ג'יים

ג'יים

מה יהיה תפקידו של ג'יים בספרים הבאים? האם ילמד להשתמש בידו השנייה ויחזור להיות סייף מעולה? האם יחזיר את הכבוד האבוד של משמר המלך? שמעתי שהוא יהיה בארצות הנהר בספר הבא,מה הוא יעשה שם? האם ימות בהגנה על מלכו(אולי מפני מירסלה והדורנים מה שיהיה כמו "מחול הדרקונים"). או אולי יתגלה במהרה שהוא כבר לא בכושר ואינו יכול לפקד על משמר המלך. מה לדעתכם יקרה לו?

כריכרכה

New member
אין סיכוי שהוא יחזור להיות סייף טוב

בגילו אי אפשר לפתח את יד שמאל במידה מספקת. אני עדיין מהמר שבסוף משתה לעורבים ג'יים וסרסיי יהרגו אחד את השניה, כפי שיעשו האחים קלגאן.

רגע...

קוהורין חצי-יד למד דבר שני יש לי תיאוריה מטורפת: אנחנו מייחסים חשיבות רבה לדברים סימבוליים שונים בספר נכון? אז מה בקשר לעובדה שג'יים התיישב על הכס ושמר אותו לאדם המתאים? יכול להיות שהוא יהייה מלך(או יכריז על עצמו כעוצר) בסופו של דבר עד לבואה של דאני והדרקונים?

La Gamba

New member
ואגב

אני מסכים שימיו של ג'יים כסייף תמו. אבל זה רק יעזור לו, הוא הרבה יותר נחמד ושקול כעת. כך הוא עלול להביא יותר ריספקט למשמר המלך.

kenshin2

New member
אני אוהב את התאוריה הזאת

חבל שאני לא אוהב את דאני ^_^

כמה דברים

אין ספק, שזו ההזדמנות של ג'יים להבין שלהיות הסייף הטוב בממלכות, צעיר ויפה כגור אריות, זה לא הכל בחיים. זה אפילו לא המשמעות של להיות אביר. עושה רושם שהוא לוקח את הלקח כאילו חיכה לו כבר, ודי בקיצוניות [ נותן את החרב לבריאן, מחליף את השריון הזהוב בלבן ועוד], ויחד עם זה, אני מקווה ומאמין שהוא יחזיר לעצמו מידה לא מבוטלת של כשירות מבצעית באימון מסיבי של החלפת ידיים [ חרב בשמאל, מגן קשור לימין. בכ"א לגבי משמר של שבעה אבירים, ברור שכמה טובים שהם לא יהיו, הם אינם יכולים להגן על המלוכה מפני איומים רציניים, יותר, לייצג במספר את השבעה או את שבע המלכויות, מה גם שג'יים צריך גם ללמוד שבתפקידים מסויימים, יש חשיבות לתכונות אחרות ולאו דווקא להיות הסייף הכי טוב [מתכנן טוב ומפקד טוב - חשובים יותר]. ואם הוא רוצה לשמור על טומן ומירסלה, גם שחקן טוב במשחקי הכס= פוליטיקאי.

תהייה

אתם לא חושבים שיכול להיות שסרסיי תגלה שג'יים שיחרר את טיריון ואז תלשין עליו ויעצרו אותו? גם יכול להיות שג'יים יפגש עם בריאן שוב, ומה אז יקרה?

Envinyatar

New member
היא לא צריכה להלשין

בתפקידה כעוצרת, היא יכולה לצוות. מצד שני, אני בספק אם בשלב ראשון היא תרצה לחסל את ג'יים או להשליך אותו לצינוק - נראה לי יותר סביר שהיא תתפרץ עליו בבליל של כעס והיסטריה. בהמשך, זה יכול להפוך ליותר גרוע. מתישהו, הם יתנגשו לדעתי גם מבחינת מדיניות ופוליטיקה - אולי במשהו שנוגע לארצות הנהר.

לאו דווקא ארצות הנהר...

לדעתי סרסיי תצטרף לדורנים ותתמוך במירסלה, בעוד שג'יים יתמוך בטומן. זו תהיה ההתנגשות הגדולה ביניהם וההתפצלות של בית לאניסטר.

הלדין

New member
הערה קטנה

קו העלילה עם הדורנים מתרחש במקביל ל-"סופת החרבות". הבנתי מהפרק של אריז שמדובר בשבועיים לאחר הגעתם לסנספיר. בפרק הראשון של טיריון, טייוין מספר לטיריון שאריז אוקהארט כותב מירסלה התאקלמה מצוין בסנספיר. קשה לדעת כיצד הסתדרו הדברים שם בסוף. אף על פי שהפרקים האלה גורמים לך לתהות עד כמה כן היה טייוין בדיבורו עם טיריון.

אולי לא הבנת נכון...+תיאוריה

קו העלילה הזה חייב להתרחש אחרי מותו של ג'ופרי. ומדוע? כי הדורנים רוצים להכתיר את מירסלה. כל עוד ג'ופרי חי, הוא היורש החוקי גם בעיני הדורנים, כי הוא הבכור, ולכן אין למירסלה זכות לכס. רק אחרי שג'ופרי מת נוצרה בעיית הירושה (בעיני הדורנים). ולתיאוריה: זה אולי עונה על השאלה, מדוע אצבעון רצח את ג'ופרי. אנחנו יודעים למה מלכת הקוצים רצחה את ג'ופרי (כדי שיהיה לנכדתה בעל נורמאלי וכדי שלוראס לא יהפוך לקוטל מלך 2), אבל האינטרס של אצבעון לא ברור. אז יכול להיות שהוא עשה את זה כי הוא ידע שמירסלה בדורן ומשום שהיא הבאה בתור אחרי ג'ופרי הם יכתירו אותה, בעוד שבמעלה מלך יכתירו את טומן. אצבעון חזה שזה כנראה יגרום למלחמה ולכאוס, שבעזרתו יוכל לצבור עוד כוח... מה דעתכם?

כריכרכה

New member
טייוין הוא שקרן פתולוגי

שלא מהסס לשניה לשקר לג'יים גם כשהוא עדיין בכורו, יורשו והאדם האהוב עליו ביותר עלי-אדמות ככל הנראה, ובעניינים שוליים כמו בריחתו של סאנדור קלגאן.

esfe

New member
זה באמת היה קטע מוזר...

למה לשקר בקשר לסאנדור? רק בשביל שג'יים יחשוב שטיוון התאמץ לשחרר אותו? לא נראה לי מתאים לו.

כריכרכה

New member
בדיוק כמו שטיריון לא מהסס לשקר לבני

משפחתו, גם טייוין. אני מייחס חשיבות רבה למשפט הלפני אחרון של טיריון בסופת החרבות, "אתה טועה, אני בדיוק אתה באותיות קטנות", המופנה לטייוין. מאחורי המסיכה שלו טייוין הוא חולה-מין, שקרן-פתולוגי ורוצח-אכזר (את זה אנו כבר יודעים), בדיוק כמו טיריון. טוב, אולי קצת יותר, בדגש על קצת.

deathstar

New member
אני לא חושב שרק קצת

לדעתי טיווין הוא הרבה יותר חסר מעצורים מטיריון. טיריון לא רוצח אכזר. הוא אולי יודע לאיים, אבל הוא לא רוצח אכזר. לדעתי טיווין הוא מסוג האנשים שילקו ילד כמו טומן אם זה ישרת את מטרתם, אבל טיריון לא היה מסוגל לעשות את זה.

כריכרכה

New member
טיריון? רוצח-אכזר? מה פתאום?!

אז מה אם הוא רצח בדם קר את אביו ואת שאי? גם את סיימות מתק-שפתיים לא שכחתי ואני בטוח שיש עוד כמה.

deathstar

New member
אלו מקרים שונים

בכל מקרה, טיווין הרבה יותר אכזר מטיריון. לזה ניסיתי להגיע.

כריכרכה

New member
אינני בטוח, גם הטבח על שפך הבלקואטר

היה מה שהייתי מכנה שימוש בנשק לא קונוונציונלי, ובמובן הזה הוא דווקא דמה לאאריז יותר מכל.

deathstar

New member
גם אם הוא השתמש בנשק לא קונוונציונל

מה שאני לא בטוח שהמקרה פה, זה היה הברירה היחידה. כשמעמידים לאדם את האופציה או אני או הם, סביר להניח שזה יהיה אני. הוא לא תקף אוכלוסיה אזרחית, רק את הצבא, ואני חושב שהוא קיבל החלטה נכונה.

לא הייתי קורא לזה רצח בדם קר...

אני לא מצדיק רצח, אבל אני חושב שהיתה לטיריון סיבה טובה מאוד לרצוח את שאי וטייווין.

למעלה