גילוי מידע

nirasaf

New member
גילוי מידע

שלום רב, לאחרונה התחילו להציף את הפורום שלי (באתר כלשהו) בהודעות נעצה. רציתי לדעת, האם ניתן לדעת משהו על אותם אנשים ? (בהנחה, שהם לא מכניסים שם וסיסמא על מנת לענות על הודעות בפורום). האם אפשר לקרוא מהם COOKIES (לא כאלה שנוצרו ע"י האתר שלי) ? האם יש COOKIES "כלליים",שאומרים לדוגמא, מה האי מייל שלך ? האם אפשר לשמור את הIP שלהם ? את שם הספק שלהם ? את שם הUSER שלהם בספק ? חייבת להיות דרך להלחם בתופעה הזו ! בתודה מראש.

לינק

New member
כתוב בחתימה שלי בדיוק מה לעשות

מה שאתה מציע לא בדיוק חוקי

uzi2

Active member
אוקיי

אני מבין שאין לך סמכויות על מחשב שעליו רצה מערכת הפורומים. בעיקרון, שרת ה- WWW ובאופן עקרוני גם התוכנה שמהלת את מערכת הפורומים, יכולות לדעת מה ה- IP שממנו התחבר אותו אדם. השאלה היא כמובן האם יש לך כמנהל פורום (אני מניח) סמכויות כדי לקבל את האינפורמציה הזאת. באופן עקרוני, באם יש עבירה על החוק, אפשר לפנות בתלונה לספקית שרותי האינטרנט שאליה שייך אותו מציף, ולבקש ממנה את הטיפול. זה בד"כ לא ממש עוזר, אבל עם מערכת הפורומים גדולה, יכולים מנהלי המערכת לחסום תקשורות מאותה ספקית באם היא לא מטפלת בבעיות כאלו. הבעיה יותר קשה אם אין עבירה על החוק, כי אז גם אין לספקית שרותי האינטרנט עילה לנקוט אמצעים כנגד אותו מציף. ככלל, אין עוגיות כלליות, ואין דרך חוקית לזהות עוגיות שהן שייכות לאתרים אחרים (ודברים לא חוקיים בוודאי שלא נעזור לבצע). הלוחמה הטובה ביותר כנגד מציפים כאלו היא בהרבה מקרים לוחמה פסיכולוגית, שדומה ללוחמה נגד טרולים. כמה מילים על טרולים. טרול (בהקשר הזה) הוא דמות בדויה שמשתתפת בפורומים (או ברשימות דואר), ושיש לה את המאפיינים הבאים: דיונים רציניים בפורום משעממים את הטרול. הטרול אוהב "אקשן". הטרול נהנה מקרבות שהולכים בפורום. הוא ינסה לסכסך לחמם וכדומה. חלק מהטרולים מתוחכמים ומנסים בדרכים מתוחכמות ליצור את האקשן. הטרול יופיע תחת שם בדוי, לפעמים תחת יותר מדמות אחת. המלחמה הטובה ביותר כנגד הטרול היא אי הלוחמה, כלומר לייבש אותו, ולשעמם אותו. הדבר הראשון בכל מה שקשור לטרולים זה לזהות שהם אכן טרולים ולא סתם אנשים עם דעות מקוממות. אחרי שזיהית שדמות מסויימת היא טרול, בשום פנים ואופן אין להענות להתגרויות שלה, לפעמים אבל יש לעדכן את שאר חברי הפורום על מנת שגם הם לא יספקו את הצרכים של הטרול (כלומר יגיבו להודעותיו). הטרול ישקיע זמן ומאמצים כדי לתפור את מזימתו. וישלח אותה לפורום. הוא יחכה לראות תגובות. אחרי זמן מה כשהוא שוב יתחבר לראות את הבלגן שהודעתו גרמה, הוא יגלה שהפורום ממשיך כהרגלו ולא התייחס. זה יעצבן אותו עוד יותר והוא ישקיע עוד יותר זמן ומאמץ כדי לחמם את הפורום. ושוב, אחרי זמן מה הוא יכנס לראות מה גרמה הודעתו החדשה, ויגלה שהפורום ממשיך להתעלם ממנו. בסופו של דבר הוא יתעצבן, ישתעמם, יותש, יתייאש מהפורום וילך לחפש מקומות אחרים כדי לבלגן אותם. אחרי אזהרה חד פעמית מנומסת אבל חד משמעית (אין צורך באיום, אבל כן הבהרה לגבי מה לגיטימי ומה לא), יש פשוט למחוק את הודעותיו. לפעמים גם תגובות. אין לענות בפורום, כי זה עלול לדרבן אותו לפעולה נוספת. ייבוש מוחלט היא הדרך הטובה ביותר להפטר ממטריד כזה. בעניין הזה קשה לתת ממש הנחיות כי זה תלוי בפרטים. אבל אני יכול לספר שני סיפורים על ארועים קשורים (אם כי שם מדובר ברשימת דואר ולא בפורום). א) מישהו שנרשם תחת מספר שמות, והתחיל לחמם. היה מאוד מתחכם וניסה לחמם באופן איטי ע"י דיון בנושא רגיש. לקח לי זמן כאחראי על אותה רשימה לעלות על זה שמדובר בטרול שכוונתו אינה כנה. ברשימת דואר אי אפשר למחוק הודעה לאחר שהופצה, אבל יידעתי באופן פרטי את כל אלה שנגגרו לויכוח. כמו-כן הסרתי אותו מהרשימה בשקט, אבל הוא נרשם תחת שמות אחרים, וגם פנה אלי באופן פרטי עם כל מיני תלונות מסולפות. התעלמות מוחלטת אכן התישה אותו, והוא פרש מהעניין. ב) מקרה אחר, מישהו שהשתמש בשרת חופשי תוך זיוף כתובתו, לשלוח לרשימה כל מיני הודעות "מצחיקות" תחת שמות של משתתפים אחרים ברשימה. ההודעות היו עשויות להצחיק, אלמלא הוא השתמש בכתובות דואר של אנשים אחרים ברשימה (ללא הסכמתם). מעקב אחרי הכותרים של ההודעות הסגיר כמה פרטים על השרת הנ"ל (שדרך אגב, אפשר העברות מידע אנונימיות לחלוטין), וייצרתי קשר עם מי שאחראי על השרת (השרת ישב בברה"מ). הוא אכן הסכים לסגור את השרת, ולהגביל אותו, מכיוון שהיה מדובר בשרת בלא בכוונה איפשר את זה. אבל עוד לפני זה, יש במערכת הזאת אפשרות להגן מפני התחזות ע"י מה שנקרא self moderation, כלומר שכל פעם שמישהו שולח מכתב, ראשית נשלחת בקשה לאישור לכתובת שממנה נשלח המכתב, ורק אחרי שמתקבל אישור, המכתב מופץ. המערכת הזאת אינה נוחה לשימוש אבל היא חוסמת אפשרות לזיוף כתובת, כי בקשת האישור מגיעה לאדם האמיתי שהכתובת שייכת לו, ואז הוא כמובן לא יאשר. לכן פשוט הסברתי ברשימת הדואר שהאפשרות קיימת ואני אעדיף לקוות שהמשתתף יבין שהוא פוגע ברשימה ויפסיק עם זה, אבל אם לא תהיה לי ברירה אשנה את הגדרות הרשימה כך שיהיה self moderation. ההנחה שלי, היא שאותו אדם אינו מעוניין לפגוע ברשימה, אלא רק לא מתאפק בעניין, ושאין לו ממש עניין לפגוע ברשימה, ואכן צדקתי והוא הפסיק את העניין (עוד לפני שהשרות שאפשר לו להיות אנונימי בוטל).

למעלה