גילוי נאות

דובושכ

New member
גילוי נאות

אני מכין חידה לסוכות. בינתיים "נסגור" את הקצוות של החידות הקודמות. בבול "חבורה שכזאת" הטעות בשמה הפרטי של מאיירת הספר. צ"ל : אראלה, ולא כמו שכתוב בבול. בררתי בשרות הבולאי והם מודעים לטעות. לגבי סיפור הכדור הפורח ופיקאר- השאלה שלא נענתה היתה: מה הקשר בין טיסת אפולו וטיסת הכדור הפורח? והתשובה: "הנשר נחת". ב-2 הטיסות התקבלה ההודעה במרכז הבקרה (ביוסטון ובג'נבה ,בהתאמה) ש "הנשר נחת". דרך אגב לינדברג שטס ב 1927 מארה"ב לפריז (לראשונה חציית האוקינוס האטלנטי ללא חניית ביניים) קיבל את הכנוי: "הנשר הבודד". לא אתפלא אם גם שם היתה אמירה: "הנשר נחת" (אשמח אם מישהו יוכל למצוא לי קישור או ציטוט שמאשר הנחה זו.) את הרעיון הראשוני לחידה קיבלתי כשקראתי את המאמר היפה של תמיר שמזכיר את "הנשר נחת". ולסיום נכון שeagle הוא עיט, אבל כיוון שבכל כך הרבה מקומות השתמשו בביטוי " הנשר נחת" נראה לי שבמקרה הזה מותר להמשיך ולהשתמש בנשר (ולא בעיט). דובוש

תמיר1991

New member
OK, תודה.

מחכה לחידה! בכל אופן, לפני 10 שנים בערך היו המנויים בשירות הבולאי מקבלים תשבצים, והפותרים שעלו בגורל היו זוכים בפרסים צנועים. מישהו יודע למה זה נפסק? הייתי רוצה להציע להם לחדש את הנוהג המבורך של הזה. תמיר.

דובושכ

New member
מעטפת הבולים הגיעה

הבולים נחמדים, ומצאתי כמה שמתאימים לי. אוסיף כמה עשרות ואשלח לירון מחר. תודה לתמיר מתחיל ה"שרשרת" ותודה לשרון ששלח אלי.

powo

New member
וגם ממני תודה לתמיר

למרות השביתה האלבום הגיע היום.והשמחה היתה לא קטנה.תודה תמיר מאיימי ובאחד המפגשים היא כבר תביא את אלבום הביכורים שלה תודה

איפה הקרדיט../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

שכחת לציין שאני היא זאת שפתרה את החידה על "חבורה שכזאת". (פשוט, השרשור כבר לא קפץ, כשהבחנתי בטעות). ומה פירוש "מודעים לטעות"? האם הם יוציאו בול חדש עם תיקון? האם זה אומר שערכו של הבול הישן עם הטעות יאמיר עם השנים? האם הם יאספו את הבול עם הטעות מהסניפים, כדי שחברי פורום אספנות לא יעוטו עליהם?

דובושכ

New member
קרדיט ../images/Emo47.gif בבקשה

למען האמת הפעם לא נתתי קרדיט לאף אחד, זאת עשיתי בזמנו בשרשור. אבל אין ספק את האחת והיחידה שעלתה על השגיאה. כל הכבוד. האחרים ענו נכון ויפה על שאלות הביניים הקשורות בספרים. לעניין השרות הבולאי , לא , הם כנראה לא מתכוננים לעשות דבר בעניין ולכן חוץ מהקוריוז (או הפדיחה , תלוי איך מסתכלים על כך) אין לבול שום ערך מוסף. סיפור ש"הסעיר" את הבולאים ב1994 בארה"ב' היה הבול של הקאובוי ביל פיקט, בסדרת 20 הבולים של "סיפורי המערב"(הפרוע), "Legends of the West" הדואר האמריקאי טעה ושם תמונה של בן משפחה (ששמו בן פיקט) של אותו הקאובוי. הוחלט לתקן את הטעות ע"י איסוף בחזרה של כל הבולים (recall) מכל סניפי הדואר בארה"ב ממש ימים לפני שהבולים היו אמורים להימכר לציבור. השמידו את כל הגליוניות והכינו אותן מחדש, עם התמונה הנכונה של אותו ביל פיקט. מס. קטלוגי (סקוט) של הבול השגוי 2870g . כמובן שהסתננו כמה בולים שגויים לשוק (כ - 183) במחיר אלפי דולרים. אז הוחלט בדואר להשאיר כ 150.000 גליוניות מקוריות (עם השגיאה) ולמכור למנויי השרות הבולאי האמריקאי במחיר הרגיל (29סנט*20=5.80) (המכירה התבצעה בשיטת לוטו - כל הקודם זוכה). עדיין בקטלוג הבול השגוי מוערך ב - 225$

תמיר1991

New member
ראיתי גם אותו באחד השבלים!

בול נהדר! לאחד מהחברים כאן יש אותו..? תמיר.

® רן

New member
מנצל"ש - בולי מוזיקה וכלי נגינה

נפלו לידי כמה בולי ארה"ב יפים המציגים כלי נגינה, ועוד אחד עם גרמופון (?). מישהו פה בטח ירצה את זה. אולי דרמסלה - שנעלמה מהפורום מזה חודשים?

למעלה