גימגום בצבא

גימגום בצבא

שלום, האם אפשר להתחמק משירות בצבא, בגלל הגימגום? הורידו לי את הפרופיל ל 64 בגלל זה ואני תוהה מה הם יכולים לתת לי לעשות שם ואולי עדיף פשוט לא להתגייס..... * נצא המקודת הנחה שיש לי גימגום קשה.

תלוי מה הרמה של הגימגום שלך...

אם נהג אוטובוס לדוגמא שואל אותך שאלה אתה יכול לענות לו? אני מניח שכן - אני לא! אין לי בעיה עם הצבא פשוט אני לא רוצה לבזבז 3 שנים בעבודות רס"ר למיניהם...

עבודות רסר זה לא בושה

אם יש רצון לעשות צבא ולקום בבוקר לעבוד למה שלא תיתן קצת לצבא ?גם לי הורידו פרופיל ל 65 ואני הייתי בנמ שירתתי בשטח כל השירות שלי.היו הרבה רגעים של אושר והכי הכי כייך זה לירות בנשקים.הגימגום לא קשור למוטיבציה שיש לך אם אין לך מוטיבציה לך הביתה לישון ולבכות.הצבא לא צריך בכיינים.גם באזרחות יחכה לך חיים לא קלים ואפילו יותר קשים.אתה תראה

סהאד52

New member
ארי בן אדם יש לו בעיה רצינית

אך שנרא לי בחיים לא עשית צבא

נראה לך שלא עשיתי צבא?אני עוד בצבא

אחי מ93 אני משרת בכבוד ואם תרצה לראות תעודות הצטיינות אני גם גאה לספר לך שיש לי אתה מוזמן לבוא לראות לבית שלי.כשהתחלתי את הצבא בטירונות הכל נראה אפור ואני גם סבלתי כשהיו אומרים את השם שלי הייתי נתקע כל כך שהיו צוחקים עלי אבל חלק שמו לב מה קורה לי ביום אחרון בצבא חשבתי שאני מתעלף עמדתי לקבל את התנך ולא יצא לי כלום מהפה שלי.הייתי מקלל את כולם ושנאתי כל אחד אבל עם הזמן שמתי לב שאני הייתי חייל טוב וש צריך להנות מהשירות הצבאי ולא לספור את הזמן.ככה הייתי יוצא לשטח לא ראיתי את הבית שלי בכלל.הגימגום לא הכניע אותי להיפך אני שמתי פס עליו.אני תמיד אומר:מי שלא רוצה לשרת בצבא שלא ילך לא צריכים בכיינים אני ראיתי המון בכיינים בצבא שלא עשו כלום>את אלה צריך לשחרר.החיילים של היום רוצים ישר לראות קבן ולחפש בעיות ככה נהוג היןם.לבחור הזה אין לו בעיות יש לו משהו שנקרא גימגום וזהו.

shuky63

New member
מה יכולים לתת לך לעשות?חוץ מלהיות

חיל קרבי אתה יכול לעשות הכל.החילים הלא קרביים הם הרוב בצהל.בעצם על כל חיל שנלחם צריך מספר חילים תומכי לחימה. אני אומר את זה בהנחה שסעיף הליקוי שלך הוא על גמגום כמו שצריך להיות,כי תמיד יכול להיות איזה רופא מטומטם בלשכת הגיוס שלא מבין ונתן איזה סעיף פסיכיאטרי כמו שנתנו לי,אבל בטלו לי אותו לאחר מספר חודשים.

נכון שרוב החיילים לא קרביים

אבל רובם מדברים, הם יכולים לענות לטלפונים, להיות פקידים, לתאם פגישות וכל מיני דברים שמצריכיםדיבור אני לא יכול לעשות את זה. אין הרבה תפקידים שאני יכול להיות - אפילו ש.ג. אני לא יכול להיות כי משתמשים במירס האם יש דרך לקבל פטור מהצבא? אני לא רוצה פטור מהצבא כי אני מפחד מההתמודדות עם החיים, אני מעוניין ללמוד באוניברסיטה ולצאת לשוק האזרחי אבל אני חושש שבצבא אני אבזבז את הזמן.

חביבי שוב אני מזכיר לך

באוניברסיטה מה לא תדבר?בחיים האזרחים מה תעשה?אולי כדאי שתלך לצבא יש הרבה מקומות שמסתכלים האם שירתת או לא. אני אגיד לך שאחרי הצבא לא ממש דיברתי טוב ברעיונות אבל אחרי שראו שאני שירתתי בצבא וקיבלתי המלצות וגם הצטיינות לא היה מקום שלא היו מקבלים לעבודה>נכון לא היה לי קל בכלל כי לא ממש דיברתי והבנתי את השפה.אני זה שבחרתי מה כדאי לי לעשות.אבל אם הייתי במצבך הייתי הולך לצבא >תחשוב חיובי תקבל מקום טוב ויהיה לך שירות מעניין ואם לא תפגוש אנשים חדשים.זה לא נכון מה שכתבת אתה יכול לענות לטלפון אתה יודע למה כי יש לך יד מתפקדת בנוסף אתה יכול לשמוע מה אומרים לך בטלפון ויש לך עיניים לראות מי מתקרב אחרי הש ג. יש אנשים שלא יכולים לראות לשמוע ולהזיז את הגוף והיו רוצים להיות במקומך.ויש הרבה שמתגייסים.אתה עושה את עצמך מסכן אבל אתה תאמין לי לא מסכן.אני מפסוד לצאת למילואים כל פעם קורים לי לדרום רחוק רחוק ויש הרבה קטעים מעצבנים אבל אין כמו להיות במדים >שוקי יכול להסביר לך יותר.

ברור שבחיים האזרחיים אני אדבר

אבל בצבא אין לי יותר מדי מה לעשות. הצבא לא מתאים לאנשים כמוני.

אתה מדבר שטויות

לי התאים יותר?אני באתי ממדינה אחרת בלי שפה בלי כלום וגייסו אותי אבל אף פעם לא בכיתי כמוך>לך מתאים לשחק עם בובות לבכות ולצפות שפעם יהיה לך טוב.אם אני הייתי הקבן ברור שהייתי מוציא אותך מהמערכת אבל קודם הייתי זורק אותך לכלא לכל ה 3שנים האלה.אתה בעצמך אומר שבחיים האזרחים כן תדבר אז אתה לאאא רוצה לעשות צבא ולא בגלל הגימגום>אלא בגלל שאין לך ביצים .אז אני מציע לך אל תערב את הגימגום בבעייה שלך.

דור6

New member
ממגמגם אחד לאחר...

אני גם גימגמתי נורא בתחילת השירות אתה מקבל פול בטחון עצמי מהצבא הצבא זה משהו מחשל לידיעתך אם לא תתגייס תשכח מהקטע של באזרחות אתה תדבר כי לא אתה לא תדבר אתה תמשיך להיסגר עם בעיות צריך להתמודד לא לברוח להשתמט משירות זה גם לברוח....אמנם הייתי ג'ובניק אבל הייתי חייל טוב והייתי אחראי משמרת לקראת סוף השירות ואפילו הלכתי לראיון לקבע...אז תתחיל להתמודד כי אני כבר 7 חודש משוחרר ואומרלך הצבא זו חממה יחסית לאזרחות אוכלים אותך כאן באזרחות בלי מלח הייתי באזרחות ב 3 ראיונות עבודה בראשון הוא אמר לי לצאת מהחדר כי הייתי בלחץ וגימגמתי ממש הרבה בשני הייתי בסדר אבל לא קיבלו אותי בשלישי היית יכבר רגוע וקיבלו אותי לתחנת דלק אבל לא רציתי בסוף לעבוד שם.....אבל קיבלו אותי וזה העיקר תמבין רק מהתמודדות אתה תצליח בחיים....שלא תבין לא נכון גם לי יש בעיה לפנות לבחורות וכשאני מדבר עם זרים אני חושב כמה פעמים לפנ ישאני מדבר בשורה תחתונה.....תתמודד

The big man

New member
אני

שירתתי בצבא ,למרות הגמגום,בתפקיד מחסנאי . רועי , אני מציע לך להתגייס למרות הגמגום ואפילו גמגום קשה, לא לעשות לעצמך הנחות ולא לוותר לשלטונות-הצבא. לעמוד על זה שיגייסו אותך,זאת זכותך המלאה להתגייס כמו כולם. בטירונות הייתה קב"נית מטומטמת ששיכנעה אותי להשתחרר ואני שמעתי לה והשתחררתי מוקדם. אבל אחרי בערך חודש, אני שלחתי מכתב לרמטכ"ל לשעבר רפאל איתן ז"ל, ובעקבות המכתב התגייסתי שוב לצבא, ושירתתי 3 שנים מלאות במהלכן קיבלתי חייל מצטיין בטקס לפני כל חיילי וקציני-היחידה.רועי אני מאחל לך הצלחה בגיוסך לצבא ובכלל

vicz

New member
גמגום וצבא

גם לי הורידו את הפרופיל ל-64 בגלל הגמגום נראה לי שהבעיה שלך היא לא הגמגום אלא אי רצון להתגייס לצה"ל ולא בגלל שאתה מגמגם, עובדה שאתה אומר בחיים האזרחיים אתה כן תדבר אבל צבא זה לא מקום בשביל אנשים כמוך ראיתי הרבה מאוד אנשים כמוך בצבא - המפונקים, העצלנים, המחפשים להתחמק בכל מחיר מלעשות משהו שלא יביא להם תועלת גדולה ומיידית (אולי אני טועה, ואם כן אני מתנצלת, אבל ככה אתה נשמע לי מההודעות) אני הייתי מגמגמת מאוד מאוד כבד בתחילת השירות שלי והתפקיד שלי (תמיכה במחשבים) דרש ממני לדבר הרבה בטלפון ונאבקתי עם זה וסיימתי את הצבא כסמלת על תקן של רס"ל, אחראית מחשוב, מפקדת על 6 חיילים, מדברת בטלפון עם גמגום קל כך שאני לא יכולה להגיד שבזבזתי שנתיים כשהייתי קטנה היה לנו שכן זקן שהיה אומר לי: אין כזה דבר "לא יכולה", יש רק "לא רוצה" ורק היום אני מבינה את זה אפשר לדחוף את הראש לחול ואפשר להתמודד אתה תבחר זו ההחלטה הראשונה שאתה צריך לעשות בחיים עד עכשיו הכל היה חובה: גן חובה, חוק חינוך חובה......... מעכשיו שום דבר לא חובה אתה קובע איך החיים שלך יראו אם אתה כל כך לא רוצה ללכת לצבא אולי באמת לא כדאי לך אתה אפילו יכול להשתמש בגמגום כתירוץ רק אל תשתמש בו כסיבה במיוחד לא בפורום יש פה אנשים שעשו צבא והרצו הרצאות וניגשו לראיונות עבודה ויצאו מזה גדולים.............................

טוב, אז ככה...

בגלל שידעתי שאין הרבה דלתות פתוחות בפני (בגלל הגימגום) ניסיתי ללכת לעתודה, כי כך חשבתי שאני אוכל לתרום הכי הרבה לצבא וגם במקביל להתפתח לכיוונים שאני אוהב. בימים האחרונים קיבלתי תשובה שלילית מהעתודה (יכול להיות בגלל הגימגום - אני לא יודע, הם לא נימקו את ההחלטה) עכשיו אני עומד בפני בעיה, מצד אחד אני רוצה (אתם יכולים לא להאמין לי אבל אני רוצה) להתגייס לצבא, ואם הצבא היה מקבל אותי הייתי הולך לקרבי, אלא שהצבא הוריד לי את הפרופיל ל64 (בגלל הגימגום) ועכשיו אין לי הרבה מה לעשות בצבא. אין יותר מדי תפקידים שהצבא יכול לתת לי (יכול להיות שיש תפקידים אבל אני לא נמשך אליהם - להיות טבח וכו') אז חשבתי אולי ( זה עדיין לא סגור ) לנצל את הגימגום ולקבל פטור מהצבא. אני לא מפחד לללכת לצבא ואני לא מפחד מהאזרחות, אני חושש שיתנו לי תפקיד שלא מתאים לרמה שלי - בגלל הגימגום. תודה לכל המגיבים, אני באמת פתוח להצעות מה לעשות.

אני באמת באמת מוציא את הכובע לכל

אלה שלמרות הגימגום הקשה שאתם מבינים היטיב החליטו להתמודד וללכת עד הסוף>המלחמה היום ימית זה לא רק להילחם נגד הדיבר של כל אחד אלא נגד אנשים המרובעים שצוחקים ומסתכלים על הגימגום כמשהו מהשמיים.אני ראיתי והכרתי המון אנשים מגמגמים גם בצבא ויכול להגיד לכם שאני גאה בכולם.לי למשל לא הציעו לי הרבה לפני הצבא אני הייתי עולה חדש ולא הבנתי אפילו את השפה אז הייתי גר בעפולה והורידו לי את הפרופיל בגלל רופא חיילת מפגרת שנתנו לה הוראה להוריד לי את הפרופיל.אבל מצד שני זה הגורל של כל אחד ליפול איפה שהוא יפול ואני נפלתי בחייל אויר ביחידת נמ הייתי צריך לצאת כל הזמן לשטח לנהוג במשאיות מעל 15 טון אבל הדרך לא הייתה קלה>למרות כל המכשולים הזמן חלף והנה אני פה .לכן אני רוצה להגיד לך תחכה אולי תיפול טבח כן זה נכון אבל אולי אתה תרצה להמשיך להיות טבח באזרחות .

אז ככה...

דבר ראשון, לא נראה לי שלא קיבלו אותך לעתודה בגלל הגמגום. גם אני בעתודה ומגמגם. אם כי , בקינן שפי התעלתי ולא גמגמתי. אני מכיר עוד כמה, אז ככה שזה לא הסיבה. דבר שני, לא מבין למה הצבא הוריד לך את הפרופיל בגלל הגמגום. לי לא הורידו. דבר אחרון,גם אני חשבתי על לצאת מהצבא אם לא יקבלו אותי לעתודה, אבל, אני חושב שלא כדאי לך להשתחרר מהצבא. יש עדיין תפקידים שאפשר לעשות...

למעלה