גילוי נאות

מתרוצצת

New member
גילוי נאות

אולי שמתן לב, ואולי לא (כי אתן יודעות, לא כל העולם סובב סביבי. למה לא בעצם?) אבל בשבוע האחרון הורדתי פרופיל. לא כי קרה משהו בפורום, אלא כי הייתי מרוכזת בלראות מה נהיה עם הפציעה הזו בברך, ולאן היא מובילה אותי. אז אחרי הביקור ההיסטרי אצל דודי ביום שני לקחתי (בהמלצת הפלוטו ורונה) שלושה ימי מנוחה מוחלטים מריצה. בשילוב של תרופות ומיני משחות ובעיקר הרבה תפילות וחשיבה חיובית קיוויתי שכשאחזור לרוץ הכל יהיה בסדר, וכל מה שיעמוד ביני ובין המרתון הם עוד כמה ימי אוכל וריצה. לצערי הרב, המציאות לא שיתפה איתי פעולה. שני קילומטרים לתוך ריצת הניסיון ביום חמישי התחילו לי שוב הכאבים בברך. לא ה ITB - זו פשוט מתיחה. משהו שם לא בסדר, וזה משפיע עלי בפעולה די פשוטה אבל מרכזית בריצה, וזה בתנועה של הרמת הרגל והכיפוף לצעד (איזה מוזר זה להסביר תנועת הליכה בכתב), ובתנועה של משיכת הרגל אחורה. בכל מקרה, הבעיה היא בכיפוף. זה לא כאב בלתי נסבל, אבל הוא כאב מאוד מורגש, והוא מופיע בכל צעד צעד. היום בבוקר החלטתי לנסות לרוץ שוב. אולי דווקא ריצה לזמן ארוך יותר תעזור? קבעתי יעד של 10 ק"מ, לא משהו נורא שאפתני בהתחשב בעובדה שרק לפני שבוע רצתי 37 ק"מ בשיא הסבבה. ובכן, המסקנה היא שכן, הכאב פוחת משמעותית, אבל אני רצה לחלוטין על העוקם ולא משוחרר. התוצאה: שתי עצירות במהלך הריצה על מנת לשחרר את הרגל. פעם אחת בגלל 'סתם' אי נוחות בארבע ראשי. בפעם השנייה הוא כבר נתפס לגמרי, ויחד איתו גם נתפס שריר במפשעה. המצב, כמו שאומרים, לא טוב. נכון שאני יכולה לרוץ את המרתון עם הכאבים האלו, אבל, למה לי? בשיא הרצינות. אני לא מתפרנסת מריצה, וזה לא הדבר הכי חשוב לי בעולם. אני רוצה להנות מהריצה, ואיפה ההנאה בלרוץ כשאני יודעת שמהצעד הראשון יכאב לי, והכאב רק ילך ויחריף? יתרה מזאת, ולאור איך שהיתה הריצה הבוקר, אני יכולה להגיד באופן חד משמעי שאני לא אסיים את הריצה, בגלל שבסופו של דבר אני אהיה תפוסה לגמרי. אני עושה את זה כחוויה כייפית וחיובית, לא כקמיקזה. אין חיה כזו, תמות נפשי עם פלישתים בספורט. יש הבדל עצום בין כאב שמתחיל אי שם בקילומטר ה 32, לבין כאב שנמצא שם מהרגע הראשון. היה לי בוקר קשה. עוד במשך הלילה הרגשתי את המתיחה בברך. קמתי בבוקר ומיד סיפרתי לזוגה שכואב לי, ומאותו רגע ועד שיצאנו מהבית לפארק לא הפסקתי לבכות. לפעמים רק דמעות בעיניים, פעם אחת בכי שוטף. והיא? היא מבינה אותי לגמרי, אבל זה משהו שאפילו היא לא יכולה לתקן ואין משהו שהיא יכולה להגיד שישפר לי את ההרגשה. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון. זה לא סוף העולם. יש צרות גדולות הרבה יותר, ואני לא מסתובבת בתחושה של "בא לי למות". אבל אני מבואסת נורא. אני מרגישה שזה לא פייר, שככה בדקה ה-91 נראה כאילו המרתון שכל כך התכוננתי אליו, נשמט לי מהידיים. אני לא בהיסטריה, ובאופן רציונלי לחלוטין אני מבינה שהאפשרות של לא לרוץ היא יותר מממשית. אני מבינה את זה. אבל כשאני חושבת על זה, ברמת הרגש... זה עושה לי בחילה. יכול להיות שאם אני לא ארוץ עוד שבוע הכל יהיה בסדר. יכול להיות מאוד. אבל בטוח שלא לרוץ שבועיים יפגע בכושר שלי. ויכול להיות שהמטרה שהצבתי לעצמי, של לרדת מארבע שעות, מטרה שהיתה לחלוטין ברת השגה ואף למעלה מזאת (או למטה, כי בעצם יורדים מארבע שעות?) כבר לא תהיה אפשרית. ואז, האם אני רוצה לרוץ? האם לסיים בארבע שעות פלוס זה משהו שמבחינתי הוא אופציה? אני לא בטוחה בכלל. זה לא שלרוץ בארבע ומשהו שעות זה לא מכובד, זה פשוט לא משהו שאני רוצה ומציבה לעצמי. אז מה עכשיו? מחר נשלוף את כל התותחים הכבדים. עוד ביקור היסטרי אצל הפיזיו', ביקור בהול אצל רופא ספורט. התייעצות עם זהבה. הרבה חשיבה עם עצמי, ונראה מה יהיה. בטח יהיו עוד דמעות, עוד חיוכים. אבל כרגע יש בעיקר... לא יודעת, בעיקר באסה שקטה כזו. ורק מזל גדול גדול אחד יש לי, שהזוגה שלי היא כזו נפלאה, וכל כך מבינה איפה אני נמצאת עכשיו.

מור שלז

New member
ליאת

כל כך מתחברת למה שכתבת, כל כך מבינה אותך וכשסיפרת על הבוקר, ועל הבכי, ירדו לי דמעות יחד איתך. גילוי נאות: גם אני עברתי סיפור דומה. בפעם השנייה שניסיתי להתאמן למרתון הופיע ITB, שלושה חודשים לפני. שמרתי על חשיבה חיובית, המשכתי עם קרוס טריינינג והייתי בטוחה שאני מתגברת על זה, אני ארוץ את המרתון. כדי להוסיף ללחץ, זה היה מרתון בחו"ל, היו לי כרטיסי טיסה יחד עם אישי המדהים והתומך, ומשם היינו אמורים להמשיך לירח דבש שני בטוסקנה. שבוע לפני הבנתי שאני יכולה לרוץ עד שעה ללא כאבים (שיפור!) ומשם זה הולך ומחריף כך שאחרי שעה וחצי בערך אני כבר עם כאבי שיא. גם לי הסבירו שאם אני אחליט אפשר לרוץ עם זה מרתון. כמוך, החלטתי שיש הבדל ענקי בין כאב שמופיע בקילומטר ה-32, לכאב שמופיע שעה לתוך הריצה. ולא חוויה כזו רציתי. וכך, שבוע לפני, ביטלתי את המרתון. עם הרבה כאב לב. (לירח הדבש השני עדיין נסענו, והשבעתי את עצמי שאני לא הורסת את זה לאישי ולי עם הדמעות, הקפדתי לרוקן את כל מאגר הדמעות עוד קודם). ולמה אני מספרת לך את זה? פשוט כי חשוב לי שתדעי שאני מבינה את מה שאת עוברת עכשיו, מאוד מאוד מבינה: את הכאב, את הבכי, את ההרגשה, וגם את ההחלטה. כל כך התחברתי למה שכתבת " נכון שאני יכולה לרוץ את המרתון עם הכאבים האלו, אבל, למה לי? בשיא הרצינות. אני לא מתפרנסת מריצה, וזה לא הדבר הכי חשוב לי בעולם. אני רוצה להנות מהריצה, ואיפה ההנאה בלרוץ כשאני יודעת שמהצעד הראשון יכאב לי, והכאב רק ילך ויחריף?" זה נשמע לי השיקול הכי נכון שבעולם. קשה, לא פשוט, אבל כל כך נכון! דרך אגב, את אותו שיקול אפשר להפעיל גם שבוע מהיום. למה להחליט עכשיו? אולי עוד שבוע המצב ישתפר מאוד, ותרגישי שאת כן יכולה לסיים עם ההנאה, ועם החוויה הכיפית והחיובית שמגיעה לך? אנחנו כל הזמן מדברות כאן על כוח מנטאלי, על נחישות לצד הכושר והכוח הפיזי (שאת זה אנחנו כבר יודעות מזמן שיש לך). אני חושבת שההחלטה שלך מעידה על המון כוח מנטאלי. עכשיו, ברגע זה, אני מעריכה אותך אפילו יותר (ולא שהיה חסר קודם...)
מור

לצערי אני כל כך מבינה אותך...

היום סיימתי את הריצה, שעתיים בקצב מרתון, עם כאבים מאוד ברורים בגיד אכילס (צרה חדשה לגמרי של 3 ימים אחרונים), כאבים עמומים באיזור של ה-ITB, כאבים "רגילים" בהמסטרינג וקצת במקרבים- הכל ברגל ימין. נכנסתי למקלחת בחוף ופתחתי את ברז הדמעות עוד לפני שפתחתי את ברז המקלחון. שוב התחיל אצלי ה"מרתון בלוז"- הדכאון של פציעה לקראת מרתון. חברים רצים שניסו להטיף לי על כך שהגזמתי באימונים- הדפתי ממני כמעט בברוטליות, ביקשתי שלא יטיפו לי עכשיו, היום אני צריכה נחמה, לא הרצאות... התחברתי לקרח ואני די מבוהלת, בשנה שעברה רצתי מרתון ראשון על כאבי תופת ב-ITB כבר מההתחלה, כאבים שנמשכו 35 ק"מ ראשונים (כמו ללדת מהברך בלי אפידורל), אח"כ כבר לא הרגשתי כלום. השנה, מרתון שני, אמור להיות הרבה יותר טוב. ופתאום, אחרי כל הארוכות והארוכות מאוד שלי- קמה הרגל ומתמרדת. נכנסתי למוד של טרום דכאון, ממחר אני במשטר של מנוחה, שחיה וחיפוש פתרונות (מפיזיותרפיה ועד ארקוקסיה) וכולי תקווה שאוכל לעשות את המרתון הזה ללא פציעה (וכן, גם תוצאה טובה, אבל שוב התדרדרתי לתהומות של רצון לזנק למרתון ולסיים אותו ובתנאים של היום התוצאה היא רק בחשיבות משנית, ועדיין השאיפה לרדת מ-3 וחצי שעות, גם אם לא אעמוד במטרה של 3:20 ש'). צריך המון אומץ ובגרות כדי לוותר על מרתון. אני מקווה שלא אצטרך לגלות תכונות אלה בעצמי ביחס למרתון. מבחינת הכושר- שבועיים ללא ריצה לא יגרמו לך נזק גדול, תוכלי לבצע אקווה ג'וגינג ושחיה, הכושר לא נפגע בשבועיים של מנוחה כשממילא את אמורה להיות בטייפר. אני מאוד מקווה שניפגש בטבריה על קו הזינוק למרתון עם חיוך ענק וללא כאבים, ושהחיוך הזה יישרוד עד קו הגמר.

MayaShuShu

New member
../images/Emo201.gif

מצטערת לשמוע. ביאוס של כל ספורטאי להפצא, להיות חולה לפני תחרות. מקווה שאולי ביקור אצל הפיזיו יעזור. אולי עוד קצת מנוחה?
באמת מזלך שיש לך זוגה כזאת!

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

ליאתי, עייני התמלאו דמעות כשקראתי. לצערי אין לי טיפים מקצועיים לתת לך אבל אני מאחלת לך החלמה מהירה. אני מבינה אותך בעניין של את עושה את זה בשביל הכיף, לפעמים אני שומעת את זה מהשד על הכתף שמנסה לשכנע אותי לצאת לאימון כשאני נורא עייפה או מותשת או מנסה להבין איך ל$%$@$$@# אני אמורה לשלב את כל מה שיש לי בחיים והכל בהתאם לספורט. אני החלטתי שזה לא נורא לפעמים לוותר לשד הזה (אני חושבת שגם מור כתבה משהו בסגנון) לפעמים זה בסדר לוותר כי המציאות לא נותנת לנו להמשיך, לא יקרה אסון, כמובן יבאס נורא נורא נורא אבל אולי זה עדיף מלעשות ולסבול או בכלל לא לסיים. את צריכה לשאול את עצמך מה יאכזב אותך יותר- לא לעשות בכלל או לנסות ולא לסיים (או לעשות ביותר מ4 שעות). זאת שאלה שרק את יכולה לדעת מה התשובה בשבילך, לא יעזור כאן התייעצויות ועצות כאן מדובר במה הלב שלך רוצה ומרגיש. כמו שמור כתבה את יכולה לחכות עוד שבוע עם ההחלטה, אני מניחה שזה ישגע אותך לגמרי כל השבוע אז תנסי למצוא משהו שיעסיק אותך בשבוע הזה, ואני נמצאת במרחק של 5 בתים (בערך) אם תרצי כתף לבכות עלייה או כל דבר אחר. שוב מאחלת לך החלמה מהירה, סליחה על הקלישאה אבל תחשבי רק מחשבות חיוביות ואני שולחת לך המון אנרגיות טובות.
מיכל

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

ליאתי, עייני התמלאו דמעות כשקראתי. לצערי אין לי טיפים מקצועיים לתת לך אבל אני מאחלת לך החלמה מהירה. אני מבינה אותך בעניין של את עושה את זה בשביל הכיף, לפעמים אני שומעת את זה מהשד על הכתף שמנסה לשכנע אותי לצאת לאימון כשאני נורא עייפה או מותשת או מנסה להבין איך ל$%$@$$@# אני אמורה לשלב את כל מה שיש לי בחיים והכל בהתאם לספורט. אני החלטתי שזה לא נורא לפעמים לוותר לשד הזה (אני חושבת שגם מור כתבה משהו בסגנון) לפעמים זה בסדר לוותר כי המציאות לא נותנת לנו להמשיך, לא יקרה אסון, כמובן יבאס נורא נורא נורא אבל אולי זה עדיף מלעשות ולסבול או בכלל לא לסיים. את צריכה לשאול את עצמך מה יאכזב אותך יותר- לא לעשות בכלל או לנסות ולא לסיים (או לעשות ביותר מ4 שעות). זאת שאלה שרק את יכולה לדעת מה התשובה בשבילך, לא יעזור כאן התייעצויות ועצות כאן מדובר במה הלב שלך רוצה ומרגיש. כמו שמור כתבה את יכולה לחכות עוד שבוע עם ההחלטה, אני מניחה שזה ישגע אותך לגמרי כל השבוע אז תנסי למצוא משהו שיעסיק אותך בשבוע הזה, ואני נמצאת במרחק של 5 בתים (בערך) אם תרצי כתף לבכות עלייה או כל דבר אחר. שוב מאחלת לך החלמה מהירה, סליחה על הקלישאה אבל תחשבי רק מחשבות חיוביות ואני שולחת לך המון אנרגיות טובות.
מיכל

tamark4

New member
../images/Emo10.gif

נורא עצוב לי לשמוע. אני חושבת שההחלטה שלך נכונה וחכמה ובאה מהגיון בריא ולא מפחדים. אני מקווה שאם אהיה במצבך אעשה את השיקולים הנכונים ולא אלך לפי הלב. ואם בכ"ז תגיעי לטבריה - אחזיק לך אצבעות עוד יותק חזק.

מרב.

New member
ליאת,

זה לא פייר ברמה מטורפת.. נכון שיש צרות גדולות מאלו, אבל ההתכוננות הנפשית והפיזית בחודשים האחרונים ובוודאי בשבועות האחרונים היא משהו שצבר כל כך הרבה אנרגיה וחיים משלו, וזה לא פשוט להיות בנקודת חוסר הוודאות שלך עכשיו. אז אין ברירה עכשיו אלא להמתין, וגם אני בדעה שלך שלא באת לסבול- בטח לא את! זה צריך להיות מסע ניצחון רווי חיוכים ולא דמעות, בדיחות ולא אנחות. אני משערת לעצמי שאת ההחלטה הסופית תקחי בשבוע הבא. אל תשכחי שיש עוד מרתון באופק, לא מאוד רחוק מטבריה
ותקראי את המסר ששלחתי לך עכשיו.

2_be

New member
../images/Emo201.gif

"נכון שאני יכולה לרוץ את המרתון עם הכאבים האלו, אבל, למה לי? בשיא הרצינות. אני לא מתפרנסת מריצה, וזה לא הדבר הכי חשוב לי בעולם. אני רוצה להנות מהריצה" כל כך מזדהה עם המשפט הזה במקומות שלי... זו נשמעת לי מחשבה כל כך נכונה ושיקול כל כך רציונלי למרות כל הבאסה של לוותר על המרתון שכל כך חיכית לו....את לא רק סטדאפיסטית בנפשך אלא גם חכמה וראויה להמון הערכה. מקווה שלמרות ההחלטה הזו בשבוע הקרוב יקרו דברים טובים שיהפכו את המרתון למשימה אפשרית. שולחת לך
גדול

תמר י ע

New member
גיברה ואלופה

למרות שאני ספורטאית הרבה הרבה יותר קטנה ממך , אני מתחברת לכל מילה שלך. מאחלת לך שיקרה איזה נס וימצא איזה פיתרון.. ובינתיים מצטרפת לכל הבנות כאן ומחבקת אותך מרחוק ומאחלת לך שמבעד לדמעות תרט=אי את הדברים הטובים ואת ההישגים שהשגת עד עכשיו...

תמר י ע

New member
גיבורה ואלופה 2

...סליחה על הטעויות..תראי..ולא מה שכתוב שם. ושוב חיבוק

efratramati

New member
חיבוק גדול

זה קשה מאוד ככה בדיוק כשהכל הולך לפי הספר לקבל כזו "מתנה". וכמו שאת אומרת - המרתון זה לא החיים. מאחלת לך שיעבור לך עוד לפני המרתון ויעלם לחלוטין עד המרתון הבא.

hartzitzit

New member
חיבוק גדול

קראתי את מה שכתבת ואין לי אלא להציע חיבוק וירטואלי גדול. מה דעתך למצוא איזה מרתון קרוב באיזה חו"ל שמח ולנצל אותו גם לחופשה עם הזוגה?

חיבוק גדול גם ממני

איזה מזל שיש לך זוגה כל כך נפלאה ומבינה. קראתי וכאבתי איתך את מה שכתבת. אפשר להיות הכי הגיונית בעולם ועדיין להרגיש רע עם זה. טוב שיש מי שינגב את הדמעות ואני מקווה שבמקום זה היא תוכל לחלוק איתך בחיוכים.

את מוערכת כפליים בעיני

כי עצם העובדה שאת מבינה ולמרות הקושי וה"צער " שבנושא יש סוג של השלמה ונכון לא מתפרנסים מזה וגם אם עדיין עדיף הבריאות ולא הכסף או ההילה. אז באמת אין כמוך על המחשבה של העניין ואני מכירה רופא ספורט מעולה ד'ר הלפרין מאסף הרופא שעות קבלה שלו ב- 5 בבוקר והוא מעולה. אני חייבת לספר לך לא שזה מנחם אבל בן זוגי הגיע למרתון טבריה ולאחר תחילת הריצה הוא פתאום הרגיש כאב בברך ומאז בעצם הוא פרש מהריצה הוא לא יכול לרוץ אז הוא עבר לאופנים אני יודעת שזה לא מנחם אבל הבריאות היא הכי הכי. תרגישי טוב והחלמה מהירה. טל

הלוואי שיכולתי לשאול ממך את הכאב לשבועיים

שיכאב לי ברגל במקום לך. מה כבר אכפת לו לכאב באיזו רגל הוא כואב? אצל מי הוא כואב? הרי זה בטח לא משנה לו. אני כל כך מזדהה... כי הייתי שם במרס שעבר, וכי הרגשתי את מה שהרגשת (טוב אולי לא ממש את אותם כאבים בברך, אבל בטוח את אותם כאבים בלב). אבל אולי, כמו שהסיפור שלי הסתיים בהתגברות על הפציעה ובריצת המרתון, אולי גם אצלך יהיה אותו סיפור. אולי מחר - והלוואי שכך יהיה - תקומי בבוקר ולא יהיה כאב. התאמנת למרתון הזה עם כל כך הרבה רגש, ועוצמה, ולב, וטוטאליות, שאני חייבת להגיד שאם למישהו מגיע לרוץ השנה את טבריה - זו לך. ואני חושבת שזו סיבה מספיק מוצדקת לכאב שלך להתחפף מפה מיד.

קודם כל ../images/Emo24.gif

ליוויתי את ההכנות שלך למרתון ואת הסיקור שנתת על ריצת ההכנה בטבריה והצימר הכפי שהיה לכם... ו... הפציעה הזו היא ממש לא "במקום" בלשון המעטה, ואם יש דבר כזה בכלל "פציעה במקום". אז המון חיבוקים. נתנו לך המון עצות אז אין לי מה להוסיף אלא בעיקר אנרגיה מחלימה. מתפללת שתקרעי את הכביש בטבריה, יחד איתי, ועוד לפני... דרך אגב גם אני הצבתי לעצמי מטרה בתחילת הדרך - לרוץ את המרתון בפחות מ- 4 שעות, אבל אחרי כל הפציעות שהיו לי הבנתי שאין סיכוי כרגע. אז הלכתי עם מה שיש. ההבדל המשמעותי בינינו הוא שלי הפציעות קרו לפני חודשיים אז היה לי הרבה מאוד זמן לבכות ולהתאבל, וככה עשיתי. הכושר שלך בשמים כרגע, חכי עוד קצת עם ההחלטה. ושוב חיבוקים המון. ועוד משהו קטן בעניין אחר - שלחתי לך מסר בנושא החולצה הכיסים. ראית? אשמח להתייעץ אם תתפני לזה.
נעמי

למעלה