גיליתי

tahel

New member
גיליתי

גיליתי היום, לפני שלוש שעות בדיוק, שאני לא יודעת מי אני. באמת שאין לי שמץ של מושג מי אני. אני זיוף אחד ענק שמרוח ומרוח ומרוח....! אני משלימה עם זה. זה בסדר גמור. למדתי מה באמת נקרא לקבל את עצמך כמו שאתה, ולא כמו שחשבתי שאני "מקבלת" את עצמי עד עכשיו, כשבעצם הוניתי את עצמי ואת כל העולם. זה עלה בהרבה כאב ודמעות (כמו למשל אלה שעכשיו נופלות על המקלדת...), זה עשה אותי עצובה. אבל עכשיו אני שמחה מאוד! עכשיו אני יודעת, שלא מתעלמים מבעיה שקורה, אלא פשוט מכירים בה, ואז הפלא ופלא, ככה פתאום- אין יותר בעיה! זה לא שפתרתי את הבעיה, העלמתי אותה לחלוטין! היא כבר בכלל לא בעיה, היא הפכה להיות פשוט מה שקרה! מה שקרה זה בסדר, מה שקרה זה לגיטימי, אני משלימה עם מה שקרה, זה כבר לא בעיה. יש לי עכשיו להתמודד עם ההשלכות של האחריות שלקחתי על עצמי ועל מעשיי. אני צריכה לבנות את עצמי מחדש, לגלות את עצמי מחדש. לבשתי כל כך הרבה מסכות בחיים שלי- שאני לא יודעת מי אני!
אז איך אני מגלה מי אני באמת?
באיזה כלים להשתמש?
מישהו רוצה לעזור?
איך אני מקלפת את עצמי?
ואני אסיים בכך שאומר שאני מפחדת. אני מפחדת להתחיל שרשור בפורום "דרך הלוחמים" הנכבד והאדיר!
אז הנה אני עושה את זה, כי לא משנה מה, תמיד אני אפחד, ואם אני לא אפחד, אז הסיכונים, בכלל לא יהיו סיכונים, ואני לא אחיה. אז ברוכה הבאה לחיים- תהל!
ועוד דבר אחד- אני מתנצלת בפני כולכם שלא הייתי אמיתית. אוהבת המון, ללא גבול- תהל

ברוכה הבאה לעולם האמיתי!../images/Emo24.gif

את המסיכות מקלפים אט-אט, כמו קליפות של בצל... את מתחילה לשים לב לקולות שבתוכך- של מי הם? של אמא? אבא? החברה? בן-הזוג? את מתחילה לשמוע את הקול של ת-ה-ל ושל תהל בלבד! את מתמודדת עם דברים בדרך שאת ורק את מוצאת לנכון נשארת בקשרים שעושים לך ורק לך טוב- לא להורים ולא לסביבה ובקשר ללקיחת סיכונים? כל הכבוד!!! that´s the spirit

IC4

New member
שומעת רק את הקולות של תהל!

ושל פסיכיאטר המחלקה
קסם אמיתי רשם לפני זמן מה הודעה ששואלת אם כל החיים האכילו אותנו בחרא וכפי שאת אמרת החיים שלנו הם ממרח חרא אחד גדול שמרוח ומרוח מאד
יש אנשים שחרא טעים להם. אנחנו לעומתם דורשים שוקולד (או כרוב אדום) אגב לי אישית יש בעיה אחרת שאני מרגיש כמו האני-הישן כשאני עם חברים ישנים שלי אין לי כוח להתמודד איתם בעוד שיש לי חברים מהנט שמבינים אותי בצורה כל כך יותר הולמת אבל אין בי שום כוונה להתעלם מקיום הישנים- הם גם חברים טובים הרי (אגב אני מניח שזה ""בעיה"" של כל מיני אנשים בפורום זה או אחר)

tahel

New member
מציאות- בחירות והחלטות

קלטתי את המציאות. הייתי עדה היום לתרגול מעניין. אני ארשום אותו בדיוק כפי שהוא קרה. אדם X ואדם Y ישבו ביחד. X החזיק שני עטים ואמר לY, "העט הכחול הוא ארטיק שוקולד, העט הלבן הוא ארטיק וניל. מה אתה בוחר? Y אמר, "אני בוחר בשוקולד." X שאל את Y, "למה?". Y אמר, "כי שוקולד יותר טעים." החלטה היא פעולה שנעשית מתוך שיקולים וסיבות. בחירה היא פעולה שנעשית בחופשיות לאחר שיקולים וסיבות. X ניסה שוב. "ובכן, בחר ארטיק." Y בחר שוב שוקולד, וכשנשאל למה, ענה שוב תשובה ש"הרגה" את הבחירות האחרות. בכל פעם שאנחנו מחליטים משהו, אנחנו "הורגים" את האפשרויות האחרות. X ניסה שוב ושוב... בכל פעם Y נתן תירוץ אחר של יותר, עוד, טוב או רע וכו´. ובכן, מה התשובה? זה היכה בY (וגם בי), והוא ענה תשובה פשוטה למדי... "בחרתי בשוקולד, כי בחרתי בשוקולד." הא הא! הרי לכם רבותיי! זה נקרא, קשר עמוק עם המציאות. לנזיר שלומד את תורת הזן מביאים אמרה ובה כתוב (וסלחו לי, אבל אין לי מושג איך קוראים לאמרות האלה
), "מדוע מוחאת כף יד אחת?". לנזיר לוקח שנים למצוא את התשובה. לY לקח שלוש שניות בדיוק לברר את התשובה. הוא ענה, "כף יד אחת מוחאת כי כף יד אחת מוחאת."
הוא צודק? מאוד. וואו
החיים זורקים לנו דברים, ואנחנו בוחרים לקבל אותם. אנחנו לא מחליטים שום דבר, אנחנו בוחרים לקבל מה שניתן לנו. וואו
כמה שאני אוהבת תובנות!!!

tahel

New member
תיקון טעות... ../images/Emo9.gif

הציטוט הוא קוואן, והוא הולך טיפה אחרת... "מהו הצליל של מחיאת כף יד אחת?" "הצליל של מחיאת כף יד אחת הוא הצליל של מחיאת כף יד אחת."

L i z a r d

New member
תיקון....../images/Emo13.gif

מהו הצליל של מחיאת כף אחת? אוקיי, זה הולך ככה, קצת קשה לתאר את זה באופן טקסטואלי אבל אני מאמין שתצליחו ליצור את האפקט בבית: הרימו את יד ימינכם, ולאחר מכן את יד שמאל שלכם, כשכפות הידיים מוצבות אחת כנגד השניה. מיתחו את כף היד. שימו לב שיש מרחק מספק בין שתי הידיים והכו אותן בחוזקה אחת בשניה. (אל דאגה, הסבירות נמוכה שיגרם נזק) והרי לכם, הצליל שנוצר הוא הצילי של מחיאת כף אחת.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הרם יד אחת בלבד

והכה בה ב... עלום. גם לא באויר. מה הוא הצליל המושמע?

יה-יה

New member
אהההה !!! יש לי תשובה משלי

הצליל של מחיאת כף אחת... חשבתי על זה עד עכשיו כך: - אין צליל למחיאת כף אחת. - אי אפשר להשמיע צליל, כשמוחאים כף אחת. - בטח יש משהו מעבר לשאלה הזו... - וכו´ וכו´... ופתאום הבנתי לעצמי משהו... פשוט מאד: זה הצליל של מחיאת כף אחת. כלומר (איך מסבירים את זה במלים???), מוחאים כף אחת. מה שיוצא, זה הצליל של מחיאת כף אחת. פשוט. בלי הגדרות ותבניות. זה. למה זה מסתדר לי "יפה" כל כך? אתמול חשבתי על כמה אני חושבת. כמה אני טוחנת את המוח במחשבות על הא ועל דא ועל בההההההה ומאיפה ואיך ולמה וכמה. ואז ברגע אחד עלתה לי מחשבה כל כך פשוטה על כל מיני דברים בחיים. למה לשבור את הראש כל כך הרבה??? ´זה´ זה ´זה´. 1+1 = 1+1. לא אכפת לי אם הבנתם
אני הבנתי משהו חשוב. מאד חשוב. תודה

יה-יה

New member
אל תניחו הנחות

אני כן מעונינת בתגובה להודעה הזו. כל תגובה. למה? אההה. לא מגלה. זה הקואן הבא

MsPiggy

New member
התגובה שלי...

הבנתי כל מילה שכתבת! וסוף סוף הבנתי בעצמי גם מה הקול של מחיאת כף אחת...
=

יה-יה

New member
אתה! כן, כן! וגם את! בואו שנייה...

למה אתם לא מגיבים? זה שאני לא מדברת על הקואן שהוצג בפנינו פעם (בפורום ´לחיות בהרמוניה´), זה לא אומר שאני לא חושבת על זה. ועכשיו, כשהפסקתי לחשוב על זה, אני רוצה לדעת מה דעתכם על התשובה שלי לקואן הזה. ואל תגידו לי ש"זה לא משנה מה התשובה, העיקר שזה מה שנכון לך"
אני מבקשת תגובות נוספות. מה לעשות? זאת אני. ואתם תקבלו אותי כמו שאני.
מה שחום עושה לאנשים... (אני חולה ונהנית לי בבית) יה-יה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif טוב, נו...

התשובה שלך לא נכונה, כי אין שום צירוף מילים שיכול להביע את תודעת האחדות. הקואן רק מרמז שהיא קיימת.

יה-יה

New member
"טוב, נו" גם ממני ../images/Emo8.gif

אז יש לי שאלה (ממש מפתיע, אה...?
) - התשובה לקואן הזה (הקול של מחיאת כף אחת) הוא צליל/קול "על אמת" (ללא צירוף מילים שיכול להסביר את התשובה)? ואם אתה כבר פה, אז עוד אחת - אמרת: "...אין שום צירוף מילים שיכול להביע את תודעת האחדות...". והשאלה: האם תוכל להסביר לי ב"עברית" מה הכוונה ב- ´תודעת האחדות´? תודה, כבר אמרתי?
יה-יה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תודעת אחדות

התודעה הרגילה שלנו היא "תודעת שונות", היא מבוססת על דואליות. דוגמאות: אני רואה עץ. נשיפת אויר משמיעה צליל. ציפורים עפות בעזרת כנפיהן. אני מרגיש חום. שתי כפיים מוחאות משמיעות צליל. בכל דבר ב"תודעת השונות" יש יותר ממרכיב אחד, אך לא ניתן להפריד את המרכיבים, אחרת הכל מתפרק. לדוגמה: אין משמעות למילה "עץ" אם לא קיימות שאר המילים בעולם ש"תומכות" בה ושונות ממנה... כשמבינים את עקרון "תודעת השונות" מבינים את האפשרות ל"תודעת האחדות" בה הכל הוא הכל ללא הפרדה כלל. זוהי הארה.

יה-יה

New member
אוהו. סיבכתני וטוב שכך ../images/Emo13.gif

אמרת - "...לדוגמה: אין משמעות למילה "עץ" אם לא קיימות שאר המילים בעולם ש"תומכות" בה ושונות ממנה...". האם הבנתי נכון - - במשפט "אני רואה עץ" - המרכיבים שיש הם: 1. אתה 2. רואה 3. עץ. - ...ולא ניתן להפריד את המרכיבים, כלומר: אם ´אתה´ לא - אז אין עץ. אם אתה ´לא רואה´ - אז אין עץ. * הפסקה - מתחילות להסתבך לי המחשבות * רציתי לשאול עוד שאלה על דוגמא אחרת, אבל התבלבל לי הכל... מרתק.

L i z a r d

New member
אממ...

אם מגידים את ה"עץ" כעצם נפרד מהכול, יש צורך בשאר המילים ש"תומכות" - זאת אומרת בהגדרת שאר העולם כפריטים נפרדים. לדוגמה העץ זקוק לאדמה תחתיו, לגשם, וכל שאר הפריטים שמרכיבים את עולם התופעות.

למעלה