גילוי עריות

tweeg

New member
אז זהו

ככה זה אמור להיות בתאוריה בפועל אם אני בא למישהו "שמע אני עושה את אחותי,אבל זה בסדר אנחנו משתמשים באמצעי הגנה" אם הוא לא שובר שיא קפיצה לגובה,ומקיא לי על הנעליים זה רק בגלל ההלם וזה לא קשור לצאצאים וכו',גם אני יגיד את זה לגייז למשל הם יגיבו ככה יש רתיעה מאוד חזקה מהנושא,בחוסר פרופורציות גמור למידת המוסריות שלו אפילו אצל אנשים הגיוניים יותר כנראה בגלל שזה השתרש טוב,בגלל הדת ובגלל שזה meme (למה אני עונה לעצמי על השאלה?)

Lady In Blues

New member
כי אנחנו לא "מתוכנתים" גנטית לאהוב את האחים

שלנו. הטבע יודע מה הוא עושה, והוא יודע שרבייה בין אחים מולידה ילדים פגומים, לכן בתת מודע שלנו אנחנו אוטומטית לא נמשכים אליהם מינית. ככה זה גם, ד"א, עם כל אדם שאנחנו נמצאים בחברתו מגיל קטן מאוד. ולראייה אוכל לתת את הסטסטיקה הקיבוצית. לכאורה, נדמה מאוד הגיוני שילדי קיבוץ של אותו שנתון יגדלו ויווצרו בינהם קשרים רומנטיים, לא? למעשה גילו שבקבוצת ילדים מאותו שנתון בקיבוץ שגדלו ביחד מגיל קטן אחוזי הנישואין והיחסים בין חברי הקבוצה היו כמעט אפסיים ושרוב היחסים תוארו כאפלטונים לחלוטין מחוסר משיכה בסיסי, חרף העובדה שעל פניו לא היו צריכים להיות שום מכשולים. מצב זה נוצר באופן אוטומטי אצל אחים ובני משפחה קרובה. עניין זה מצביע על האימפקט שיש לחברה עם אדם מגיל צעיר (הרבה פני תחילת ההתבגרות המינית) על סיווגו במוח כמתאים או לא מתאים להתרבות.

מוסר כן קשור לדת.

נכון , אנחנו באמת לא מתוכנתים גנטית שתיהיה לנו משיכה כלשהי לאחים שלנו או לבני משפחה משלנו , אבל יש תרבויות שזה כן מקובל. נאמר סבתא וסבא שלי הם בני דודים והם ילדו 4 ילדים (שכולם בריאים ושלמים אגב), שהם התחתנו זה היה בספרד שם הם לא למדו תורה. כשהם עלו לארץ הם "נאלצו" ללמוד תורה, רק אז הם הבינו שאין זה מוסרי מה שהם עשו. כשאני שמעתי שהם בני דודים היה בי סוג של כעס : "הרי איך עשיתם את זה , זה לא מוסרי". וסבא שלי ענה לי: "זה לא מוסרי ביהדות, בספרד זה היה מותר ואפילו שכיח." כלומר המוסר לא פועל בצורה לוגיסטית אלא עפ"י עדות ומנהגים שונים. ואם נלך קצת אחורה הרי כולנו באנו מאדם וחווה (למאמינים), יש תאוריה שאומרת שעוד אז נחשב הדבר לגילוי עריות, הרי יש לנו אותו אמא ואבא לכאורה. עניין למחשבה !

tweeg

New member
לאחושב

א.אני לא חושב שיש גן כלשהו שאחראי למשיכה ספציפית לבני משפחה ואני לא חושב שיש סינון ברמה ביולוגית של בני משפחה כן יש לחץ ברירה על אנשים שבוחרים לעשות את זה,בגלל נחיתות גנטית אבל זה לא משפיע לטווח הרחוק,כי זה לא יכול להשפיע על גן שלא קיים ב.אנחנו לא נמשכים בגלל התניה חברתית,לא בגלל גנטיקה (איך לעזאל יהיה זיהוי של בני משפחה ברמה הגנטית?) ג.אני לא חושב שיש השפעה על המשיכה בגלל שהות עם אדם מגיל צעיר פשוט לא נמשכים לאנשים שהם ידידים שלך בקיבוצים אתה נהיה ידיד של מישהו מגיל 0,קשה להתחיל קשר רומנטי עם מישהו כזה ושוב לדעתי זה יותר פסיכולוגיה מאשר ביולוגיה

Lady In Blues

New member
"פשוט לא נמשכים לאנשים שהם ידידים שלך"

צר לי, אבל 90% מגברברי העולם יחלקו על הטענה הזו. והכוונה שלי הייתה שזה משהו שגוף עצמו מכוון אותנו אליו, יותר מאשר התניה חברתית. לא בהכרח גן מסויים שאחראי רק לזה. במצרים העתיקה גילוי עריות היה דבר מקובל בחברה, ועם זאת לא כ"כ נפוץ (רק בתוך משפחת המלוכה אאל"ט).

tweeg

New member
פותחים סקר?

אני לא מכיר שום מנגנון גופני שמאפשר או מסנן הימשכות ע"פ משפחה או חברים רק מנגנונים פסיכולוגיים,שרובם זה תורשה מהחברה הסובבת לצערי אני לא יכול לגבות את האמירה הראשונה שלי רק לדבר מניסיון אישי אפשר לפתוח סקר המוני בפ' כלשהו

Lady In Blues

New member
בנאדם,

אתה מכיר זכר שלא התעניין מינית בצורה זו או אחרת לפחות פעם אחת בידידות שלו? שהיה לו קשר אפלטוני לחלוטין עם מישהי שלא נכללת במסגרת התנאים שהצבתי? כי אני, לצערי הרב מאוד, לא.

Blood Rage

New member
שמע,

בדיקות גנטיות מזהות רק פגמים לתווך "קצר"- שיכולו על האדם עצמו, ולא פגמים שיווצרו משילוב עם פגמים של מישהו אחר- אולי לילדים שלו יהיו סיבוכים גדולים יותר ממנו וזה רק ממשיך וממשיך לאורך הדורות. בסופו של דבר, אם יש יותר מדי כאלה הם יזהמו את הגזע האנושי(וסליחה אם אני נשמע כמו איטלר). ברמה האישית, אם מישהו רוצה לעשות את אחותו והם משתמשים באמצעי הגנה, סבהבה, למה לא, כול עוד הם לא צועקים את זה מהגגות.

למעלה