גיליתי את האמת עליי

crema2

New member
גיליתי את האמת עליי

סיפרתי פה בעבר על התחנת הדלק שבה אני עובדת .
על כך שאמרו לי עד עכשיו שאני הכי טובה (למרות שלדעתי זה היה תירוץ ) ומנעו ממני לעבוד כמוכרנית בחנות.
כמו כן , הציעו למתדלק שעבד רק חצי שנה ולא עבד יותר טוב ממני הצעה להיות סגן מנהל אך הוא סירב בגלל שאינו מעוניין להתקדם בתחנת דלק , כי זה אחריות נוספת על הראש שלו שעסוק בלימודים.
אותו העובד הרגע עזב וכך גם המנהל שלי שמאוד הערכתי למרות ששמעתי שהוא ומנהל מעליו חושבים שאינני מתאימה לחנות.

המנהל הזה יחסר לי בעבודה. מכל המנהלים שהיו לי עד כה-5 הוא הטוב מכולם. האנושי מכולם שכולם אוהבים.
הסיבה לעזיבתו היא ההרגשה שהוא מנהל אך לא נותנים לו לנהל את התחנה ויש מנהלים מעליו. בערך כמו ההרגשה שלי שלא מעריכים אותי שם.
עכשיו יש מנהל חדש שיש לו משמעת כבדה יותר.

שוחחתי הרגע עם עובדת שפתחה בפניי את האמת. כזכור רשמתי פה שעובדת לשעבר רשמה לי את אותו הרעיון מילה במילה.
אז שהייתי מתוסכלת שלא מקדמים אותי לחנות . היא אמרה לי שהמנהל לא יתן לי לעבוד שם בגלל שאני משדרת להם לקות מסויימת. למרות שהיא שמכירה אותי לא חושבת שאני כזאת אך זה מה שאני משדרת.

אז העובדת ההשנייה לשעבר היום דיברנו על העבודה. האמת שאני מודה לה מקרב לב ששיתפה אותי באמת מהצד שלא הייתי מודעת שפוגע בי בהצלחה.
היא אמרה לי שאז שהייתי בשיחה עם המנהלים בקשר לעבודתי בחנות ונאמר לי "את הכי טובה מכולם" להגיד מה אני באמת חושבת על הצביעות . לא לפחד להביע את רגשותיי ולא לתת לפחד לשתק אותי.
מפה לשם דיברנו למשל עליה שהיא בניגוד אלי שנשארת באותו מקום מהפחד להתקדם פנתה לסופר פארם.
היא סיפרה לי שגם לה היה חוסר ביטחון והנה עברו חודשים והיא מה זה מבסוטית שם.
באותו הרגע כרגיל מתוך הרגלי , מתוך התת מודע עניתי לה "וואלה ?!.. עשית טעיות בהתחלה..?"
המטרה שלי היא לתת לה לספר אך כנראה זה מתפרש בצורה לא יפה : בצורת תמימות שאני מגיבה לדברים נורמליים בהתפעלות .
אבל האמת שככה אני מגיבה שאין לי איך להגיב אחרת . "הוואלה או "באמת" זה כבר בתת מודע שלי ואני עונה מתוך הרגל ולאו דווקה מתוך התפעלות. היא רשמה לי שמצהד אני מקרינה לה הרבה חוסר ביטחון.
שאני בלי זוגיות , תקועה שנים בתחנת דלק ומפחדת לטוס לבד לחו"ל וללמוד .
שאם נניח אנחנו יצאנו בעבר בגיבוש אז לא דיברתי איתם ואם כבר אמרתי משהו אז רק שטויות "מה באמת? אהה וואלה?!.."
כ"שמישהו סיפר משהו נורמלי וידוע את התפלאת שזה יכול להיות ".
האמת שאין לי על מה לדבר ולכן אני מגיבה כמו רובוט וכאילו מתפלאת ממשהו . אולי מבחוץ זה נראה ככה אבל זה רק באופן חלקי באמת. אני מצטערת שזה הרושם שאני עושה והייתי מעוניינת להשתפר בזה. לא נעים לי לגלות שרואים בי מוגבלת , זה ממש פוגע ולא נכון. זה מה שאמרה לי לעשות :
תעשי רשימה של חמישה דברים שמאוד מפריעים לך שאת רוצה לשנות בעצמך ולידם תכתבי תאריך אחרון לשינו את מסוגלת להרבה מעבר למה שאת יודעת שאת יכולה אם רק תנסי גם דברים חדשים אם מכל מה שאמרתי רק תסכימי ולא תתחילי ליישם את עומדת במקום. אם מכל מה שאמרתי את מפחדת להבין את עומדת במקום תאמיני לא שלעמוד במקום כשמסביב כל כך הרבה סימני שאלה זה מפחיד אבל כשמתחילים לענות עליהם אז הדרך מתחילה להיסלל לאט לאט לאט..

כמה טוב לדעת את האמת שניסו להסתיר ממני וטוב שזה נחשף.
אבל כשאני ביום יום אני עדיין מגיבה ככה כמו רובוט , זה מאוד נח לי ואני גם לא רואה בזה משהו חריג. כמה חבל שהסביבה כן.
אם רק הייתה תגובה הולמת יותר שהייתי מתרגלת להבא במקום ה"אהה באמת?! "
יש לכם פתרונות לתגובה אחרת? כשאין לי איך להגיב בחזרה , שאני רוצה להאזין רק למה שהם אומרים. שלי אין דעה משלי.

אני כרגע שוקלת על סדנא למודעת משהו. אותה העובדת לשעבר טוענת ששום סדנא לא תעזור לי אם לא ארצה בשינוי באמת.
שמה שאני צריכה זה יותר טיפול פסיכולוגי. אבל שם זה ממש עבודת נמלים ואני רוצה עבודה עם כלים.
האם סדנה לביטחון וכאלה תעזור לי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אין דרך מקוצרת

רק עבודת נמלים. אם באימון ואם בטיפול. אני חושבת שקיבלת פידבק יקר ערך, וטוב שאת מקשיבה לו ולא הודפת אותו. עלייך לבנות את המודעות למה שאת עושה, לראות מגוון אפשרויות תקשורת אחרות ולהיות מסוגלת להשתמש בהן.

כל משפט אחר שתחליפי את הוואלה שלך יהיה רובוטי באותה מידה אם תשתמשי בו שוב ושוב. תקשורת עם אנשים צריכה להיות מגוונת. אנשים רוצים לדעת שאת מתעניינת ומקשיבה להם, ושיש לך משהו משלך להוסיף.
האם את באמת רוצה לשנות?

היי לך

אין לי מילים לתאר כמה שאני מזדהה עם מה שכתבת. זה כאילו שתיארת אותי כפי שהייתי בעבר.
גם אני לא השתתפתי בשיחות עם אחרים, שלא לדבר על שיחות עם אנשים חדשים. פשוט כי לא הרגשתי שיש לי מה לתרום לשיחה. הרגשתי משעממת. ה"וואלה??" וה"באמת" ליוו גם אותי והשתמשתי בהם בכל פעם שהייתי צריכה להגיד משהו. ואם לא הייתי חייבת לדבר פשוט הייתי שותקת.ואז מרגישה עוד יותר רע עם עצמי. ואז התחלתי בתהליך האימון האישי והתקדמתי צעד צעד. בכל פעם לקחתי על עצמי "נוספות" והתקדמתי. זה לא קרה ביום ולא ביומיים. בהתחלה לקחתי על עצמי לפתוח בשיחה עם מישהו שאני מכירה ולהחזיק את השיחה למשך 5 דקות. אח"כ 2 אנשים, להעלות את משך השיחה איתם ולבסוף לפתוח בשיחה עם מישהו שאני לא מכירה. היום זה בא לי טבעי..
הרעיון של העובדת שדיברה איתך הוא רעיון מצויין. לרשום את הדברים שמפריעים לך באמת יכול לתת לך תמונת מראה ולעזור לך להגדיר מה באמת מפריע לך ומה תרצי לשנות. אני אישית לא מאמינה ב"תאריך אחרון" מכיון שלדעתי אין כזה. לכל תהליך לוקח הזמן שלו, יכול להיות שתרגישי בשינוי תוך חודש, ויכול להיות שייקח לך זמן של חצי שנה. אם תשימי לזה תאריכי יעד, יכול להיות שלא יהיו נכונים לך, וזה יגרום לך לתסכול רב יותר. תני לעצמך את הזמן לעבור את התהליך שאת צריכה. לאחר מכן הכל יזרום: העבודה, הזוגיות, ותוכלי להשיג כל מה שתרצי.

העובדת ששוחחה איתך אמרה לך משהו נכון מאוד: השינוי לא יקרה אם לא תרצי בו באמת. אני דווקא קולטת ממך שאת רוצה. עכשיו תתגברי על הפחד ותעשי את הצעד הזה בשביל עצמך.

סדנת מודעות זה רעיון טוב, גם טיפול פסיכולוגי. אני חושבת שאימון אישי יכול לסייע מאוד. מה שתתחברי אליו יותר.

את מוזמנת לפנות אלי מתי שתרצי לשאול ולהתייעץ.

crema2

New member
קושי

אני באמת מעוניינת לפתח שיחב ולא לענות ב"אהה באמת.? וואלה " או לנסות לעבור לדבר עליי כי זה אזור הנוחות שלי.
השאלה איך עושים את זה?
אני כן רוצה בשינוי אך קשה לי להאמין שאני יצליח.
למשל בתחום הזוגיות זה תחום הכי קשה להשגה . גם קשה לי להאמין שאני יפה.
אחרי שקיבלתי ביקורת שאף בחורה לא מתקרבת לרמת היופי של בר רפאלי מ2 אנשים בעבודה שלי אני מרגישה מכוערת או סתמית.
הייתי אצל הקאוצרית פעם אחת. טרם קיבלתי החלטה אם ארצה להמשיך כי אני ספקטית.
היא אמרה לי כל יום להגיד על דברים שאני אוהבת בגופי: עיניים ואף. כל יום להסתכל במראה ולהגיד "איזה יפה אני".
אבל לצערי אני מרגישה מגוכחת שאני מנסה לשנות את המחשבות.
אני מסתכלת על העובדה שלא מחזרים אחריי ואילו הייתי נראית יפה כמו בר הכל היה אחרת.
מצד שני אני כן חושבת שאני יפה אבל לא מלכת היופי (אולי אם ארזה כן ארגיש ככה)

אני כל כך רוצה להצליח ולהשתנות אך אין בי מספיק אמונה שאשתנה ואין לי מוטיבציה לדיאטה למשל.

אני לא חושבת שאת צריכה להשתנות

כמו שכתבת בעצמך: אולי רק ללמוד כלים שיכולים לעזור לך לעשות רושם אחר כלפי חוץ. לפי מה שכתבת, את נשמעת לי דווקא בחורה חכמה ומעניינת, אולי רק קצת חסרת ביטחון. ולמרות שאת חסרת ביטחון, את יודעת מה את שווה, וזה הרבה יותר חשוב. את לא באמת צריכה להשתנות, אולי רק ללמוד להציג את עצמך אחרת כלפי חוץ, אם זה מה שאת רוצה. וגם זה לא חובה. אפשר להיות אחת שלא מדברת הרבה, ועדיין מקדמים אותה בעבודה. כמו שאפשר להיות יפה בלי להיראות כמו בר רפאלי. תחשבי על זה: יש הרבה בחורות שלא נראות בכלל כמו בר רפאלי, ויש להן חבר שאוהב אותן ורוצה אותן למרות זאת. יש בחורות פחות חכמות ממך שנשואות באושר לבעל מקסים, ויש בחורות פחות מעניינות ממך שיש להן הרבה חברים, ועבודה טובה. אולי כל מה שאת צריכה לעשות זה באמת לחפש מקום עבודה אחר, כזה שקצת יותר מתאים למי שאת.

היי! אז ככה

לשאלה איך עושים את זה, יש תשובה דווקא פשוטה: פשוט עושים! זה לא קל, זה מרגיז, זה מרגיש מגוחך, אבל בסופו של דבר זה מחלחל. גם אם לוקח זמן - הרי את לא יכולה לשנות את דפוסי החשיבה שהחזקת כל החיים בן רגע. לוקח זמן לסגל לעצמך דפוסי חשיבה ו"לוותר" על המחשבות שגרמו לך להתנהג כפי שהתנהגת בעבר.
תקראי שוב את מה שכתבת ותראי: את כותבת שקשה לך להאמין שאת יפה. פה נמצא המפתח! קשה לך להאמין בעצמך. אם את תאמיני שאת יפה, את תהיי יפה וכך כם יראו אותך אחרים. את לא צריכה להיראות כמו בר רפאלי - את זו את והיא זאת היא וזה בסדר גמור. יש רק בר רפאלי אחת - כמו שיש רק אחת כמוך. ואיזה מזל שזה כך, לא ככה? :)
כל אחד והיופי שלו, כל אחד והאופי שלו ויש מקום לכולם.

ברגע שתתחילי לצעוד בדרך שלך, בלי להשוות את עצמך לאחרים, תעמדי על הרגליים ותביני כמה את שווה באמת וכמה את מיוחדת. אני גם חושבת שכדאי לך למעט בשיחות עם אחרים ש"יקטינו" אותך.את לא צריכה את זה. תהיי בטוחה בדרך שאת רוצה לעבור. וזה באמת לא ענין של לשנות את עצמך, אלא רק דפוסי מחשבה. מגיע לך! מגיע לך להיות מאושרת עם מי שאת ומה שאת. ברגע שזה יקרה - הכל יקרה מעצמו. מניסיון.
ושוב, זה לא קורה בבת אחת ולא ברגע, ולכן אני חושבת שאת צריכה לתת צ'אנס לאימון. תני לעצמך להתמסר לזה ולעשות גם את מה שנראה לך מגוחך. בסוף המחסום יישבר והשינוי יתחיל :)

אם את צריכה משהו - את מוזמנת לפנות אלי

udi froman

New member
ביטחון עצמי

ביטחון עצמי
מאת: udi froman
06/09/12 12:11
השורש המנחה בדברים שכתב הוא ה.ג.ב. מאד חשוב לך האופן שבו את מגיבה לדברים של אחרים. והיכן את, ומה שאת חושבת??
אנשים חושבים בטעות שבטחון עצמי היא תכונה שאפשר, או שצריך לפתח. למעשה ביטחון עצמי הוא פשוט תוצר לוואי של מצב שבו אתה יודע מה אתה רוצה ומה אתה רוצה לומר.
מבחינתך, הכרחי שתפתחי תחומים שבהם את ממש בקיאה, וממש יודעת על מה את מדברת.
ניקח לדוגמה את השורות הראשונות שלך. עולה מהן באופן מאד מובהק שהתחום של יחסי אנוש במקום העבודה מאד מעניין אותך. זהו תחום שכתבו עליו הרבה. הרשת מלאה מאמרים בתחום הזה. שווה לך להקדיש כל יום שעה או שעתיים לקרוא בנושא הזה, לרשום לעצמך חידושים, וגם תובנות שלך מתוך מה שקראת (תובנה צומחת מקישור של שני דברים שונים שקראת).
בסופו של דבר תתגבש לך אמירה בנושא הזה, ואז תוכלי לדבר עליו מתוך בהירות.
כמו שאמרתי, תוצאת הלוואי תהיה ביטחון עצמי.

למעלה