גימלים ממושכים.

Solario

New member
גימלים ממושכים.

הגעתי למצב נפשי קשה שלא מאפשר לי לשרת. הייתי אצל שתי קב"נים, אבל הם פשוט לא משחררים אותי, כלומר אומרים לי פשוט תתמודד עם המצב... ודי, אני כבר לא יכול. מה שאני רוצה לעשות זה לפגוע בעצמי על מנת לקבל גימלים ארוכים של חצי שנה או יותר. חשבתי על לשבור את הרגל, או משהו בסגנון. אני צריך בבקשה רעיונות של איך לקבל כמה שיותר עם כמה שפחות לפגוע בעצמי. תודה לכם מראש.

זאב5

New member
אחי.

בס"ד אל תעשה את זה. אם אתה באמת במצב נפשי קשה, לך אל רופא היחידה, תגיד לו שאתה חושש שתפגע בעצמך, ואתה דורש לראות קב"ן דחוף!. מה שיקרה זה שתקבל הפניה דחופה (מיידית) לקב"ן במרפאת בריאות-הנפש בתל השומר, ותקבל טופס למפקד - חוות דעת, שהוא צריך למלא. עם שני הטפסים האלה אתה מגיע לתל השומר, מחכה כמה שצריך, רואה קב"ן. וממה שאני שומע ממך - כנראה יתנו לך את התנאים שאתה צריך, או טיפול, או שיחרור. בכל אופן, אל תפגע בעצמך. אתה תסתבך. אני אומר את זה עם נימה אישית, כי הייתי במצב כשלך, והם עזרו לי מאד מאד. ועכשיו - אני יודע שאם אחליט שאני לא יכול יותר, הם גם ישחררו אותי. אבל בינתיים אני עושה הכל (ודי מצליח) בעזרתם. אם אתה צריך עוד עזרה, ובכלל - אוזן קשבת, אתה מוזמן לפנות אלי לאימייל: [email protected] ושם לפרט יותר. כרצונך. שתהיה בריא, והמון המון בהצלחה!! זאב.

Solario

New member
הייתי כבר פעמיים בהפנייה "דחופה".

פעמיים כבר הייתי בהפנייה דחופה שכזאת. פעם ראיתי אחד במרפאת בריאות הנפש בתל השומר, והיה שם קב"ן נאצי שפשוט לא התחשב בי וזרק. אמר לי, אין מה לעשות.. תתגבר. היום הייתי אצל פסיכיאטר כבר, במיון של תל השומר, והוא רק נתן לי הפנייה לקב"ן, בלי המלצה ובלי כלום. הוא אמר לי שרוב הסיכויים שהוא גם לא יעשה כלום. מה זה כלום? לא יעזור לי בגרוש כי הוא אומר שאין לי בעייה חמורה. אני אומר לו שאני מתוסכל, ומדוכא מהשירות שלי, אבל הם פשוט זורקים עלי. לאחר שהתייאשתי, וכבר לא יכולתי יותר הגעתי למסקנה של לפגוע בעצמי על מנת לקבל גימלים לשנה או משהו בסגנון, וככה לקבל 24. יש לי כבר פז"ם של שנה, ככה שאני רוצה לפגוע בעצמי פעמיים, על מנת לקבל גימלים לשנה, פעמיים, וכך בעצם להעביר את השירות. תכננתי לשבור רגל או משהו בסגנון, אבל אני לא יודע ומתלבט. מה אתם ממליצים? קחו בחשבון שאני צריך משהו דחוף, רק על מנת לא לחזור ליחידה המסריחה שלי. תודה מראש.

kaban

New member
...

קודם כל - אם קבן בתהש החזיר אותך ליחידה כנראה שהיתה הצדקה לכך היות ובתהש ידוע כי הקבנים עוזרים (בכיוון של רצון החייל) אני מניח שאם אתה מגיע לקבן בגישה שהוא נאצי אז זה גם מה שתקבל קבן זה לא בהכרח מכונת שחרור מיחידה הוא בודק האם יש מצב נפשי קשה או תחלואה נפשית המחייבת הורדת פרופיל, אם לא אני מניח כי תוכל לקבל את כל העזרה האפשרית, ובעיקר טיפולית, כדי להתמודד. אני מניח כי אם תראה נכונות לקבל טיפול ועזרה מקבן ותהיה בטיפול זמן מה ואם זה לא יעזור, וכן תריך לנסות, אני מניח כי הקבן שיטפל בל ויכיר אותך טוב יותר, אולי גם יעזור בדרכים אחרות ובכל אופן אם לא מקבים משהו ישר לקרוא לקבן נאצי - מה אני אגיד לך - זה מעורר מראש דיעה שלילית עליך ולא על המצב פסיכיאטר במיון בבית חולים לא מתערב בצבא הוא רק בודק אם אין מחלה פסיכיאטרית - רק קבן היחידה אמור להתערב בכך ושים לב - אם תפגע בעצמך ועניין זה יתגלה אתה עלול לבלות זמן ממושך ביחידה אחרת - גם היא לא ככ נעימה - בכלא - מה גם שזה לא בריא אז הצעתי לך - הגע לקבן היחידה עם ההפניה, שב איתו, תהיה פתוח להצעותיו ואם יציע עזרה או טיפול נסה... תרגיש טוב

Solario

New member
אני דווקא חושב שיש הצדקה.

אני באמת מדוכא ועצוב, והם פשוט לא עושים עם זה כלום. הוא אומר לי שזה המצב, ויש להתמודד איתו. את זה לצערי אני לא יכול לבצע. אני לא טבח, ואם אני אהיה זה ישפיל אותי וידכא אותי. כמו שאמרתי, הרעיון שלי הוא ללכת על 24 רפואי זמני ע"י לעשות משהו לעצמי. השאלה היא מה? אם אני שובר רגל, כמה גימלים זה?

PooKiPsiT

New member
לפי מה שאני הבנתי..

לא הציעו לו שום טיפול או עזרה! פשוט אמרו לו - "זה המצב, תתמודד!" וזה דוקא לא נראה לי היה כל כך בסדר מצד הקב"ן. וחוץ מזה.. אני לא יודעת עד כמה הכוונות שלו לשבור לעצמו את הרגל ממשיות ואמיתיות, אבל אם הן כן אז כנראה שבאמת משהו לא ממש בסדר.. בן אדם שמאיים לפגוע בעצמו הוא לא בדיוק "בריא בנפשו".. ברור שלא צריך לשחרר ישר על המקום. אבל יחס קצת יותר רציני ממה שהוא כותב שהוא קיבל מגיע לו לקבל!

noshi333

New member
תראו

אי אפשר לדעת מה היה באמת באותה הפגישה. לדעתי, כמו בכל הצבא המסריח הזה חושבים שהחייל רק מנסה לעבוד עליהם ולהוציא כמה שיותר גימלים ולכן צריכים להיות חכמים מהם ולהתחיל בתהליכים לאט לאט, להתחיל להיפגש עם קב"ן באופן קבוע ולדבר על הבעיות, לזה הם לא יכולים להתנגד, אבל אם ישר תבוא ותגיד אני רוצה פטור, אני רוצה גימלים נפשיים לא יתנו לך כלום!! ולכן יש לעבוד לאט לאט ואני מכירה מישהי שנפגשה עם קב"ן במשך תקופה עד שלבסוף היא העזה לומר שהיא רוצה לצאת מהצבא ובסוף השתחררה. באופן הרפואי יותר קשה לפעול ככה, אז תשקול קודם את מה שהצעתי ודי לחשוב על לפגוע בעצמך לא יצא לך כלום מזה. בהצלחה!!!

זאב5

New member
זה לא נכון

בס"ד אני הגעתי למרפאת בריאות הנפש בתה"ש במצב נורא, והם עזרו ועוזרים לי. עושים הכל עמ"נ לא להוריד לי פרופיל נפשי, כדי להשאיר אותי בתפקיד, ובכ"ז לשבץ אותי ביח´ קל"ב. ואני יודע שאם אני אחליט שאני לא יכול יותר - הם ישחררו אותי על קשיי הסתגלות. הם בסדר. רק צריך באמת לא לשחק איתם. בפעם הראשונה שהגעתי, באתי באמת מתוך מפונקות, והם זרקו אותי. בפעם השנייה, לא היה לי אכפת מה יעשו איתי, אבל הייתי חייב דחוף עזרה. והם נתנו.

Solario

New member
אז מה אני אומר לו בעצם?

אני סך הכל אמרתי שקשה לי בשירות שלי, התפקיד החדש שהביאו לי לגמרי לא מתאים לי, והוא פשוט אמר לי תתמודד עם זה. אמרתי לו שאם היה לי תפקיד אחר הייתי מצליח לשרת, אבל לא. הוא אמר להתמודד עם זה... מה לעשות???

kaban

New member
היי

קראתי מה שכתבת וקראתי גם מה שאחרים כתבו קודם כל אין לקבן אפשרות להתערב בתפקיד שלך כלל - הוא לא מתעסק עם שינויי שיבוץ בתפקיד אלא אם כן חייל הוא חייל קרבי אך היות ואתה משרת בבקום - הוא לא יתערב אני מציע לך לשמוע גם לעצות קודמי - הגע לקבן לשם טיפול ועזרה אמיתית וחשוב עוד שתדע כי לעבוד במטבח זה תפקיד בצבא - זה לא אומר עליך כלום וזה תפקיד שגם אותו צריך לעשות. חלק מהאנשים מרוצים מכך וחלק ממש לא והצבא זו תקופה שתחלוף ולגבי נזק עצמי - קודם כל תזהר - אני הכרתי מישהו שרצה לגרום לעצמו נזק מסויים כדי לקבל ג וגרם לעצמו נזק לכל החיים (הצבא גם חקר וגילה כי גרם זאת לעצמו ואפילו פיצויים לא קיבל). כל מקרה של פגיעה בצבא או בבית נחקר ע"י הצבא ואם יתגלה כי גרמת זאת לעצמך העונש הוא כבד מאד!!! וכולל גם פתיחת תיק פלילי

חיל רפואה זה חרא של חיל

שונא את כולכם פרמדיקים וחובשים שיושבים בחרפ"ים

דוד דב

New member
אף על פי שאני חובש לא מאשים אותך

אבל תנסה יום אחד לתפקד כחובש בחר"פ או בבט"ר ותבין למה אנחנו כאלה חראות של אנשים

אקסיומה

New member
סליחה??? ../images/Emo46.gif

אז זה שאני חובשת בחר"פ זה אומר שאני חרא של בן אדם??? אתה יודע מה, תשנא כמה שאתה רוצה חובשים או פראמדיקים שבסך הכול עושים די הרבה למען חיילים, ועוברים קורסים וסמינרים שאתה רק יכול לחלום להתקבל אליהם... עיצבנת אותי!!!

מצודה

New member
אל תפגע בעצמך..

זה לא שווה את זה, כנראה שאתה לא מסביר את עצמך מספיק טוב. תנסהעוד פעם לדבר עם קב"ן, תסביר לו שאתה חושב על לפגוע בעצמך, אניבטוחה שהוא יעזור..

למעלה