גילוי אמריקה

גילוי אמריקה

היום היה סוף שבוע ברברים הויקינגים לא רואים בעיניים סטלה לאללה טוב לא משנה נחזור לשאלה המקורית למה בספרי ההיסטוריה אומרים קולמבוס גילה את אמריקה ולא ליף אריקסון ( או אריק האדום אני תמיד מתבלבל בינהם) הרי הם גילו אותה ב 1000 לספירה בערך 492 שנה לפני קולמבוס האם טוענים ככה מהסיבה שהויקינגים שמרו את הגילוי לעצמם ולא נראתה שום התפתחות עם הגילוי כמו שקרה עם קולמבוס שהביא להתיישבות שם ?

T a u r u s

New member
כי.. כי.. כי...

טוב, השנה 999. זה היה לייף אריקסן, בנו של אריק האדום. טורפין קארלספני חזר לשם אחרי 4 שנים. אכן, טוענים שזה היה קולומבוס משום שהגילוי התפרסם. לגבי ההתפתחות שם, הדעות חלוקות. טורפין עזב את "וינלנד" ב 1006, אבל ב 1986 אולף אומן השוודי מצא לו אבן בחלקתו בקנסינגטון, מינסוטה, שהייתה "עטופה" בשורשי צפצפה עתיקה. על האבן כתוב ב-runes: "8 גותים ו22 נורווגים בעת מסע סיור מווינלנד אל המערב הקימו מחנה ליד שני איים סלעיים במרחק מסע של יום אחד מהאבן הזו. יצאנו מהמחנה ודגנו יום אחד. כאשר חזרנו מצאנו 10 אנשים אדומים מדם ומתים. יצילנו האל מכל רע." וגם "יש [לנו] 10 [אנשים] מהקבוצה שלנו ליד הים בשביל להשגיח על הספינה שלנו במרחק מסע בן 14 ימים מהאי הזה. שנה 1362" ישנם הטוענים שזה זיוף (ליתר דיוק, הם מתו מזמן), וישנם הטוענים שזו עדות להתפתחות והתיישבות שהיתה שם. הוויקינגים לא חשבו שגילו יבשת חדשה (גיאוגרפיה לא ממש עניינה אותם) אלא "ארץ" חדשה. מצד שני, קולומבוס בכלל חשב שהגיע להודו...

סמיאגול

New member
יש עדויות מוצקות

שגם המצרים,הפניקים והסינים הקדמונים הכירו את אמריקה. במומיות מצריות התגלו שרידי טבק שהוא כידוע גידול של העולם החדש, בסין גילו שרידים של גידול תירס שגם הוא גידול של העולם החדש. אני לא זוכר למה החוקרים טענו כי גם הפניקים הכירו את אמריקה אבל נראה לי הגיוני שאם המצרים הכירו אז הפניקים הכירו את היבשת גם כן.

למעלה