גיל חודש

ansin

New member
גיל חודש

שלום, יש לי תינוק בגיל חודש. איך אפשר לפתיח ולשחק עם תינוק בגיל זה? אשמח לשמוע רעיונות. תודה

לאה_מ

New member
בעיקר לגעת בו.

להחזיק אותו על הידיים או לקחת אותו במנשא, לדבר איתו (על כל נושא שבעולם), לשיר לו, לרקוד איתו, לאהוב אותו. את יכולה להחזיק אותו גם בזמן שאת עושה פעילויות בשביל עצמך (למשל, קוראת ספר או צופה בטלויזיה), לקחת אותו במנשא בזמן שאת עושה עבודות בית - פשוט להיות קרובה אליו. ואל תדאגי - יש לו את כל החיים להתפתח

limori

New member
לאה אמרה הכל אבל עוד דבר קטן

אנחנו השמענו המון מוסיקה לאו דוקא מוסיקה קלאסית, כל סוגי המוסיקה אבל בווליום נמוך הילדה שלי מאד אהבה.

zipib102

New member
../images/Emo99.gifלדבר בעיקר אחרי הארוחות

שאז הם ערנים יותר, להושיב אותו עליך עם הפנים שלו כלפיך ולדבר או לחזור על הקולות שהוא משמיע הם מאד אוהבים את זה ולאט לאט מתפתחת שיחה שלמה... עוד רעיונות טני ממליצה לך לקרא בספר "מה לצפות בשנה הראשונה"של ארליך אייזנברג, היידי מרקוף וסנדי האטאווי,הוצאת" ר. סירקיס. זה ספר שעובר על כל חודש ומפרט את הביצועים של הילד ומה שלבי ההתפתחות וכן נותן רעיונות.... מאד ידידותי לקורא בהצלחה ותהנו...

אפרתש

New member
עוד כמה רעיונות

(שלי רק קצת יותר גדולה) כמו שאמרו לך, תחזיקי המון על הידיים. מה שאת אוהבת לעשות - לקרוא, טלויזיה, אינטרנט. כשהוא עליך. הוא יהנה, את תהני. כבר עכשו תניחי מולו ומעליו דברים להסתכל עליהם. פשוט שזה יהיה שם, מתישהו מאד בקרוב תראי שהוא נהנה להסתכל על דברים, וגם ישלח ידיים. דבר נוסף - תשני לו תנוחות. קצת על הידיים בטן אל בטן, קצת כגבו אליך (וכך הוא רואה את העולם), קצת שוכב על הגב, קצת על הצד, קצת על הבטן, ישיבה בסלקל, טרמפולינה. אל תשכחי להניח על הבטן כמה פעמים ביום! כדאי שיתחיל מוקדם, ויש להם נטיה לא לאהוב את זה.

ansin

New member
תודה לכולכם!

כולם (קרובי משפחה המנוסים ממני יותר בעניני ילדים) אמרו לי לא להחזיק אותו הרבה בידיים כי אז הוא יתרגל ולא יתן לי לעשות כלום, אבל כל הזמן הרגשתי שזה קצת אכזרי כלפי הילד. אני באמת זקוקה לזמן פנוי כי אני ממשיכה לעבוד מהבית (מתכנתת), אבל אני יכולה גם להחזיק אותו ביד אחד כאשר אני מול המחשב ולהשמיע לו מוסיקה נשמה כרעיון נפלא. תודה שוב.

אפרתש

New member
תחזיקי על הידיים! ותיזהרי מהם

מכל נותני העצות. עד גיל שלושה חודשים הם בכלל לא "רוכשים הרגלים", ככה שאין מה לדאוג. וגם אחרכך - אם תתני לו כתינוק את הקרבה הגופנית שהוא זקוק לה, הוא יגדל בוטח בך ובעצמו, ודווקא לא ייהפך לילד תלותי.

zimes

New member
נסי מנשא.

כך שתי ידייך יהיו פנויות, ותוכלי לשבת קצת יותר בנוח.

דליה.ד

New member
אוי, איזה פצפון....

בגיל כל כך רך, הם בדרך כלל עסוקים בדברים קיומיים כגון אוכל, שינה ו...חירבון. וזה בהחלט מספיק. זמני העירות מאוד קצרים וראייתם עדיין אינה ממוקדת. אפשר בהחלט לדבר אליו, לשיר לו ולעסות אותו. בשלב הזה זה מספיק בהחלט. בקרוב מאוד הוא כבר יתחיל "לשחק" כלומר מבחינתו זה להביט בחפצים, להניע את ידיו ורגליו ולהזיז את ראשו כאשרמבטו "נתפס" למשהו או כאשר נשמע רעש בקרבתו. בגיל חודשיים אפשר להשתמש בכל מיני קשקשנים ולהניח ספר מולו כאשר הוא ער. בגיל שלושה חודשים כבר יוכל אולי לתפוס חפץ (באקראי), להזיזו וכו'. כל ילדי (5) העדיפו להיות על הבטן (גם בשינה ואני יודעת שזה לא פוליטיקלי קורקט היום - אבל זה מה היה וכיום הם כבר גדולים...17,15,13,6,5...) כולם התהפכו ביל חודש וחצי, זחלו (!) בגיל ארבעה חודשים, עמדו בגיל חמישה חודשים הלכו בגיל שנה (כמו כולם) חוץ מאחד שרץ כבר בגיל 10 חודשים ברחבי בית התינוקות רומס את כולם בדרך...

משהו נפלא לגיל הזה- עיסוי

פשר ללמוד איך מעסים תינוקות- מספר, בקורס או סקלטת- או פשוט לעשות לו "נעים" בכל הגוף, בעדינות. חשוב בגיל הזה ללמוד אותו. ללמוד מה הוא אוהב, איך הוא מגיב לדברים. להאזין לצלילים שהוא משמיע ולשפת הגוף שלו. ככל שתיצרי קשר יותר חזק ומודע איתו וככל שהוא ירגיש שאת מבינה אותו ומספקת את צרכיו (וכאן המקום להצטרף לכל אלה שהמליצו להחזיק על הידיים/במנשא כמה שאפשר כי זהו צורך, כמו אוכל או שתייה, ובשום אופן לא פינוק), כך הוא יתפתח בצורה שלמה יותר.

למעלה