גילה החמה אינה עונה...

e-magine

New member
גילה החמה אינה עונה...

על כך מספרת לנו כרמל וייסמן ממוסף מעריב און ליין. הסקופ הוא שבאתרי היכרויות, מריצים דמויות פיקטיביות כדי להגדיר את האטרקטיביות של האתר. זו לא פעם ראשונה שאנחנו קוראים על דברים כאלה. לפני כשנה הבאתי לינק על דמויות פיקטיביות בצ'אט. אלא מהי? באוד שמאחורי הדמויות הפיקטיביות בצ'אט עומד אדם, שמקן שמשחק אותן, באתרי היכרויות, הדמות הפיקטיבית היא רק כרטיס עם תמונה. מה לא עושים בשביל לגרוף עוד כמה שקלים...

אז מה אתה אומר, האיכותי הלא מעשן,

מהודעה של סרפד בשרשור אחר - הוא פיקציה? באסה!
העניין של התיבות הקוליות הסלולאריות הוא בכלל לא "עוד כמה שקלים", זה שווה הרבה כסף. "למיטל בחיבה" - מאת: אורן הוברמן , "חיים ברשת" גיליון 160, 29.03.04 "בפעם הבאה שאתם מקבלים מייל מבחורה שמתגעגעת לשיחות הנפש הנפלאות שלכם בטלפון הסלולרי, תבדקו שזה לא ספאם" "שירותי טלפון בתשלום זמן אוויר סלולרי הפכו למכת מדינה (החל מהיכרויות וכלה באסטרולוגיה). ככל הנראה, סכומים גדולים מתגלגלים להם שם בתחום הבידור הטלפוני. כמובן, שגם המשווקים בספאם רוצים נתח באומצה. השיטה פשוטה: לגרות את המשתמשים, בעברית קולחת וכמעט מטעה, להתקשר למספר סלולרי תמים-למחצה ולחייב אותם באבי-אבי החשבון הסלולרי". אגב, גם אני קיבלתי את האימייל ממיטל...

e-magine

New member
אכן קיבלתי את המייל ממיטל

מילה במילה כמו שכתוב בכתבה. אגב, בשולי המייל, היה כתוב, אם אתה רוצה להיות מוסר מרשימת תפוצה זאת, תלחץ כאן. לא לחצתי שם, לחצתי על העברת המייל לפח הזבל. הכי טוב, לא לאשר להם שקיבלתי או שאני קיים בכלל.

סרפד

New member
כ- 1/5 מן הגולשים קורבנות להונאות

ע"פ סקר שהזמינה חברת סימנטק, כ- 18% מן הגולשים מעל גיל 18 המשתמשים בדואל נפלו קורבן לתרמיות שונות באמצעות דואל זבל. "הסקר נערך עבור סימנטק על ידי חברת המחקר "אפלייד" בקרב אלף משתמשי אינטרנט בני 18 ומעלה, ובדק את היכרותם והמגע שלהם עם דואר אלקטרוני לא רצוי. נמצא כי 18% מהמבוגרים המשתמשים במייל היו קורבנות להונאה. "קבוצת משתמשים זאת גדולה יותר מאשר כל קבוצה אחרת ובכך היא מהווה מטרה ממשית לשולחי דואר הזבל" אמר אריה דנון, מנכ"ל סימנטק ישראל. "אומני ההונאות ברשת פעמים רבות מטעים קורבנות אשר אינם חושדים בכך, על ידי שימוש בכתובת אי מייל מוסווית המופיעה ככתובת לגיטימית. בכך הם מוליכים שולל את המשתמשים ומגלים את המידע הסודי שלהם כמו כרטיסי אשראי, פרטי חשבונות בנק, מספר ביטוח לאומי וסיסמאות שונות. בכדי להגן על עצמם צריכים כלל משתמשי הרשת להיות ערניים ולדעת אודות דואר הזבל" "

zapmama

New member
שירותי IVR סלולארי

עובדים על הרעיון שחברת התוכן יוצרת קשר עיסקי עם חברת הסלולר, ושתיהן יחד מתחלקות ברווחים מהשיחה הסלולארית. חברת התוכן מקבלת משהו כמו 15-20 אגורות לדקת זמן אוויר, תלוי אם מחייגים מאותה רשת או מרשת אחרת. אכן נראה שהחברות האלו לא הולכות להעלם בזמן הקרוב, והשילוב עם הספמינג הוא קטלני, אבל מה שאפשר לעשות זה ללחוץ על חברות הסלולר להתנתק משותפים עסקיים מפוקפקים. ושלא יתחילו להגיד שהם "רק צינור" וכל החרטא הזו, כי הם מודעים בדיוק לפעילות של חברות ה IVR, ומעודדים אותן לטחון דקות זמן אוויר. זאפ.

e-magine

New member
שותפים עיסקיים מפוקפקים

אני לא רואה הבדל גדול בעניין הזה בין ספקי השיחות האירוטיות או איך שלא קוראים לזה, לבין עסקים שרואים את עצמם כשמנא וסלטא של עולם המדיה, כמו זכייני ערוץ 2. בעניין הזה, אני אפילו רואה יותר בחומרה שפונים לילדים ומציעים להם לדבר בסלולרי עם קמילה ופליפה, או מציעים להם לבחור את השחקן הנבחר (man of the mach) של מכבי תל אביב, מאשר שפונים אל המבוגרים עם ההצעות האלה שהזכרנו. למה את מתכוונת כשאת אומרת "ללחוץ עליהם"? כי אם את מתכוונת ללחץ צרכנים, אנחנו לא יודעים לעשות את זה בארץ. אם את מתכוונת לרגולציה ממשלתית, זה כבר סיפור אחר, אבל אם כבר, שמנהלת מאגרי המידע צריכה לעשות שימוש בסמכויות שיש לה היום, כדי להלחם בחריגות מהחוק וכמובן לתקן את החוק ולהתייחס לספאם כעבירה, כמו במדינות המתוקנות (וגם האלה שרוצות להיראות מתוקנות).

zapmama

New member
אני מסכימה

את השירותים האחרים שהזכרת אני שונאת לא פחות. וכמי שעבדה בחברת IVR מספיק זמן אני מכירה כמה טריקים מלוכלכים במיוחד שחברות כאלו עושות. העניין הוא שלערוץ 2 יש לגיטימציה חברתית ושליטה על ערוץ תקשורת ראשי. ספאמינג, לעומת זאת, נחשב בציבור ליותר מגונה, ולכן אני רואה בו ערוץ לתקוף דרכו את ענקיות התקשורת.

zapmama

New member
ושכחתי לענות על השאלה מה זה "לתקוף"

התכוונתי לפעילות עיתונאית שתעשה נזקים תדמיתים.

סרפד

New member
אתה מתכוון "סקופ"

זה נראה בלתי נמנע בגלל שזה כל כך קל. חוץ מזה, למרות שאין לזה שום הצדקה, אני יכולה להבין למה הם עושים את זה לפחות בהתחלה - אתה משקיע הון בבניית האתר, התוכנה, הפרסום ואז אף אחד לא נרשם כי מאגר הנתונים שלך ריק ומאחר שאף אחד לא נרשם הוא גם נשאר ריק וממשיך להרחיק מנויים פוטנציאליים, וכך ההשקעה שלך הולכת לאיבוד. כמובן, אפשר לאמץ אסטרטגיית קידום מכירות אחרת - אתה לא מאפשר שום גישה למאגר הנתונים עצמו למי שאינו מנוי, מציע מנוי חינם ל-6 חודשים למי שנרשם בתוך פרק זמן מוגבל כשהתנאי לכך הוא פרסום ה"פרופיל" שלו - המאגר גדל יותר לאט ולוקח זמן עד שהוא נעשה מספיק אטרקטיבי (או לפחות מספיק גדול) כדי לגבות תשלום, אז לוקח הרבה זמן עד שאתה מתחיל להחזיר את ההשקעה, אבל לפחות אתה מרוויח את הכסף ביושר (אם אתה מרוויח). זה עסק קשוח, זה לא כמו חנות שאתה פשוט קונה סחורה ומוכר אותה ואתה יכול לברור את הסחורה שאתה שם על המדפים, כאן אתה צריך למצוא דרך לפתות את ה"סחורה" אל ה"מדפים" ולקוות שהיא תהיה מספיק אטרקטיבית כדי למשוך את הלקוחות, קשה להרוויח ביושר בעסק הזה.

e-magine

New member
כל מה שאת אומרת נכון אבל לא מצדיק

אבל התחושה שלי היא כי הציבור מתייחס לזה בסלחנות, אני לא רואה מישהו מגיש תלונה למשטרה וגם לא רואה את המשטרה חוקרת את זה. לדעתי יש תופעה של השלמה עם השקר ואחיזת העיניים באינטרנט. או אולי ברור לכולם שבתחום ההיכרויות מצפים מראש ליפות את המציאות? גם לאחרים קשה להשיג לקוחות/סחורה. מה דעתכם על איש מקצוע שייצר כמה עובדים דמיוניים כדי לפאר את רזומה המשרד שלו? יוסיף כמה תארים אקדמיים שאין לו (מאוניברסיטאות יוקרתיות, לא כאלה שקונים באינטרנט בכמה דולרים) יתהדר ברשימת לקוחות דמיונית ובהישגים מקצועיים שלא היו ולא נבראו? אתם חושבים שזה היה עובר בשלום?

סרפד

New member
אני לא מצדיקה את זה

זו הונאה. וגם לדעתי דברים כאלה זוכים ליחס פחות רציני באינטרנט. ואפילו אם הם היו זוכים ליחס יותר רציני קשה לי לראות את המשטרה לוקחת את זה על עצמה בימינו כשהם צריכים להתעסק עם טרור מצד אחד ועם מלחמות העולם התחתון מצד שני, לצד כל הדברים הרגילים פלוס העליה באלימות נוער ובאלימות במשפחה ובפשע בכלל. אם המשטרה לא תקח את זה על עצמה אז הדרך היעילה להתמודד עם זה היא באמצעות חרם צרכני וכלים דומים, אבל מה הסיכוי שציבור הצרכנים הישראלי ינקוט בצעדים כאלה?

לקשמי

New member
גילו את אמריקה...

קשה לי להאמין שאנשים באמת חשבו שמדובר באנשים אמיתיים מהאתר. כשאני רואה את כל הפרסומות האלה של אתרי ההיכרויות עם כל הדוגמנים שמככבים שם, ברור לי שאלה רק דוגמנים. משתמשים בזה בהרבה סוגי פרסום אחרים ולאו דווקא באינטרנט. מצד שני אולי יש אנשים שבוחרים לברוח מהמציאות עד כדי כך שלא יכולים להבחין בכלל בינה לבין הדמיון... עצוב.

למעלה