גיי או סטרייט?

yotam 14

New member
גיי או סטרייט?

כבר הרבה זמן שאני תוהה לגבי הזהות המינית שלי. זה התחיל כבר לפני יותר משנה,וכל הזמן אני ב'קרבות' עם עצמי בקשר לזה. הרבה אמרו לי:"עוד לא הנתסית,אתה עדיין לא יודע". באמת? כבר המון זמן יחסית שאני נמשך לגברים,נהנה להסתכל על תמונות שלהם,ו'בוחן' גברים ברחוב... הכל בעצם התחיל כשגיליתי שאחי הגדול הומו,זה היה כשאני הייתי בכיתה ו'. חיטטתי לא ביומן וגיליתי את זה-דבר שאני מצטער עליו עד היום,ובעצם הדבר היחיד שהייתי משנה לו רק יכולתי לחזור אל העבר. מאז התחלתי לחשוב-אולי גם אני? לא בגלל שאני מחקה את אחי,אלא פשוט שהבנתי שהיו יותר מידי סיטואציות שבהן נמשכתי אל גברים. אז פעם אמרתי לעצמי-'די.מעכשיו כשאתה עושה ביד,רק על תמונות של נשים'. ולא הצלחתי לעמוד במשימה כמובן. הרבה פעמים,אוטומטית כשאני לבד בבית,אני נכנס לאתר פורנו של גברים,בלי לעצור שנייה אפילו ולחשוב. הקטע הזה הורס אותי,וכך גם אני התרחקתי קצת מהמשפחה שלי. בחופש הגדול בשנה שעברה,כאשר אמא שלי ראתה שאני סגור יותר ומרוחק היא הציעה לי ללכת לפסיכולוגית לכמה מפגשים.אמרתי 'למה לא'? הלכתי,אבל לא דיברתי ולו פעם אחת על זה. לא היה לי האומץ לפתוח את הפה על משהו שנראה לי כל כך אישי,וכל כך קשה לעשות את זה במשך שעה בשבוע,ומיד אח"כ לחזור לשגירה היום-יומית. מצד אחד אני אומר 'אז יופי,זה מי שאני,ואני צריך לקבל את עצמי כמו שאני.' אבל מצד שני אני מת מפחד מהרגע הזה שבו אני אבין שאני הומוסקסואל. לא שזה דבר רע,אבל בגלל שזה שונה מרוב החברה,ופשוט בגלל שזה מלחיץ אותי. היום אח שלי התגייס,והתחלתי באופן טבעי לחשוב מה יהיה כשאני יתגייס. זה יהיה כל כך קשה בעיניי להיות כל הזמן בחברת בנים בידיעה שאני הומו. אבל,מה שמטריד אותי הכי זה בעצם-סטרייט או גיי? האם מוקדם מידי להחליט,או שהא כבר בתקופה ארוכה שכזאת של משיכה לגברים זה בעצם אומר את הכל? אשמח אם תענו לי ותעזרו לי להישאר שפוי..

maayanush333

New member
כנס..

שלום לך, קודם כל אני בן [בניגוד לכינוי שלי]. אני סובל בדיוק מהבעיה שלך ואני עוד לא נפטרתי ממנה.. הגעתי להמון מסקנות, אחת מהן זו שכדאי לקחת את הזמן בבחירה של הזהות המינית שלך, אל תלחץ אף אחד לא רודף אחריך. אם תשקע בהמון מחשבות אתה תראה לבד איך שזה ישפיע עלייך בחיי היום יום, כמו שאמרת שהמשפחה שלך כבר שמה לב אז - שמשהו לא בסדר, כמו-כן זה יכול להשפיע על הלימודים חברים וכדומה אז אני מציע לך שתיקח את הזמן וכל הזמן שרק אתה צריך גם אם תחליט בגיל 30 מה אתה רוצה לעשות עם חייך אל תלחץ הרבה כמוך נמצאים באותו המצב. וזה לא קל. בהצלחה שיהייה לך. כאן בשבילך אוהד.

ביציק

New member
כנ"ל לגביי יותם, יש לי בעיה ממש

דומה והתהיות לגביה ואיך יגיבו והכל ממש אותו דבר, עד שאמרתי לפסיכולוגית שלי שאני סובל מבלבול בנטייה המינית שלי, לקח שנתיים וחצי טובות, חכה קצת, התעמק בעצמך וראה מה אתה באמת מרגיש, יש לך עוד זמן להתייצב, אם אתה רוצה לשאול עוד שאלות, אני כאן.

yotam 14

New member
תודה..

הקטע הוא שמרגישים כל כך לבד,ושונה מהאחרים. אני יודע שאני צעיר מידי מכדי להחליט עכשיו,אבל זה הורס אותי מבפנים השאלות האלה שאני שואל את עצמי כל הזמן בנוגע לזה.

maayanush333

New member
יותם..

אין לי הרבה מה להגיד לך חוץ מזה שאני מזדהה איתך, מה שקורה לך קורה לי בדיוק.

marik

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

תרגיש חופשי כאן אחי... בן כמה אתה בכלל? היו לך התנסויות כלשהן עם בנים או בנות?

yotam 14

New member
תודה

אני בן 14,וההתנסות היחידה שהיתה לי היתה נשיקה צרפתית עם חברה שלי..

פקאנים

New member
כנס שנייה

קודם כל - ניכר שאתה בעל מודעות עצמית גבוהה וזה מאוד חשוב . זה חשוב לא פחות מהזהות המינית שלך . הדרך שבה אתה מתבטא ומעביר את תחושותיך ממחישות עד כמה בוגר לגילך - אתה מתחבט עם בעיות שאנשים מבוגרים ממך לפעמים בוחרים להדחיק . למרות כל זאת , אני חושב שאתה מבלבל בין משיכה מינית לזהות מינית . גבר הומו אינו רק נמשך פיזית לגברים - הוא מעדיף את קרבתם הרגשית והנפשית . הוא מעדיף להיות יותר קרוב לגבר מאשר לאישה . זוהי הזהות המינית כפי שאני מבין אותה . משיכה מינית היא סקס . לשאלתך - האם אתה גיי או סטרייט - רק אתה תוכל לדעת בהמשך הזמן אם אינך יודע זאת כבר עתה ואני בספק אם זה נתון להחלטתך .זהות מינית לא בוחרים . אלא אם כן , במידה שאתה אכן גיי , תדחיק את הצד המיני בזה שבך ותפתח קשרים עם בנות המין השני . אולי תנסה ללכת למפגשים של קבוצות בני גילך ? לדעתי . תצא נשכר מכך מקווה שעזרתי

yotam 14

New member
נקודה טובה...

ובכן,נראה לי שאתה צודק. אני לא נהנה להיות בחברת בנים,כמעט כל החברים הטובים שלי הן בנות,ואני חושב על בנים רק בצורה מינית..

bios

New member
אני לא מסכים

לדעתי המרכיב העיקרי בנטייה מינית היא המשיכה המינית. כשמישהו מרגיש יותר בנוח עם בנות מעם בנים, זה לא מראה שהוא סטרייט, אלא יכול דווקא לחזק את האפשרות שהוא הומו. ישנם מחקרים שמראים שחלק גדול מההומואים לא אוהבים בילדות פעילויות שאופייניות לבנים ולפעמים מעדיפים פעילויות שאופייניות לבנות, ולכן לא פלא שהרבה הומואים מתחברים יותר בקלות לבנות, כבר מגיל צעיר. המשיכה הרגשית יותר קשורה לאהבה רומנטית, והיא לדעתי נתונה הרבה יותר להשפעות חברתיות ופסיכולוגיות. לכן לדעתי עדיף להסתכל על המשיכה המינית אם אתה מנסה להגדיר את עצמך מבחינת נטייה מינית.

פקאנים

New member
תשובה

אולי אבהיר את דבריי : התכוונתי שככל שאני מבין את הנקודה - אדם מזהה את עצמו כגיי אם הוא גם נמשך לגברים פיזית וגם נמשך אליהם מבחינה נפשית-רגשית . יש גברים שנמשכים פיזית לגברים ולנשים ובכל זאת מרגישים אהבה ( קשר רגשי ) לנשים ולהיפך . לא התכוונתי לנוחות כמגדיר וכמאפיין אלא לרצון להיות קרוב לגבר גם מבחינה נפשית - לבחור בגבר כאדם הקרוב אליך ביותר כי הוא גבר - כי הוא האדם האהוב . אני חושב שגם משיכה פיזית וגם משיכה רגשית הן קריטריון לזהות שלך .

T a l t a l i m

New member
אהלן יותם - ברוך הבא../images/Emo13.gif

אתה אומר ש"הכל" התחיל אחרי שקראת ביומן האישי של אחיך הגדול וגילית שהוא הומו. היו לך מחשבות על גברים לפני שגילית על אחיך הגדול? אני רוצה להתייחס שניה לעניין אחיך הגדול... אני רוצה לשאול כמה שאלות פשוטות שיכולות לי לעזור להבין את התמונה קצת יותר טוב... ** אחיך הודה בפני מישהו מהמשפחה, או בכלל, שהוא הומו כמו שאתה מספר? אם כן אז אולי תוכל לדבר איתו ביתר נוחות ** אחיך הגדול מהווה בעבורך מודל/ דמות לחיקוי? ** מבחינה חברתית אתה נחשב ביישן ו/או מופנם לעומת אחיך? ** מי השפיע על תהליך הגדילה שלך יותר - אביך או אחיך? תענה בקצרה על השאלות האלה כי גם מבלי להתייחס אל עניין הזהות המינית, ישנם הרבה פקטורים סביבתיים שצריך להבין קצת יותר טוב אצלך. נמשיך, בעניין ההתרחקות שלך מהמשפחה, אני רק יכול לאמר לך - מניסיון אישי - שזה רק מרע את המצב, שלך ושלהם, ולא עוזר לא בכלל. כל אדם צריך איזשהי נקודת תמיכה וההתנתקות/ התרחקות מהמשפחה, כגורם תמיכה ראשוני ברוב המקרים, אינו מומלץ. מה שאני ממליץ לך לעשות זה לשתף את הפסיכולוג שלך במה שעובר עליך, כיוון שהוא מחוייב בכל מקרה לחיסיון מקצועי לגבי כל מה שנאמר בפגישה ביניכם. ניסיון להדחיק ו/או להכחיש את מה שאתה מרגיש, בהנחה שזה מה שאתה באמת חש, לא יעזור, כפי שכבר נוכחת לדעת, אלא רק יגרום לך להרגיש רע יותר. אתה בן 14 ואוננות היא חוויה אישית מאוד בגיל הזה... תאונן על מה שגורם לך להנאה.. קח בחשבון את הגיל הצעיר שלך, ואת העובדה שאתה בתהליך של התבגרות וההורמונים שלך אולי משתוללים קצת... לבחון גברים זה דבר טבעי כי גם הגוף שלך נמצא בתהליך של שינויים. אל תחשוב ישר על תהליך הקבלה העצמי שלך כהומוסקסואל, כי אתה סתם מטריד את עצמך במחשבות בטרם עת.. נסה להכיר את עצמך יותר טוב קודם לכן.. גלה מי אתה באמת... ובטח ובטח שלא תטריד את עצמך בעניין הצבא בגיל הצעיר שלך.. יש עוד זמן... קח אותו לאט לאט.. וכמובן שתשאר שפוי
תקרא, תגיב... נמשיך משם

למעלה