גיל יציאה מהבית

nofi1456

New member
גיל יציאה מהבית

היי, שבוע טוב

באיזה גיל עוזבים את הבית של ההורים?
השתחררתי לא מזמן ופתאום יצא לי לחשוב שאפילו אין לי מושג באיזה גיל נהוג לעזוב או מתי הרוב עוזבים...
ומאיזה סיבות?
כי אני רק בת 21 ובטח לא יכולה לממן לעצמי עכשיו דירה...ואצל ההורים הכל נוח, יש אוטו וכל זה..ואני גם מתחילה לעבוד אז אני לא אחשב "נטל כלכלי" או משהו כזה...
ומצד שני כל אלה שנשארים עד גיל 30 אצל ההורים אז מסתכלים עליהם בעין עקומה כי "איך הם עדיין לא עזבו את הבית"...
אז..מה אתם אומרים?

im mitzi

New member
אין דבר כזה נהוג

את אמורה לעשות מה שנוח לך.
אני יצאתי מהבית בגיל 21 ואחותי יצאה הרבה קודם (15), מצד שני חבר שלי עדיין רישמית גר עם ההורים, כל אחד והשיקולים שלו.

אני חושבת שרק השתחררת ומצאת רק עכשיו עבודה, קודם תרוויחי קצת ואז תראי אם את יכולה להרשות לעצמך לצאת מהבית בצורה כזאת שגם תצליחי לחסוך קצת כסף.

לליתות16

New member
מסכימה עם נופי 456..

אין "נוהג" בעניין הזה,

זה צורך אישי..או היעדרו.

אני עזבתי את בית הורי בגיל 18.5
ולמדתי את החיים האמיתיים מהר מאוד..( בזבזתי את המשכורת על סוודרים או משהו כזה..ואחכ לא היה לי מה לאכול
..)
למדתי בתקופה הזו , לקחים שהספיקו לי לכל החיים.

לא יכולתי לעשות אחרת ,
זו היתה דרכי
ואני מאושרת שעשיתי זאת.

היום , ממרומי גילי המופלג..
אמא לשלושה ילדים
מדהים אותי כמה הצורך בעצמאות , בפרטיות היה בי ( 8 שנים גרתי אז בשכירות , לבד !! תוך כדי לימודים ועבודה , ואחכ המשכתי לעוד שכירויות , ובסוף קניתי דירה, אבל בגלל שינוי בצרכים ( עוד 2 ילדים בדרך, תאומים ) בחרתי להשכירה ולשכור אחת אחרת, מתאימה יותר בגודל ובנתונים..) סיפור ארוך ולא חשוב כרגע..

תני לעצמך את הזמן, אם את יכולה
החיים לא יברחו לשום מקום
מנסיוני, אם אפשר , עדיף להשען על ההורים , אם מתאים גם להם..
לחסוך קצת,
ולצאת מהבית עם גב כלכלי אישי קצת יותר מבוסס,
כדי שאפשר יהיה באמת לעבור את התקופה של השכירות הראשונה,
יותר "בכבוד".

בהצלחה.

אין "נהוג", כל אחד ומה שמתאים לו

אני בחרתי לצאת מהבית בסביבות גיל 24 אחרי שעבדתי ויכולתי לכלכל את עצמי.
לפני כן למדתי, ואני לא מאלו שמסוגלים לעבוד במקביל.

לא חושבת שיש לך מה למהר לצאת מהבית, אלא אם את ממש סובלת בבית.
רק השתחררת, תני לעצמך זמן.
תחליטי אם בא לך ללמוד.
תראי האם בזמן הלימודים את יכולה לעבוד בהיקף כזה שיאפשר לך לגור לבד.

אישית אני לא הייתי מסוגלת להישאר לגור עם ההורים עד גיל 30.
אבל גם לא שופטת כאלו שבוחרים לעשות את זה.
מכירה מישהי שנשארה לגור בבית ההורים עד גיל 32
אבל אז כבר היה לה מספיק כסף לקנות דירה בלי משכנתא (זה היה קצת לפני עליית המחירים המטורפת)

ברוכה הבאה

כמו שכתבו לפני, אין גיל מוגדר ליציאה מהבית, ובימינו רבים נשארים אצל ההורים גם בגילאים בהם "פחות מקובל" לגור אצל ההורים, לפחות היה כך בעבר. זה גם מאוד תלוי מקרה, ובנוסף כמו שכתבו לפני - כשגרים אצל ההורים אפשר לחסוך לא מעט. תחשבי על מצב בו תחסכי בתקופה הקרובה כל חודש עלות של שכ"ד + מחיה בדירת שותפים, נניח 2500 ש"ח, במקום לגור בדירה שכורה תכניסי את הכסף הזה לתוכנית חיסכון - בגיל 25 יהיו לך 120,000 ש"ח. נניח שתישארי אצל ההורים עוד קצת, עד גיל 28 - כמעט תכפילי את הסכום. בהנחה שבגיל 28 כבר תהיי בעלת תואר ותוכלי לעבוד בעבודה עם שכר יותר גבוה, יווצר מצב שגם אם תעברי לגור בשכירות, עם או בלי בן זוג, תוכלי לחסוך כל חודש סכומים גבוהים יותר ולהגיע למצב של הון התחלתי לדירה משלך בתחילת שנות ה-30 שלך, ואם יהיה לך בן זוג שנהג בצורה דומה, זה יקרה אפילו קודם.

B L I M P

New member
כאמור, כל אחד ומה שמתאים לו

אני עזבתי בגיל 20 ועבדתי ולמדתי במקביל. היה קשה, אבל בשבילי העצמאות היתה שווה את זה.

אני לא חושבת שצריך למהר כל כך לעזוב

להישאר עוד קצת בבית ההורים בדרך כלל עוזר לצאת משם במצב הרבה יותר - עם חסכונות כלשהם,
בהרבה מקרים גם כבר יש בן זוג- ואז מתחלקים בהוצאות- יותר קל,
לא צריך לסבול שותפים נוראיים .
לי לא היה איכפת להיות בת 30 שגרה אצל אמא
כי הייתי יודעת שכשאהיה בת 31 [סתם דוגמא] לצורך העניין ואצא מהבית, לא יהיה לי מינוס בבנק, ולא אצטרך להילחם כל יום בשביל לממן את המחיה.
כשמבוגרים יותר כבר עובדים בעבודות רציניות יותר לרוב ויותר קל ככה עם ההוצאות.

einat162

New member
צריך להיות הרגשה פנימית+שילוב עם האמצעים

הקיימים. את חושבת ללכת ללמוד מתישהו? קחי בחשבון ששכר לימוד זאת הוצאה די גדולה (נוספת) לבנאדם אחד.

אם הכל מתנהל על מי מנוחות בבית ההורים - לדעתי תנצלי את הזמן לעבוד ולחסוך.
כל חודש שאת בבית ההורים "חוסך" לך כמה אלפי שקלים (מגורים עם שותפים או לבד- לא משנה). אם את דואגת מתדמית של פרזיט: לשטוף כלים, את הבית, לשמור על אחים קטנים, כביסה, אלו גם מטלות שלא דורשות הוצאות כספית (אלא זמן ומאמץ).

אני חושבת שהרבה צעירים עוזבים את בית ההורים מוקדם מידי, הולכים ראש בראש עם המצב הכלכלי שלהם (מתוך תחושה של "יהיה בסדר"- ומחפשים דירות באיזורים ידועים כיקרים יותר).

למעלה