גילוי גן cf

lrg2008

New member
גילוי גן cf

שלום אני נשא של cf ואשתי (ממוצא מרוקאי), לא נמצאה כנשאית לגנים הידועים. ברור לנו שתיאורטית קיים סיכוי שילדינו יחלו ב-cf, ואמרו לנו שכדי להיות בטוחים יש בדיקות נוספות בהדסה שניתן לעבור וניתן גם לשלוח בדיקה לארה"ב שם יוכלו לבדוק מול כל הגנים הידועים. אנחנו מבינים שלחיים אין תעודת ביטוח, ותמיד יהיו עוד דברים שניתן לבדוק, ולכן החלטנו לא לעשות בדיקות נוספות. רציתי לדעת מה אכן הסיכויים שיהיה לנו ילד חולה, כדי להעריך האם יש צורך אמיתי לעשות בדיקות נוספות. ואיך ניתן לקבל פרטים על הבדיקות הנוספות

thecarrier

New member
סטטיסטיקה על סיסטיק פיברוזיס

כמה מילים תיאורטיים, שהרבה יודעים אך אני מציין, לעשות קצת סדר לוגי. אבא נשא אימא נשאית : סיכוי 1/4 לילד עם CF, סיכוי 1/2 לילד נשא אבא נשא אימא לא נשאית : סיכוי 0/4 לילד עם CF, סיכוי 1/2 לילד נשא. כלומר ברור, שלכל עובר יש סיכוי של 50% להיות נשא, ובכך אין כל בעיה כי הוא יהיה בריא. לצורך העניין מי שנשא - נחשב לבריא!!! נשאלת השאלה: מה הסיכוי הקלוש שלאם יש גן CF שטרם זוהה? שכיחות המחלה בקרב מי שממוצא מרוקאי היא כ- 1/15,000 לידות, לעומת 1/5000 בממוצע. שכיחות הנשאים למחלה בקרב מי שממוצא מרוקאי היא כ- 1/62 , לעומת 1/35 בממוצע. חישוב שכיחות הנשאים מתקבל משכיחות הלידות השווה ל- ( X 4 שכיחות נשאות X שכיחות נשאות ) בקרב מי שממוצא מרוקאי נתגלו עד כה 3 מוטציות המהווים כ- 85% מכלל החולים במחלה ממוצא זה. כלומר (על בסיס נתונים זה), הסיכוי התיאורטי שאשתך נשאית CF שיש לה מוטציה שטרם נתגלתה הוא: מכפלה של שכיחות הנשאים באחוז המוטציות שלא נתגלו, כלומר 15% מ-62. 62/0.15= 415 לכך יש להוסיף משתנים נוספים כמו אמינות ודיוק נתוני המחקר הסטטיסטי ועוד. ע"פ הנתונים הידועים שלכם, הסיכוי ללדת ילד עם CF הוא מכפלת סיכוי האם להיות נשאית ב- 4. כלומר יחס של 1/1650 . כל הדיון לעיל הוא תיאורטי בלבד. באשר לחקירה גנטית של מוטציות האישה במעבדות בחו"ל, אין לי מידע שיכול לסייע. בהנחה שאתם בשלב של הריון, הייתי ממליץ על זה: אם אתם יכולים לחיות בשלום עם סיכוי/סיכון סטטיסטי כזה, אפשר להמשיך קדימה עם תקווה ואמונה. אני מכיר הורים שבחרו בהמשך ההריון עם סיכוי גבוה יותר ועד כדי וודאות ללידה עם CF. אם אתם מתקשים ועדיין חוששים מסיכוי/סיכון זה, ניתן לבצע בדיקה עוברית: סיסי שיליה חלבון עוברי או מה שימליצו המומחים, במטרה לאתר את המוטציה של האב שכבר ידועה. ההתלבטות היא בסיכון בביצוע הבדיקה, שלפעמים מביאים להפסקת ההריון. אם מוטציית האב מתגלה בעובר הרי שהסיכוי לילד/ה עם CF הוא ביחס של 1/820, ולילד בריא ביחס של 819/820. אם מוטציית האב לא תתגלה בעובר, הרי שיש לכם ילד/ילדה בריא/ה. יחס של 820/820. התגובה בפורום נכתבה בכוונה לסייע ללא תמורה ובאופן חובבני ולא מקצועי וללא כל אחריות ע"י אבא לילד עם CF. מאחל לכם המון אושר ובריאות ותיכללו בין אלה הבריאים שזוכרים שיש כאלה שאינם בריאים. ממליץ לכם לעיין באתר איגוד CF בישראל, ובמיוחד בקישור הבא. http://212.150.52.122/cff/ArticleDetails.asp?id=78&Catid=44

מתוצאות מחקר שהתפרסם ב-2005

יש 7 מוטציות של מרוקאים!!!! ולא 3 המאמר התפרסם על ידי פרופ' אבליוביץ מהדסה ירושליים. מומץל מאוד לפחות לשלוח בדיקת דם להדסה ולבדוק שם את כל המוטציות המוכרות! מדובר רק בבדיקת דם וכ- 300 שקל, על מה ההתלבטות??

thecarrier

New member
לפי המאמר הבנתי ש

אובחנו 5 מוטציות בקרב העדה המרוקאית. השורה הראשונה בטבלה היא הסה"כ 34 מתוך 281 הם ממוצא זה. השורה האחרונה כוללת מוטציות לא ידועות. 3 מקרים מתוך 34. 8.8%.

ייעוץ גנטי

בכל מקרה פרופ' אבליוביץ היא כתובת מצויינת להתיעצות, וכך גם פרופ' בת שבע כרם, שתיהן מירושלים.

lrg2008

New member
איך אני משיג טלפון שלהם?

איך אני משיג טלפון שלהם?תוך כמה זמן יש תוצאות לבדיקה?

למעלה