גילוי עצמי - תרגיל

בארס

New member
גילוי עצמי - תרגיל

באחת ההודעות לברק כתבתי שעלה בי רעיון איך להמחיש את עניין הפיצול לאספקטים ואיך שאנחנו תופסים כל "אספקט" כאובייקט עצמאי (או לכל הפחות לא רואים בפועל את הקשר שלו למכלול)...אז אני מביא את התרגיל הזה כאן. מדובר בתרגיל המחשתי (להבדיל מתיאוריה דה-לוקס לאונה השמאלית למרות שזו יכולה לעשות מטעמים גם ממנו וגם להבדיל מתרגיל מדיטציה) כל מה שצריך זה כמה שניות פנויות ותו לא. סיפור הרקע שלנו הוא כדלקמן: אני ניצוץ של תודעה שנשלח אל עולם לא מוכר במטרה לגלות צורת קיום לא נודעת שנקראת אדם. אנחנו מתחילים בלעשות ריסת (reset) למערכת (לא למחשב ;)...אני עוצם את העיניים לשתי שניות ופוקח אותם כאילו אני פוקח אותם בפעם הראשונה אי פעם...אני לא יודע כלום על עצמי וכל מה שאני רואה וחווה זו לי הפעם הראשונה. אני רואה שיש עולם מסביבי ושאני מתבונן עליו מתוך איזה "גוף". משהו בחוץ מושך את תשומת הלב שלי והעיניים שלי חוקרות את הסביבה. אני שם לב שהראש שלי זז ימינה ושמאלה בעקבות ה"מבט" ואני מגלה שיש לי ראש ושאני יכול להזיז אותו. בשלב הזה מתחיל לעניין אותי הגוף הזה שאני נמצא בתוכו ואני מפסיק להתעניין בסביבה החיצונית ומפנה את תשומת הלב שלי לחקור את הגוף הזה שאני בתוכו. אני מרים יד ומציב אותה לפני הפנים. אני מתבונן בכף היד שלי, בוחן לרגע את הצורה שלה והופך אותה לשניה לראות גם את גב היד ומסובב חזרה להסתכל על כף היד. בשלב הזה היד נתפסת בעיני כאובייקט אבל אז אני מכווץ לרגע את האצבעות לאגרוף ומרפה ורושם של תחושת היד "מבפנים" חודר להכרה שלי, אני גם רואה אותה וגם חש אותה. אני מגלה שיש לי יד נוספת ומציב אותן אחת ליד השניה . אני רואה שתי ידיים (שני אובייקטים) ואני תוהה איך הן מחוברות או איך הן יכולות להתחבר?...אני תופס יד אחת ביד השניה וממשש קצת ולמרות שהן מרגישות אחת את השניה אני מבין שע"י ללחוץ אותן אחת כלפי השניה אני לא אצליח לחבר ביניהן ,לאחד אותן...אז אני מרחיק אותן אחת מהשניה ופותח את ידי מעט לצדדים ופונה לחוש אותן אבל הפעם מבפנים, את שתי הידים בו זמנית. תוך כמה שניות אני חש את שתי הידיים לכל אורכן ומגלה שהן מחוברות דרך החלק המרכזי של הגוף שלי, החזה והגב. כבר לא מעניינת אותי התמונה שמתקבלת דרך העיניים והעולם החיצוני ותשומת הלב שלי נתונה ונפתחת לתחושה ולחווית הגוף. אני ממשיך לשמור על התחושה של שתי הידיים לכמה שניות ודי מהר מצתרפים ל"תמונה" (התחושה) גם חלק הגוף התחתון שלי, שתי הרגליים והראש. אני מנסה לא ללכת לאיבוד ע"י מתן תשומת לב לחלק אחד ושומר על התחושה של כל הגוף שלי בבת אחת לכמה שניות באופן רפוי ובלי מתח. אפשר בשלב הזה לעמוד ולהכנס לתנוחה כמו בציור המפורסם של האדם של לאונרדו דה וינצי...והתמונה הזאת שלי כאדם בעל חמש "קצוות" מתבהרת ומתעוררת לחיים. אמנם אני חווה את הגוף שלי באופן חלקי ולא חי אותו במלואו אבל תמונה מסויימת של הכלליות של עצמי חודרת להכרה ואחרי מספר שניות אני מרפה וחוזר לעיסוקי והתרגיל הסתיים.

elike

New member
תחושות...תשומת הלב

מנקודת מבטי : אינך יכול לחוש ביד ללא ביצוע פעולה חושית כלשהיא(תזוזה למשל),מבט ממוקד באוביקט-איבר בגוף, בהחלט מראה חוסר שייכות,אנו נזקקים להערכתי לבצע תמיד פעולה על מנת לקשור הכל לחבילה אחת.

בארס

New member
נקודת מבטך...

...משקפת את הנתק בין האדם לגוף שלו. אדם מפותח ושלם חווה את כל הגוף שלו באופן ספונטאני ורציף מבלי להניד עפעף.

מעניין...

בזמן האחרון התרגול שתיארת הוא משהו שאני מתחבר (אני? מי?) אליו יותר נראה לי שאולי השקפת הניתוק מהגוף באה כתוצאה מתרגול של תשומת לב לפרטים הקטנים ביותר האפשריים בצורה מבודדת יחד עם הרעיון "אין אני" או "הכל משתנה" כאשר אלה הם רעיונות מוקדמים. שייכות ואי-שייכות גם יחד עשויות לנבוע מהזדהות
אבל אם נלך צעד קדימה.. החוויה של הגוף היא אחת. אוקיי. אבל מה בדבר החוויה של הסביבה? מה ההבדל? הרי אם היית יכול לדוגמה להזיז את הסביבה באותו אופן שבו אתה מזיז את כף היד, או להרגיש אותה (לא רק דרך חוש הראייה/שמיעה שאותם כבר לוקחים כמובנים מאליהם) כמו שאתה מרגיש את היד מבפנים, לא היית מפריד בין חיצוני לפנימי(?) שוב - נקודת מבט שמשקפת נתק בין האדם לסביבה שלו

בארס

New member
בדיוק!

אלא ש...לאונה השמאלית "של ברק" יש נטיה לרוץ צעד קדימה מוקדם מידי...ככה כשאתה עומד בפאתי מנהטן היא כבר מפנטזת על ברלין...ואז עם הפנטזיות האלו האדם מוצא את עצמו מספק שרותי מין בסאב-וואי ומבלה את חייו בדמיונות. ה"מציאות" מלמדת שהקשר הישיר הראשון של המהות החיה של האדם מתרחש ונתמך בתוך וע"י הגוף...בלי הגוף האורגני הזה לא יכול להתממש בו כלום...ככה רב האמן תכנן את הקומפלקס. והפראשה הראשונה של הציווי דע את עצמך מתמקדת ב"זיווג" הזה עם הגוף הפיסי. אחר כך...אלוהים גדול וגם שאר העולם וגם...אתה :)

בארס

New member
|טינג|...../images/Emo213.gif...../images/Emo70.gif

First....we take ,Manhatan then we take B E R L I.......N :)

הא לך ../images/Emo77.gif

מורים / לאונרד כוהן I met a woman long ago her hair the black that black can go, Are you a teacher of the heart? Soft she answered no. I met a girl across the sea, her hair the gold that gold can be, Are you a teacher of the heart? Yes, but not for thee. I met a man who lost his mind in some lost place I had to find, follow me the wise man said, but he walked behind. I walked into a hospital where none was sick and none was well, when at night the nurses left I could not walk at all. Morning came and then came noon, dinner time a scalpel blade lay beside my silver spoon. Some girls wander by mistake into the mess that scalpels make. Are you the teachers of my heart? We teach old hearts to break. One morning I woke up alone, the hospital and the nurses gone. Have I carved enough my Lord? Child, you are a bone. I ate and ate and ate, no I did not miss a plate, well How much do these suppers cost? We'll take it out in hate. I spent my hatred everyplace, on every work on every face, someone gave me wishes and I wished for an embrace. Several girls embraced me, then I was embraced by men, Is my passion perfect? No, do it once again. I was handsome I was strong, I knew the words of every song. Did my singing please you? No, the words you sang were wrong. Who is it whom I address, who takes down what I confess? Are you the teachers of my heart? We teach old hearts to rest. Oh teachers are my lessons done? I cannot do another one. They laughed and laughed and said, Well child, are your lessons done? are your lessons done? are your lessons done?

elike

New member
מה זה "אדם מפותח ושלם"האם

אתה לצורך הענין,מרגיש את אבריך(כאשר אינך מבצע שום תנועה)?

בארס

New member
זו שאלה גדולה.

אתה לא יודע מה זה אדם "מפותח", וגם שאר האנושות לא יודעת מה זה. אבל בכל מיני תקופות היו אנשים שידעו והבינו מה זה אדם מפותח ושלם, וגם היום יש כל מיני אנשים שמבינים זאת ברמה כזו או אחרת ומהם מגיע אליך ידע שגורס את מה שטענתי בהודעה הקודמת באשר לתחושה וחווית האדם השלם את גופו ואת עצמו. עכשיו, אתה לא יכול מה המשמעות האמיתית של הדברים מלבד להבין שאתה עצמך לא חווה את עצמך באופן המתואר....ובאותה מידה אתה גם לא יכול לדעת מה אני (בארס) חווה ואיך ולמה? אז בוא נשאיר את הדברים ככה כמו שהם כדי שמוקד תשומת הלב יופנה אל התוכן שלהם בפני עצמם...ועל "נקודת ההיפוך" שלי אני ארשה לברק (או למי שמעוניין) לתחקר אותי היום בערב.

למעלה