גילשון או מצנח, זאת השאלה!

yishay63

New member
גילשון או מצנח, זאת השאלה!

שלום רב, שוב אני פונה בשאלה מאחר ולא קיבלתי תשובה. ברשותי גילשון חדש לגמרי ללא שימוש מלפני כ-15 שנים (אולי קצת פחות) בזמנו עשיתי קורס בסיסי ולא המשכתי, חבל. כעת לאחר שהתבגרתי קצת, נפשית ופיזית, ולאחר שאצליח לשכנע את אישתי, הנני מעוניין לחדש את הכרותי עם הציפורים. ולכן אבקש מעט מזמנכם והרבה מנסיונכם על מנת להכריע: גילשון או מצנחון? בבקשה, ותודה מראש ישי בנייד 733366-054 או במייל או בפורום

כן קיבלת תשובה

יישי אהלן בהמשך לשיחתינו הטלפונית, בתור אחד שצבר הרבה מאוד שעות על מצנח, מצנח ממונע ומעט גלשן ממונע לדעתי באופן חד משמעי ביצועי הטיסה של גלשן הרבה יותר טובים. אבל לוגיסטיקה- זו מילת המפתח. זמינות, קלות תפעול, זמן SETUP וקיפול, נשיאה מהאוטו וחזרה, אחסנה בבית וכו.. אין כמו מצנח. אם מישהו היה ממציא גלשן שמתקפל לתוך שק כמו מצנח עם מעטפת ביצועים של גלשן לא הייתי חושב שניה אחת אבל הלוגיסטיקה הורגת את העניין ומצנח רחיפה זה פשרה פנטסטית. לדעתי מצנח יביא אותך לטיסה הרבה יותר בקלות. ג הייתי פונה לאמיר שלום- איש שגם מנוסה מאוד במצנחים ובגלשנים. אתה מתחבט בשאלה הזו כבר זמן רב. קנה לך טיסת היכרות טנדם עם מצנח בהרים ותוכל להחליט ע"ס נסיונך אתה. בהצלחה.

ArieJ

New member
תוספת קטנה לדבריו של אהרון

ישי שלום. במקרה זה, בהחלט מסכים עם הדברים של אהרון ניס. תוספת קטנה לדברים. יתרון נוסף שיש למצנח על גלשן היא האפשרות לטוס גם בתנאים חלשים שאינם מתאימים לגלשן. סטטיסטית, לאורך השנה, למצנח לעומת הגלשן, יש חלון הזדמנויות גדול יותר המאפשר רחיפה. בכל מקרה, נתראה בעמדת ההמראה בקרוב. בהצלחה. אריה.

מצד שני

שאלת את שאלת המליון. רב הדברים שנאמרו נכונים, אבל למרבית המרחפים במצנחים אין את הנסיון בטיסה על גלשן. להם הדבר נראה מסורבל וכבד אבל זה לא ממש כך. הרכבה של גלשן אורכת 15 דקות ועוד 5 דקות לסידור הריתמה והגלשנים של היום קלים יותר משמעותית מהגלשנים של פעם והביצועים הם לא מה שאתה מכיר. זה לא נכון שגלשן לא יכול לטוס בתנאים חלשים, להיפך, אפילו יש לו יתרון חוץ ממצב בו התרמיקות מאוד צרות - אז למצנח יש אפשרות לבצע "אסים" על התרמיקה בזמן שגלשן בד"כ יעיל בסיבובים. העובדות אומרות שלגלשן ביצועים טובים בהרבה ממצנחים, לפחות פי 2 ביחס גלישה - כאשר המצנח יוצא לטיסת מרחק הוא נתון לחסדי הרוח בלבד בעוד גלשן יכון לבצע טיסות בניצב לרוח ואפילו נגדה (ראה ליגות באתר גלשני האוויר). טווח התנאים בהם יכול להמריא גלשן גדול בהרבה (0 עד 45 קמ"ש) לעומת מצנח (0-25) והמראה בגלשן בטוחה יותר ממצנח (10 דקות בעמדה בתבור ותגיע למסקנה לבד). בכלל, כל נושא הבטיחות (השנוי במחלוקת רבה) הינו לטובת הגלשן. המרחפים טוענים שבגלל מהירותו הגלשן מסוכן לנחיתה, אבל לא כך - הנחיתות קלות, במיוחד בדור הגלשנים החדש, מה עוד שלגלשן מבנה קשיח שלא מתקפל בתרמיקות חזקות (בלי להזכיר dust devil). יותר מידי? למה לא תשאל את השאלה בפורום הגלשנים ותקבל מושג? http://www.susita.com/service/freeforum/forum.asp?id=8500 השאלה היא כמה אתה מוכן לתת עבור זה? אתה צריך לאהוב טיסה מאוד, לאהוב אדרנלין ומהירות, כי אכן ההתמדה והלימוד בגלשנים, מה לעשות, קשים יותר.

shaison

New member
גלישה עולם הולך ונעלם

רק את זה הגולש האמיתי שכח להזכיר גולשים פעילים יש בארץ אולי 15 מרחפים כמה מאות הסיבה העיקרית הלוגיסטיקה והבטיחות . עובדתית בתור מתחיל רמת הבטיחות במצנח היא גבוהה בהרבה במיוחד במקום כמו ישראל שנוחתים עם הגלשנים על הרגליים ולא על גלגלים ,מצנח יכול לנחות לשדה קטן בעוד גלשן צריך שדה נחיתה גדול וארוך ללא מכשולים כשהשדה במבוא חמה (אתר לימוד מרכזי) מוקף עצים וחוטי חשמל. מצנח בנחיתה ללא רוח אתה עדיין יכול לנחות במהירות 0-5 קמ"ש בגלשן נדמה לי שזה באזר ה-30 (אני אברר במדויק עם תרצה) תנסה לרוץ את זה ללא הגלשן עלייך (20-30 ק"ג)ותבין את ההבדל תלמידים רבים לא מסתדרים עם תנוחת השכיבה על הבטן וראש קדימה בה אתה שוכב בגלשן לעומת הישיבה במצנח. להבדיל מגולש אמיתי אני מדריך מצנחים כשצמוד אלי מדריכים גלשנים כל יום ומשם נובע הידע שלי. ספורט הגלישה הולך ונעלם בגלל הלוגסטיקה שלו ובגלל שממצנח אתה תקבל חוויה זהה. גם מצנח יכול לעשות טיסות בניצב לרוח ונגדה רק יותר לאט בסוף טיסה שכזאת מצנח אורזים לתיק ותופסים טרמפים לרכב (במידה ואין איסוף) גלשן מקפלים מחביאים בשטח תופסים טרמפ לאוטו ואז נוסעים עם האוטו חזרה לשטח לאסוף את הגלשן ורק אז חזרה הביתה לאישה. גלשן לא מתקפל בטרמיקות אלימות אבל הוא מפיל כנף ו/או חובט אותך במסגרת(במשולש). בקיצור לא חסרים טיעונים לכאן ולכאן לשניהם אתה תתמכר ברגע. עצתי לך עשה טיסת טנדם בשניהם ותחליט לבד. שי לנואל ELEVATION PARAGKIDING ניו-זילנד

כמה תיקונים וזהו

הרוב נכון, חוץ מ: גולש לא צריך לנחות בריצה של 30 קמ"ש אפילו אם מהירות הרוח 0 או גבית, דחיפה להזדקרות בטווח נכון של 2 שניות תבלום אותך במקום למצב עמידה. נכון שהפרפרים בבטן לפני נחיתה חזקים יותר ותכנון הנחיתה מתבצע מגבוה יותר אבל גלשן יכול לצאת ממצבים מסוכנים (לדוגמה הסחפות ללי סייד) מהר יותר ובחירת שדה חילופי גם ברגע האחרון. מעולם לא נחבטתי במשולש בתרמיקה חזקה ונפילת כנף זה דבר שגרתי עם פתרון פשוט ומהיר. תנוחת השכיבה על הבטן טבעית ונוחה לאחר שתי טיסות תרגול. בגלישה יש 60 חברים פעילים, נכון שרק כ- 20 טסים פעמיים בשבוע. כאחד שטס 5 שנים על גלשנים בצורה אינטנסיבית ביותר וניסה גם מצנחים, יכוך לומר לך שה-FUN לא משתווה לרגע. כיום אפשר לבצע טנדם גם בגלשנים בארץ, זו הדרך הטובה ביותר להחליט. בהצלחה

glider1

New member
גולש חדש

כגולש שסיים לאחרונה קורס גלישה אוירית אוכל רק להוסיף שגם אני התחבטתי בשאלה זו לפני שבחרתי בגלישה ובדיעבד הבחירה היתה נכונה. כותב אני שורות אלה ביום שבו נאלצתי להישאר בביתי מאחר ולא היה לי אמצעי הובלה(גגון בשפת "העם")ונוכחתי לדעת כמה בעייתית היא הלוגיסטיקה בספורט שלנו(הגלשנים),אבל ברגע שאתה באויר הכל מתגמד ורק התחושה העילאית של הטיסה נשארת. אוסיף ואומר שאין כל בעיה בהמראות עם וללא רוח(את מבחן הדרגה שלי עשיתי ללא רוח וההמראה והנחיתה היו מצוינות)ואכן כאשר תגיע לאתר כלשהוא ותראה המראה של מצנח ושל גלשן תבין עד כמה הדברים שונים וכנ"ל מבחינת חווית הטיסה עצמה (כמובן שבתור מתחיל הטיסה בגלשן ובמצנח היא זהה פחות או יותר אבל כאשר תראה טייס מנוסה טס על גלשן תבין לבד את הייתרונות שלו מול המצנח)שהיא עולה בכמה מידות מטיסה במצנח.(לפחות ככה זה נראה מהגלשן שלי. לסיכום לכל אחד מאיתנו (גלשנים ומצנחים)יש יתרונות וחסרונות ,השאלה היא מה אתה מחפש יותר fun או פחות לוגיסטיקה?

yishay63

New member
תודה רבה למשיבים

תודה לכולכם על התשובות המאלפות שאת חלקן אני כנראה אבין רק לאחר שאבחר במסלול שאבחר ואלמד ואתנסה בו. כמו כן הבנתי שנפתחה פה תיבת פנדורה וחילוקי הדעות הם רבים אולם כולם בסה"כ מרוצים להיות לפעמים עם הרגלים לא על הקרקע בצורה זאת או אחרת. אתמול (שבת) יצא לי להיות במקרה באתר בגלבוע לפרק זמן קצר של כחצי שעה, ובזמן הקצר הזה שמתי לב שהמריאו מספר גדול של מצנחים (באופן מעורר קנאה)כ-6-8 מצנחים ולעומת זאת גילשון אחד בלבד שניסה מדי פעם להמריא ולא הצליח, כנראה בגלל תנאי הרוח. כמו כן באמת נראה לי שהלוגיסטיקה משחקת תפקיד חשוב, וכן הכסף כמובן. אני מתכנן לבדוק עם בתי הספר הקיימים ואגיע להכרעה סופית בקרוב. בכל מקרה כנראה נתראה בעתיד באויר ונסתכל ביחד לציפורים בגובה העיניים. ושוב תודה לכל המשיבים וכפי שנאמר "מכל מלמדי השכלתי". תודה מיוחדת לחברה שהתקשרו אלי ונתנו לי תשובות מאלפות: אהרון ניס איתי מבי"ס שמיים ארנון מבי"ס עגור עמירם קרמר

למעלה