גיל ואימון

גיל ואימון

שלום זה עתה שבתי מהסמינר בטכסס דאלאס ואחד התלמידים היה בן 89 וזה פשוט משמח אותי וגם שובר את הרקורד שלי בגיל התלמידים שלי שעד עכשיו עמד על 72 ופה נישבר שיא חדש ! אין דבר מדהים ממישהו שעדיין בגיל 89 מגיע ללמוד זה הדבר המשמח ביותר עבורי כמורה שמגיע אדם עם כל כך הרבה ניסיון חיים ולבטח לא מרגיש מאויים ומעניין לו ללמוד דוקא CQB

סמינר לאזרחים

היי רן אכן היה זה סמינר לאזרחים פתוח לכל הציבור הרחב כשהמועדון המארח היה מועדון אייקידו שמייצג את המורה מאטסאוקה סנסאי ( איש אייקידו שלדעתי מהווה " כוכב עולה " וכדאי לשים לב לשם בשנים הבאות ! גישת אייקידו פתוחה לכל השיטות והמורה בדיוק חזר מהתרשמות ממאסטר לקאראטה ומבין שיתכן שאת ה "תודעה" יקבל דווקא ממאסטר אחר ולא דרך השיטה שלו ) הסמינר היה פתוח לכל מי שמעוניין ולכן הצטרפו גם מיספר אנשי צבא ואנשי מישטרה אבל הם היו רק כאורחים האיש המבוגר אין לו כל רקע באומנות לחימה מעבר לשנותיו כצעיר ובלמידת קרבות מגע כאלו ואחרים בצעירותו ובזמן שירותו הצבאי והוא פשוט עבר שם בדרכו הציץ ונישאר ללמוד ולכן היה זה יפה כמו "דבור שנימשך לפרח " וכרגע הוא החל ללמוד עם המדריך המקומי שמלמד גם קפ"פ הסמינר היה גם להראות קפ"פ בגישה של אייקידו ותוך שימוש בכל טכינקות האיקידו לפעמים הסמינרים שאני מעביר בנויים לאנשי איגרוף תיילנדי לפעמים לאייקידו לפעמים לגודו וכדומה בדרך כלל אני מנסה לחפש מה דומה ומשותף לאומניות לחימה ולא מה שונה לדעתי אומניות לחימה הן זהות כולן מדברות על מרחק ,תיזמון ,זרימה ,מרכזיות,ומנטליות וכדומה

למעלה