גילוי דעת

neuron

New member
גילוי דעת../images/Emo141.gif

הגעתי לידי החלטה שמיציתי את פרק הסייברדייטים בחיי. במהלך כשמונה חודשים בהם אני משתמש באינטרנט כאמצעי להרחבת טווח המגע שלי עם בנות המין השני, יצאתי לכ-15 סייברדייטים (היו גם אחרים בודדים- אותם נכנה כקונבנציונליים). אני אשקר אם אומר שכולם היו אסון מאחר והתנסיתי בידידות חדשה ואפילו הייתה הצלחה(?) שהובילה לקשר זוגי שנמשך כחודשיים (אך זה לא היה ממש זה- והקשר דעך לאפלה). אבל היו גם היתר- הרוב! אולי יש אנשים שהם יותר טולרנטיים ומוכנים לסבול מניפולציות של אחרים, או לחילופין הם ממילא אינם בעלי ציפיות מאחיהם בני האדם, אך לא כך אני. אני פשוט לא נהנה להיות קורבן לתרמיות קטנות ועלובות או קורבן לניסיונות מניפולטיביים קטנים. וזה היה אופיים של אותם דייטים אחרים- ניסיונות לשכנע אותי להתחייב לרכוש סחורה שכלל אינה קיימת ברשותו של המוכר, או ניסיונות לגרור אותי למחויבויות שאין לי עניין (בודאי שלא מידי) להיבלע לתוכן. בימים האחרונים ניסיתי להחליט ביני לבין עצמי את הסיבות שהובילו לדינמיקה הלקויה הקיימת בסייברדייטים (לפחות באותם אלו בהם אני התנסיתי)... תחילה ייחסתי את האשם בי- להעדר היכולת שלי לסנן ולאתר את הראויות. אבל אם אהיה כן והוגן עם עצמי, אני הפעלתי במרבית המקרים מידה טובה של שיקול דעת, תחת האילוץ של הוגנות כלפי האחרת (מתן ההזדמנות אל מעבר לשיחת הטלפון גם אם כבר בשלב זה החל לצוץ אצלי קצה של ספק). מכאן המשכתי למסקנה שאולי הבעיה היא בחומר האנושי שזמין במדיה- גם את האפשרות הזו אני דוחה, לפחות כאמירה טוטלית. המסקנה הסופית שלי בעניין היא שהבעיה במדיה עצמה- נכנה זאת כאשליית הזמינות האין סופית... ואני אסביר: אני מנחש שאולי בני ה 25+ שביניכם יזכרו אולי תשדיר שרות של בזק עוד מימי העידן הטוטליטרי של הערוץ הראשון- בתשדיר השרות שנועד להגן על טלפונים ציבוריים מפני ונדליזם, מופיע ארס טיפוסי שבסיום שיחת טלפון עם חברתו, הוא פורק את זעמו על הטלפון הציבורי שזה עתה שימש אותו, אך לא לפני שהוא זועק לעבר חברתו מצדו השני של הקו "לא נורא! יש עוד אלף כמוך!" "לא נורא! יש עוד אלף כמוך!"... האומנם??? מקור האשליה הוא באמונה בנגישות לשפע של בחורות שמצטיירות מבריקות, מצחיקות, יפות... או לחילופין עשרות רבות של גברים שהם ללא ספק נסיכים על סוס לבן וחלומה הרטוב של כל אישה. ... המדיה הפלאית מאפשרת לכל אחד או אחת מאתנו להושיט יד ולקחת את אשת\גבר החלומות שלו\שלה... אבל... זו רק אשליה. זו אשליה מהסיבה הפשוטה- הניסיון לשרוד בתוך המאבק, בכדי להצליח לשבות את עיניהם של בני המין השני המרפרפים באינסוף פרופילים של אחרים המתחרים בהם, מוביל לכך שלא מעטים בוחרים למכור מעבר לכפי שיש ביכולתם לספק. בכך נבנית האשליה שמקורה הוא באינפלציה של גובה, אינטליגנציה, יופי, חוש-הומור... או סתם הסתרת מידע (לפחות לבינתיים) והאשליה הזו מציבה שתי מכשלות לקשר: 1. לעיתים היא פועלת על האחר שמוצא עצמו מרומה כשהוא פוגש פנים מול פנים את בחירתו (וזה לא ממש עושה לי טוב לבוא ולומר לאחרת "אני לא מעוניין- את לא מה שאת סיפרת") 2. גם במידה והפגישה אינה מביאה עמה אכזבה מידית, הנכונות של המשתתפים לנסות ללמוד את האחר היא לעיתים עלובה מאחר וברקע יושבים הספיקות ש "אולי זה נכון יותר לנסות ולפגוש את אותו אחד שמצטייר מהפרופיל כבהירה\כהה יותר, נמוך\גבוה יותר, משעשע יותר חכם יותר..." ברגע שמופיע ספק ולו הקטן לגבי האדם היושב ממול, יש אמונה בפריבילגיה שניתן פשוט לוותר עליו ולעבור הלאה, הרי ממילא יש עוד אלף כמוהו... וכמוני... כמוני יש רק אחד... והידידות הרבות שרכשתי במהלך חיי- כל אחת ואחת מהן היא מיוחדת... וכך הוא גם לגבי אותה אחת שחולפת מולי בקמפוס\רחוב\סופרמרקט, מבטינו מצטלבים ואנחנו מחליפים חיוכים- כמוה יש גם כן רק אחת. על שכמותנו לא ניתן למהר ולוותר

Alon403

New member
לא מוצא הבדל

בין הסתרת המידע שלך בכרטיסך האישי, לבין אלו שאתה מתלונן עליהן. אפילו את גילך אין לי, לצורך התיחסות בסיסית לתשובה, אנחש שאתה בשנות העשרים... כמו כן, כתבת - "על שכמותנו לא ניתן למהר ולוותר" אישית, אני נוהג לוותר על ´כמותכם´ רק מקריאה של קטע כזה. לעניות דעתי, אין הרבה הבדל בחסרונות שאנשים מסתירים בנט, לבין אלו שהם ינסו להסתיר מחוץ לנט. ומאחר וההתיחסות שלך היא בעיקר לחיצוניות שמאכזבת אותך, אז אתה ממש בתחילת הדרך (הלא נכונה) של מציאת שותפה לחיים. בהצלחה. לסיכום, אם בשמונה חודשים הייתה לך הזדמנות להכיר למעלה מ-15 בחורות, לדעתי זה היתרון של המדיה, ולא החיסרון.

neuron

New member
אלון אלון...

תחילה להבדל בין העדר פרטים אישיים בכרטיסי כאן לבין אי מסירת פרטים באתר הכרויות או חלילה מסירת מידע שיקרי: אני לא מוצא צורך למסור את פרטי האישיים במקום זה מאחר ואיני מוצא בפורום מקום שבו אני מעוניין להשתמש להשגת בנות זוג (להבדיל מהמטרות המוצהרות של המשתמשים באתרי הכרויות או צ´טים שנועדו למטרה זו), ובודאי שלא ניתן להאשים אותי במכירת מידע אישי כוזב. ובנוגע לחיצוניות שמאכזבת, כאן יקירי טעותך השניה- כשאני אני נפגש עם בחורה שתיארה עצמה כרזה, גובה 170 וירוקת עיניים, אך מסתבר שהיא חורגת במידה ניכרת לעין ממדדים אלו, כמובן שאני צפוי להתאכזב מהמראה שאינו תואם את הציפיות שהיא עצמה ניסתה לנטוע בי, אבל האכזבה הגדולה יותר היא מלגלות שהאדם שניצב מולך, האדם עמו שוחחת קודם בטלפון, הייתה לו החוצפה פשוט לשקר לך במצח נחושה. ונכון שהמדיה מאפשרת ליזום מספר רב יותר של פגישות, אבל כמו שאמרתי- אני חווה את הנכונות של מספר אנשים, להוליך אחרים שולל, כאופנסיבית. ולכן הפגישות הלא מוצלחות לא רק שהן לא הביאו רווח, הן גבו מחיר.

Alon403

New member
ניורון, ניורון...

אולי אם תגלה גמישות רבה יותר במחשבותיך, תשיג את מטרתך ומהר יותר? א. גם בפורום זה, אתה יכול לפגוש מישהי, מאחר והרבה משתתפים כאן, נמצאים גם בפורומים אחרים. העובדה שהם כאן לא מצביעה שהם לא מחפשים. ב. אתה פונה לכאן כדי לשמוע דעות נוספות, אז כתוב את גילך ומצבך המשפחתי, לא נשמע לך הגיוני? בלי שום קשר אם אתה מחפש. ג. עדיין על אף שציינתי זאת, לא ענית לי, מה גילך? מה הקטע? ד. בקשר לבחורה עם ´הממדים החריגים´, אולי תשאל למשקלה ולא רק לגובהה? ה. אולי אתה מתאכזב כי אתה לא יודע להבחין מי האדם מולך גם לאחר מספר שיחות? אולי התכונות שאתה מתרכז בהן, הן לא העיקריות? ולכן אתה מתאכזב. בדוק את השאלות והמידע שאתה אוסף, נסה לשפר אותו שיתאים יותר. ו. תהיה בטוח שגם המידע שאתה נותן, הצד השני גם רואה אותו קצת אחרת ומתאכזב, הזוית שאתה רואה את עצמך היא אחרת. ז. חשבת לנהל שיחה עם הדגשים על החסרונות שכל צד יתאר לשני לפני שאתם נפגשים? הקיצר, לא ´קונה´ את ההסתברות שכל ה-15 שפגשת ´רימו´ אותך... לא מסתדר לי בכלל. לדעתי אתה מקובע על דמות מסוימת מאוד, ולא מצאת התאמה של 100% במקומך, הייתי מנסה למצוא את הטוב (ואולי, טוב יותר) בצד השני, מנסה לאהוב תכונות חדשות שאפגוש, ןמשנה את דרישותי לטובה. אתה בטוח שמה שאתה מחפש היא בת הזוג הנכונה? שהקריטריונים שלך נכונים? (עבורך, כרגע אולי כן) בהצלחה.

neuron

New member
אלון אלון אלון

פרטים יבשים: בן 29 ורווק אז ככה... הנכונות למצוא את הטוב בצד השני היא אפריורית קיימת, אבל היא נפגעת ברגע שאני מגלה ששיקרו לי. פשוט כל הדימוי שהצד השני הצליח ליצור (ולא רק בנוגע לתדמית חיצונית), הכל נפגם. ורק כדי שתבין, אני אינני נוהג לשאול בשיחת טלפון על המראה החיצוני ואף לא נוהג לבקש שישלחו לי תמונה (למרות שאני משתף פעולה עם הצד השני במידה ואני מתבקש לספק מידע כזה). אני פשוט חושב שיש בזה מידה של חוסר כבוד שלפי האחרת. ולכן אני מרשה לעצמי לכעוס עוד יותר כשמישהי בצורה וולנטרית מספקת לי מידע שיקרי אותו כלל לא דרשתי. ודרך אגב, השקרים שנחשפים הם פעמים לא רק נוגעים למראה חיצוני.

נשים זה לא נתח בשר באיטליז-אלא

חמש עשרה נשים בשמונה חודשים שיקרו לך? ואם אלו אינם שקרים הנוגעים למראה החצוני שלה, הרי מה הערבון שזו שתפגוש בסופר מרקט לא תספר לך שהיא עורכת דין מצליחה בעודה זבנית בחנות נעליים? כן-אני חושבת שלשאול אישה למשקלה-זה מעליב, אלא אם היא אמורה להיות נתח בשר באיטליז. מצד שני, אם לאיש (אלון) חשוב המשקל מאד שישאל בתחילתו של הקשר, כמו כל נושא אחר שיכול למנוע ממנו וממנה מערכת ציפיות מיותרת. אני חושבת ,אגב שלגטימי לשאול הכל, וזכותו של העונה לא לתת מענה לשאלות שאינו רוצה לחשוף. והשאלה מהו המידע השקרי-האם זה דימוי עצמי שאינו תואם את המציאות? או מידע שקרי שנמסר במכוון? ואם כן אז למה 15 בחורות שיקרו במכוון?

Alon403

New member
נעל אחיך...

לא חשוב לי המשקל, וגם יש לי הוכחות שלא שאלתי על מראה את מישהי שפגשתי, רק הצעתי לו לשאול, כי זה חשוב לו, לא לי, מעולם לא שאלתי למראה חיצוני. כן, אני ´זיין מוח´ - אם המוח של הבחורה מוצא חן בעיני, זה הקריטריון העיקרי שלי לרצות ולפגוש אותה. תתביישי :) (שולם שולם לעולם....)

בא עם גרבים-

ספר חמוד של דוקטור סוס. ולא עם נעלים דווקא. וגם אני הצעתי לו לשאול אם זה חשוב לו. כמו שישאל אם היא מעשנת או אם היא טבעונית כי יש לו פריחה מחסה. הזכות לשאול קיימת כמו בדיוק הזכות לא לענות. אבל אני מכירה ידיד שלי שכל פעם שהוא נתקל במישהי וירטואלית הוא מאוכזב ממשקלה מול משקלו הנמוך ואם זה חשוב לו-שישאל מההתחלה. בדיוק כמו שאישה בגובה 1.97 יכולה לשאול מה הגובה שלך? כי לה זה נורא עקרוני לא להכיר בכלל גבר של מטר חמישים ושניים ס"מ. (של גובה). אני שולם באופן בסיסי.

neuron

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

סליחה אם נתפסתי מכליל. כפי שכתבתי בהודעה המקורית, לא היו 100 אחוזי כישלון ( או 100% של שקרניות)... אך הכשלונות שהיו הם אופנסיביים לחוויתי, והם כישלונות שאינם סבירים בסוג שונה של הכרויות.

אז מה הבעיה....

לא כל כך הבנתי. כל הגברים שאני הכרתי דרך הרשת, כולם, כולל כולם, לא דמו ולא קצת לתיאור שנתנו לעצמם לפני שנפגשנו. אז פשוט החלטתי: אני לא נפגשת עם אנשים שהכרתי ברשת. אז תחליט וזהו.

מייקי69

New member
היתה לי פעם חברה שאמרה:

אז תהיי צודקת ותשבי בבית ! הכי חשוב, שלא תיתן לאף בת אלף לשקר עלייך שוב !!!!! אני, ברשותך, אמשיך לבלף חופשי, ואחפש לי איזה שקרן מתוק, עם עיניים יוקדות
יאללה, שיהיה שבוע חג!

כל הכבוד על ההחלטיות !!

אתה בטח תריב איתה על עגלה בסופר.....או על חניה בקניון. העיקר, אתה תראה, בעיניים שלך, ותחליט שמתאים לך.... נקודת פתיחה טובה בהרבה יותר, לטעמי לפחות. ב -ה -צ -ל -ח -ה !!

אש לי

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

מה איתי? רק אותי רק אותי אחרונה ודיי טוב?

אש לי

New member
חחחחח מתוקי../images/Emo25.gif

בדקתי עד כמה אתה רציני בהחלטותייך
תן תן צ´אנס לעוד כמה מתוקות שמחפשות אותך. איך אמרת? חפיףףףףףףףףף
יום טוב והמון הצלחה
איימי

viviti

New member
בנאדם הוא לא תיאור.....

הוא לא תמונה הוא אדם עם שפת גוף עם רגשות עם איטלקט עם צרות עם ... וכן, אני חושבת שיש המון משמעות ללוק... אבל המראה הוא מצבור של דברים שחלק מהם הם הצורניות אני חושבת שבשם ההגינות יש לציין דברים חריגים.. גובה חריג לכאן ולכאן מבנה גוף שדוף או שמן במיוחד נכות אבל לא מעבר לזה כל השאר זה המשחק של החיים.. כמה פעמים קורה שאנשים מתחברים דווקא לאנטיתיזה של הנסיך/ה.. צריך ללכת לפגישות עם סובלנות ועם התכווננות להעביר ערב נחמד ויהי מה. כי הרי אם האדם ממול לא היה מעניין במידה מינימאלית לא הייתה פגישה.

neuron

New member
אדם הוא לא תמונה הוא אדם...

...אבל כשהוא\היא משקר\ת בנוגע לתמונתו...

viviti

New member
במיוחד בשבילך

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=279&msgid=3279581

למעלה