גילוי עריות

tweeg

New member
גילוי עריות

מה בעצם הבסיס של הטאבו החברתי הזה בכל מקום? חוץ מבעיתיות גנטית שמשתקפת,שכיום אפשר להתעלם מרובה בעזרת בדיקות מתאימות. למה זה נשאר אחד הטאבויים החזקים יותר בעולם?(אני יודע שלא ברוב התרבויות) אני יודע שזה השתרש ברוב הדתות בגלל צאצאים פגומים במשך כמה דורות ואז זה הפך לאיסור של "האלים",ומשם זה תפס,כנראה כי זה יופי של Meme אבל גם היום רוב האנשים האטאיסטים ההגיונים נרתעים מזה (תאמת גם אני,כי זה קבוע בתת מודע שלי,אבל באופן מודע אני לא מבין למה זה ככה) למישהו יש הסבר/מידע/דעה בנושא?

Shira Esther

New member
זה בדיוק כמו רצח-

ובעצם, כמו כל המוסר האנושי, אם מוציאים אותו מהקשר דתי.

tweeg

New member
../images/Emo12.gif

לא יודע מה איתך,אבל אני מבין שרצח לא מוסרי,גם בלי שום הקשר דתי וואטס סו אבר לעומת זאת אני לא מוצא פסילות מוסרית בגילוי עריות,חוץ מנזק גנטי לתינוקות המוסר האנושי עומד וקיים גם בלי הדת אולי הדתות פיתחו אותו ופירסמו אותו,אבל הם עדיין שואבות אותו מלוגיקה פשוטה

Shira Esther

New member
לא חושבת.

ללא היהדות, המוסר האנושי היה מתפתח בכיוונים שונים לגמרי.

tweeg

New member
naah ahhh

קבוצה קטנה של אנשים שהעתיקו את רוב החוקים שלהם מאנשים אחרים וגרמו לנוצרים להעתיק את חלקם שבתקופה שהם כבר היו מיושנים מוסר הוא לא תוצאה של דת,הוא תוצאה של לוגיקה כל חוק מוסרי בעולם מבוסס עליו,ועם הסבר נכון כל אדם כמעט יסכים איתו הדת אולי כתבה אותו,אבל היא ביססה אותו על לוגיקה (ואז נטשה אותה,ונשארה אם אוסף של..... לא רלוונטיות) לדעתי מוסר לא יכול להתפתח בדרך אחרת כל עוד האדם נשאר אותו דבר כלומר גם אם תבודדי קבוצה של תינוקות באי בלי הפרעה בסופו של דבר הם יגיעו בדיוק לאותו מוסר(אם הם ישרדו ולא ישמידו את עצמם קודם) בעצם הדבר היחיד שיכול לעכב אותם בזה הוא הבורות וההמצאה של הדת ויחוס שטויות מנוגדות למוסר בשם אלוהים

Shira Esther

New member
זה לא נכון.

תבודד קבוצה של תינוקות, בלי ללמד אותם כלום, והם ילמדו להתנהג כמו בהמות. דבר לא יפריד בינם לבין פרות או סוסים.

tweeg

New member
לא

אמנם בהתחלה הם לא יהיו בעלי מוסר עליון,אבל עם הזמן(כמה דורות טובים) הם יפתחו חברה ויפתחו שפה ויפתחו מנהגים וכן מוסר בסופו של דבר הם יגיעו לאותו מוסר,כיוון שהמוסר הוא אוניברסלי,לוגי,ואבולוציוני פריטים בחברה מבינים שאם הם יתירו רצח,ירצחו אותם ומשם זה מתפשט ומתפתח עד הסעיפים הקטנים ביותר במוסר כדי להבין את זה את צריכה לחשוב למה המוסר התפתח ומה יקרה בלעדיו,וגם מה הבסיס הלוגי של כל חוק מוסרי ותחשבי על זה...

אייני

New member
זה לא דיי הסיפור של העולם שלנו?

הייתה קבוצת אנשים, בהתחלה חיה ללא סדר, לאט לאט נוסדה חברה וזה, והתחילו להגיע חוקים בשביל שהסדר החברתי לא ייפגע. סה"כ, הדת היהודית לא הייתה כאן ישר על ההתחלה, ועובדה שאפילו לפניה יש חוקים וסדר חברתי מסויים.

tweeg

New member
השאלה עם האנושות תגיע בדיוק לאותה נקודה כל פע

antreprize

New member
אל תדאגי, אני בטוח שמישהו אחר

היה מעתיק את חוקי חמורבי(ומוסיף כמה חדשים) אם היהודים לא היו עושים זאת בעצמם.

Devil Kid

New member
לא ממש נכון להגיד שרצח זה "לא מוסרי"

עובדה שהתפתח תרבות במבוססת רק על רצח, כמו בני המאיה. ואפשר להגדיר את ההרג במחשבה תחילה (רצח?) בתור דבר שהוא כן מוסרי. הם פחדו שאם לא יהרגו קורבנות, השמש לא תזרח, וזאת מחשבה די מטרידה, לא? אגב, להגיד שמגילוי עריות יגרם "רק" נזק גנטי לתינוקות, זה יהיה לא ממש נכון, כי זאת ה-סיבה. החזק שורד לטווח הרחוק, ואם גילוי עריות יוצר משוגעים (ואני לא ציני), אז טבעי אצלנו שבסוף הם יכנסו לכלא, או יעשו טעויות שאחרים לא יסכימו להם ובסוף הם "יכחדו".

cool tha mahool

New member
מה לא מוסרי פה?

למה לשני אחים שאוהבים אחד את השני (ולא שהחזק אונס את החלש, פשוט מערכת יחסים) אין זכות לחיות ביחד? מה חוסר המוסר פה?

tweeg

New member
מוסר צריך טענה שעומדת מאחוריו.יש לך אחת אחת?

Shira Esther

New member
כן.

טענת התורה משמים, שכמובן, מכיוון שאני מאמינה שאי אפשר להוכיח אותה, אין טעם להתווכח עליה.

cool tha mahool

New member
כיום זה כבר לא תמיד משנה...

יש את כל הבדיקות האלה שאמנם לא מדויקות במאה אחוז אבל אצל אחים שיבדקו לפני זה ולא תהיינה בעיות מוסר...

זה בגלל מה שאמרת..

שהצאציאים יצאו עם פגם מולד. טבע האדם הוא להתרבות וכו'.. מעבר לאהבה ולכן רואים את זה כלא מוסרי. לא מוסרי להביא לעולם ילד כזה וגם כמובן זה אסור בתורה.

למעלה