גיל המעבר

ohlala

New member
גיל המעבר

שלום לפני כ- 3 שנים, חברתי (שהיתה אז כבת 50) הפסיקה לקבל מחזור. היא הלכה אז למטפל בדיקור מחטים ולאחר כמה חודשי היעדר מחזור חודשי היא שוב קיבלה מחזור. היא טענה שזה התוצאה של הטיפולים שהיא עברה אצלו (כך הוא אמר לה) אבל אז זה לא התקבל על דעתי והאמנתי שייתכן שהמחזור פשוט התחיל להיות לא מסודר אצלה לפני ההפסקה הטוטאלית של המחזור ובמקרה יצא כך שלאחר הדיקור היא קיבלה והיא משייכת את זה לתוצאות הטיפול בדיקור. לאחרונה , לאחר שעברו 3 שנים מאז, שוב הנושא עלה והיא שוב טוענת שעדיין היא ממשיכה לקבל מחזור חודשי בזכות הטיפולים אצל אותו מטפל שעוזר לה בעניייני איזון הורמונלי וכך יוצא שהיא ממשיכה "להנות" עוד פרק זמן נתון מהעובדה שעדיין לא נכנסה בזכות הטיפולים לתקופת המעבר. לי זה קצת קשה להאמין בכך משום שכידוע בשחלות יש מס' מוגדר של ביציות וזקיפים ולמעשה יכולת של אישה לבייץ הינה מוגבלת עד לגיל מסוים, כך שהמטפל לא יכול "להמציא" לה יש מאין ולגרום לה לביוץ ולקבלת מחזור. לכן אני חושבת שזה אקראי מה שקרה לה ולמעשה גם בלי דיקור המחזור היה מתקבל אצלה לאחר ההפסקה הזמנית שהיה אצלה ואילו היא בדעה שהטיפול עזר לה להמשיך לקבל מחזור ולמעשה היא עדיין פטורה מגלי חום ובעיות שינה וכל הקשור בכך עקב הסיוע החיצוני הניתן לה באמצעות הדיקור. אודה על תשובת כל מי שמתמצא בנושא: 1. האם הדיקור יכול לגרום להמשך קבלת המחזור ולדחיית גיל המעבר בכמה שנים? 2. אם בכלל קיים טיפול אלטרנטיבי אפקטיבי לאיזון הורמונלי ולדחיית גיל המעבר? 3. האם גם לאחר חצי שנה או יותר ניתן להסתייע בטיפול אלטרנטיבי? ניתן כפי שהיא אומרת לקבל שוב מחזור ולהיפטר מתופעות גיל המעבר? לתשובתכם אודה

ohlala

New member
היי, לאפחד אין מושג על מה אני מדברת?

לאפחד אין תשובה לשאלתי? מישהו? מישהי? כל הסגנונות ושיטות הטיפול מתעלמות מפרק זמן של כמה שנים טובות מחיינו (של הנשים שעוברות את התופעות)?

harduf9

New member
כן ולא

אם הגוף סיים את תקופת המחזור מכל סיבה שהיא, אף אחד לא יכול להמציא יש מאין. אבל, בד"כ או אצל הרבה נשים המחזור מפסיק קודם למה שהיה אמור להפסיק ואז כל טיפול מאזן עשוי בהחלט להחזיר את המחזור. אני אינני מדקר אך בעזרת רפלקסולוגיה, תזונה וצמחי מרפא כבר טיפלתי בכמה נשים שהמחזור חזר אחרי שהפסיק. מהנסיון שלי עד שנה אחרי הפסקת המחזור הסיכוי לקבל שוב מחזור טוב מאוד. שנה + כבר בעייתי משהו. כמובן שככל שמקדימים להגיע לטיפול הסיכוי גדל. ולגבי זמן התשובה, כולנו מטפלים ועובדים. עונים כאשר יש זמן סבלנות וידע בנושא. בריאות שלמה גיא הרדוף

ohlala

New member
תודה לכם harduf9 ועירית פרידמן היקרים

תודה על התשובות שניכם מבחינים בין הפסקת בטרם עת לעומת הפסקת המחזור ע"פ מבנה הגוף והטבע שניכם מזכירים שבמצב של הפסקת מחזור בטרם עת ניתן להסתייע איך יודעים להבחין בין המצב בו הגוף סיים את תקופת המחזור לבין המצב בו המחזור הפסיק קודם למה שהיה אמור להפסיק (ואז כל טיפול מאזן עשוי בהחלט להחזיר את המחזור). האם רק הגיל הוא קריטריון? האם גם למי שלא קיבל מחזור במשך פרק זמן של כמעט שנה עדיין יש סיכוי סביר או שמדובר בסיכוי אפסי ולא כדאי אפילו להתאמץ?

0 אור 0

New member
דוגמא אישית

אצלי לא היה מחזור במשך למעלה משנתיים (+ גמגום במשך תקופה לא קצרה לפני כן), לאחר טיפול רפלקסולוגי די ארוך (מספר מחזורי טיפולים עם הפסקות ביניהם), חזר לי המחזור והוא סדיר מזה כמה שנים כמו שלא היה אצלי אף פעם ... לא צריך להתאמץ בשביל זה - פשוט מקבלים את הטיפול הטבעי, והגוף מגיע לאיזון שמתאים לו. עם או בלי מחזור.

ohlala

New member
תודה על התגובה

harduf9

New member
אני לא יודע כיצד להבחין בין סיום מחזור סופי

לבין הפסקה מוקדמת, אבל, יש כמה פרמטרים שאפשר לבדוק. הראשון הוא אכן הגיל, השני מתי לאמא, לאחות גדולה לסבתא וכו' הפסיק הווסת, שלישי: תזונה, רביעי: מתח וחמישי: תפקוד שאר המערכות ובעיקר המערכת ההורמונלית. יתכן שניתן לבדוק בבדיקה רפואית, צריך לשאול גניקולוג/ית. בכל מקרה, לדעתי, כדאי להתאמץ משתי סיבות עיקריות. ראשית רמות האסטרוגן הגבוהות וכו' שומרות עלייך מפני קשת של מחלות קשות שעדיף להמנע או לקבל אותן כמה שיותר מאוחר, גם בשביל לחיות עד יום מותך בניגוד לגסוס מרבית חייך וגם בגלל שהרפואה מתקדמת ויתכן מאוד שמה שמוגדר בלתי פתיר היום יהיה טריוויאלי מחר. במידה והווסת תחזור הרווחת. שנית, מתוך נקודת הנחה שהמחזור נגמר סופית, טבעית. הטיפול ברפואה הטבעית מטפל בכל הגוף. אישית אינני מכיר אדם שבריאותו אינה תשתפר עם טיפול. כולנו, גם הבריאים ביותר יכולים לשפר את בריאותנו. אז גם אם המחזור לא יחזור, עדיין הרווחת שיפור בריאותי, סביר להניח שתלמדי דבר או שניים לגבי איך לשמור על בריאותך ועל בריאות קרובייך ועוד תועלות כאילו ואחרות. רק טוב יוצא מטיפול ולכן ממליץ. בריאות שלמה גיא הרדוף

ohlala

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

אכן אני מאמינה שכדאי לי לנסות לפחות בדרך כלשהי להיעזר ברפואה המשלימה ותודה על ההסברים

איך יודעים?

לא תמיד יודעים מראש. בד"כ -משערים..... הטיפול ההומאופתי לא נסמך על השערה זו או אחרת אלא על מכלול האינפורמציה שאת מביאה. תוצאותיו לכשיבואו יספרו לנו יותר על המצב ההתחלתי. ז"א, אם בעקבות הטיפול יחזור המחזור או יעלמו תופעות גיל המעבר. ושאלה לי אליך-האם את נמצאת במצב הזה? (של גיל המעבר) כל טוב עירית

ohlala

New member
תודה על התגובה../images/Emo13.gif

תודה על ההסברים של כולכם, זה פורום מקסים עם אנשים מקסימים לשאלתך: זה מאוד ייתכן שאני במצב כזה כי אני מרגישה לפעמים גלי חום אגב עירית, אני ממש מקווה שתסלחי לי על מה שאני עומדת לכתוב, אבל לא יודעת למה יש לי חוסר אמון בהומאופתיה. כבר קיבלתי בעבר טיפולי רפלקסולוגיה שיאצו וטווינא, אני גם מנסה להתמיד בצ'י גקונג וטאי צ'י ומדי פעם יוגה, אבל לא מצליחה להתיישא עם הקטע הזה של הומאופתיה טוב זה יכול אולי לנבוע מכך שאני לא מבינה גדולה בזה, ניסיתי לקרוא הסברים ושמעתי פה ושם את העיקרון, אבל לא הבנתי עד עכשיו את הענין לאשורו. אני מבינה שע"י הומאופטיה אפשר לעזור למשל לאסטמה או לחזק את המע' החיסונית בחורף כדי להימנה מהתקררות, אולי בכלל גם לסייע למערכת האוטואימונית, הכל הכל, אבל ממש לא ברור לי אים הומאופטיה יכולה לסייע בנושא של מחזור ו/או גיל המעבר. את זה אני לא מבינה אבל זה לא חשוב כי יש עוד המון דברים שאני לא מבינה אני מקווה שדברי לא נשמעים כהתרסה, להיפך, אני כל כך מודה לך. את כמו רבים אחרים פה, כאלה מקסימים וחיוביים, אבל תוך כדי תשובה לשאלתך כבר נגררתי וכתבתי לך את תהייותי שיהיה לכולם שבת שלום וסופ"ש נעים

בבקשה../images/Emo13.gif

את לא היחידה שמביעה חוסר אמון להומאופתיה.....וחבל
ולמיטב זכרוני גם לגבי הדיקור הבעת אי אמון... כפי שכתבת גם בשאר השיטות אינך מבינה אבל כנראה שהמגע שהן מביאות "עושה" לך משהוא. ז"א את מרגישה ש"קיבלת" משהוא. אני חושבת שחלק מהאי אמון שאת מביעה בהומאופתיה קשור לעולם המושגים שאנו חיים בו-ההומאופתיה אכן יכולה להתפס כנטע זר. כל העקרונות שלה מנוגדים לעקרונות עליהם אנחנו גדלים. למשל עקרון אחד בהומאופתיה הוא מזעור החומר-"ככל שיש פחות חומר כך תעבוד התרופה יותר לעומק". בעולם המערבי בו אנו גדלים על עקרנות הכימיה והרפואה לא מסוגלים לתפוס זאת. דוקא הפיזיקה המודרנית מתקרבת מאד לעקרונות ההומאופתיה ואולי תביא את ההסברים המדויקים לכך בבוא היום. ועוד אני יכולה לומר לך מניסיון טיפולי ומניסיון אישי - הומאופתיה מטפלת נפלא בכל מה שקשור לתופעות גיל המעבר בפרט ובבעיות הורמונאליות בכלל. את מוזמנת להשאר כאן וללמוד עוד על כל השיטות ואולי לפוגג קצת את האי אמון כך שתוכלי להרויח מכל מה שיש לעולם הרפואה המשלימה לתת לך (גם להומאופתיה
) כל טוב עירית

ohlala

New member
עירית המון תודה על ההסברים../images/Emo24.gif

אני מודה ומתוודה שאני לא הכי מבינה ויש לי הרבה מה ללמוד, בעיקר בנושא ההומאופטיה המון הצלחה בטיפולים וגם בחיים הפרטיים כל טוב ושבת שלום

אני הומאופתית

אז אענה לך מנקודת המבט שלי. יש נשים שהמחזור שלהן מפסיק "לפני הזמן" ואז טיפול נכון (דיקור או כל טיפול אחר) יכולים להחזיר את הוסת עד שייפסק אצל אותה אשה עפ"י המבנה שלה. זו לא דרך לדחות את תופעות גיל המעבר אלא טיפול במחזור שהפסיק. לגיל המעבר ולתופעותיו יש תשובות מצוינות ברפואה המשלימה. אני רואה את זה בהומאופתיה וחברי ידווחו בודאי על אותן אפשרויות בדרכי טיפול אחרות. כך שאני בהחלט אשת בשורות עבורך- יש מה לעשות! אין צורך להמשיך לקחת הורמונים ולתחזק את הוסת באופן מלאכותי. פשוט ללכת לטיפול. כל טוב עירית

למעלה