גינה

yoyomanoo

New member
גינה

שלום לכולם, אני מעונין להעריך עלות תיכנון והקמת גינה המגרש הוא כ 500מ"ר מלבני ושטוח שטח בנוי בקומת קרקע110מ"ר, מלבד זה יש חניה כ 30- מ"ר + פרגולה כ- 20 מ"ר מלבד זה יש שטח גינה אחורי כ 130 מ"ר וקצת שיטחי גינה בחזית ובצידי הבית הייתי מעונין לדעת מה הערכת עלות להקמה ותיכנון גינה יש לקחת בחשבון - מערכת השקיה / מחשב - תאורה - דשא - עצים וצמחים אני מוציא מחשבון עלות פרגולה, ריצוף שבילים וגדרות ברור לי שיש עלויות שמשתנות בהתאם לבחירות אבל הייתי שמח ללמוד מניסיונם של אחרים פה תודה

פיטנגו4

New member
מהניסיון שלי ../images/Emo13.gif

יש כאלה שהפרוטה בכיסם, וגינה בכזה גודל עולה אצלם 100K ש"ח ומעלה. (המיפרט שלהם מאד-מאד-מאד גבוה, אם תרצה אני אפרט). יש כאלה שמניחים מדשאה עם השקיה לא מקצועית, 3 "קוקוסים"+זית צעיר+ברוש לימוני(השילוש הקדוש), ו50 עונתיים, כמובן שהתכנון לא מקצועי - והגינה שלהם עולה רק 10K ש"ח כולל הכל (ולצערי, תעלה פי 3 כאשר אחרי 5 שנים הם יקראו לי ולעמיתי לשיפוץ
) הרוב זה בערך באמצע, עם תכנון מקצועי אבל לא פלצני, בלי יותר מידי אלמנטים "קשים" יקרים (מבנים,בריכות-נוי ומסלעות), צמחים בגדלים סבירים, ללא גופי תאורה, כאשר מערכת ההשקיה היא הסעיף הכי יקר אבל הכרחי - סך הכל בערך בין 20 ל40 אלף ש"ח. פלוס מינוס.

msvnk

New member
בכלל לא מחייב

אני זוכר שאחרי שההורים שלי שיפצו את הבית שלהם לפני כמה שנים אני ואחי עשינו להם גינה של 350 מ"ר בסכומים הרבה יותר נמוכים. לא כולל שבילים וכו' בלי אלמנטים כמו בריכות וכו' אבל כן כולל תאורה שבה טיפל החשמלאי הקבוע שלנו. עשינו תכנן מקצועי אצל אדריכל שמתמחה בזה שלקח בזמנו משהו כמו 3500 ואת ההקמה שלה עשינו בעצמנו אחרי שקנינו מערכות השקייה, צמחייה, ואלמנטים כמו סלעים, חיפויים וכיו"ב בסכום של 6000 ש"ח בערך. בגינון צריך קצת ידיים טכניות ולא יותר, זה לא בנייה של בית שהיישום חייב להיות מוקפד והוא רגיש לטעוית, וגם טעויות הן לא יקרות ובלתי הפיכות. ההוצאה הכי יקרה כאמור היא באמת מערכת ההשקייה ועם תכנון יסודי של אדריכל וייעוץ קל בהיבט המעשי, אפילו בחנויות כמו פקע המשביר לחקלאי, אין שום סיבה שלא תוכל לחסוך. העבודות הכי קשות הן עבודות עפר של העיצוב הטופוגרפי של השטח, שאפשר אפילו להביא בכמה מאות שקלים בובקט ליום עבודה שיחסוך את העבודה הידנית הסיזיפית. אנחנו הסתפקנו במקוש, מעדר ואת חפירה. כל זה בהנחה שיש לך מספיק זמן להתעסק בזה כמובן. אשמח לשמוע על מפרטים של גינות בסדר גודל של 100K. מעניין.

איריסג

New member
תקפוץ מדי פעם לישובים כמו סביון

או מושבים יקרים.... לפעמים אני יוצאת בבוקר לעבודה ויש בית שנמצא בסיום בניה - ועדיין אין לו אפילו שתיל בגינה. אני חוזרת בערב - הגינה נראית כאילו היא והמדינה הוקמו יחד - עצי זית בני מאות שנים, עצי הדרים בוגרים, עצי פרי נוספים, כדי ענק עם צמחיה, ומרבדים של פרחים מרהיבים בצבעוניות שלהם. והכל - תוך 10-12 שעות... וכשמחיר של זית בוגר יכול להאמיר לכדי עשרות אלפי שקלים - תעשה את המכפלה ותראה בעצמך. אישית - גם אם היה לי את הכסף לבצע את הגנה ככה - לא הייתי עושה את זה. כל הכייף בעיני זה לראות את העצים שלך גדלים משתיל קטן לעץ מניב - ולדעת שאתה זה שטיפחת , והשקית ועכשיו אתה יכול לקטוף את הפירות.

פיטנגו4

New member
רוצה עוד?

לא רק זיתים עתיקים והדרים בני 100, גם עבודות נפחות-אומן למתקן טיפוס צמחים, סלעי ענק שמובאים במנופים, פרגולות וגזיבו מעץ גושני, בריכות נוי (יותר מאחת) מאבן חירבה עם מפלים לגובה, תאורה תת-מימית משוכללת, גופי תאורת גינה באלפי ש"ח כל אחד, השמים הם הגבול. זה כסף טוב, אבל הרבה יותר כיף להקים גינה לאנשים שמתרגשים מכל פריחה של נרקיס ומכל עלה חדש שמלבלב בעץ הצעיר

פיטנגו4

New member
על מה אתה מדבר?

רק מערכת ההשקיה לכזו גינה אמורה לעלות 6000 ש"ח. עלות העבודה (אצל גנן סביר) היא פחות מזה. אין לי מושג איך הצלחתם לקנות את כל מה שצריך לגינה בסכום כזה. טעויות הן מאד יקרות גם לכיס וגם ללב!!! כל מי שטוען אחרת פשוט לא יודע על מה הוא מדבר!!! חם מהתנור: השבוע תכננתי בלב מאד מאד כואב עקירה של 3 עצים בגינה קטנה, בגלל שאחד מתפגר בגלל שהוא לא מתאים בכלל לאזור, והשני שתול צפוף מידי ל2 עצים אחרים, והשלישי עם שורשים אלימים שנמצא 10 ס"מ מקיר תומך שהתחיל להראות סימני קריסה. היית צריך לראות את כאב הלב של אדם דתי, שנאלץ לעקור עץ פרי מאדמת ישראל, כדי להבין כמה טעויות הן יקרות... התוצאה של התכנון מחדש? טלאי! למרות ההשקעה הכספית זה עם המון אילוצים ובטח לא כמו גינה שתוכננה היטב מההתחלה.

פיטנגו4

New member
מיום שישי אסור להשקות גינות פרטיות וציבוריות

חוסר ההתפלהוחור התכנון נופל עלינו, האזרחים הקטנים. כמו בשיר: "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם..."

erezbt

New member
אסור להשקות גינות בכלל?

כלומר המשמעות היא שעל כל בעלי הגינות לעקור את כל הצמחיה בגינותיהם או לתת לה למות?

פיטנגו4

New member
אסור, וטוב שכך

אם הגינה מתוכננת נכון – אפשר בהחלט לנתק את המים מעכשיו עד האביב. אני עושה את זה כבר שנים בגינה שלי, ושום צמח לא מת. ניתקתי כבר לפני שבועיים, הגינה ירוקה ויפה. מדשאה מבוססת ובריאה יכולה להחזיק חודש שלם בקיץ ללא השקיה, ולהתאושש ע"י השקיה אחת. עובדה. בחורף אפשר להצמיא מדשאה אפילו לתקופה יותר ארוכה, כי הדשא בתרדמה. מספיק אירוע יחיד של גשם בחודש, והמדשאה תחיה, אפילו תחיה טוב מאד. אתמול ירדה כמות רצינית של גשם בכל חלקי הארץ. כל גינה שלא יכולה לשרוד שבועיים בלי שום טיפה נוספת – צריכה להעקר. גינות ציבוריות שבהם יש ערוגות מורמות מבטון שלא קולטות מי נגר עילי – יש לתכנן מחדש (אני כועסת מאד כאשר לא מושקעת שום מחשבה רצינית בנושא המים בתכנון ציבורי!) עצים בוגרים בגינון ציבורי – אמורים להיות מנותקים לחלוטין ממערכת ההשקיה. אם לא תוחמים אותם בבטון ואספלט עד הגזע, הם אמורים לחיות. מי שבגינתו יש הדרים בכמויות, אבוקדו, מנגו, וערוגות ענק של עונתיים זוללי מים, והכל מושקה במים שפירים – צריך לעקור הכל או לעבור להשקיה במים אפורים אחרי סינון. אין אפשרות למותרות מים במצב הנוכחי. אם עיריה מילאה כיכרות בעונתיים שלא מצליחים להסתדר בלי המון מים - אז שיתיבשו הכיכרות, ושיוחלף האחראי על הגינון. אפשר בהחלט ליצור כיכרות יפות מאד עם צמחים חסכוניים יפים לא פחות. אפשר גם כיכרות יפיפיות בלי שום צמח - כך זה בחו"ל. אם ראש המועצה שותל לקראת הבחירות המון ברכיכטונים צעירים - אז שיוחלף ראש המועצה יחד עם העצים האלה, שלא מתאימים בכלל למדרכות.

fireman

New member
שיחכו לי בסיבוב.

כשעירית באר שבע תפסיק לשתול מאות דונמים של מדשאות בכל שבוע ולהשקות את הכבישים עם עשרות אלפי קובים של מים בכל שבוע אני אפסיק להשקות את הגינה שלי.

פיטנגו4

New member
מהיום אתה יכול לדווח על כך

לאימייל [email protected] השבוע ראש המועצה שלי הודיע בפומבי שהוא מתכוון לשתול מדשאות ענקיות צמוד לשכונה שלי. הוא אפילו לא הבין למה אני מתפלאה... ברור שאני אדווח ברגע שהממטרות יתרוממו שם...

avi5199

New member
י שחוק שאסור לסחור בבשר חזיר... אז מה ?

http://www.mizra.co.il/H/index.asp חוקים כאלה הם חוקים שאין הציבור יכול לעמוד בהם, מי שמוציא חוקים כאלה יודע שזה רק מס שפתיים, ולא אוכפים אותם . וספק גדול אם חוקים כאלה יעמדו במבחן בגץ.

פיטנגו4

New member
אז יאללה, לך לפתוח את הברז

ולרוקן את מה שנשאר מהכנרת, וגם לספר לחבר'ה, אם זה עושה לך טוב. יש הגיון מעשי בחוק הזה, וראוי שכולנו נבין אותו ונכבד אותו לא מתוך כפיה, אלא מתוך בחירה. אני עצמי לא אלשין על שום אדם פרטי שישקה, אבל חכה חכה מה אני אעשה אם אני אראה את המדשאות הציבוריות מושקות...

fireman

New member
זה בדיוק העניין.

הרשויות המקומיות ימשיכו להציף את הרחובות, הכבישים והמדרכות אבל אנחנו נאכל את הכובע....(רק נדמה להם)

פיטנגו4

New member
החוק

אאל"ט, אושר ע"י הכנסת כבר ממש מזמן, אבל לא נאכף. עכשיו, בחורף, החליטו גם לאכוף אותו. גינת הירק שלך צורכת אפס אפסי, יחסית למדשאות המיותרות שמפארות שטחים ציבוריים בצורה מיותרת לגמרי, למשל: איי תנועה (מי צריך שם דשא???), ושטחים ציבוריים, שאף אחד לא מגיע אליהם לעולם פרט לגנן המכסח. כל הככרות עם העונתיים - אותם צריך ליבש ולהחליף לצמחים חסכוניים או לחיפוי כלשהו, כל זאת לפחות עד 2013 שאז יהיו (סוף סוף) הרבה מים מהתפלה.

רשר

Well-known member
מנהל
השקית גינה ציבורית הנה חובת הרשות

נכון שחוק צבר כבר וותק ולא מומש עד כה, נכון שאפשר להחליף צמחים לתואמי אקלים, אבל בינתיים לא יתכן להרוס את כל מה שהושג בארץ מבחינה נופית, חסר מים - שיפסיקו לשלוח מים בתוך תפוזים, תירס, אשכוליות, עגבניות, אבוקדו,,,לאירופה! (אין צורך להפסיק הכל אפשר גם לצמצם), אני מודע לצרה שזה יביא על כמה חקלאים אולם יש פחות חקלאים בישראל מגננים (לא לספור את כל הגרים בישוב חקלאי כחקלאים!!), בינתיים משרד החקלאות מאשר נטיעות של פרדסים חדשים במקום צמחי צבר למינהו - אז שיפסיקו לבלבל את המוח עם השטויות שלהם, הכותב מתפרנס בעקיפין מחקלאות ומענפי העזר (השקיה),

למעלה