גימגום

KOSONNN

New member
..

קודם תודהה תאמת אני מנסה לחשוב בכוח בכוח על מחשבה אחרת סתמורת עם אני מדבר עם בנאדם אז אני אומר לו מה מצב אחי הכול טוב ... אז אני חושב חזק על המילה מה וככה קורא מצב שאני כמה שפחות חושב על ההמשך של המילה ואז לא מגמגם הבעיה שזה לא פשוט לעשות את זה צריך הרבה כחות בשביל זה ובהתחלה הייתי מרגיש שזה ממש עובד יוכל להיות כי אמרתי בראש שלי וואי מצאתי פיתרון לבעיה ואחרי תקופה הרגשתי שזה אל עובד (אולי בגלל שחשבתי על זה פחות או שהתייאשתי מי לחשוב על זה כי שגם חושבים על זה אתה מתבלבל במילים וצריך להיות בכול שיחה ממש מרוכז וזה לא פשוט!!) אז גם עם אני חושב על זה בראש שלי עובר מחשבה זה אולי פיתרון לא פיתרון 100% ונסיתי כול מיני דברים בסגנון הזה רק הבעיה שצריך להיות ממש מרכוז בנושא אחר ולא הגימגום ואז לדבר אני מנסה לחפש פיתרון לבעיה יש לי 2 פיתרונות שיוכלים לעבוד 1 עם אני משנה ממש קול סתומרת במקום הקול הרגיל שלי אני משנה לקול של זקן אז אני מדבר חלקקקקקקקקק כי אני חושב על השינוי קול שלי ולא על המחשבה הטורדנית גימגום ועם דוגמא אני מדבר כמו רובות היא אפשר להסביר את זה במילים דוגמא שששששלללללוווווממממיי אני יענו מדבר בהברות אז אני חושב על ההברות אז אני לא מגמגם אבל במיוחד מה שחזק שאני משנה קולאז אני מדבר חלק אני מקווה שאתה מבין אותי כי זה קצת מסובך וזה בדיוק 100% OCD פשוט ככה .. מה סתומרת לחשוב על הבעיה ? בכוונה לחשוב על הבעיה ???? פעם הייתה תקופה שהייתי ממש חושב על הבעיה גל הגימגום ממש תמיד בראש שלי אבל כחול שעבר הזמן אז התחלתי לחשוב פחות ... אבל עדין זה ממש! כול הזמן בראש שלי ומה סתומרת לחשוב על הבעיה ולא לברוח לא ניראה לי כולכך שזה פיתרון ואני יודע שעם אני מתעלם מי הבעיה אז הבעיה תחזורררר כי אני חושב על הבעיה אבל הבעיה שהמחשבה באה לבד כי שאני בא לפתוח תפה אז יש לי תמחשבה מבין ?? נריאה לי שיש יש פיתרון טוב אבל שקל לעשות אותו לחשוב על משהו אחר ולדבר אבל אני מחפש משהו שקל לעשות

KOSONNN

New member
אז איך אפשר בדיוק

אז איך אפשר בדיוק למנוע מחשבה טורדנית ? איך לחשוב על הדבר ? איך לחשוב על הפחד ?

KOSONNN

New member
גימגום

שמעו יש תגימגום בדיוק בגלל הבעיה OCD בדיוק בגלל זה יש לי תבעיה בדיוק ב100% עם לא הייה לי תמחשבה הטורדנית אזות הבעהי הייתה נפטרת לחלוטין או אפילו קצת לשפר תמצב תמיד שהבעיה קצת נעלמת לא ממש ברור אז אני מתחיל לחשוב רגע זה באמת נעלם בוא נבדוק עם הגימגום נעלם ואז פאיתום אני מתחיל לחשוב על הבעיה קיצר שי לי בדיוק 1 על 1 תבעיה אזות איך פותרים אותה אותו הדבר בדיוק רלוונטי גם לגבי לא לחשוב על דברים. נניח לדוגמא שברצונך לשכוח X כלשהו ולא לחשוב עליו יותר לחלוטין. הרי שבאותו הרגע כל מחשבה שהנכונות שלה נובעת מאותו X, הרי שכל מחשבה כזאת לא עוזרת לך לשכוח את X אלא דווקא מזכירה לך אותו. לדוגמא נניח שהחלטת לא לחשוב על X. זה בעצם אומר שאסור לך לחשוב גם לא על האם אתה עדיין חושב על X, האם כבר שכחת את X, האם אתה באמת כבר לא חושב על X או כל מחשבה דומה שאפשרית רק אם X קיים. אם אינך רוצה לחשוב על X הרי ש X אינו קיים יותר וממילא לא ניתן לחשוב עליו, גם לא על האם הוא עדיין קיים וכיו"ב. ומאחר שהמחשבה שלנו מסוגלת לחשוב רק על דבר 1 בזמן נתון, ומאחר ואנחנו בוחרים על מה לחשוב, הרי שאם אדם רוצה לא לחשוב על X, אז הוא צריך לא לחשוב עליו בשום צורה לחלוטין כנ"ל, בדיוק כמו שהוא לא חושב על דברים אחרים שלא קיימים לחלוטין בשום צורה. ולמה הדבר דומה ? לאדם שרודפים אחריו אנשים ובכל פעם כאשר הוא מצליח לברוח ולהתרחק מהם, הוא עוצר לרגע אחד ומנסה למצוא את אלו שרודפים אחריו ושואל אותם האם כבר הצלחתי לברוח מכם, האם אתם עדיין יודעים איפה אני. אדם כזה לדוגמא, כמובן שהוא לעולם לא יצליח להתחמק כי הוא במו ידיו גורם לאותם אנשים לדעת תמיד היכן הוא והוא בעצמו גורם לכך שהם ימשיכו לרדוף אחריו. וכמה שההתנהגות הזאת של אותו אדם נראית לא הגיונית, הרי שזה מה שהאדם עושה בפועל כאשר הוא מצד אחד רוצה לשכוח את X, אבל מצד שני מנסה לחשוב על האם הוא עדיין חושב על X.

KOSONNN

New member
עוד שאלה קטנהההה

איך אפשר בקיצור לא לחשוב על הגימגום ולחשוב על דבר אחר ...... או שכמה שפחות לחשוב על הגימגום

אמא11

New member
היי ויום טוב לך../images/Emo140.gif

ממה שהבנתי אתה אומר שהגמגום נגרם כתוצאה מהמחשבות האוסידיסטיות עליו. אפשר לחפש פתרון ע"י טיפול בOCD, למשל לפנות לפסיכולוג שמטפל בשיטה קוגניטיבית התנהגותית, אבל אפשר גם לנסות משהו שונה - להתעלם מהOCD ולנסות לטפל בגמגום בקבוצת תמיכה כמו הקבוצות של אמבי. כלומר לטפל בגימגום בלי הקישור לOCD. האם נראה לך שזה רלבנטי? רק טוב תמי

KOSONNN

New member
כי אבל

הבעיה שאין היום טיפול מולמץ יש CTI ויש כול מיני מרפאות פרטיות אחי אבל הם רוצים סכומים של 12 אלף 14 אלף ולא רק זה אתה יוכל לשלם סכום כזה אבל לא בטוח שזה גם יעבור רק עם עבודה עצמית מאיפה אני יוכל להביא סכומים כאלו אחי יש כאלו שאמרו שיש שיפור ויש כאלו שלא דברתי עם איזה דוקטור הוא עושה לי לפטור תבעיה 100 אחוז היא אפשר אבל 90% גם בהבטחה אבל הוא רוצה איזה 14 אלף אני במקרה חיי בבית שלא גומרים תחודש אז לא פשוט! אבל אפשר אולי למצוא פסיכלוג דרך קופאת חולים או בסגנון שזה יותר סבבה

אמא11

New member
לא התכוונתי לטיפול אלא לקבוצה

יש קבוצה של אמבי שנפגשת בימי חמישי לפני המפגש של הקבוצה שלנו. אוכל לשאול אותם לגבי פרטים אם אתה מעוניין. הם עושים עבודה עצמית בקבוצה, כולל תרגילים. שווה להתעניין תמי

למעלה