1moti

New member
מה הגיל המינימלי לדעתכם עבור ילד להתחיל ללמוד אומנות לחימה? האם יש הבדל בין האומנויות מבחינה זו, האם יש אומנויות שניתן ללמד בגיל צעיר מאוד ויש כאלה שלא?

WhiteBear

New member
השפעת הגיל

לגיל יש כמה השפעות על לימוד אומנויות לחימה: 1) ככל שצעירים יותר - כך הגוף יעמוד ביותר נזק שאימונים מסוג מסויים עלולים לגרום. 2) מתחת לגיל מסויים - שיטות (שמנפחות שרירים או פוצעות ברכיים לדוגמא) עלולות לגרום לנזקים שגורמים לגדילה לא תקינה. 3) הסבלנות של בן אדם לשיטה משתנה בהתאם לגיל שלו. יש אנשים שלא מסוגלים ללמוד שיטות "רכות" בצעירות שלהם (אני לדוגמא), ומסוגלים להגיע לזה רק בשלבים מאוחרים יותר בחייהם. אותם נערים עלולים לפנות לשיטה יותר חיצונית (נגיד לקפואירה), ולהיפצע עד כדי כך שלא יוכלו להתאמן עוד באותה שיטה (אני לדוגמא...) אבל כל זה תאורתי מאד, אם יש לך שאלה ספציפית שרצה לך בראש, תשאל והרבה פה ישמחו לענות
. טל.

ג´ודו מצויין לילדים מגיל 4 עד גיל

ההתבגרות. יש לזה כמה סיבות: א. המשקל הקטן מקל על לימוד הנפילות. ב. השיטה התחרותית מספקת מוטיבציה שקל לילדים להבין ולהיתפס בה. ג. האומנות היא פשוטה יחסית ויעילה.

ולפני שסוקלים אותי

אין כוונתי שג´ודו לא טוב לגילאים אחרים, אלא רק שלשכבת הגיל האמורה ג´ודו הוא הכי טוב.

1moti

New member
אומנות לחימה בגיל צעיר

תודה לכולם על התגובות. ספציפית, יש לי בן בגיל 3, ואני מתלבט אם כדאי ללמד אותו אומנות לחימה בגיל זה ואיזו אומנות? ואם לא עכשיו מתי עדיף? אני אישית התחלתי בגיל מאוד מאוחר ואני חושב שהפסדתי תרומה גדולה של האומנות לנפש ולגוף.

לימוד אומנות בגיל צעיר.

בד"כ, הגיל בו מתחילים ללמוד אומנות לחימה הוא 4-5. אם משקיעים כבר מגיל כזה בלימוד אומנות לחימה, רצוי שיהיה משהו לטווח הרחוק, ואומנות שתתרום להתפתחות בריאה של הילד (פיזית ומנטלית). אחד התלמידים של קאנצ´ו רוני, מלמד בשוהם ובראשל"צ, ויש לו גישה מדהימה ויוצאת דופן לילדים, רואים בבירור את התוצר של העבודה שלו. אם תרצה, אשלח לך את הפרטים שלו (למרות שנראה לי שהוא מלמד מגיל 5).

Sensei

New member
young children

Hello 1moti As parents we tend to project our own desires and/ or wishes upon our children.This being a very common thing many parents tend to prefer certain sports then others for their children. In the situation of a three year old child,I tend to agree that it is too young an age to start martial arts for the reasons already mentioned by the others on the forum. A three year old child should be allowed to freely play, and learn his way according to his level of individual development,mental and physical.Running falling tumbling jumping rolling etc, are the natural ways of development.There is no need to create a situation where your child must learn certain forms or movements etc. For emotional development and for physical development it is a great idea to get your child the best swimming instructor.Swimming is a FUN sport which allows for the development of positive self esteem etc. The best sensei

RMN

New member
אומנויות לחימה בגיל צעיר

את רוב אומנויות הלחימה ניתן ללמוד ולתרגל בגילאים צעירים. במקום לחפש שיטה עדיף לחפש מורה בעל גישה להדרכת ילדים וניסיון בתחום.

budoka

New member
לא ממש אפקטיבי לפני גילאי עשרה

ואני מסביר: עד לגיל הזה, ילדים חסרים הרבה מרכיבים שחשובים לאמנויות לחימה, כגון הבנת הזולת, תפיסת המושג של נזק, משמעת עצמית והתמדה, מה עוד שאם תנסו ללמד ילדים בגילאי 10 ומטה, תגלו מהר מאד שתנועות שקשורות בלחימה ממש לא מעניינות אותם. הם רוצים ריקודים, גלגולים וכיו"ב. לדעתי, החל בגיל 12 פלוס-מינוס כבר אפשר להתחיל באימונים רציניים יותר, כשהילד מתחיל לעבור את השינוי לעבר אדם בוגר, הן פיסית והן נפשית. מה שלפני זה זה יותר בייביסיטר מכל דבר אחר, ואפילו יכול ליצור אנטגוניזם לנושא אצל הילד בגיל מאוחר יותר.

amir_aikido

New member
מטרות שונות וכל ילד לנפשו

אם המטרה היא לפתח לוחם, לא ברור שיש ערך לאימון בגילאים מאוד צעירים. מבחינה זו budoka צודק. אם כי, ראיתי גם ילדים צעירים (בני כ-10) עם תפיסה יותר מפותחת של המציאות. אבל כן יש ערך לאימונים, ובייחוד לאימונים כמו ג´ודו בגיל צעיר - פיתוח קואורדינציה ויציבות. מבחינה זו יש לאמנות הלחימה אותה חשיבות שיש לריקוד, התעמלות אמנותית, וכל פעילות ספורטיבית אחרת. כל פעילות כזו תפתח בילד את מרכזי התנועה. ילדים באמת מאוד שונים מהמבוגרים, לימוד של ילדים צריך להעשות אחרת - יש להם משך ריכוז קצר יותר. רצון רב יותר "לשחק" ופחות "ללמוד". אמנם יש באמת לא מעט אנשים שהתאמנו מעט כילדים באמנות לחימה ופיתחו מאז אנטגוניזם, אך אני לא בטוח שיש פחות בוגרים שניסו אמנות לחימה ועזבו אחרי חודש/חודשיים או שלא ניסו כלל. מכל הסיבות האלה, מי שמחפש אמנות לחימה לילדים עושה טעות. אתה צריך למצוא את המורה ולא את אמנות הלחימה היעילה. מורה שיקנה לילד ערכים חיוביים, יתן לו תחושה טובה עם עצמו ויעודד אותו, כך שהילד ירצה ללכת לכל אימון. ומהצד השני, מורה שאתה כהורה תרגיש שלוו ובטוח כשהוא משגיח על הילד, מהבחינה הבטיחותית וגם מבחינות אחרות (סוטים היו ויהיו בכל מקום). אמיר

קוזושי

New member
מסכים

מי שמחפש להגיע לרמה גבוהה באמנות לחימה לא צריך ללמוד בהכרח מגיל קטן, אני מכיר כמה אמני לחימה גדולים מאד בקנה מידה עולמי ואולי אפילו היסטורי שהתחילו את לימודי אמנות הלחימה שלהם בגיל מבוגר מאד, חבר שלי מיפאן שהוא בעל דאן 4 ויכולת מדהימה התחיל להתאמן בג´ודו רק מגיל 16. למרות שאביו מאמן ילדים ויכל להתחיל לאמנו מגיל 3. והוא תמיד אומר לי שעד גיל 14 עדיף לשחק כדורגל. ברור שאם ילד רוצה ללמוד בגיל צעיר זה יכול רק להועיל, וצריך למצא את המאמן שידע לחבב עליו את השיטה ולא להשניאה עליו עם אימונים מפרכים ומשעממים שמבוגרים יכולים להבין מדוע זה טוב אך לא ילדים.

נכון

אני התאמנתי בין הגילאים 10-12, אצל דניס. כמו שכבר כתבתי כאן, חזרתי עכשיו להתאמן (34). מה שמדהים הוא שיש דברים שהגוף פשוט זוכר, כמו איך ליפול נכון, כמו עבודת רגליים. בילדותי הג´ודו עשה לי טוב וגם עכשיו.

yanbrmic

New member
הגיל המתאים

לדעתי הגיל המתאים להתחיל אימונים הוא 8-9 ואני אומר לך את זה מניסיון כי אני עוזר מדריך באימוני ילדים ואני רואה שילדים מתחת לגיל אזה לא מבינים מה הם עושים והם חוזרים אחרי המדריך כמו רובוט ולא תמיד מצליחים לחזור כמו שצריך בתודה yan sun

zakomea

New member
קפואירה

תראה אולי אמרו פה שיש פציעות בקפואירה אבל הכל יחסי לפי דעתי אין אומנות לחימה שאין בה פציעות עם אתה מחפש משהוא לטווח ארוך אני היתי מציע קפואירה אצלינו יש ילדים (לא בגיל 3) שנהנים מאוד מהחוג אבל במרכז אני ראיתי ילדים בגילאי 3 אולי פחות (לא נרא לי) שלומדים זה בת"א.

למעלה