גינה חדשה

גינה חדשה

אצלינו עוד אין חדש (לגבי הצנונים), אבל חברה (נטולת אינטרנט) בקשה שאשאל עבורה: א. יש לה גינה גדולה כיוונים מזרח ודרום, עם הרבה שמש, ומעט (מאוד) כסף. איך מתחילים בכלל לחשוב על שתילה/זריעה? ב. המועצה חילקה שתילי עצים, כנראה אקליפטוס, ערבה ושקדיה (אבל אף אחד במועצה לא יודע בדיוק
). זה נמצא בתוך מיכל מבקבוק. מה עושים עם זה עכשיו?? תודה רבה (גם בשמה) על עצות, הפניות ומאמרים.

רוּפֵן

New member
עצות לחברה

לעבור על המזווה ולקחת "דוגמייות" מכל הקטנייות והדגנים היבשים שישי, ולהתחיל לזרוע. פשתה - יופי של פרחים כחולים חומוס, קימל, כוסברה, אפונה יבשה... בקיצור, כל מה שלא טחון, אלא בזרעים חוצמזה... העבירי לי פרטי דואר של אחת מכן, במסר, ואשלח לך זרעים של .. פטרוזיליה, צנון, סלרי מנגולד.. וכו'.. זה הפטנט הכי טוב !

מה? סתם ככה לשים באדמה? ../images/Emo163.gif

וגם אפונה יבשה? חשבתי שהיא לא מתאימה לכלום (חוץ ממרק). פשתה זה הזרעים שנראים כמו שומשום חום? תיכף אני אתחיל לעבור על המזווה שלי...

רוּפֵן

New member
כן, פשוט מאוד ולא מסובך !

תחשבי מה קורה בטבע... צמחם מוציא פרחים, מבשיל זרעים והם נופלים לאדמה, ונובטים..! זה הכל ! רק להתנהג כמו בטבע.. והכל 'ירוק' וטעים. 'אפונה יבשה' - לא ה.."חצאי אפונה המסכנים" שמוכרים ב'סופר'.., מאלה לא יצמח כלום וגם המרק לא שווה, כי הורידו להם את הקליפה ושברו אותם לחצי.. זה מוצר "מת".. ולא כל כך בריא, כי, אין קליפה. לזריעה, צריף את האפונה היבשה, עם הקליפה.

י ע ל י ם

New member
פשתה זה כמו פשתן?

זרעים חומים קטנים? עדשים ומש, איך הם צומחים ואיזה סוג שטח להקצות להם (לגובה, פריחה, וכו'). תודה!

רוּפֵן

New member
כן, "פשתן" זה יותר 'שם עממי'...

כמו "מנגולד" = 'סלק עלים' "לופה" = 'ליפה'... וכו' זרעים חומים כמו סומסום ("שומשום") - בריא מאוד לאכול ! מכיל חומצות 'אומגה' !!! (במקום לצרוך, 'ריטלין' או 'פרוזאק'..
..) עדשים, פול, כוסברה, סלרי, פטרוזיליה..שעועית (בקיץ !)וכו'.. פשטה, לזרוע בתפזורת על אדמה שתוחחה קלות, להשקות.. ויש לך אדנית עם צמחים עדינים העולים לגובה של 30 וגם 60 ס"מ, עם פאחים כחולים/סגולים עדינים שיהפכו להלקטי זרעים ויזריעו את האדנית שוב ושוב. מירווחי שתילה ועומק אדמה - לכל אחד, התנאים שלו.

רגע.. אח"כ יגדלו לה חומוסים קטנים

על עץ? אפשר לעשות מהם חמין??? אפשר לזרוע עכשיו או שקר מידי?? (להלביש להם סוודר?)

רוּפֵן

New member
כן, אך לא על "עץ".. שיח קטן וחמוד..

שיגדלו עליו פרחים שיהפכו ל"בלונים" שבכל אחד יש אחד או שני חומוסים, ירוקים... וזה טעיייייים, משהו... עשי חיפוש בפורום על חומוס. ותראי את השיח, הבלונים ורעינות לאכילה וכו'.. חוויה מעולה לילדים.

טסונמי1

New member
את יכולה לצלם את העיצים?

נוכל לומר לה מה היא קיבלה-אקליפטוס לא הייתי ממליצה לה לישתול בגינה

למעלה