ג'ימנמה

ג'ימנמה

רק עכשיו, בעקבות האזנה לתוכנית רדיו בנושא בריאות ותזונה נודע לי על צמח מרפא בשם ג'ימנמה שעשוי להפחית תשוקה למתוקים ולסייע בהורדה במשקל ושמירה עליו.
מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הצמח הזה באופן עצמאי?

0 אור 0

New member
כל פעם מתגלים צמחים חדשים

חלק לא קטן מהם באמת יעיל, והדרך הפרסומית שבה הם מגיעים אמנם מפריעה לי, אבל מסתבר שגם לפרסום אגרסיבי יש יתרון ....
ממליצ הלהכנס לאתריםשמתמחים בצמחי מרפא כמו האתר של ראן צמחים או ברא צמחים ולבדוק שם,גם לגבי מידע על הצמח וגם לגבי אפשרות השגתו בארץ

לגבי העניין הפרסומי

בדרך כלל אני לא מתייחסת ל"פרסומות" אבל באותה תוכנית התארח רופא שאמנם עכשיו אני מכירה אותו רק דרך האינטרנט אבל מתרשמת ממנו מאוד לחיוב ומשוכנעת שכשהוא ממליץ על משהו זה לא מתוך אינטרסים אישיים כלכליים כלשהם. הוא לא מוכר את הצמחים בעצמו.

אני מכירה את ראן צמחים אך ככל הידוע לי אפשר להזמין מהם רק דרך "תיווך" של מטפל ולא באופן עצמאי. לכן שאלתי היכן אפשר להשיג את הצמח באופן עצמאי (אם זה אפשרי).
בכל אופן שאלתי גם במקום אחר והפנו אותי לחנות כלשהי בתל אביב. אני אנסה מחר שם.

0 אור 0

New member
אכן רוב הספקים הרציניים מוכרים למטפלים

וזאת בגלל שגם צמחי מרפא וגם שמנים אתריים דורשים אבחנה והתאמה אישית ו- לא רק כדי להפיק את מיטב התועלת מהדיוק של הפורמולה, אלא גם ובעיקר כדי למנוע נזק מצמח לא מתאים.
לצמחי מרפא רבים ישנן התויות נגד ו/או משכי זמן מומלצים לטיפול.
אפילו האכיניציאה התמימה שרבים קונים בכל בית טבע לתגבור המערכת החיסונית בחורף, אינה מומלצת לשימוש רצוף. אני מהמחמירים יותר ומעדיפה להשתמש בה למשכים קצרים מחודש, אבל גם המקלים לא יתנו לך אותה לרצף של מעל 3 חודשים, בעוד שכאשר את קונה לבד את יכולה להשתמש בה רצוף כל החורף או כל השנה (ושמעתי על אנשים שעושים זאת אפילו לילדיהם).
ההמלצה שלי להכנס לראן צמחים ולאתרי מידע נוספים היתה כדי לקרוא מידע מפורט ואמין על הצמח לפני שאת קונה!!!

קראתי

ולפי מה שקראתי כנראה שאין בעיה באמת להשתמש בו באופן עצמאי. נשמע אפילו יותר בטוח מתרופות שמוכרים ללא מרשם. כנראה שהרופא בכל זאת נהג באחריות כשהמליץ באופן גורף על הצמח הזה ולא על צמחים אחרים שאולי באמת דורשים יותר היכרות עם המטופל.

0 אור 0

New member
ועדיין

שימי לב לשני נושאים:
א. הרזיה (תמיכה) - משמעותה מה שאת ודאי יודעת ולו מהרבה דיונים פה בפורום - שהצמח אמנם יתן לך את התמיכה של הפחתת התשוקה למתוק, אבל עיקר העבודה היא עבודה שלך לבניית הדרך שלך להגעה לגוף הבריא והנכון לך.
אצל רוב האנשים העבודה לא קשורה בכלל לגופני, אלא בעיקרה התמודדות שכלית ורגשית עם הגורמים שבגינם אנחנו עוטפים עצמנו בשכבות מגנות של שומן או מפצים עצמנו באמצעות האכילה, וכמובן התמודדות עם התמכרויות למזונות שונים,
ובמקביל יש את ההתמודדות הפיזית של התאמת תזונה לחיים שתספק את כל המרכיבים התזונתיים הנחוצים לבריאות, ולעתים של התגברות על קשיים שנובעים ממחלות (הגברת חילוף החומרים במקרה של תת פעילות בלוטות, שיפור פעילות המעיים וכד')
גם אם הצמח מתאים לך ב 100% וללא סינרגיה מצמחים נוספים שנחוצים לך, אז לכל המרכיבים האלו של ההרזיה בדרך כלל צריך עזרה. גם אנשים שיש להם ידע מקיף ועמוק מטפלים בעצמם, בדרך כלל נעזרים בתהליך מורכב כזה במישהו אחר שנותן את הליווי והתמיכה - לכן אני ממליצה כן להיעזר במטפל, או לכל הפחות למצוא שותף לעבור אתו את התהליך יחד לתמיכה הדדית.
ואם תחליטי ללכת בדרך הזו לבד, חשוב מאד שתזכרי את ההערות שלי לגבי הנושאים עליהם את צריכה לתת את הדעת , חוץ מהתשוקה למתוק.

ברור, לא חשבתי שזאת תרופת קסם

ורק אציין שאני כבר אחרי ירידה גדולה במשקל, אחרי שבמשך שנה עשיתי דיאטה מתונה ובריאה בליווי דיאטנית ובמשך תקופה הצלחתי באמת לשמור על תזונה בריאה שמתאימה לי אבל כמו רוב הדיאטות גם הדיאטה המאוד מתונה הזאת החזיקה מעמד רק לפרק זמן מוגבל ולאחרונה אני מתקשה לשמור על ההישג וכבר עליתי כמה קילוגרמים מאז הירידה. אז נכון לעכשיו אני בעודף משקל לא מאוד גבוה אבל פוחדת שאם לא אצליח לשלוט בתשוקה העזה למתוק אני אעלה בחזרה את כל מה שהורדתי.

אין לי כוונה לעשות דיאטת כסאח ולהגביל את עצמי מבחינת תזונה אלא רק להגיע למצב שכבר לא אחסל חפיסות שוקולד שלמות או חבילות עוגיות שלמות. זה בגדול

אבי 122

New member
המלצה: "אויבים לא מכניסים לבית"

גם אני אוהב מאוד עוגות, שוקולד ודומיהם...
אני יודע שאם אביא לביתי מהמוצרים האלו
אסיים אותם באותו יום.
לכן אני נמנע כמעט לחלוטין, להביא הביתה-
מוצרים שיש להם טעם של עוד וחזקים יותר ממני...
לפעמים אני נתקל במבצעים שמאפשרים קניה
של 3 יחי' במחיר זול בהרבה ממחיר יחי' אחת.
אני יודע שברגע שהם יכנסו לביתי- אני אסיים אותם
באותו זמן, לכן עדיף עבורי, קניה של מוצר אחד
במחיר גבוה יותר.

אויבים לא מכניסים לבית

הבעיה היא שהם נמצאים גם בכל מקום בחוץ..

0 אור 0

New member
אמרה אחרת של אותה מירי בלקין

לביס האחרון בדיוק אותו הטעם של הראשון
ופירוש ראשי: אז לא צריך להמשיך לטעום, אלא אפשר להסתפק רק בפרוסה אחת של עוגה, בקוביה אחת של שוקולד.
דוקא עם האמרה הזו אני די התחברתי,
אני כבר יודעת מנסיון שאם יש לי חשק עז לעוגת קרם או לשוקולד, אז 1000 קערות סלט מושקע או מיץ פרי או אפילו ארוחה מלאה וטעימה לא ישככו את החשק הזה,
אז אני ישר מספקת אותו אבל בכמות סבירה ובהנאה ללא רגשות אשמה (בעוגה פרוסה זו כמות סבירה, אבל אני לא חושבת שמישהו שפוי יכול לאכול רק קובית שוקולד אחת ולהסתפק בזה - אז 2 קוביות או שורה), וככה לא מגיעים לאטרף של התנפלות וחיסול העוגה השלמה או כל תכולת המקרר וכאלה ..
וכמובן , בתוך החלופות של אותו מזון רצוי - יש את השוקולד המהמם של 70% שהוא גם ממש טעים וגם בריא יותר, יש עוגות ממרכיבים ביתיים יותר, וכשהטעם מתעדן כבר לא מסוגלים לטעום את הזבל התעשייתי שחלק מהקונדיטוריות מכניסות למוצריהן

אז זהו

שאם הייתי יכולה לשלוט בזה מלכתחילה ולהסתפק רק בפרוסת עוגה קטנה או בקוביית שוקולד אחת, מלכתחילה לא הייתי מחפשת צמחים או תכשירים שיעזרו לי

כשאני נמצאת במקומות מסוימים מחוץ לבית, מתארחת במקומות מסוימים והשפע נמצא שם, אני לא מצליחה להסתפק רק בכמות קטנה. זאת בדיוק הבעיה.
זה עבד לתקופה מסוימת אבל הפסיק לעבוד באיזשהו שלב.
פשוט הדחף לפעמים גובר על ההיגיון..

אבי 122

New member
אם זה קורה רק "לפעמים" זה לא נורא...

אבל אני מקווה בשבילך, שלבית שלך הם לא מגיעים
- או שכן ?

0 אור 0

New member
בגלל זה בדיוק הפתרון לדעתי לא טמון בצמחים

אלא בעבודה על הבעיה האמיתית שהיא המעגל הזה של חוסר יכולת להתגבר על החשק -> האשמה עצמית-> פיצוי וכן הלאה
יש היום המון כלים ושיטות קובוצות עבודה, שחלקם לא יתאימו לך - את צריכה למצוא את השיטה האחת שתעבוד עבורך ולהמשיך אתה.

למעלה