גים גים גום

buba300

New member
גים גים גום../images/Emo4.gif

שבוע שעבר באמצע השבוע, רומי התחילה לגמגם. משהו מוזר. תמיד דיברה יפה. היא יכולה להגיד לי משפט כזה: "אני אני אני אני אני אני אני אני אני אני רוצה גם" "א א א א א א את רוצה רוצה רוצה רוצה לבוא איתי?" ועוד שבוע שעבר קרה מקרה שהיא ממש נתקעה עם מילה אבל ממש. היא אומרת את המילה בשלמותה כמו למשל: "אני" ואז שאמרה את המילה כמה פעמים. היא אמרה לי: "אמא, אני לא יכולה לדבר". היא ממש מודעת לבעיה. זה קורה כל יום ולא בכל משפט שאומרת. משהי מכירה?

אילתית 2

New member
יש שלב כזה של גמגום...

אומרים שפשוט לפעמים הם חושבים יותר מהר ממה שהם מדברים ואז נתקעות המילים.. בכל מקרה מוכר ועובר! *לשים לב ולעקוב להמשך *לא לעזור לה כשהיא נתקעת במילה *לחכות בסבלנות שתסיים להגיד את שרצתה *ואם אומרת שוב אני לא יכולה לדבר...אז להרגיע ולומר לך שלאט לאט תגיד מה שרוצה

buba300

New member
תודה על ההרחבה בתשובה

אני עוקבת כמובן. טעות שלי - אני עוזרת לה שהיא נתקעת. לפעמים אני יודעת מה היא רוצה להגיד אז אני שואלת אם לזה התכוונה ואיך היא שמחה שהבנתי אותה. אז אפסיק. מבטיחה. תמיד אבל תמיד אני מחכה שהיא תסיים להגיד מה שרצתה. אני מפגינה הרבה סבלנות כלפיה. ותודה על העיצה הנפלאה האחרונה!!

בוליפלג

New member
קצת סדר

עד גיל 6 מתקיימות במקביל 2 תופעות: הראשונה - חוסר שטף התפתחותי - בה נראה שהילד חושב מהר יותר ממה שמדבר. חוסר שטף מתבטא בחזרה על מילים שלמות:"אמא, אמא, אמא, אמא, אמא בואי לכאן", או אני, אני,אני. יכול להיות 10 פעמים את אותה מילה, אבל הילד לא מראה שום סימני לחץ, מבחינתו הכל בסדר, הקול שלו לא משתנה. רב הסיכויים שכמו שזה בא זה גם נעלם,מה שמאפיין את זה זה חזרה על מילים שלמות, וכן 'עליות וירידות', כלומר מספר ימים שהתופעה קיימת וימים שלא, או חודשים שאין את זה ופתאום זה חוזר. התנודתיות היא דווקא סימן טוב. התופעה השנייה - גמגום – פה מרגישים מאמץ גדול בדיבור, יש חזרה על חלקי מילים, לא על מילים שלמות, אלא על הברות, (מ מ מ מ מ מ מיקי מאוס..), יש מאמץ פיזי בצוואר של הילד, לפעמים רואים גם סימני תסכול, אפילו עד כדי וויתור על הדיבור. הגמגום הפרעה בדיבור שהיא לא רצונית, חיצונית נראה מאבק לדבר. מה שמומלץ לעשות הוא - ברגע שמתחיל חוסר שטף, לחכות 3-4 שבועות. לא לתת תשומת לב, לא לתקן ולא להעיר, אם לא עובר - ללכת לאיש מקצוע. כי הסכנה היא שחוסר השטף יתחיל להסתבך רגשית וחלילה יהפוך לגמגום. בקיצור - לא לדבר איתה על זה, לא לתת הוראות שנוגעות לאופן הדיבור כמו תחשבי לפני שאת מדברת וכד'.

buba300

New member
מהקריאה בתשובתך רומי משתייכת לתופעה ה-1

אומרת את המילה בשלמותה (ראי מה כתבתי נשוא ההודעה המקורית). היא כבר לא אומרת שוב כמו שאמרה: "אמא, אני לא מצליחה לדבר". אמרה את זה פעם אחת באותו יום / יום אחרי שזה קרה וזהו. אני לא מעירה לה על הדיבור. קשובה לה. עד היום השלמתי לה את המשפט שאני הבנתי שהיא רוצה להגיד. כמו שכתבת נגיד אמא בואי לכאן. והיא אמרה: "אמא, אמא, אמא, אמא,". אמרתי לה: "את רוצה שאבוא אלייך?" ולפעמים גם הייתי מחכה שתסיים את כל המשפט. בטח לא אמרתי לה תחשבי לפני שאת מדברת. לא ידעתי שקיים דבר כזה שחושבים לפני שמדברים. פעם ראשונה (ALWAYS THE FIRST TIME). אעקוב אחריה ואעדכן אתכם בהתפתחות. איזה כיף שאתן פה. אין עליכן

השגת אותי עם השאלה...

גם עומר התחיל השבוע לגמגם .. דיבר ברצף עד עכשיו בלי שום תקיעות.. ופתאום השבוע נתקע מדי פעם וחוזר על מילים.... אני אעקוב לראות לפי ההסבר של בולי... לא שמתי לב אם חוזר על מילים או שממש נתקע ... השתדלתי להתעלם ולא להתיחס לזה יותר מדי... אבל זה קצת התחיל להדאיג. אני רואה שאנחנו בחברה טובה... נעקוב

למעלה