ג'יים

Catelyn

New member
טייוין חולה מין? ../images/Emo4.gif

יכול להיות, אבל אני תוהה איך הגעת למסקנה. לגבי טיריון אני בכלל לא מבינה.

כריכרכה

New member
כל עוד איננו מקבלים את תיאוריית

הקונספירציה המטורפת לפיה ואריז תכנן את הרצח של טייוין, אז מסתבר שטייוין היה כנראה מכור לזונות בדיוק כמו טיריון וכל שהיה חשוב לו היתה מראית העין בלבד.

esfe

New member
זו השקפת עולם מיוחדת.

הליכה לזונות היא מחלת מין? אני חשבתי שזה רק יצר מיני בסיסי. טיריון הלך לזונות מכיוון שהן היחידות שקיבלו אותו. הוא היה מעדיף אישה מתוקה ואוהבת, כפי שלמדנו מיחסו כלפי סאנסה. הוא אמר שהוא רוצה אותה, לא רק בגלל מה שבין רגליה אלא גם בשביל שתבוא אליו עם הדמעות שלה והצחוק שלה, שתוכל לספר לו מה שעל ליבה ולעודד אותה כשהיא עצובה. לצערנו סאנסה ראתה את זה אחרת, והעניין הסתכם מצוין, אני חושב, כשסאנסה שאלה אותו מה אם היא לעולם לא תרצה בו, והוא ענה: "לעולם לא? אם כן בשביל גמדים כמוני האלים המציאו זונות". על טיוון אנחנו לא יודעים הרבה. יכול להיות ששאי הייתה הראשונה של המסכן מאז מותה של ליידי ג'ואן - כמעט שלושים שנה. אם זה המקרה אני מזדהה איתו בלב שלם. אם זו לא הייתה הראשונה שלו, אז מה? זה אומר שהוא נהג בצביעות כלפי טיריון, אבל זה בהחלט לא אומר שהוא חולה מין.

esfe

New member
טיוון סיפר לג'יים

שהוא שלח את סאנדור לחפש אחריו, כשכולנו יודעים שהוא לא.

לגוטל

New member
זה לא נכון, התרגום דפוק

בדקתי וכתוב בבירור גרגור קליגאן, לא מפתיע אותי טעויות כאלו, קיימות בהרבה תרגומים.

Moiraine

New member
קצת לא קשור.

לגבי הדברים שנאמרו ,אומנם עוד לא הגעתי לחלק הזה ולכן אני לא יכולה להגיב כל כך אבל אם הוא סייף טוב הוא אמור לדעת להשתמש גם ביד השניה, כי באימונים מתאמנים עם שתי הידיים כדי שבאמצע קרב הוא יוכל להחליף ידיים וכדו'.אחרת הוא לא היה סייף אומן אלא סתם חובבני. חוץ מזה אפשר ללמוד בקלות להשתמש עם היד השניה. אני למשל שמאלית אבל אני יודעת לעשות דברים בשתי הידיים-זה הכל עיניין של תרגול. הבעיה היא לא העיניין של להתרגל להשתמש בחרב ביד השניה אלא חוסר האיזון הנובע מכך שחסרה לו יד. כי כשמשתמשים בחרב צריך שיהיה איזון וללא היד הוא לא יכול להשיג את האיזון הנדרש.ואם הוא ירצה להמשיך לסייף הוא יצטרך להשיג חרב מיוחדת וקלה שתשלים לו את האיזון הנדרש.

חח.. עוד אחת-ולעניין עצמו

במהלך אימון אבירים שמים דגש על יד שמאל כמגן-השריר מתקבע ובדיוק כמו שביד ימין נוצר "עיוות אחיזה" בפרק היד כך גם יד שמאל מתנוונת להחיזה במגן היוצאים מן הכלל זה אלו שמתרגלים אחיזות שתי ידיים וגם שם תפקידה של יד שמאל הוא לתמוך ביד ימין (שמבצעת את עיקר הסיוף) אבל בהחלט לא מקדישים אימוני סיוף ליד שמאל .לפחות לא אבירים-עמים אחרים כדוגמאת אנשי הברזל משקיעים באימון ידם השמאלית להטלת גרזן או שימוש בנשק שיסוף אחר. וסך הכל אני רואה שיש לנו פה עוד אחת שמתעניינת באסטרתגיה כחלק מפנטזיה אה כן ובאשר היותך שמאלית-אם היית מנופפת חצי מהחיים שלך הם יד שמאל כשאליה 5-8 קילו לאורך ומקבעת את יד ימין כשאליה 10 קילו לשטח אני רוצה לראות שהיית יכולה להחליף בינהם בקלות

Moiraine

New member
../images/Emo46.gifכן עוד אחד

דבר ראשון: לא כל החרבות כבדות. דבר שני:גם המגינים לא. דבר שלישי:אני בטוחה שכשהוא התחיל להתאמן הוא ניסה להשתמש בשתי הידיים כדי לראות איזה יד מתאימה לו יותר, ושהוא לא ממש משתמש במגן דבר רביעי:באימונים לא תמיד מתאמנים עם ציוד מלא ומגנים. דבר חמישי:הכל באמת עיניין של תירגול!!! ואני התכוונתי לשים דגש על הקטע שזה לא ממש חשוב אם הוא יצליח ללמוד לסייף ביד שמאל אלא על העובדה שהוא יכול ומסוגל להצליח ללמוד לסייף ביד שמאל אבל הוא יצטרך חרב מיוחדת כי יהיה חסר לו איזון, כעת כשחסרה לו יד.אה ולעיניין הזה שאני איטרת -אני לא ניסיתי להחזיק מגן(גם לא בטוחה שאני יכולה להחזיק אחד כזה) אבל מה שבטוח אני לא הייתי רוצה להחזיק מגן אלא הייתי עובדת על סיוף בשתי ידיים ועל הזריזות שלי. כי מגן לא ממש מגן במיוחד כשחרב של 5-8 קילו תוקפת אותו.... נ.ב:בתמונה הזאת רואים את רוב משמר המלך מחזיקים את החרב ביד שמאל.(טעות של הצייר או...?)

esfe

New member
עד כמה שאני יודע...

חרב שרוצה לעשות נזק אמיתי צריכה להיות כבדה משהו. כנ"ל מגן. אני מתאר לעצמי שלא נעים אם הוא נשבר באמצע. סביר להניח שהוא התחיל להתאמן ביד ימין באותה מהירות שאת התחלת לכתוב ביד שמאל (שמאליים לשלטון!
). זה פשוט בא בטבעיות. מומלץ להתאמן בציוד מלא על מנת להרגיל את הגוף למשקל ולשיווי המשקל הדרוש בקרב אמיתי. באותה מידה שאת יכולה לתרגל עד שתצליחי לכתוב ביד ימין כמו ביד שמאל ג'יים יכול להתאמן על סיוף ביד שמאל (כפי שהוא כבר התחיל לעשות, למעשה). הבעיה העיקרית שלו היא, כפי שציינת, חוסר איזון שנובע מחוסר ביד. הבעיה אולי יכולה להפתר חלקית באמצעות חרב קלה יותר, אבל האדיוט נתן חרב כזאת לבריאן ופספס את ההזדמנות שלו.

תקראי שוב

את לא יכולה להשוות את עצמך לאביר-כמו שלא ניתן להשוות דותראקי לאביר אבל השאלה היא לא אם זה אפשרי-קוהורין הוכיח שזה כן אלה מה המחיר של זה או אם הוא בכלל יעשה זאת ודבר אחרון-באימונים לא רק שלא מתאמנים עם ציוד מלא-אלה אף עם ציד כבד במיוח כדי שבקרב יהייה קל יותר נ.ב איפה"פני עץ הלב" כשצריך אותו?-אה כן ובתמונה הם ימניים לא שמאליים

לא נכון

באימונים משתמשים בחרבות ץחרות,חרבות קהות להב,או חרבות עץ הקלות יותר מחרבות מפלדה. אני אישית מאמין שאפשר ללמוד להשתמש ביד השנייה,אולי לא באותה מיומנות כמו בראשונה(ימין במקרה של ג'יים)והוא עוד בגיל שהוא יכול לעשות זאת. אם ג'יים יתחיל להתאמן עם ידו השמאלית ברצינות תוך כמה שנים הוא יוכל להלחם איתה. ותמיד יש את האפשרות שתותקן לו יד ברזל כמו לסר ג'ייסלון ולחייל של בולטון, אך במקרה הזה אינני יודע עד כמה יד זו מוגבלת

תקלטו

ברור שאפשר ללמוד-ובפעם החמישים אני מביא את קוהורין השאלה עד כמה זה (או בעניין שלנו על מגבלות האימונים) ולמוריין (נכון? לא טרחתי לזכור את השם) זו את -אם אני הייתי מתאמן (באצם התאמנתי) אני גם לא היתי בוחר לאטוף את עצמי ב40 קילו שריון-אבל זה אביר ואביר=טנק משורין שמתבסס על משקל וכוח ולא על מהירות -וזה הדגש באימונים ניתן לראות שאבירים מעולים כמו אייג'ן וגרוגור לא היו מהירים מספיק על אף כל האימונים שלהם

Moiraine

New member
אביר זה אביר-השאלה איזה.

אתה לא יכול להגיד ש"אביר זה אביר" כי כמו שיש בני אדם שונים- ככה יש גם אבירים שונים.יש בהיסטוריה סוגים שונים של מסדרי אבירים שכל אחד מהם שם דגש על דבר אחר , בין אם זה קרב הוגן לבין אם זה שימוש מופרז בכוח או דגש על קבוצה. הכול תלוי בקרב ובמצביא. חוץ מזה כל אביר מפתח את הצד החזק שלו עוד יותר,כדי שיפצה על התכונות החלשות שבו. ג'יים הוא לא הר אדם כמו גרגור,וגרגור לא זריז כמו ג'יים. אז אתה לא יכול להשוות בינהם. ודרך אגב-אתה לא צריך לטרוח ,לא קשה לזכור את הכינוי שלי,במיוחד שהוא רשום.

דווקא

ניתן לראות שהאביר בה הידיעה - גרגור [לא כאידאל האבירי אלה כלוחם המשוריין] מול הלוחם הזריז והמהיר בה הידיעה- הצפע - ביחד עם הרעל ואולי כישוף, ובכל זאת האביר הורג את הלוחם הקל ומכריע את תוצאת הקרב. נכון, מה שחשוב זה ראיית הקרב, רמת האימון, רמת הצניעות [השחצנות הורגת את הצפע לא פחות מגרגור], שליטה עצמית [החוסר בה - כנ"ל], משפיעות אבל בין לוחמים מאומנים, יש יתרון ללוחם המשוריין שלומד לפעול במהירות אפילו תחת מעטה כבד של שריון.מה לעשות ורוב הקרבות בהם לוחמים משוריינים פגשו בלוחמים חסרי שריון הסתיימו בהסוריה בהרג חסרי השריון [ ואפילו אם נקח בחשבון את רמת האימון של האביר מול הרגלי של אז, את הבדלי המורל וכו.. - עדיין יש משקל לשריון].

קל או כבד מה עדיף??

שמע מה שאמרת נכון אבל לא ברובו-פעם מנצחים כבדים ופעם קלים ואפשר להביא המון לכך ולכך -בקיצור על שני הקרבות המדוברים-ברון מנצח את איג'ן ואוברין את גרוגור לא מבחינת תוצאת הקרב אלה כתוצאה מלחימה נטו-אולי השיפוט שלי מכור לדורני אבל הוא למעשה הפיל את ההר ואם לא הייה סנטימנתלי כלכך הייה מנצח-אבל נעזוב את זה. ישנם קרבת רבים שבהם מנצח הכבד ולכן ניצחון הכבד על הקל מוטל נטו על אימון והגישה של הלוחם ולא על ציודו כנ"ל לגבי צבאות

deathstar

New member
לדעתי זה תלוי בסוג הלחימה

בקרב אחד על אחד לדעתי יש ייתרון לשיריון הקל. לוחם טוב פשוט יזוז מהר מאוד מסביב לבעל השיריון ויעייף אותו. אבל בקרבות של הרבה נגד הרבה לדעתי יש לשיריון כבד ייתרון.

תקראי שוב

את לא יכולה להשוות את עצמך לאביר-כמו שלא ניתן להשוות דותראקי לאביר אבל השאלה היא לא אם זה אפשרי-קוהורין הוכיח שזה כן אלה מה המחיר של זה או אם הוא בכלל יעשה זאת ודבר אחרון-באימונים לא רק שלא מתאמנים עם ציוד מלא-אלה אף עם ציד כבד במיוח כדי שבקרב יהייה קל יותר נ.ב איפה"פני עץ הלב" כשצריך אותו?-אה כן ובתמונה הם ימניים לא שמאליים

למעלה