גילוי דעת, 107.2

• פותח הנושא dhp7
  • פורסם בתאריך

dhp7

New member
גילוי דעת, 107.2

אני יודע שכבר שורשר העניין הזה לא מזמן בפורום, אבל רציתי בכל זאת לשמוע את דעתכם. כל השלום - יצא לי להאזין לתחנה לא מעט, סיקרן אותי, אפילו שמתי אותה בפריסט באוטו. הפריסה שלהם רחבה להדהים (אני מת לדעת מה העוצמה של המשדר שלהם), אבל השידורים במונו, ובאיכות שנעה בין נוראית לכמעט בסדר, הצליל עמום ואנמי. בנוגע לתוכן השידורים עצמם, כרגע התחנה משמשת כר פורה לחבורה של חובבי רוק, אולדיז ובלוז להפיץ את משנתם המוסיקלית, ועל כך אני מברך. מדי פעם יש מוסיקה בערבית, וזה כבר היה קשה מדי אפילו לאוזני הבלתי ערלות. בכלל, מבחינה מוסיקלית, הם מהלכים על חבל דק מאוד. קשה לי לתאר לעצמי ערבי שיאזין לרצף טיפוסי שלהם, שכולל שירי ארץ ישראל ישנים, איזה משהו רועש משנות השבעים, ולהיט בערבית, מצד שני, קשה לי לדמיין יהודי שיאזין לזה, מאותה סיבה בדיוק. יצא לי לשמוע מעט מאוד תוכן חי, וממה ששמעתי, אני יכול לציין שהאולפן שלהם נשמע נורא ואיום, מהדהד ומאנםף וגם שרמתם של המגישים איננה אחידה, (כמו גם שפתם). מבחינת הרצף המוסיקלי, יצא לי לשמוע כמה שירים מעניינים, כמה דברים שאהבתי (איזה B-side של פלסיבו בשבע וחצי בבוקר, מי היה מאמין), וזה נדיר שאני שומע משהו שאני באמת אוהב - ברדיו. אולי ב-88.. אבל גם זה מוגש בצורה בלתי מקצועית בעליל - בלי קרוסים בכלל, כאשר בין השירים מתנגנים ג'ינגלים ופרומואים שרובם איומים ונוראיים..פיראטיים בעליל. בקיצור תחנה מוזרה משהו, שלא ממש מזמינה להאזין. אז למה אני מתעמק בה כל כך, אתם שואלים? בבקשה.. כי זו יוזמה חדשה וצעירה, שקשורה לרדיו, וזה תמיד מעניין. כי הגישה שלהם למוסיקה נחמדה. כי מעניין אותי לראות איך הם יצליחו לעשות רדיו מאוזן בסופו של דבר. גם מבחינת המוסיקה (אתגר כמעט בלתי אפשרי, כרחוק מזרח ממערב) וגם מבחינת השפות, והתכנים. כי מעניין לעקוב אחרי ההשתפרות הטכנית שלהם, לאט לאט. (עדיין לאט מדי, לטעמי - כמה זמן אפשר להישמע כמו שידורי ניסיון - יאללה, תקנו כבר מקודד סטריאו) כי מעניין יהיה לראות איך השלטונות יתייחסו לזה. עד כמה שהבנתי, משרד התקשורת לא לגמרי קנה את השטיק שמדובר בתדר חוקי שנמסר במסגרת הסכם כלשהו, והוא מתייחס לתחנה כאל תחנה פיראטית לכל דבר (תקנו אותי אם אני טועה). מה גם שבדרך כלל לא נוטים לאהוב אצלנו תקשורת חתרנית או בוטה מדי. וגם, כי כמעט כל תחנות הרדיו הלא חוקיות עד היום עסקו בעיקר בעשיית כסף ממוסיקה מזרחית ופרסומות למכביר, וכאן יש משהו מעניין, עם אידאולוגיה. סתם מעניין אותי לדעת מה דעתכם (ואני כותב יותר מדי, סתם כי משעמם לי.) אז מה דעכתם על העניין?

דעתי היא

שהמוזיקה שלהם לא רעה בכלל אבל עדיף שישארו את זה רק במסגרת מוזיקלית ובלי מלל. אגב לגבי מה שאמרת שתחנות פיראטיות לא מצליחות אז היתה בעבר הלא רחוק תחנה פיראטית <או חוקית> שנקראה ערוץ 7 שהיתה גם די בקונזנסוס ולא יזיק לכל השלום ללמוד כמה דברים מערוץ 7 <כמובן שלא בתכנים שרחוקים מזרח ממערב>.

ודעתי...

אני מאמין שתחנה צריכה לייצב את עצמה מוזיקלית. תחנה שלא עושה את זה, תתקשה לצבור מאזינים לטווח הארוך. אבל אולי דרכם תהליך השלום יתפתח...? בינתים, התחנה הזאת לא קמה לצרכים מסחריים - אלא לצרכי שלום ודו-קיום. ומי לא רוצה שלום?

olli3

New member
מנהל
עוצמת המשדר

אם את מתכוונת לתחנה כל השלום ׁALL FOR PEACEׂ אז העוצמה היא בערך 3 קילו וואט

למעלה