפלים בתחום וחסידי צמחי מרפא, מדובר בשיטה שמרפאת. מה שחסר הוא הסבר מדוייק לציבור הרופאים ולציבור הרחב שמתמקד בפעולות צמחי המרפא ובעובדה שגם אם מדובר בחומר טבעי, זה לא אומר שאין לו תופעות לוואי, ושלקיחת חומר שמשפיע על הגוף יכול להיות לפעמים מזיק. אני חושבת שיותר ויותר אנשים מבינים את זה, משום שהם מגיעים גם לפורום הזה על מנת לשאול שאלות ולהבין מה הם לוקחים. לגבי השאלה המקורית: הג'ינסנג הוא צמח שמקורו בסין (יש לו כמה אחים ואחיות מערביים אבל נתמקד בדבר האמיתי) הוא מחזק את האנרגיה, מעלה לחץ דם ועוד. צריך להיזהר משום שהוא מכין טסטוסטרון טבעי, כלומר הורמון גברי. משום כך הוא אסור לשימוש במקרים של יתר לחץ דם ובמקרים בהם לא רצויה תוספת של הורמון גברי. הוא לא מתאים למשל לאנשים עם אודם בפנים, אנשים חסרי מנוחה, שלא ישנים טוב, ועוד. ברפואה הסינית לא נותנים אף פעם צמח בודד. תמיד מרכיבים פורמולה מכמה צמחים שונים, שמאזנים אחד את השני. לכן לקיחת ג'ינסנג כמו שהוא לא מומלצת, אלא רק במקרים בודדים. עוד בעיה כאובה היא שחלק מהחברות של צמחי המרפא לא אמינות, וצריך לדעת מה קונים ומאיזו חברה. בנוסף, מאוד לא מומלץ לקחת צמחי מרפא מבלי להתייעץ עם מטפל שעוסק בצמחי מרפא, אם זה מטפל ברפואה סינית שלמד צמחי מרפא סיניים או הרבולוג מערבי. אסביר מדוע. בכרטיס האישי שלך כתוב שאת בת 19. יתכן שאת עייפה מכיוון שאת לא ישנה טוב, ואז ג'ינסנג רק יחמיר את זה. מה שאת זקוקה לו זה הבנה מדוע יש בעיות שינה וטיפול מתאים. יתכן שאת עייפה מכיוון שאת לא אוכלת תזונה מספקת ומגוונת, ואז צריך לשפר את התזונה. יתכן ואת אוכלת טוב, אבל יש בעיות עיכול ואז החומרים החיוניים לא נספגים היטב ובגלל זה את עייפה, ואז צריך טיפול לשיפור העיכול. יתכן שאת מאוד לחוצה, והמתח הנפשי גוזל את האנרגיה שלך (וגם אולי מפריע לשינה ולעיכול) ואז צריך טיפול שמרגיע אותך. יש עוד סיבות אפשריות לעייפות, אבל אלה כמה דוגמאות שכיחות. רק מטפל (ולא מוכר בחנות טבע) יוכל להגיע איתך למקור הבעיה ולעזור לך למצוא את הפיתרון האפשרי. בהצלחה

ג'נסנג

ישנם מספר סוגים של הצמח, חלקם חזקים יותר, וחלקם פחות. סתם כך ליטול כל צמח שהוא מאוד לא מומלץ, ותלוי בגיל, וברמת החיוניות של הגוף. כדאי להתייעץ עם מטפל בצמחי מרפא/ נטורופת באופן אישי, כדי להגיע להתאמה הטובה ביותר לצורך הקיים, ולא לצורך צמחים ותוספים ללא הכוונה.

למעלה