גילוי העתיד

auvremale

New member
גילוי העתיד

האם לדעתכם אפשר לגלות את העתיד בשיטות מסוימות (לפחות בסבירות גבוהה)?

more

New member
לדעתי כן.

לא קרה לך שחלמת חלום והוא התגשם? אני חלמתי חלומות שהתגשמו בדיוק מדהים במציאות. אבל האם ניתן לגלות את כל העתיד? אני מאמינה שלאדם יש חוש שמרמז לו מה הולך לקרות. כמו שהגוף מגלה סממנים של פחד כשאנו נמצאים במקום שיש בו סכנה - וזה דבר טבעי לחלוטין! כך יש גם חושים שמרמזים לך אם כדאי לך לעשות משהו או לא. יש לנו תחושות לא מובנות שלפעמים אומרות לנו, אל תלך בדרך הזו, או אל תעלה היום לאוטובוס. וכשאנו נשמעים להם הרבה בעמים אחר גילינו שטוב שעשינו כך. ולעיתים כשאנו לא עוקבים אחר תחושותינו אנו מגועים למצבים לא נעימים. לאדם יש חושים שעוזרים לו לנוות את החיים שלו אל העתיד, ובמידה זו או אחרת מגלים לו את העתיד. לגבי גילו סכמתי. יכול להיות שיום אחד... בינתיים אנחנו מכירים רק דרך אחת ללכת, מההווה לעתיד. ואולי אם נעבור את מהירות האור, מי יודע מה יקרה. האם העתיד הוא קו קטוע שאנו מציירים את המשכו באמצעות חיינו? או האם אנו כלואים בגורל שקבוע מראש? יכול להיות שאנו חוזרים על חיינו שוב ושוב, ולא זוכרים את החיים הקודמים, ואולי מתוך היזכרות שאינה בהירה וברורה דיה, אנו נזכרים, התת מודע מזכיר לנו בחלומות, או החוש שלנו הוא למעשה אינו חוש אלא היזכרות עמומה מן התת מודע. ואז התת מודע מגן עלינו מפני הידיעה שאנו חיים בכלא שלא ניתן לצאת ממנו. - משהו למחשבה התשובה לשאלה האם ניתן לדעת את העתיד לחלוטין, טמונה בהבנת תכלית החיים! האם אנו משחק של מישהו אחר ואז אנו בכלא. או האם יש לנו מטרה? האם אנו בורג במכונה ושמה היקום? מה אנחנו ומי אנחנו ביצירה הענקית שמעבר לראייתנו וליכולת לתחום אותה, והבנתינו בעת הזו?

Supermans girl

New member
לדעתי לא.

העתיד הוא מאד מורכב, הוא תלוי בתגובות, מהלכים של אינספור גורמים, אנשים בעלי אופי, הפסיכולוגיה בקושי מסוגלת לגלות אינטואיציה על מהלכיו של אדם אחד, אז של מספר פרטים? אני לא חושבת שיש שיטות כאלו או אחרות. לא מזמן הלכתי לסרט דו"ח מיוחד, והכל כל כך לא הסתדר לי- שבסוף ניבוי העתיד של המכונה קורה למרות כל הפעולות שנעשו לפניו והרצון להתחמק ממנו- זה לא נתפס וזה לחלוטין לא הגיוני. בלתי אפשרי מבחינה לוגית לנבא מצב בו כל המהלכים קורים נכונה. ואני מדברת על ניבוי עתיד מוצלח, ולא סתם לנבא שאצליח במבחן במתמטיקה. זו דעתי.

למעלה