גילתנאס

nedisrael

New member
גילתנאס ../images/Emo58.gif

היי, גילתנאס כמעט ולא מוזכר לאחר רשומות רומח הדרקון. אם זכור לי נכון, לאורנה חושבת על גילתנאס ומציינת שהוא "מסכן" בנימת רחמים במלחמת הנשמות. תמיד תהיתי מה קרה לו לאחר רשומות רומח הדרקון.. מישהו יודע משהו בנושא? תודה

Guybrush Marley

New member
נדמה לי ש../images/Emo58.gif

הוא מת. אם אני לא טועה זה היה בלהבת קיץ..אבל אני לא זוכר.

crysania

New member
נמ.. לא נראה לי../images/Emo2.gif

יש איזה ספר נפרד עליו... מה קורה לו. אין שמץ איך וקראים לו^^ אבל במאה אחוז זה עוד לא תורגם לעיברית.

RoCKeR121

New member
גילתנאס../images/Emo58.gifלאחרי הרשומות

יש ספר שמדבר על המסע של גילתנאס עם סילברה ברשומות ואחרי הרשומות יש ספר שגילתנאס רב עם סילקרה על איזה משהו והיא עוזבת אותו והוא מקלל את גורלו ומתחיל לחפש אותה עד שבסוף הוא מוצא אותה והם עושים איזה משהו וספק מתים(צפו לקאמבק)

coockiemonster

New member
אני חושב שאני יודע

הוא נעלם עם סילברה והיא עזבה אותו לאיזו מטרה נעלה משהו שפלדין ביקש שהיא לא תעשה,אבל בסוף היא כן עשתה כי הוא הרי דוגל ברצון חופשי וכל זה... אחרי זה הוא מצא אותה [נדמה לי בבאר הכסף מדרקוני חורף]ואז הם מתים מאיזה מסע שהם עושים בו שטות... עם דרגונים...נדמה לי שיש לכפר הזה של הדרגונים איזכור בטרילוגיה של מלחמת הנשמות שהם באו נגד אבירי האופל בסוף...אם יש לכם מפה אפשר אולי לנחש איפה הם מצאו את הדרגונים...

strahd

New member
אז ככה ../images/Emo58.gif

מה קרה לגילי ושות' לאחר מלחמת הרומח? ובכן, קודם כל אנחנו צריכים לזכור שגילגיל וסילבי לא כל כך הסתדרו במלחמת הרומח. כלומר, הם התאהבו בדרקוני חורף, אבל אז סילבי עשתה לו כמשחק הדמעות וחשפה שהיא בעצם דרקונית כסף, וגילי חשב שזאת היתה בגידה באמונו. הוא אמנם כעס על סילברה אבל נשאר איתה במהלך המלחמה. הם יצאו למשימה לגלות היכן נמצאות הביצים של הדרקונים הטובים כדי לצרף את שאר הדרקונים הטובים אל המלחמה. הם הגיעו אל סנקטיון ושם גילו את המפעל ליצור דרגונים. לאחר שחשפו את התרמית הגדולה של טאקיזיס, הדרקונים הטובים הצטרפו למלחמה. אבל כל זה לפני מלחמת הכאוס. לאחר מלחמת הרומח גילי וסילבי ממשיכים לריב על זה ועל זה, עד אשר גילי מחליט לעזוב את סילבארה. כמובן שהוא מתחרט לאחר מכן, אבל היא יודעת לשמור טינה, וכשאתה חי הרבה הרבה זמן, אתה יודע לשמור טינה מצויין. סילבארה משנה את הצורה שלה שוב והופכת מאלפית קאגונסטי לאבירת סולאמניה ומצטרפת לקרבות נגד כאוס. לאחר מלחמת הכאוס גילתנאס מחפש אותה בכל העולם ולא מוצא אותה. בסופו של דבר הוא מתחבר לסילבארה כאבירת סולאמניה ולא מודע כלל שזאת היא. לאחר שנשבה על ידי דרקוני העל, הוא מחולץ על ידי גיבורי הלב וסילבארה, אשר חושפת את זהותה. גילגיל מחליט שהוא עשה טעות ומבקש מסילבארה הזדמנות שנייה. סילבארה בינתיים נשארת איתו (היא עדיין כועסת), אבל בימים אלו הם משוטטים בקרין ועוזרים למי שהם יכולים. ואם גם אתם תהיו ילדים טובים אולי תראו את גילתנאס וסילברה. לסיכום, כן, הם חיים, אבל מי יכול לקרוא לזה חיים. אולי יכתבו עליהם עוד ספר.

strahd

New member
גיבורי הלב - קווים לדמותם ../images/Emo58.gif

גיבורי הלב היו אמורים להיות החבורה החדשה של רומח הדרקון אשר תחליף את גיבורי מלחמת הרומח הידועים. המטרה היתה להתחיל את העידן החמישי מחבורה חדשה שלא שייכת לחבורה הקודמת ושהקשר היחידי יהיה סהר-פז המעניקה את ברכתה לחבורה החדשה. אך לרוע המזל, ג'ין רייב הידועה לשמצה כתבה את הסדרה והתוצאה היתה מחפירה. אך למען אלו שלא יודעים מי אלו גיבורי הלב הנה תקציר קטן: 1. דהאמון גרימוולף - אביר טאקיזיס לשעבר אשר התפכח במהלך מלחמת הכאוס ועזב אותם לאנחות. הוא משוטט בעולם ללא מעש ומחפש מה לעשות. כאשר הוא מגיע למרגוע אל קבר הגיבורים האחרונים, הוא רואה חזיון המוביל אותו אל סהר-פז באקדמית המיסטיקנים והוא מצטרף אל חבורת הלב. 2. פריל - אלפית קאגונסטית המאוהבת קלות בדהאמון (מסיבות לא ברורות) בעלת קעקוע של ברק על הלחי וללא הרבה שכל בראש. 3. שאלון - מלחית אמיצה ושחומת עור המוצאת את עצמה די מהר מתחת לגלים ומחוץ לספרים. 4. ריג - בעלה של שאלון ומלח אמיץ בפני עצמו.קברניט הספינה של גיבורי הלב. 5. דולף (אני חושב, עברו שנים מאז שקראתי) - חצי עוג חרש ולוחם עשוי ללא חת. 6. בליסטרס - קנדרית פגועה, אשר ידיה שרופות לחלוטין כתוצאה מגלגול כושל של פירוק מתקנים. 7. ג'ספר כור-אש - האחיין של חלמיש כור-אש, גמד אמיץ וקטן וגם... כוהן לפלף ביותר. אליסטן, זוז הצידה! החבורה יצאה ביחד להרפתקאות בעידן החמישי ובדרך כלל קרעו להם את התחת. המטרה היתה להראות כמה העידן החמישי מסוכן, אבל הרבה אנשים חשבו שהוא פשוט מטומטם. עובדה שזימנה את וייס והיקמן למלחמת הנשמות. במהלך ההרפתקאות הם פגשו את גילתנאס וחיסלו את דרקון הים הענקי ברין. במהלך ההרפתקאות היותר מאוחרות, דהאמון רוצח את סהר-פז, אך היא מוחזרת לחיים. מאליס הדרקונית נוטעת את אחד מקשקשיה בו והוא הופך לדרקון צללים ובסופו של דבר הורג את הדרקון השחור עלטה (סייבל). בקיצור, כולם מתים והשמחה היתה גדולה.

Mystic Dragon

New member
תודה לך סטראד

כרגיל, המושג "כלי" קטן עליך. דהמון זה ההוא מ-weasel's luck או שזה אביר אחר?

strahd

New member
לא

בסמור האביר היה באיארד בהיר-להב והספר עצמו מתרחש כמאתיים שנה לפני מלחמת הרומח. דהאמון היה אביר טאקיזיס במלחמת הכאוס. הוא מופיע בספרים של ג'ין רייב בלבד. וטוב שכך.

RoCKeR121

New member
על דהאמון וג'ספר שמעתי

וכשעוד הייתי נכנס לאתר dragonlance.com הישן והטוב והנוקסוס המכוער והחדש דווקא הזכירו שאלה דברים שהם חובה לכל מי שקורא רומח...הם עד כדי כך טעו?

strahd

New member
חוה כפרי בטרילוגיית התאומים

עוד דוגמה לחוסר התאמת תרגומים משווע.

Guybrush Marley

New member
הייתי מעדיף

סנקשן. לא מבטאים sanction כ"סנקטיון". ואם כבר סנקציה, היה עדיף לתרגם את זה ל"עונש" או "עונשין" (למרות שעונשין זה יותר penalty).

crysania

New member
דווקא השם "סנקטיון" נורא יפה.

סנקשן פשוט נשמע אנגלי מדי. ועם כל הכבוד זה ספר בעברית.. למרות שזה רק תרגום.

Guybrush Marley

New member
לתרגם sanction ל"סנקטיון"

זה כמו לתרגם את השם של קרמון כ"חרמון" או משהו בסגנון.

למעלה