גיל העולם

Prince of Wales

New member
זבל, אפס מטומטם, אני לא צריך לחזור

על מה שאומר ורדן, מה שאני אומר מבוסס מדעית. אחת ולתמיד אני הדוקטור פה למדעים, לא אתה ולא אף אחד אחר. של נעליך מעל רגליך כי אתה מפגר.

fcfighter

New member
אתה הוא המפגר.

תפסיק להחזיק מעצמך ותפסיק לחזור כמו תוכי על מה שאחרים רושמים פה.

דוד170

New member
הוספת עוד ראיה לאמיתות התורה.

מתקיים מה שכתוב בתורה בלי תורה אין דרך ארץ. מה אתה צועק , מה אתה חושב שמי שצועק צודק. תסביר את עצמך.

G o v e r n o r

New member
שוטה/קטן170, הנה עוד השלכה עגומה

של נשירתך טרם-זמן ממערכת חנוך ראויה, מבלי שהשתלבת אפילו במערכת החנוך הנחותה המאפיינת את אורח חייך החדש: הטענה A גורר B, אין פרושה כי B גורר A. ובמקביל, לצורך הדיון בלבד, ומבלי לקבל דבר(*), כאשר, למשל, "בלי תורה" גורר "אין דרך ארץ", אין נובע "אין דרך ארץ" גורר "בלי תורה". משמע - לא הוכח דבר. ואם לא הבנת דבר - לא נורא. דברי כוונו למשתתפי הפורום יותר מאשר אליך. (*) הסתיגות זו נחוצה מכיוון שמחמת חוסר יכלתך לנתח משפטים מורכבים אתה נוטה להריע ככרוכיה "נפלת בפח, הרי אתה מודה ב..." על כל משפט המכיל שלי הנוטל את דבריך כהנחה היפותטית ומראה שמסקנותיך שגויות...

דוד170

New member
אתה טועה . אני לא טוען שעם תורה

בטוח שיש דרך ארץ אני טוען (וזה מה שהתורה אומרת) אם אין תורה, אין דרך ארץ. היא קובעת עובדה. לא יתכן שהאדם יתנהג בדרך ארץ אם הוא לא לומד תורה ומתפלל להתגבר על יצר הרע. בורא העולם קבע: בראתי יצר הרע ובראתי תבלין. לכן מי שמפיץ כפירה הוא גורם שאנשים לא יהיו בעלי דרך ארץ. ועוד יהיו יותר רוצחים. על זה אמר אברהם אבינו כשהיה צריך לרדת מארץ ישראל כשהיה רעב: ויאמר אברהם: “ כי אמרתי רק אין יראת א-להים במקום הזה, והרגוני על דבר אשתי.

דוד170

New member
ל-G o v e r n o r

בלי תורה לא גורר אין דרך ארץ . בלי תורה אין דרך ארץ. זה חוק שקבע בורא העולם. חוק ולא יעבור.

Go v e r n o r

New member
נפלת בפח ואתה סותר את עצמך, אולם

לא בטוח שתתפוש זאת. "בלי תורה", "אין דרך ארץ" משמעו "בלי תורה" גורר "אין דרך ארץ" שאל את רבך, בתקווה שיבין (לא בטוח...) "חוק שקבע בורא העולם" טרם הצלחת להוכיח שיש בורא. הוכח תחילה שיש בורא...

דוד170

New member
בלי תורה אין דרך ארץ . תכניס

את זה טוב לראש. בלי תורה זה גורר ומביא את האדם שלא יהיה לו דרך ארץ. ועובדה היא שכל מי שלא לומד תורה אין לו דרך ארץ.

כינוי1982

New member
אז?

אתה מכיר ילדים בני 12 שעשו בגרות במתמטיקה בגיל הזה. מי יודע, אולי יש כאלו שעושים את זה גם בגיל 10?

begone

New member
יפה אמרת

אבל אתה מתגלה כאדם שאי אפשר לסמוך עליו: אמרת שלא תגיב להודעותיי. אז מסתבר שאתה אדם מפוקפק. לא חשבתי אחרת.

כינוי1982

New member
לו היית פחות פשטני

היית מבין שבכל הנוגע לדיון אינטלקטואלי, אני לא מתכוון להמשיך לדון איתך, ולו מהסיבות שציינתי. התקפות ברבריות על ילדים הן סיפור אחר.

begone

New member
פשטני אולי כן - אבל דובר אמת

"התקפות ברבריות על ילדים הן סיפור אחר" הברברים הם שבטים אירופאיים. התקפה היא פעולה פיזית שנועדה לפגוע באדם. אינני ברברי ולא תקפתי אף אחד פיזית. אבל זה יפה שאתה ממשיך לנהל איתי דיון, לאחר שאמרת שלא תגיב להודעותיי. אתה מתגלה שוב ושוב כאדם שלא מסוגל לעמוד מאחורי מה שהוא כותב. יפה מאוד.

למעלה