גיל התבגרות

גיל התבגרות

לבת שלי בת 12 וחצי לאחר תקופה של תלונות על כאבי פרקים ערככו לה בדיקות והתוצאות הן כאלה: thyroglobulin ab 2302 thyroid microsom ab <10 antistreptolysin 241 בנוסף rdw 16 mpv 7 hgb 12.7 hct 34.9 אני מאוד מאוד מוטרדת.... את יכולה להסביר לי מה בדיוק זה אומר? האם זה בעיה לכל החיים? המון המון המון תודה!!!!!!!!! גלית

בדיקות

שלום לך גלית, אני באמת לא יודעת מה זה אומר או אם זה לכל החיים. מה שאני יכולה להגיד לך הוא שיש לה כייל גבוה של נוגדנים כנגד תירוגלובולין שהוא חלבון שמופרש ע"י בלוטת התריס. רואים את זה בד"כ אצל אנשים עם מחלות אוטו-אימוניות של בלוטת התריס. בנוסף יש לה נוגדנים כנגד חלבון של חיידק סטרפוקוק, נוגדנים שעולים בד"כ בזמן זיהום עם חיידק זה. האם זה אומר שהייתה לה דלקת פרקים בעקבות זיהום? יכול להיות. יש עוד קריטריונים למחלה הזו, אבל אני בהחלט מציעה לך לשאול את רופאי הילדים. אם את רוצה לדעת אם יש לה בעיה פעילה בבלוטת התריס (שכנראה אם תהיה לא תהיה קשורה כלל לדלקת פרקים), יש לבצע בדיקת תפקוד הבלוטה.

המון המון תודה על התגובה!

תודה קרן על ההסבר... וקלעת בול כי באמת כל הבדיקות נערכו כי היה חשש לדלקת פרקים. בינתיים אני מאחלת לך טיסה וקלה ונעימה ונחכה לך כאן !!!!!! גלית

למעלה