ג'יים

Moiraine

New member
תראה שוב את התמונה

ארבעה מתוכם מחזיקים את החרב ביד שמאל,שניים בימין ואחד לא ברור (אולי בשתי הידיים)

Moiraine

New member
ולגבי ההשוואה לאביר

אני לא משווה עצמי לאביר. אמרת "אם היית מנופפת חצי מהחיים שלך הם יד שמאל כשאליה 5-8 קילו לאורך ומקבעת את יד ימין כשאליה 10 קילו לשטח אני רוצה לראות שהיית יכולה להחליף בינהם בקלות" אז עניתי שאני בכלל לא הייתי לוקחת מגן אלא עובדת על זריזות וגמישות.

כמו שראית, יש תורות לחימה שונות גם

אצל הדמויות של מרטין. סוג הלחימה של אבירי הצפון והמרכז הוא כשל אבירים בשריון כבד. המגן הוא ללא ספק נשק הגנה יעיל גם להסטת חרב וגם נשק התקפי לעת מצוא ראינו שיש מי שנלחמים, אולי מחוסר ברירה ומחסור בכסף לשריון מלא, כמו ברון - יותר קל, ויש מי שנלמים כמו אנשי הביצה או אנשי דורן בחימוש קל יותר. או כמו רקדני המיים מהמזרח. אפשר לאמן את יד שמאל להלחם בחרב גם אם גודלת כאביר, ואפשר לקשור מגן גם ליד ימין הגידמת. אפשר גם ללמוד מחדש את האיזון לאחר קטיעה לוגיין, בטח יכול לספר לנו על מישהו שלמד להטיס מטוס קרב אחרי ששתי רגליו נקטעו - היה פעם גיבור בריה"מ ממלחמת העולם השניה - מת לפני כמה שנים

Catelyn

New member
ללמוד - כן.

בקלות - לא. זה לא קשור להיותך שמאלית או ימינית. יש אנשים שיד אחת אמנם דומיננטית אצלם, אך הם מסוגלים להשתמש בשתי הידיים - ביד אחת פחות אמנם, אבל יכולים. ויש כאלה שיד אחת עושה אצלם הכל. אני יכולה להזדהות עם ג'יים מהבחינה הזו כי גם אצלי יד שמאל לא שווה כלום ואני עושה הכל בימין. אני מניחה שאם אתרגל כתיבה ביד שמאל, מתישהו אני אגיע לתוצאות סבירות, אבל לא מהר, לא בקלות ואני בספק אם באותה רמה כמו עם יד ימין. לגבי ג'יים - לא נראה לי שהוא יחזור להיות סייף טוב. הוא בכלל מפחד להראות שהוא לא מסוגל להלחם - עם מי הוא התאמן? אני לא יודעת לאיזו רמה הוא יכול להגיע עם יד שמאל אחרי שקרוב ל-30 הוא השתמש רק בימין, אבל בכל מקרה נראה לי שמרטין לא יתן לו לחזור לנקודה הזו, כלומר, הוא לא יחזור להיות סייף בכל מקרה, כך שזה לא באמת משנה.

למעלה