גיל העולם

G o v e r n o r

New member
אני עונה לו ישירות ותוקע אותו באותה

נקודה כבר קרוב לשנה. מיסמרתי אותו למקום והוא לא מצליח להתקדם. כל הזמן ממלמל באופן הזוי את המאנטרה על ההוכחה המעיכה והפריכה...

דוד170

New member
אתה חוזר כמו תוכי על ורדן בלי לחשוב

בתורה יש עדות של מיליוני אנשים שראו את בורא העולם. ולזכר העדות הזאת חוגגים יציאת מצרים וחג שבועות. אין עדות כזאת באף מיתולוגיה. ויש בתורה נבואה ואתגר שלא יהיה ספר דומה . אם אתה אומר שהספר הזה ניתן על ידי בן אדם נראה אותך משכנע עם לקבל על עצמו את הספר הזה.

דוד170

New member
זה ראיה מוחצת שאין עליה הפרכה

אם אדם בשם ראובן שלא מכיר שום דת וגם לא את היהדות נכנס לחנות ורואה את ספר התורה, הוא קורא בו ורואה שכתוב בו שיש מישהו שפונה למשה רבינו ואומר לו אתה תראה שאני יראה לכל העולם שאין כמוני בכל הארץ. ואחר כך הוא רואה כתוב שהוא מוציא עם מתוך עם בניסים שמראים שהוא שולט על כל העולם. והוא קורא עוד ורואה שכתוב שהעם נאספים מול הר ושם אומר הוא אומר להם אני הוצאתיך אותכם ממצרים ואתם ראיתם שאני שולט על כל העולם. ואני בורא העולם ואני רוצה שתאמינו שאני בורא ולא יצור רגיל לכן אני אומר לכם שלא תמצאו עוד תיאור של סיפור כזה כמו הסיפור של יציאת מצרים ומעמד הר סיני. ראובן הולך ומחפש בכל הדתות באינטרנט ולא מוצא שום דת ושום ספר שכתוב בו שמישהו אומר לעם אני בורא העולם לאחר שהוא ראה שאין אף דת ואף סיפור כזה הוא הבין שאת הספר הזה נתן בורא העולם. הוא שמח מאוד כי הוא מבין שהרבה יותר קל לחיות שיש בורא ויש עולם הבא כי בעולם הזה אין הרבה הנאות רוב הזמן הוא ללא הנאה. יום אחד פוגש אותו מישהו בשם שמעון ואומר לו שמע מה אתה מאמין שספר הזה אמת אני יראה לך שהיו שינויים בספר במשך הזמן שהוא יתגלגל עד היום, ואני יראה לך שיש סוברים שהספר ניתן בזמן אחר ולא בזמן שרשום (אין לו ראיה לכך אבל כך הוא מנסה למכור לו לוקשים). עונה לו ראובן . אותי זה לא מעניין מה קרה במשך הזמן. הרי מלפני 25000 שנה בערך אין שום מחלוקת שהתורה כבר הייתה בעולם בצורה שהיא היום. ובמשך הזמן הזה היו הכופרים וכל אלה שרצו להשמיד את העם היהודי להפיץ ספר דומה בכדי להפריך את הספר. מה הסיבה שהם לא עשו זאת בטוח שבגלל שאין אפשרות לאדם להחדיר ספר כזה להיסטוריה. ולכן כל אלה שבאים ואומרים שהספר ניתן בזמן אחר ולא בזמן שרשום בספר טועים או מטעים. ואז שמעון הודה וראה שהוא צודק והם רקדו שניהם בשמחה. בכבוד רב ובאהבה רבה דוד

מה זה משנה?

אם התורה לא אמיתית אז מה זה משנה אם כתוב שהיא ניתנה ל 1000000000 איש או שהיא ניתנה ע"י יהווה. מה זה משנה?

דוד170

New member
אם התורה אמת. צריך להבין שיש

שכר ועונש. וצריך לפחד לא לעשות עבירות ולקיים מצוות.

ofir_y

New member
פחדן

אני מגיל 0 כופר, מגיל 13 אתאיסט אקטיבי (ז"א חילוני במודעות מוחלטת שאין אלוהים), ואלוהים לא נוגע בי. אלוהים שלך פחדן, תבין משהו, כל בן אדם הגיוני יודע שאלוהים מת יחד עם 6 מליון היהודים בשואה, הוא הקורבן האחרון...

דוד170

New member
אם אתה טוען שהתורה ניתנה על ידי אדם

ולא על ידי בורא העולם, מדוע לא היה עוד אדם נוסף שהפיץ תורה דומה בכדי להפריך את התורה הזאת ולהפסיק את הכפיה הדתית? התשובה לשאלה היא : אין אפשרות להחדיר להיסטוריה ספר שכתוב בו שעם שלם רואה ניסים ברמה שהיו ביציאת מצרים ושכתוב בו שהעם רואה את בורא העולם. רק בורא העולם יכול להחדיר ספר כזה. ומכאן הראיה שהתורה ניתנה על ידי בורא העולם.

Go v e r n o r

New member
מי קבע שנדרש תנאי כזה? התורה, כמו

כל המיתולוגיות האמוניות מכילה אלמנטים יחודיים. כולן כאלה. ולכולן מאמינים אדוקים. יש אפשרות להחדיר כל מעשיה. עובדה שהיהודים מאמינים במיתולוגיה היהודית. להחדיר להסטוריה? המעשיות המיתולוגיות היהודיות אינן חלק מן ההסטוריה. הן לא התרחשו מעולם...

דוד170

New member
ל-Go v e r n o r

"כל המיתולוגיות האמוניות מכילה אלמנטים יחודיים. כולן כאלה. ולכולן מאמינים אדוקים." ת. שטויות . הדתות האיסלם והנצרות שוות . יתר הדתות מאמנים בעבודה זרה . לאף אחד מהם אין תיאור של מישהו שפונה לעם ואומר לו אני בורא העולם שעשיתי ניסים להוכיח שאני שולט על העולם. "יש אפשרות להחדיר כל מעשיה. עובדה שהיהודים מאמינים במיתולוגיה היהודית." ת. מדוע לא הוחדר עוד סיפור בכדי להפריך את הסיפור הקודם. "להחדיר להסטוריה? המעשיות המיתולוגיות היהודיות אינן חלק מן ההסטוריה. " ת. זה שקר זה שקר. יש את הסיפור בהיסטוריה . ובכדי להפריך את אמיתותו צריך להחדיר סיפור דומה ואין מי שעשה כך.

Go v e r n o r

New member
"לאף אחד מהם אין תיאור של מישהו

שפונה לעם ואומר לו אני בורא העולם שעשיתי ניסים להוכיח שאני שולט על העולם" נכון. במיתולוגיה היהודית יש תאור של מישהו שפונה. זה רק כתוב. ניתן לכתוב כל דבר, כיד הכשרון הספרותי. "מדוע לא הוחדר עוד סיפור בכדי להפריך את הסיפור הקודם" ענה תחילה על טענתי זו "יש אפשרות להחדיר כל מעשיה. עובדה שהיהודים מאמינים במיתולוגיה היהודית" "יש את הסיפור בהיסטוריה" הבעיה היא שאין. לו היתה המיתולוגיה היהודית מגובה בממצאים - היתה טענתך נכונה. המצב הוא שאין אישוש לשום דבר המיוחס לתקופה שקדמה למאה ה- 9/10 לפנה"ס, כולל שלמה, כולל בית-ראשון, וידוע שפולחן האשרה והידוע בצבור שלה, התקיים בירושלים בעצם המאה ה- 8 לפנה"ס, אז מה אתה מקשקש?

דוד170

New member
ל-Go v e r n o r

"זה רק כתוב. ניתן לכתוב כל דבר, כיד הכשרון הספרותי". ת. סלח לי אבל אתה מטעה את אחרים ואת עצמך . אני לא אומר שלא ניתן לכתוב דברים מסוימים . אני טוען שאי אפשר להחדיר להיסטוריה סיפור כזה רק לאלה שאכן ראו את האירועים שהיו בספר. " יש אפשרות להחדיר כל מעשיה. " ת. אם היה אפשר להחדיר סיפור כזה הכופרים מזמן היו מחדירים סיפור כזה ולהפריך בכך את התורה ולגרום לכל המאמינים לכפור. "הבעיה היא שאין." ת. זה שקר הסיפור קיים בהיסטוריה כולם יכולים להעיד על כך . כך אם אתה משקר אתה משקר לעצמך. "לו היתה המיתולוגיה היהודית מגובה בממצאים ," ת. לא היה עוזר גם ממצאים למי שלא רוצה לחפש את האמת. יש הרבה ממצאים . יש אפילו את תיבת נח ויש ראיה מהמחשב שהיה יום נוסף . אבל הכופרים יעשו הכל בכדי להראות שהממצאים האלה לא נכונים ואפילו יביאו לצורך כך דברים לא נכונים . לכן אל תאמין להם . תאמין לי שהתורה אמת . אני לא אשקר לך ואין לי שום רווח לשקר. אם אתה תחזור בתשובה אתה בעצמך תראה שהתורה אמת ואתה תברך אותי. אני ממש מתחנן לפניך . פתח רק פתח קטן ותתחיל להתפלל . אם אתה תחזור בתשובה מאהבה כל העבירות שלך יהפכו למצוות . אלפי מצוות אתה יכול לזכות ברגע אחד. באהבה רבה ובכבוד רב דוד

דאד

New member
שקרן. היכן בתורה מליונים ש ר א ו?

את בורא עולם. ראו אורות וברקים, סנה בוער, מולטימדיה-שואו, אבל את דמותו ממש? עד כדי כך אפילו כותבי הכתבים לא העזו.

דוד170

New member
ל-דאד ב (דברים פרק ה´ פסוק ג´)

(דברים פרק ה´ פסוק ג´) - לא את אבותנו כרת ה´ את הברית הזאת, כי אתנו אנחנו אלה פה היום כולנו חיים, פנים בפנים דיבר ה´ אליכם בהר מתוך האש.* כאן יש דבר מעניין ביותר: פנים בפנים, משמע שהייתה להם הרגשה שעומדים בפני ה´, ויש עוד כמה פסוקים חשובים ביותר. את הדברים האלה דיבר ה´ אל כל קהלכם, בהר מתוך האש, הענן והערפל, קול גדול ולא יסף. ויכתבם על שני לוחות הברית ויתנם אלי. ויהי כשמעכם את הקול מתוך החושך וההר בוער באש ותקרבון אלי כל ראשי שבטיכם וזקניכם ותאמרו הן הראנו ה´ אלוקינו את כבודו ואת גודלו אם כן מבואר כאן בפשטות שמשה חוזר על תגובת העם לגילוי האלוקי ובתגובה מבואר שזכו לראות את כבודו ואת גודלו

G o v e r n o r

New member
נכון. לית מאן דפליג שכך כתוב. הבעיה

היא שזה רק כתוב. זה לא ארע מעולם. אתה סתם חוזר ומצטט מעשיות מתוך המיתולוגיה היהודית, מבלי לספק ראיות...

למעלה