tairp

New member
שלום רציתי לשאול אותךשאלה איך מתמודדים עים הילד הרביץ הוא הציק לילד קטן ממננו שזה קורא ממש לידך והילד לא מקשיב לך ואימא כועסת ובצדק מה אתה אומר לאימאאני כול כך מותשת היום וכול כך רגישה ובוכה הרבה ולא יודעת איך להתמודד לפי דעתך אני ציריכה לפרט לאימא על התופעות של הריטלן?כי היום קרא לי מקרא כזה ובכיתי ליד הילד אני כטעסת על עצמי שאני כבר לא חזקה

לבכי יצא שם רע וחבל !!!

ראשית, לבכי יצא שם רע וחבל!! זו דרך נהדרת לשחרר אנרגיות שליליות ותחושות מכאיבות. וז מעיד כי הוא זה על חוזקה או חולשה. לא ייתכן את אדם חלש ומנסה כל הזמן לחפש פתרון. לגבי אלימות, זו לא בעיה רק אופיינית ל ADHD. ילדים רבים, ילדים יריבו. לצערי היום בנך נתן מכות, מחק יקבל מכות, אבל כולם משארים חברים בסוף. ניתן להתנצל בפני האמא ולהביע את מורת רוחת מהאירוע, ו"שהוא כבר יקבל מנה בבית" זה לרוב מרגיע את יצר הנקמה (אחד האלמנטים האמוציונלים המשמעותיים בענישה,שהענישה המודרנית מנסה להפחית). לא הייתי מסםר לה על הריטלין, כי אז בנך עלול להפוך לשיחת השכנים ומושא לתיוג. אני חושש שכוונתך הטובה עלולה להפוך כחרב פיפיות עבורך, ונשק של שכנים נוספים כנגד בנך. תאמיני לי, מחר הם כבר שוב ישחקו ביחד.. ואם לא מחר אז מחרתיים. ניתן לקחת את הילד לשיחה ולברר את נסיבות המקרה (יכול להיות שקמה לכך התגרות, גנאי ... ואנחנו כבר יודעים שאצלינו (ADHD ים) הפתיל קצר. לדבר איתו להסביר לו את החיסרון באלימות לפתרון בעיות. לצערי, לא תוכלי לעשות הרבה מעבר. איני בטוח שענישה תעזור מקרה זו. השיחה חייבת להיות אמפטית, נסי להבין את הצד שלו, גם אם שיקול דעתי היה מוטעה, תנסי לעזור לו להבין שהשיקול שהביאו להחלטה להכות, הייתה אולי נכונה לאותו רגע, אבל היא לרוב אינה נכונה. גיל

למעלה